icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
5. jan 2012

@caramilla myslím, že nemá, že jsem na to kdysi koukala a proto kupuju excel

crawler
5. jan 2012

@caramilla batole? nee, nezkoušela - to je taky z toho rakovníka? na tu patku jsem zvědavá...i když jsem ted tak nalomená s OL...no,musím si to ještě rozžvejkat...Momentálně jsem nasr. že mi nejde zamknout ta tabulka s MTX...zase mi zlobí tabulky a nevím proč ☹

alinn
5. jan 2012

@animal 😀 a nevíš jestli se někomu kdo pral dýl ve slizu prajda pokakala? 🙂 ...já si říkám, že třeba ta soda a ocet to neutralizuje..ale teda, že bych někomu řekla per ve slizu nic se s pračkou nestane..tak na to nemám..tak se beru jako pokusný králík 😎

animal
5. jan 2012

@alinn neznám nikoho komu se pok... a mám z toho strach, tak proto neperu ve slizu

papajka7
5. jan 2012

ja tak dnes upratovacia tema,ja periem v slize,no ako nic moc,ale zvykla som si 😅 ,a kde kupujete ten Qualt?ma normalne namotavate,ze vyskusam 😉
apropo moja lama mikina,Zadna die a rukavy dobre,spokojnost,ale neviem ako doriesit predny diel,aby dobre sedel a aby to nevypadalo ako zupan 😝 ,neake aplikacie by sa tam asi zisli,ale neviem s coho neake rady?

crawler
5. jan 2012

Tak jsou toho děvčata 99kg a 3x prostěradlo 😀 A prej, že přes 90kg vlak nejede 😀

alinn
5. jan 2012

@animal tak tos mě uklidnila 🙂 tak to já se asi nebojím 😀 tak uvidíme....kolik let je pro test optimálních?..já zatím můžu říct, že rok praní ve slizu pračka přežije ..ale rok ještě není zrovna dlouhá doba....

alinn
5. jan 2012

@papajka7 jak dlouho už pereš ve slizu?

terezita
5. jan 2012

@crawler tak sup sup objednavat, at na nas ty prouzky zbydou! 😀

zojec
5. jan 2012

no ja som prala v slize asi pol roka, ale pradlo mi strasne zatuchlo :( to ze biela nebola biela, to sa este dalo prezit, ale ten smrad z vacsinou tmavych veci, co sa peru na nizsich teplotach som uz nedala :( orechom, guliam a podobnym veciam tiez neverim, to radsej prat v cistej vode. teraz som objavila v DM cesky gel ecofeel, celkom sa mi pozdava..
@papajka7 to som na tu lamu veru zvedava... tiez som poskuovala, poskulovala.. ale tiez mi ten matros pripominal zupan.. flis by na tom nevyzeral dobre??

nika
5. jan 2012

já prala ve slizu asi rok a už nikdy, ikdyž jsem dávala ocet (mimo bambusové věci) tak se počase stalo že z pračky sem tam při vyšší teplotě se na prádlo nalepil takový hnusný šedý maz - jakoby usazeniny a to jsem ji niminálně co 2 měsíce čistila nějakým prípravkem na pračky (prímo od opraváře). a zkušenost stejná jako zojec - bílé mně nevadilo šedité ale ten zápach, i omak.

přešla jsem pak na nějaký gel z ořecha, a kombinoval ajsem s Batole, a excel a sem tam prášek z Lidlu - prý vyšel v testech líp jak ariel a spol, ikdyž eko teda není.

alinn
5. jan 2012

@zojec no nám smrdí jen mužovo pracovní oblečení (ale zatuchlina to není..ani pot to není..takovej divnej smrad)..a teda zatím taky nevím co s tím...ale já na něco přijdu 😎

alinn
5. jan 2012

@nika a ani mi prádlo nešedne ..teda když opomenu ty plíny, které zešedly po přestupu z normálního prášku na sliz..ale možná zešedly i díky tomu že se tím utíral všelijaký humus 😀 ale jinak co peru bílá trička ..teda máme asi jen tři..tak jsou stále bílé ..tak mě napadá, že prý prádlo šedne když se tam dá moc sody...

crawler
5. jan 2012

@terezita jdu na to 🙂

zojec
5. jan 2012

@nika ja tiez kombinujem s komerciou... a na ten lidl prach sa uz dlhsie chystam 😉
@alinn kym som prala v slize tak som z casu na cas dala k slizu prekarbonat, alebo som kupila v DMku take male vrecusko s bielicom, myslim, ze tiez denk mit 😉 to trosku tu zasednutost vytiahlo..

caramilla
5. jan 2012

@alinn Já teda znám několik lidí, co se jim pračka pos.... Ale na netu jsou toho rozsáhlý diskuse, někdo říká, že to je pověra s tou pračkou, že to je náhoda a odešla by stejně. Mě odešla pračka na plínách i bez slizu 😀

@crawler A jsi přihlášená do těch dokumentů dobře? Jestli tě to pozná jako vlastníka?
Kdyžtak udělej novou tabulku, tu nech zamčenou a zveřejněnou a jen to tam zkopíruj a dej nám odkaz 😉

caramilla
5. jan 2012

@zojec To jsem delala taky s tim "belidlem" a pak mi prislo, ze to je ta slozka, co prave je v tech komercnich prascich, i v Excelu a batole, takze jsem se na sliz vkajdila ja a davla normalni prasky. Ja pliny mam po roce stale bily (batole), zadna zasedlost se nekona. Manzel fakt nemohl chodit v kosilich, co jsem prala ve slizu, to proste neslo...

papajka7
5. jan 2012

@alinn periem v nom cez 3 roky,pracka sa tvari v pohode,aj keby sa mohla rozpadnut 😅 ,chcela som totiz do novej kupelne novu 😀 ,tuto mame uz 9 rokov nie a nie sa rozpadnut,ani sliz nepomaha 😀 ,ja som proti smradu zabojovala tak,ze raz rocne kupim tekuty prasok ktory tak ta kvapku pridavam,pomohlo to preto sa pytam na ten co tu chvalite,lebo uz je koniec roka potrebujem novu flasu 😀

tak este k tej lame,fakt vypada ako zupan 😝 ,ja mam doma taky ,ale ruzovy,nosim ho iba do porodnice 😀 ,ale zase hreje neskutocne,normalne ked ju sijem hreje mi ruky 😀 ,tak ako nosiaca mikca bude super,

a tu je foto mojho kojo trika,aj ako tehotenske vypada dobre,som spokojna so svojim vykonom 😉

papajka7
5. jan 2012

tak ten priekrcnik je vytahany troska,ale ked si to obleciem tak to nevydno,tak som to nechala tak,ak sa to pranim vytiahne,tak to potom presijem

alinn
5. jan 2012

@caramilla a ono taky asi není sliz jako sliz..každý to dělá z jiného mýdla (každé mýdlo má jiné složení)..tak uvidíme jak dopadnu já, můj sliz a má pračka 🙂 ...a známí mají pračku stejnou jako my..a ve slizu určitě neperou a pračka dopračkovala..
no a se šednutím.. je fakt, že košile jsou něco jiného než tričko..já snad nějakou bílou koupím a zkusím to otestovat 😀 protože ta trička jsou fakt běloskvoucí 😀

zojec
5. jan 2012

@caramilla no vsak aj ja som sa na to preto vyprdla 😉 tiez muz do prace nemoze chodit v sedom a smradlavom tricku... eko - neeko.. niekto musi vyzerat a zarabat na tieto hromadky tu 😀 😀
@papajka7 krasne.. to sa bude dojcit 😉 tiez som dnes drzala toto merino v ruke, ale asi pocka na drobatko na bud. zimu 😉

alinn
5. jan 2012

@papajka7 "ani sliz nepomáhá" to mě pobavilo 😀 😀 😀 a chápu to dobře, že do hotového slizu kápneš ten prášek? nebo to přidáváš až k tomu praní?

ucitelka70
5. jan 2012

čo sa týka zápachu, ja mám LG a bolo obdobie, že mi smrdelo kadečo, hlavne tmavé tepláky hrubšie, pustila som 3x čistiaci program s celým balíkom kyseliny citronovej, ja mám práčku v práčovni, vypušťa sa voda do vane, tak nechcite vedieť, čo mi to vyplavilo..... a odvtedy ani prádlo nesmrdí, to je jedno či periem na 30 či 60, biele či farebné

papajka7
5. jan 2012

@alinn pridavam az do bubna ku pradlu,aj ked sa priznam,tak nie ku vsetkym varkam,len ku reprezantivnym 😀 ,ku starym nedavam 😅
@zojec ano toto je moje prve kojo triko,tak dufam,ze sa osveci,ked ano tak nakupim aj neake tensie materialy a nasijem si aj na leto 😉

season
5. jan 2012

@kryska5 zipsovú, patku na gombíkové dierky, priesvitnú, kúpená quiltovacia a rolovacia a miláčik kráčajúca. Ale potrebujem novú zipsovú, tá čo bola k stroju blbo klže... Na OL mám tiež zopár, ale ešte nevyskúšané, nemala som sa kedy pohrajkať, riasenie som ešte nepotrebovala, k šitiu na mna dôjde po dodaní Ottobre 🙂
Inak zaznačené príchodzie platby ku mne na účet 🙂

papajka7
5. jan 2012

@ucitelka70 ano mas pravdu,niekedy to ide tym,ze je pracka zanesena,alebo pradlo bolo oprate dlhsie v pracke atd....moj manzel mi ju zacal zatvarat, 😠 mam z vrchu plnenu zacalo mu vadit ze je otvorena 😠 ,tak teraz zacala smrdiet ked ju otvorim,uz som si to s nim vydiskutovala,ale stale na to zabuda 😠

caramilla
5. jan 2012

@alinn já měla šedá i trička, všechno, dělala jsem to z obyč mýdla s jelenem a ocet jsem nedávala, protože mi pak prádlo strašně smrdělo, připadala jsem si jak kyselá okurka. Kys. citr. jo 😀 Tak hodně štěstí, já proti slizu nic nemám, je to fakt ekopraní, ale já už v něm prát nebudu, manžel by mě fakt zabil. Novou pračku koupil teď on, takže vlastně peru v jeho pračce 😀 😀 😀

caramilla
5. jan 2012

@terezita Mají na FM tuto stuhu http://www.veselajehlicka.cz/stuha-sovy,stuhy.h...
Nutně ji potřebuju, já chci mít teď všechno sovičkový, ať ladím 😀 😀 😀

season
5. jan 2012

@animal mojej kamoške manžel zakázal sliz, lebo sa im zahnusila pračka takým blátičkom - majjú zvrchu plnenú, takt o vraj tam bolo vidno. Ja som s ním tiež prestala a Qualt som chcela vyskúšať dávno, ale myslím tu na Slovensku nie je. ale bolo to dávno, tak možno sa to už zmenilo. Takže frčím na Ecoveri a Frosh geloch. Striedam to s Arielom gelom, aby manžel nepindal, že mu nevyperie dobre košele 😝

alinn
5. jan 2012

@caramilla já ocet dávám jen jak si vzpomenu..ne vždycky..a octem to cítít není..a dávám ho opravdu jen trochu ..jsem se toho bála..a vlastně to není cítit ničím...chci dát alespoň do skříně nějakou vůni..ale nějak se nemůžu dokopat k tomu abych nakoupila vše potřebné 🙂 a s tím šednutím by mě to zajímalo..ale to je asi o tom zkoušení a dávkování...anebo taky ne 😀 😀 😀