icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kuna
7. jan 2012

@season hehe, já jsem četla, že je to prejde, ked sa prežerú a přemýšlela jsem, proč spí děti líp, když jsou přežrané 😀

Kdo víte, řekněte, kolik softu bych potřebovala na kalhoty pro normální dospělou osobu, jako pro mě? 😀 Mám 62/176. A měly byste tip na střih na hezké sportovní kalhoty? Já bych si je radši koupila, ale problém je, že nemůžu sehnat. Potřebuju kalhoty na lyže na volný čas po lyžování, ale buď mi nesedí, nebo mají dole gumu na přezkáče.

lillyzelvicka
7. jan 2012

@kuna hele já počítám u sebe na kalhoty 1,2m a stačí to včetně pásku.Pokud bys chtělěla ze dvou barev tak 1,5m a střih ti neporadím já si ho dělám prímo na sebe

kryska5
7. jan 2012

@terezita ten šporáčik je bombový, sme práve tieto vianoce malej kuchynku kúpili ...gggrrr 😠 ... sme mohli ušetriť, neva pokukám tú stránku čo tam je ešte zaujímavé, rozhodne dík za tip 😉

membri
7. jan 2012

ahojte holky omlouvam se ze vam sem lezu, ale chodim na eMImino, tak kde chodi i palosek 🙂 a chtela bych poradit kolik by bylo potreba softu na budnu a kalhoty velikost 92. vubec totiz netusim.. chci si soft objednat, ale netusim kolik ☹ˇporadite nektera prosim? a jaky soft je nejlepsi na toto? budu to objednavat z tabulky.

alinn
7. jan 2012

@crawler prací mýdlové OT 🙂 hele co jsem objevila http://www.mydlarnarubens.cz/produkty/prirodni-... vypadá to, že by to mohla být ta alternativa k marseilleskému mýdlu co hledám..brzy nakoupím a vyzkouším 😎 😉

animal
7. jan 2012

@membri mě na soft soupravu stačí klidně metr základní barvy a trochu druhé barvy (vel. cca 86) bunda s kapucí a kalhoty. Ale záleží na střihu - tak 3-4 strany zpět jsem vkládala tyrkysovou softovou soupravu. Kalhoty jsou dělené, takže tu spodní část vystřihnu z nějakých zbytků většinou, kdybych je šila vcelku dlouhé, tak nevím, jestli by mi to vyšlo

kalman
7. jan 2012

@martinkah Ok môže biť aj ten limetkovo zelený finerib 🙂 síce so prekročila svoj limit ale nejak to predýcham 😀

kalman
7. jan 2012

@kryska5 Všimla som si že si to zrušila tak som si to opravila 🙂

macin73
7. jan 2012

Holky, dají se kombinovat oba softshelly na jednom výtvoru? Díky.

esteruska
7. jan 2012

Ahoj, zde odkaz na výprodej skladu textilkomplexu...http://www.textilkomplex.cz/eshop/2-metraz-tepl... jsem tam, vše OK, výplňky opravdu kvalitní a moc pěkné

lillyzelvicka
7. jan 2012

@macin73 myslíš kalhotovina a ten klasický ? Myslím že jo jen ten kalhotový bys měla podložit flízem to je můj názor. 😀

kalman
7. jan 2012

@season ak je oboulíc žirafa vypredaná tak ju nulujem ☹ pozrem ešte dievčenskú látku

macin73
7. jan 2012

@lillyzelvicka myslela jsem balerinu a čiperku

kalman
7. jan 2012

@season Finerib počes proužek bílo-sv.modrý-zelený toto je pekné 🙂

kryska5
7. jan 2012

@kalman Ďakujem ti dobrá víla 😀

baby a na fialový fineriba sa niektorá nechytíte? by sa celkom hodil aj k tomu limtkovému, nie? 😉 http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

animal
7. jan 2012

@macin73 ano samozřejmě, ty parametry propustnosti nejsou v tloušce softshellu, ale v té membráně, která je teňounká všude stejně

daisyr
7. jan 2012

@membri já šila vel. 92 z 1 metru a bylo to teda tak tak a kdybych měla o kousek víc, tak by to bylo lepší, ale jak píše Animal, neměla jsem už jinou barvu a kalhoty z jednoho kusu, takže tak 1,1 - 1,2m a zbyde ti i na rukavice třeba 🙂

@kuna no střih na kalhoty by se mi také hodil, tak když objevíš, dej vědět 😉

daisyr
7. jan 2012

@macin73 Holky to myslím kombinují, jak se jim to líbí barevně, takže ten s lepší propustností jako hlavní a ostatní třeba jako doplněk

membri
7. jan 2012

daisyr vezmu metr jedne a metr druhe barvy 🙂 to ze zbyde to nevadi 🙂-

ale vubec netusim jaky soft vybrat :( jestli z ciperky nebo baleriny? a ten kalhotovy je jenom na kalhoty ze?

nebo z ceho jsi to delala ty?

animal
7. jan 2012

@membri kalhotovina klidně zase na celou soupravu. Kalhotovina je softshell podlepený úpletem, takže je to tenší, nedá se to použít na zimu či chladnější podzim..... ale jakmile nastane teplejší jaro, tak je to taková hezčí pevnější a funkčnější šusťákovka. upozorňuji, že všechny kalhotoviny jsou takové žíhané, ale mě se to líbí.

animal
7. jan 2012

@membri a do tabulky lze psát i půl metry, jen TY PŮL METRY PIŠTE DO TABULKY PROSÍM S TEČKOU A NÉ S DESETINOU ČÁRKOU

membri
7. jan 2012

takze by jsi zvolila jakykoliv jiny, jenom ne kalhotovinu.. ju?

animal
7. jan 2012

@membri jestli chceš něco na ty chladnější dny, tak soft klasický a jestli budeš chtít pak něco trochu tenšího, tak kalhotovinu. Z kalhotoviny bude taky parádní souprava, aleak říkám až bude trošku tepleji

papajka7
7. jan 2012

@kryska5 jej ten fialovy chceeeem,hodil by sa mi ku lamovej mikine,ktora je stale nedosita,ale uz ju nosim 😀

medvi11
7. jan 2012

@kryska5 to neprozkoumávej (ty ikeahackers), strávila jsem nad tím včera asi 2 hodiny a dnes zase asi jednu... 😀 😀 😀

kalman
7. jan 2012

@kryska5 tá fialová by mohla dyť 🙂 a čo hovoríš na toto http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

caramilla
7. jan 2012

@aerin Jsem fakt moc ráda, že je to lepší!!! že malý spolupracuje a máš více klidu!!! Myslím na tebe 😉
Jinak já jsem taky totál nervák, před maturitou jsem se zhroutila tak, že jsem nejedla a skoro nemohla chodit, byla jsem fakt normálně skoro na kapačky. Máma nevěděla, co se mnou a byla si jistá, že k maturitě ani nedolezu. U maturity jsem totálně pohořela, takový vokno jsem v životě neměla... Udělala jsem ji s odřenýma ušila a když jsem se dozvěděla, že nemám pětky, tak jsem skákala před komisí do výšky, až mě předsedkyně strašně seřvala, že se nechovám důstojně 😀 Na VŠ to už bylo lepší, už jsem byla jen nervózní typu průjem a zvracení. Na státnice jsem si celkem věřila, to bylo celkem OK, hlavně jsem je dělala v prvním možném termínu a měla jsem ty další k dobru. A neměla jsem dítě, že 😀 😀 😀 Druhou školu jsem dělala při zaměstnání, ale vždycky jsem si říkala, že lepší práce v NNO od nevidim do nevidim vč. víkendů než doma dítě. Protože i při práce v NNO máš prostě doma klid a neskáče po tobě dítě, natož ty noci, alespoň v noci se dalo učit 😀 Měla jsem takové cuky při MD si udělat ještě doktorát nebo další VŠ, ale rychle jsem zjistila, že toto fakt ne. Že školy jsou vlastně k ničemu a lepší je učit se praxí🙂)) Odborné semináře v mém oboru, to jo, to se snažím nevypadnout, ale další VŠ fakt ne! 😀 😀 😀 Takže klobouk dolů! Určitě to zvládneš 😉

@kuna Jestli jsi viděla kalhoty, co jsem si šila ze softu já - tzn. jen obyč bez kapes do nápletu, tak na to stačí při konf. velikosti 38 a myslím že i 40 jedna délka. Na přehnutou šíři se to vejde přesně v pohodě. Pojud chceš nějaké kapsy a speciality, tak si na to úměrně přidej, protože z tohoto zbytky nejsou ani na rukavice!!! Jen úzný proužky tak krtečkovi na oči 😀 😀 😀

@animal to žíhání mě se teoreticky líbí ale prakticky je to blbý, páč se nedá stříhat oběma směry, protože je to vidět ☹

caramilla
7. jan 2012

@membri Na podzim, zimu a chladné jaro klasickou s flízem, na chladnější léto a teplejší jaro (jarní deště a letní deště) kalhotovinu.

kryska5
7. jan 2012

@kalman na to hovorím iba, že zabite ma radšej 😀 😀 😀 jasnačka som za, bambus ja môžem 😵 koľko z toho by si vzala?
@papajka7 paráda, ja tiež čakám na fialovú lamu 😉 hodím to do tabuľky
@medvi11 veď práve že už na prvý pohľad to vyzerá parádne, ale taký požierač času teraz nepotrebujem 😅 😅 😅

kalman
7. jan 2012

@kryska5 Dva metre určite , aby sa dalo objednať môžem aj viac. na kylo je 2,4m , treba ešte niekoho kto bi bral , kto má ešte babu doma?