icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

daisyr
4. jan 2012

@season ještě by k opičkám šel mangový patent z mylly, ten docela sedí (viz. stránky, co dala micha)

daisyr
4. jan 2012

ten ottobre 6/2010 by se mi moc hodil, potřebuji střih na kamaše a mám tu jen na kalhoty/tepláky, tak se bojím, abych to neudělala v nohavicích moc široké a zase přes boky úzké, aby to šlo na plínu 😒

crawler
4. jan 2012

HROMADA MTX: KUK NA EMAIL 😉 VELICE DŮLEŽITÉ!!!

caramilla
4. jan 2012

@aerin Určitě budeš spokojená, je to příjemná, silnější a teplá látka, podle mě je jedno, jestli šiješ tričko nebo body🙂 Já si vzala na tričko pro sebe i body pro Jasmí 😀 Já nemám ráda proužky, fakt nemám 😀 😀 😀 😀 😀 😀

aerin
4. jan 2012

@caramilla tak super🙂

aerin
4. jan 2012

@caramilla a ktery prouzky?😀 ja se furt nemuzu rozhodnout :-P a taky nevim kolik 😕

aerin
4. jan 2012

@crawler jejda😀

daisyr
4. jan 2012

@crawler neříkej, že už je naplněn limit 😀 😕
já zatím úspěšně odolávám...

crawler
4. jan 2012

@daisyr no...jsem si tak říkala, že to zkusmo sčítnu, zda jsme už v půlce nebo tak...zadám vzoreček a vyplivlo to na mě 83 kil...no hovaďačky jsme 😀

daisyr
4. jan 2012

@crawler to byla rychlost a prý uzávěrka někdy 20.1. 😀 😀 😀

daisyr
4. jan 2012

@aerin jinak ty proužky mají docela velkou gramáž co jsem si všimla, takže se to hodí na zimu, že to bude teploučké

aerin
4. jan 2012

@daisyr 😵

aerin
4. jan 2012

@aerin kurna tak ted jeste ktery a kolik!!!😀

caramilla
4. jan 2012

@daisyr ; @crawler Já jsem si říkala, že nevím, co do toho 15. pak budeme dělat, až budeme zoufale koukat na ty metráky 😀 😀 😀
@aerin Já mám jasno hnědá + kiwi 😀

aerin
4. jan 2012

a na zirafky teda ted asi prdim, snad jeste budou...na pyzama tu mam bambus prouzek, jeste jsem do toho ani nestrihla :-/

daisyr
4. jan 2012

@aerin já mám také ráda spíše limet, ale i modrá je fajn... tak vyber dle toho, abys měla doma třeba zase něco jiného 😉

aerin
4. jan 2012

@daisyr kdyz ja naopak prave vzdycky vybiram abych mu k tomu mela co oblict😀

daisyr
4. jan 2012

@aerin no nebo tak 😀

aerin
4. jan 2012

no nic, prosteradlo si asi objednam jindy😅

aerin
4. jan 2012

jaky myslite ze budou ty jednolic kytky? rikala jsem si ze to vemu na nejakou tuniku nebo neco pro tu moji cerstvou neterinku a k tomu ten bambus sv. ruzovej fin...ale bojim se ze to bude stejna kroutici se mrcha jako to co doma mam, asi bude, ze?☹

nika
4. jan 2012

jé to už je stop stav já se k tomu terpve dostala, no co ušetřím 🙂 látek dost a času málo.

aerin
4. jan 2012

nooo a kdyz vezmu ten prouzek do modra, mam k tomu vzit tyrkys fin nebo radsi patent?😀

daisyr
4. jan 2012

@aerin já bych vzala asi raději patent, přijde mi k tomu silnějšímu oboulícu asi lepší
i když na body možná i ten fin stačí 😀

aerin
4. jan 2012

hmhm, tak jsem si to nejak poklikala,vezmu modrou kombinaci...
snad nebudu zas neceho co jsem vzala/nevzala litovat, jako vzdy 😀

ale jeste mi poradte s tema kvitkama, kdo mate s tema vzorovanyma jednolicama nejakou zkusenost, diky!!!

crawler
4. jan 2012

@aerin jsem na tom stejně, takže asi naklikám u všeho něco, protože minule, jak se všechno ochmatala, takmi bylo líto, že jsem pro sebe měla jen climayarn a něco "málo" dalšího 😀
@caramilla
@daisyr no holky...mě to fakt nenapadlo - já naivně myslela, že už máme látek doma všechny dost 😀 😀 😀 ale toto byl fakt rekord,ne? vždyť ta hromadka běží jen 2 DNY!!!😀
@nika klidně si tam něco naklikej - ono někdo si něco ubere a tak 😉 to už mě nespasí nějaký ten metřík 😉

michamicha
4. jan 2012

já si teď vybírala látky hlavně pro sebe, pro zbytek rodiny toho tu mám ještě dost, ale třeba ty proužkový jednolíce bílá/tyrkys a bílá/oranžová jsou super, ušila jsem si z nich 2 tuniky a je to super materiál a přijde mi i dost silnej třeba oproti kupovanýmu tričku 😉 no jak to tak vypadá, tak si na sebe asi začnu šít sama, páč ty kupovaný trika a mikiny vždycky po čase ztratí tvar a s těma doma ušitýma se mi to zatím ještě nestalo 😎

mehlo
4. jan 2012

@aerin ježiš já jsem pitomá, jsem to napsala blbě, jsem tím chtěla říct, že se to šije podstatně líp než jednolíc protože je to silnější a úplně jsem tu odpověd převrátila

boudova
4. jan 2012

@michamicha Kde bereš střihy na trička na sebe? Já bych si potřebovala tuniky taky šít. jaksi na můj obvod hrudníčku nemaj nějak tabulky v řetězcích. Když je mi to přes prsa - tak je mi to jinak velké, když mi to je celkově - tak je mi to malé přes prsa. Pruda. Tak uvažuju o šití..........

aerin
4. jan 2012

@mehlo 😀

@caramilla prosim te kolik bych potrebovala na kojici triko s dl. rukavem pro sebe?😀 mam 15cm/45kg, nosim vrsky vetsinou 34

boudova
4. jan 2012

@mehlo Kuju za přeplatek! 🙂