icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lillyzelvicka
9. jan 2012

@michamicha patku doporučovala Iv teflonovou popř podložit papírem 🙂

lillyzelvicka
9. jan 2012

člověk tu jeden den nekoukne a vy už máte další hromádky jako jysk a už i uzavřenou 😕

animal
9. jan 2012

@papajka7 jde už máš další sloupky

animal
9. jan 2012

@papajka7 chci ale do tabulky i mail

terezita
9. jan 2012

@papajka7 @kryska5 @season neni to docasne. plati to porad, ze pokud presvihnete tech 100eur, tak je to postovne zdarma
@stassy ja na normalnim sicim stroji kdyz siju uplet tak beru trojcikcak a delku stehu mam na 2 a sirku na 2,5.. cikcak se mi neosvedcil, ten mi tu latku tahal. pritlak patky regulovat nemuzu (si teda myslim.. 😅)
@nika kdyztak ty latky muzeme poslat spolecne se stuzkama a jestli mas i neco ze strimy nebo tak.. muzeme ti tu se sufikem naskladat balicek 😉 abysme ti to neposilaly na nekolikrat..

sufik1
9. jan 2012

@terezita to je dobrý nápad, pak ti dám vědět, kdo mimopražský objednával jysk a strimu a pošleme to najednou

terezita
9. jan 2012

@sufik1 no ono by bylo zbytecne to posilat na nekolikrat.. ted jde spis o to, jak dlouho jim ta strima bude trvat a jestli holky budou chtit cekat.

papajka7
9. jan 2012

@animal doplnene 😉

ucitelka70
9. jan 2012

@season aj ja mám skúsenosť s rukavicami, tiež som úzke urobila, ale patent bol úzky, tak som len jednoducho odšvacla a prišila voľnejší patent, uvidím, či to teraz drobcovi natiahnem

kalman
9. jan 2012

@kryska5 Ahoj tie etikety sú na kusy?

michamicha
9. jan 2012

@lillyzelvicka díky 😉 tak jsem jí objednala správně 🙂

kryska5
9. jan 2012

@terezita díky, díky, díky 😉

@kalman ako ktoré, tie čo som tam šupla tie Crafting with LOVE sú 1€ za set, teda za 4ks, ostatné pomäčšine tuším za ks, tie drahšie sú väčšie

kryska5
9. jan 2012

@ucitelka70 ideš do čerta 😀 😀 😀 som písala predtým či season radšej neuzavrie tabuľku ... lebo toto je ako mor ... ja už sa krotím 😝

martinkah
9. jan 2012

baby, vidim ze v tabulke so stuzkami to zije 🙂 ani nemam cas si ich vsetky poobzerat, tolko ich je.. vsak este zo dva dni na to mam? 🙂

terezita
9. jan 2012

@kalman @kryska5 jojo, etikety jsou na kusy. jen ty crafting with love jsou 4 a na vsivani do svu, jsou oboustranne.

kryska5
9. jan 2012

@martinkah aj mesiac 😀 uzávierka nenaháňa, ako nám to bude vyhovovať sa uzavrie, tak času na okukávanie máš habadej 😝

zojec
9. jan 2012

boze, zas hromadka??? pomoooc, uz nic nepozeram 🙂 tu su moje nepodarene saty, prvy krat som skusala lemovanie dvojihlou, jasne ze sa to okolo krku trosku natiahlo, este som to aj zle vystrihla.. nedam si povedat, ze strihy nemam robit sama :( potom som saty zachranovala gumickou.. viac som sa naparala ako som sila..
gate potrebuju dokoncit, ale nie je na com :( na doma posluzia 🙂

martinkah
9. jan 2012

@kryska5 ja prosim o rychle uzavretie tabulky, aby som uz nemohla minut ani cent navyse 😉 ale nie, zartujem 😉 u nas v galanterke mali minule asi 6 druhov podobnych stuziek, asi menej kvalitnych, 50 centov za meter, len jedna bola chalanska, napis DOG a traja havkaci, tie dievcenske boli super

caramilla
9. jan 2012

@lillyzelvicka z jysku jsou přebytky, kdyby se ti něco líbilo 😉
@sufik1 ; @terezita Vy jste úža! Zrovna mě to napadlo, ale pak jsem vás nechtěla otravovat. Já mám jen jysk a stuhy 😀
@zojec krása

caramilla
9. jan 2012

Tak holky, lednová hromada číslo 10000001 😀 😀 😀

VYHLAŠUJU HROMADU NA VLIESOFIX!!!
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av...

Děkuji @monikajan za odkaz. na distributora!

Podmínky a ceny v tabulce, uzávěrka tento čtvrtek, platba předem, na účtě mám spíš mínus než plus (proč asi 😀 ). Návin je 30m, takže někteří pozdě příchozí asi ostrouhají, dohromady to na celé role asi nedáme, ale alespoň něco 😀 😀

Prahu mohu předat k distribuci @ngvadi do vlaku v Benešově🙂

Ještě tam mají i další produkty http://www.vilene.cz/vliselin/textilniaplikace/...
Zatím nevím podmínky a ceny, zjišťuji, kdyžtak pak přidáme 😀

terezita
9. jan 2012

@zojec peekne!

haha.. to je fakt silenost s tema hromadkama.. a to jsme jeste taky neobjednavaly velurove nazehlovacky.. 😀 😀 😀

ucitelka70
9. jan 2012

baby. tak dnes som pozerala, na stránke sportacko majú v akcii softshelové gate za 70 eur..... tak bodaj by sme sa nehrnuly do hromadky, keď jedny gate vyjdú cca 15 max 20 eur? no nie? 😕

kryska5
9. jan 2012

@martinkah hehe ani mi nevrav .... nesmiem pozerať aké tam pridáte, lebo ma porazí 🙂 čo sa mi ďalšia zapáči ... tak ale treba mať doma nejaký základ na kombinovanie 😀

dúfam, že takýmto tempom nepobežia hromádky každý mesiac 😅

terezita
9. jan 2012

@caramilla nemas jednodussi vzit jen ty role sirky 90cm, kdo chce polovinu tak si to doma rozstrihne.. 😀 😀 😀 vyjde to levnej a budes mit min prace 😀

alinn
9. jan 2012

@caramilla haha 😀 tak teď jsem se dočetla, že vliesofix je i na dřevo..a chvilku mi dalo, než jsem opustila myšlenku na to jak přežehluji poleno nebo prkno tak aby někde drželo 😀 😀 😀

ucitelka70
9. jan 2012

@kryska5 teraz si tvoríme základy..... aby sa dalo kombinovať.....

ucitelka70
9. jan 2012

ktorá máte skúsenosti s fimo hmotou? objednala som modrú a v noci svietiacu - čo pre malého drobca viem z toho vyrobiť? z noci svietiaceho som chcela jeho meno - a zavesiť do okna? ako zvonkohru?

caramilla
9. jan 2012

@alinn fakt? 😀 😀 😀 😀 😀
@terezita aha, no, asi by to šlo, ale zase když chce někdo 2m o šíři 45 v kuse, tak má problém 😀 😀 😀 😀 😀

terezita
9. jan 2012

@caramilla no budes si tim komplikovat zivot ty, ne ja.. a da se to na latku nazehlit vedle sebe, pokud potrebujes nazehlit dva metry v kuse na mega obri aplikaci.. 😀 😀