Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
holky, tohle používáte, když děláte ty aplikace? http://www.dumlatek.cz/vlizelin/905-vlizelin-bi...
Baby jedny ukecane.... hruza...citat nezvladam, ale aby ste si nemyslieli, ze sa flakam, konecne som si dokoncila aj ja darcek pod stromcek .... dala som "saty" nasej sedacke 🙂 aj fotelkam .... vrece mame k tomu rovnakej farby 🙂 takze preto som sa dlhsie neozvala 🙂 dala som si vlastny zakaz 🙂
krasne vytvory vsetky 🙂 neviem co je krajsie 🙂))
Zmeskala som nejaku hromadku ? 🙂))
Pridavam foto...cervena stara, hneda nova.... zial teraz sa nam obyvacka uz vobec nehodi :(
@sufik1 Teda ty beruny jsou na mě fakt už hustá divočina, až se mi to nelíbí 😀 😀 😀
@terezita Hele, jděte s těma sobama už do prčic, mi tady budou přezdívat místo "šáhlá alternativní matka" "soví žena" 😠
@lenasss Tý jo, to je super nápad, mě je furt zima na nohy. Pak napiš i jak jsi to šila, to musím zkusit taky 😀
@anielik To je hodně dobrý!!!
Tak jestli jsem na nějaké zvíře zatížená, je to žirafa a jestli mám oblíbeného designéra, je to Michal Miller, co mi to udělali???
A tohle vypadá taky dost zajímavě
http://www.dumlatek.cz/manzestry-slabe-praci-ko...
@terezita měla jsi to v ruce osobně?
@ucitelka70 finerib má 5% lycry, obojlíc je tiež celkom pružný, ale toto samozrejme viac .. je super v tom, že z neho možeš robiť aj celé napr. tričko alebo len lemy, takže má všestranné použitie.. ja som zatiaľ toho veľa nepošila, ale robila som z neho: tielka pre malého (z bio-BA fineribu), roláčik, tričko a lemy na všeličom možnom.. len ešte neviem, ako dlho tá lycra vydrží, zatiaľ sú lemy pekné
baby, engross nažehľovačky - však sa na vetrovkovinu nažehľovať nedajú?? to by sa spieklo, že? dúfam, že je to tak, aspoň ušetrím 🙂 aj keď som ich pred časom tak chcela... včera som si totiž objednala OL 🙂 a ešte aj rezervovala dovolenku...
aj do MTX tabuľky radšej už nepozerám, lebo ma láka aj ružový alebo fialový finerib, aj @dankakk pridala tmavomodrý, juuj.. ale ten je príliš tmavý pre našich malých atopikov, nejakému svetlejšiemu (oceľovomodrý, azúrovomodrý ?) by som možno neodolala
@zojec pridali sme sa k babám z Čiech a dáme si to poslať naraz ako rekomando, nech nie je moc drahé poštovné a tu si to potom rozošleme, platiť to budem asi ja cez paypal, nech nie sú zbytočné poplatky ...
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Am...
@season neuzavrieš už tabuľku??? prídem aj o gate keď tam zas niekto vyňúra nejakú peknú látku 😀 😀 😀 kedy cca máš v pláne to objednávať? v utorok ti ešte pošlem nejaké peniaze čo sa mi "záhadne" navýšila objednávka 😝
holky tak jsem koukla pořádně na ty refl.taháčky ENGROSS a posledně byly v balení 2ks za 29kč, ale teď stojí 19kč, protože je to jen 1ks
fakt nikomu nechybí v hromádce od stoklasy KRÉMOVÁ LEMOVACÍ GUMIČKA? máte poslední šanci se o ni přihlásit🙂
@macin73 muj nejoblibenejsi finerib 😵
@anielik teda to je parada!
@martinkah teeda gratuluju k objednani overlocku! a fialovy finerib je krasny! 😉
@caramilla nevidela, na prodejne ho nemeli.. asi je zatim jen v eshopu.. ale muzu tam skocit v tydnu a zkouknout to. joo, s tema latkama od millera me taky sejri.. ty jsou tak krasne!! ale nastesti uz mam vychytane, ze na sukni potrebuju 120cm latky a tak zase 280 za sukni (kdyz nepocitam praci, bo je to pro me) neni takova hruza.. 😀 takze uz mam 3. svym zpusobem se tesim do prace, bo je aspon unosim! 😅
ted jeste jednou koukam na ty fotky toho beraniho kordu a vypada to fakt uzasne, hlavne to muze byt dost prijemne na telo a bude to i krapet hrat.. no to fakt musim zkouknout.. 😀
@anielik cim si potiahla tu sedacku? ja by som prave taku nejaku svetlejsiu farbu potrebovala.. mam tu teraz take cervene site, material ako suedecloth 😀 ale vsetko na tom vidno.. hlavne taky banan, rozmliazdeny chlieb, alebo rozok, kasa.. proste ked si mala potrebuje utriet ruky tak najlepsie do cervenej sedacky 🙂 a uz mi aj lezie trosku cervena na nervy.. nemate nejaku stranku na potahove latky.. hlavne nie nic hrube.. aby sa to dalo dobre stahovat a dlho neschlo 😉
dakujem 🙂))
@zojec to je latka z ikey, ja som do toho moc nechcela investovat :( lebo uz ju mame 7 rokov a stale chceme kupit novu...snad raz pride aj na nu cas 🙂
tu je 🙂 http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/7018... , je fajn pevna...sila som z nej vak na valanie a som s nou spokojna 🙂

@kryska5 ja sa planujem pridak k nazehlovackam 😉
inac baby tie rusky nemaju chybu 😉 dobre su