icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

season
4. jan 2012

No babule, nerobte mi tu paniku, lebo budem musieť objednať aj ja MTX SK 🙂

maly_prcek
4. jan 2012

@terezita Tak car by vyšila i 25m, o tom nepochybuju 😀

Jinak klidně objednávejte, MTX mám zrevidovaný, stužky stihnu taky klidně do soboty 😉 😉 😀 😀

terezita
4. jan 2012

nemate tu nekdo link jeste na tabulku na strimu? potrebuju si pripsat jeste dve nite..
@maly_prcek no to mas pravdu, kor kdyz je to v ruzove.. 😀 😀 😀

papajka7
4. jan 2012

baby teraz dumam nad lamou,chcela by som si usit mikinu ,ale zo zadu normal a vpredu taku zavinovaciu,aby ked budem nosit babo,tak by sme sa obidvaja hriali,videla som to na nete niekde,len to neviem uz najst,nesili ste nahodou taketo nieco,alebo nevideli ste niekde?

season
4. jan 2012

@crawler prosím Ta, ako rýchlo vybavujú objednávku v MTX?

Babenky, prihodila som ešte dalšie dva patenty, ak chcete patenty sú v poho, lahko sa kilečko nazbiera.

season
4. jan 2012

@papajka7 keby som ešte vymýšlala niečo na nosenie, tak sa mi strašne páčil taký len tunel, čo natiahneš na trup aj so šatkou dieťatku schováš pliecka. Ale zavinovacie neviem, to by som len tak riskla strihnúť z brucha.

terezita
4. jan 2012

@medvi11 ted koukam na ten moraviatex a oni maji k dispozici tech prouzku 12kg, to je 27metru. to se jeste vejdem.. 😅

stassy
4. jan 2012

@terezita Děkuju za doplnění odkazů na vzory stuh, mě to tam nešlo vložit.. 😅

terezita
4. jan 2012

@stassy 😉 jen na to koukni, jestli jsem to nasekala spravne. jo a u tech hvezdicek a skritku mas 2metry - oni to maji uz nastrihane po 1, 3 nebo 5ti metrech. chces tedy 2x1metr?
jsem se tam docela rozjela.. ale zasoby se holt zuzily.. 😅 😀

caramilla
4. jan 2012

@maly_prcek vyšila, ale nezaplatila!!! 😀 😀 😀
@terezita v table jsem právě proto napsala v podmínkách, že se mají uvádět metry, ne balení. Pokud to chcete jinak, tak to tam přepište a nastavte jinak. Mě to přišlo tak logické. Že třeba někdo bude chtít jen 1m šikmého proužku. Pokud ale nejsi ochotna to stříhat, tak se budou psát jen balení. Já bych se tomu nedivila, ještě ses tříhat s těma mochomůrkama 😀 😀 😀

terezita
4. jan 2012

@caramilla no to ne, muchomurky strihat nebudu. bych tu jeste zvracela ruzove 😀 😀 😀

kryska5
4. jan 2012

@season prosím ťa to dole tie prebytky to sú tvoje? Tú bledozelenú by som zobrala toho pol metra aj z tej červenej meter, ak by nikto iný nechcel tak vezme oba 😉

stassy
4. jan 2012

@terezita Je to správně, koukala jsem. 🙂 Tý jo, že bych to teda vzala všechno po třech? Ale což, těch pár korun navíc už mě asi nevytrhne, že. 😀
A s muchomůrka dejte pokoj, ty jsem si přísně zakázala. 😀

caramilla
4. jan 2012

@terezita 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Tak pak nevím, tak to budeme psát po balení? řekni si ty, abys v tom pak neměla bordel

stassy
4. jan 2012

@terezita Tak přece jen jedna chybka - jak tam mám psané ptáčci tyrkys, tak jsem myslela tyto http://www.farbenmix.de/shop/Ribbon/Voegelchen-...

season
4. jan 2012

@kryska5 ano su moje, ten zelený je pastelovo limetkový - na borka už moc svetlý a červená je taká čerešňová, že to Slavko chcel na deku, ale dek mame... možno keby bola inokedy iná farba, petrolejka by bola úžasná. Cena je fakt dobrá oproti tomu chlpatému flisu polovičná.

caramilla
4. jan 2012

Ježiši, kdo to tam zaspamoval!!! člověk na 10 minut vyřizuje mejly a tam je 1000 řádků se stuhama 😀 😀 😀 😀 😀 😀

kryska5
4. jan 2012

@season ok, hádam sa ten zelený bude hodiť k tej fialovej lame, nech môžem niečo nakombinovať a tú červenú neviem ak nebude niekto chcieť tak vezem, ak by chcela napr ucitelka tak posúvam sa mi zdá že mala záujem 🙂

gggrrr s tými patnentami si nedáš pokoj? som neposielala viac peňazí že to bude cca stačiťa ty takto :D ti môžem ísť poslať ďalšie ... ehehe

terezita
4. jan 2012

@stassy opraveno 😉 hele ty vochomurky jsou dost prakticke (nikomu to nerikej, ale mam je uz doma a lemuju tim kde co, kdyz jsem lina neco sama vytvaret 😅)
@caramilla jenom 23.. 😀 😀 😀 u muchomurek psat radsi jen baleni. no a kdyztak toho bude vic a prebytky si dobrovolne vezmes ty 😀 😀 😀

season
4. jan 2012

@terezita pre istotu sa spýtam ako trubka, aj na SK je poštovné zdarma? Teda nad 100€? Nevidím to nikde, keby náhodou sa baby chytali...

terezita
4. jan 2012

@season jojo, po cele evrope http://www.farbenmix.de/shop/dispatch:_:1.html ale je to jen nemecky..

season
4. jan 2012

@kryska5 😀 mam lepky, nech aj nám vyjdu tie prúzky, baby plašia a ja by som ešte počkala, či niečo neodolatelné nebude. No nemám úplne všetky farby patentov, iba asi 12-15?? 😝 Páni to už je zase po polnoci??

stassy
4. jan 2012

@terezita můchomůrky teda ještě promyslím, ale dneska už říkám dost, jsem se rozjela až nechutně 😀 Čímžto se omlouvám @caramilla za spamování tabulky 😀

dankakk
4. jan 2012

@season náhodou:D .... Uz ma bere... Par stuh som si objednala z veselajehlicka- sú perfektne krásne!!!

dankakk
4. jan 2012

@anielik take pidi kusocky stuh som ti pribalila... Aby si chytila slinu🙂)) ... Neodolas!

caramilla
4. jan 2012

@terezita 😀 😀 😀 Já zrovna přemýšlím, jestli si je neškrtnu. Je to všechno hrozně drahý. CO s tím lemuješ? Ubrusy? 😀 😀 😀 😀 😀

terezita
4. jan 2012

@caramilla na kratasech a trictvrtakach dole lem, na satech pruramky a vystrih.. na ubrus bych si to teda nedala.. 😝

caramilla
4. jan 2012

A nechcete ještě někdo sem napsat, co se s tím všechno dá provádět? S těma stuhama? Abych chytila tvůrčí slinu a finančně zkrachovala 😀 😀 😀

caramilla
4. jan 2012

@terezita já tě chci vidět v kraťasech lemovanejch mochomůrkama, chci, chci, chci, chci!!!! 😀 😀 😀

terezita
4. jan 2012

@caramilla http://www.farbenmix.de/blog/2012/01/03/schnitt... a kdyz tam jdas v galerii do vyhledavani webband tak ti vyjede tohle a projed si ty fotky a uvidis.. http://www.farbenmix.de/galerie/search.php?sear...
ja se svou uzasnou postavou kratasy nenosim. ale em. je ma. na tech levych to je trosililinku videt. https://www.modrykonik.cz/fotoblog/terezita/alb...