Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@monr a už si to aj vari tlačila?
@macin73 tak prezrad, čo ten cord u vás vyjde?
@ucitelka70 149 korun/metr, myslím 140cm šíře
@macin73 tak super ceny máte, nie ako u nás..... či ten mráz je niečo ako veľkoobchod?
@ucitelka70 normos maloobchod. www.dumlatek.cz
@ucitelka70 myslím, že to je normální obchod... protože se tam nedostanu, nakonec jsem objednala online a dobrý... mají to dobře nafocené, takže vše odpovídá (jen ten prací kord jsem nečekala tak silný)
@ucitelka70 ja už som jedno Ottobre vytlačila 😝 som sa pobavila bo zbožňujem hlavolamy 😀 😀 😀
@kryska5 koľko je to strán? ja som len kolegu poprosila, lebo ja som si ani rozbaliť nevedela..... a som doma na péén, či by mohol vytlačiť a on že je to nenormálne veľa strán, a že či je dobrý pomer, či to má tlačiť?
ja chcem zatiaľ len 1/11
tak koľko strán vyjde jedno číslo? 50?
@macin73 tak jsem nakoukla do alba...krááása 😵 Se dívám, že jsem některé vzory asi přehlídla 😅 😅
@daisyr...něco málo 😀 😀
A proto, že by mi album zas zamkli 😅 , přidávám pár foteček z bobování, naši kříženku Jessie
a komplet z finebrinu. 😝 .....
Tu tuniku jsem dělala z Ott. velikost 86 a teda bude to mít tak na léto... některé střihy v 86 má malá akorát, jiné ne, tož já nevím 😨 ... Zakončení rukávů jsem objela jen jednou cikcakem, kolem spodu raději 2x dokola (to byl děs)...není to 100%, ale D to fakt stačí, stejně to bude zanedlouho pokydané od kdečeho 😀
@kryska5 toto je 8 strán?
Ahojte, nesili ste niekto flisove vrchne nohavicky? mam nejake zvysky polar flisu, a chcem skusit, ale nazivo som este nijake nevidela, uvitala by som nejaky strih, navod, skusenosti. Vdaka
@terezita...ještě, že "mráz" s velkým M, není u nás 😅 😀 😀
@palosek to sú milé fotečky, pekná práca, modelka spolupracovala 🙂
@terezita díky, pochvala od mistra potěší 😀 Ještě dotaz...co dělat, aby se mi finebrin při šití rovným stehem nevlnil...snažila jsem se to nenatahovat, ale stejně se mi ta kapsička (když jsem zahýbala horní a dolní část) trochu zvlnila. Na přední díl jsem ji pak zkusila přišít dvojjehlou rovnostehem ( 😅 ...možná blbost, že?), ale to už se nevlnilo 😀 😀
@kryska5 téda, to sis musela dát, já ještě neměla odvahu 😀
@ucitelka70 jedna střih. příloha je tuším na 16 stran, což x 6 + scan časopisu
@palosek téda, ty máš krásnou modelku a věcičky moc hezké, bych ji tipla na starší, než je 😉
@ucitelka70 ..no právě, že ani ne...z mnoha jsem vybrala tyhle...co už se naučila samostaně pohybovat, tak se řídí více svojí vůlí než mým přáním 😀 😀
@terezita není mráz, jako Mráz 😀 😀 😀 :
...a prdím na fotoblog, zkusím to nějak odstranit, popř založím nový 😝 😀

@ngvadi též gratuluji! dorazilo Ti prosím body a kaše? Snad to využijete... 🙂