icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
16. jan 2012

@ngvadi no, jo, ty nesmis taky chybet v noci, co? 😀 Gratuluju ke zkousce.

@terezita Tak ze bych se vzdala i toho, co jsem si objednala na mimáči? 😀 😀 😀 Admina si bude vyšívat a kdo vyšívá, nezlobí 😀 😀 😀

@vevercam No, není mi úplně jasný, jak se to přesně objednává - je tam něco, že se za sebou do toho mejlu mají psát čísla v nějakým pořadí, to jsem moc nepochopila. Ale hodiny jsem to teda nestudovala 😒

ngvadi
16. jan 2012

@caramilla, nojono, když se dítě nechá uložit nejdřív v jedenáct, tak pak musim strašit nad učením do jedný... 😖 ale zas se ráno vyspíme...

caramilla
17. jan 2012

@ngvadi No, asi musíš víc bobovat, aby dřív odpadlo.
Jasmína mě dneska pobavila. Vstávala někdy v 8 a v 9 se začala oblékat, dala si rukavici, čepici a snažila se dostat do bundy a když jsem se jí ptala, co dělá, tak říkala "hají, hají" a chtěla jít fakt spát. A když jsem jí řekla, že ne, že je ještě brzy, tak strašně plakala🙂))
Vůbec celý den furt to bylo "hají", asi na ní leze moje rýma 😢 😢 😢 Včera jsem neprozřetelně řekla, že už je skoro zdravá, jen trochu kašle....

@kuna Dobré ránko! 😀 Předávám štafetu sov skřivanům!

vevercam
17. jan 2012

@caramilla zkopírovala bych název položky a za to množství, o které mám zájem, rozlévárna posledně fungovala výborně 🙂

sussanah
17. jan 2012

@caramilla puvodne jsem chtela trochu jiny vystrih, ale nejak jsem mela malo latky 😀 Tenhle vystrih je sice nejrychlejsi na kojo, akorat ze jak jsem trochu vice vyvinuta, tak kdyz ja nekde to prso vytasim, tak se okoli mirne desi, takze proto v zajmu zachovani alespon relativniho vkusu preferuju kojotrika s prustrihem, at mam neco latky i na tom vystrihu pri kojeni. Nebo to resim mensi plinkou zadelanou za podprsenku ve vystrihu.
Lastin na kuzi neskrabe, uz mam tekhle udelane jedno tilko pod prsa, kde mam lastin primo na kuzi a pohoda. Tady to mam ale jeste pod latkou, tj zahnute dovnitr a je to rovnou prosite cikcakem.
@vevercam pustup hrozne jednoduchy, jak delas v podstate okraj latky, kdy cca 0,5cm zahnes dovnitr, mezi to das lastin a pri siti cikcakem poradne napinas vpredu i vzadu za patkou (viz siti lastinu obecne) no a tot vse 🙂 Lastin jsem teda rozstrihla po delce napul, aby byl uzsi, je to site uzkym cikcakem.
@diocka normalne roztahovaci vystrih jenom. Latku jsem taky dlouho vahala, ale kdyz jsem pred vanoci kupovala latku na vanocni pytlicky, tak tam meli nejaky zbytek, tak jsem to riskla. Latka je to docela pruzna, ale presto pomerne hodne jemna, takze na tele se perfektne prizpusobi a hlavne dost odpusti nejake ty chyby ve strihu 😉

kuna
17. jan 2012

@caramilla Dobré ráno 🙂. Skřivan jsem nedobrovolný, spala bych ráda dýl, než do půl šesté 😝 .

Včera jsem nastřihla jednu pláštěnku na kočár a obšila tkalounem, tak jsem dneska zvědavá, jestli to bude držet. To je tím, že jsem byla lakomá dávat 700 za origoš a koupila si univerzální Emitex. Ovšem ta je snad na nějaké pidigolfky.

@diocka díky díky, už stahuju první číslo 😀

kuna
17. jan 2012

tak ještě @diocka nebo kdokoliv...jedno ottobre jsem stáhla a je to jenom ta střihová část....jak poznám, které kusy kterého archu patří ke kterému střihu?Mám pocit, že na to stejně potřebuju ten časák, kde je vždycky napsané, že ke kalhotám jsou střihy 1,2,3 značené červeně na dílu A, ne?

membri
17. jan 2012

@caramilla me taky stopnuli jedno fotoalbum 🙄 🙄

ovecka111
17. jan 2012

@kuna ahoj. a ktore si stiahla? ja som skusila 2011/01 a tam je teda vsetko.
@diocka diky moc za tie odkazy, dnes budem stahovat vo velkom 🙂

membri
17. jan 2012

@kuna kdyz si to cele prohlidnes tak je tam uplne vsechno.

vevercam
17. jan 2012

@sussanah děkuju za tip, určitě vyzkouším 🙂

Ještě se chci zeptat k Ottobre, někdy není střih v časopise, ale je psáno creative workshop, neví někdo, kde by se tyto střihy daly sehnat?

animal
17. jan 2012

TYRKYS SOFT: tak mé poznatky na tyrkys softu se snadno udělají mapky ze slin dítěte, což na hnědém softu nikdy nemám 🙂 na tyrkysovém jsem měla mastné fleky a potřela jsem jarem a vyprala, něco se nevypralo, tak jsem to šoupla potřené jarem znovu prát a fleky nemám. špinavé od bláta atp. to ještě neměl.

caramilla
17. jan 2012

@animal Já jsem prala fleky od trávy na tyrkysu žlučákem a celkem OK. Jako 100% čistý to není, ale mě to přijde celkem OK. Bláto se mi vypere dobře.
Nejlepší na fleky je podle mě tm. hnědý nebo tm. šedý soft. Ale třeba na kalhotech mi přijde, že stačí z toho udělat kolena a třeba ještě prdelku a zvytek klidně barevný. Sem tam flek pak stejně v kontrastu k těm kolenům zanikne 😀

@kuna Haha, tak já vstávala dnes taky v 5:30. Jasmínka má teď nějaké špatné spaní a každý den od 5:30 pláče a říká, že chce spát, ale nemůže vůbec zabrat. Takže od 5:30 nepřetržitě jsem kojila, bradavky rozbolavělý, a jak jsem ji vždy odpojila, jekot. Buď jí lezou zuby nebo na ní něco leze. Mě je dneska docela blbě z té mé rýmičky, tak bych se ani nedivila... Byla to strašná noc. Bolelo mě jedno ucho, pak druhý ucho, nos zacpaný, oči pálí, smrkat člověk nemůže, aby si nevzbudil dítě, no prostě strašný... Rýmička 😀 😀 😀 😀

@sussanah šikulka, že jsi to tak hezky vymyslela 😀 Já v těhle "vedrech" tahám kozu zakoby z podsvetru, takže vlastně takové kojotriko 😀
Je pravda, že když jsem třeba kojila v kostele v druhé lavici, tak jsem taky kozu netahala "nahambato" 😀 Ale na doma je to fakt nejlepší, mi přijde 😀

lenasss
17. jan 2012

holky co jste si stahovali ten ottobre už jste někdo lepily k sobě ty střihy?já jsem se ted u toho akorát vztekala 😖 vůbec mi to nesedí a navíc mám jen černobílou tiskárnu 😅 😅

palosek
17. jan 2012

@season 😀 😀 😀 díky...takže jsem vlastně povýšila 😀 😀

animal
17. jan 2012

holky nemáte přístup k nějakým testům umělých mlék. Kupuju Nutrilon a chtěla bych pomalu přejít na něco levnějšího - pomýšlela jsem na Babylove, ale nechci to za každou cenu na úkor kvality mléka. Otázkou vůbec je, zda i ten slavný Nutráč je na vysoké úrovni, jak všichni říkají.

lukrecia
17. jan 2012

@caramilla tak koukám, že cenu decovilu už známe.. čirou náhodou, nemaj i ten decovil light? asi ho nakonec zkusím nejdřív metr... budeš objednávat, i když se požaduje 11m a odběr je 15?

ucitelka70
17. jan 2012

@diocka to by bodlo! 🙂

ucitelka70
17. jan 2012

@diocka to by bodlo! 🙂 môžeš aj mne hodiť adresy, ak nexceš verejne
🙂

membri
17. jan 2012

@animal ja mam.. mam kamarada v lekarne 😉

animal
17. jan 2012

@membri no a ....... se vytáhni ne ? jsem zvědavá

caramilla
17. jan 2012

@lukrecia Light nemají. Pokud se nenaplní min. odběr, tak objednávat nebudu, nevím, co bych pak doma dělala s nadbytky, zrovna ten Decovil fakt nevyužiju:( Beru si taky jen na zkoušku.
Měla jsi ho někdy v ruce? Je to pružné, neláme se, to, je to tuhé, ale ohebné. Moc příjemný materiál 😀 Taková jakoby guma 😀

@animal Hele, babylove jsme měly my, doporučila mi ho jedna známá, že prý složení všech těch mlék jsou identický a platí se víceméně za značku. Odlišnosti určitě jsou, ale ne zásadní. Navíc Babylove je z Biomléka, takže kvalita mléka by měla být naopak vyšší 😉
My teď naopak přecházíme na biomléko nepasterované nadojené od kravičky u kamaráda na ekofarmě 😀

caramilla
17. jan 2012

@membri no, to jsem taky zvedava!

lenasss
17. jan 2012

@caramilla a ty mléka babylove dělají už od narození nebo jen jako pokračovací

animal
17. jan 2012

@caramilla no jo ale ty jsi z části matka kojná 😀 já vůbec a M. mívá období, že téměř nic nesní, tak tím pádem mám jistotu, že se do něj dostanou alespoň nějaké stopové prvky atp. z umělého a navíc on je mlíčňák

membri
17. jan 2012

animal a cim se vytahnout? chtela jsem tim rict ze bych ti nejaka mohla sehnat

membri
17. jan 2012

@animal a cim se vytahnout? chtela jsem tim rict ze bych ti nejaka mohla sehnat

animal
17. jan 2012

@membri aha no tak sežeň, já myslela, že to máš u sebe na papíře v šupleti nebo tak nějak a natahuješ situaci 😀 tak za domácí úkol 😀 😀

membri
17. jan 2012

@animal pojedu zitra do Jemnice tak za nim skocim do lekarny 🙂 ale vzdycky tam nejake mel, protoze me daval i pro Anicku kdyz jsme zkouseli ktere ji bude chutnat..

animal
17. jan 2012

@membri ale já nechci vzorky