icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

veronik77
18. jan 2012

@ngvadi též gratuluji! dorazilo Ti prosím body a kaše? Snad to využijete... 🙂

ucitelka70
18. jan 2012

@monr a už si to aj vari tlačila?

katka82
18. jan 2012

@idris já ho mám 😉 napiš co bys potřebovala 😉

ucitelka70
18. jan 2012

@macin73 tak prezrad, čo ten cord u vás vyjde?

macin73
18. jan 2012

@ucitelka70 149 korun/metr, myslím 140cm šíře

ucitelka70
18. jan 2012

@macin73 tak super ceny máte, nie ako u nás..... či ten mráz je niečo ako veľkoobchod?

terezita
18. jan 2012

@ucitelka70 normos maloobchod. www.dumlatek.cz

macin73
18. jan 2012

@ucitelka70 myslím, že to je normální obchod... protože se tam nedostanu, nakonec jsem objednala online a dobrý... mají to dobře nafocené, takže vše odpovídá (jen ten prací kord jsem nečekala tak silný)

dankakk
18. jan 2012

@season ak by bol prebytok siveho patentu,vezmem vsetko ( idem robit segre leginy) a aj ten ruzovy jednolic by som vzala- aspon meter a pol ak by bol🙂

kryska5
18. jan 2012

@ucitelka70 ja už som jedno Ottobre vytlačila 😝 som sa pobavila bo zbožňujem hlavolamy 😀 😀 😀

kryska5
18. jan 2012

😀

idris
18. jan 2012

@katka82 ďakujem už som si ho stiahla ;)

idris
18. jan 2012

tak a zajtra si to dám vytlačiť xexe :D tak to bude hlavolam s tým súhlasím @kryska5

ucitelka70
18. jan 2012

@kryska5 koľko je to strán? ja som len kolegu poprosila, lebo ja som si ani rozbaliť nevedela..... a som doma na péén, či by mohol vytlačiť a on že je to nenormálne veľa strán, a že či je dobrý pomer, či to má tlačiť?
ja chcem zatiaľ len 1/11
tak koľko strán vyjde jedno číslo? 50?

palosek
18. jan 2012

@macin73 tak jsem nakoukla do alba...krááása 😵 Se dívám, že jsem některé vzory asi přehlídla 😅 😅
@daisyr...něco málo 😀 😀
A proto, že by mi album zas zamkli 😅 , přidávám pár foteček z bobování, naši kříženku Jessie
a komplet z finebrinu. 😝 .....
Tu tuniku jsem dělala z Ott. velikost 86 a teda bude to mít tak na léto... některé střihy v 86 má malá akorát, jiné ne, tož já nevím 😨 ... Zakončení rukávů jsem objela jen jednou cikcakem, kolem spodu raději 2x dokola (to byl děs)...není to 100%, ale D to fakt stačí, stejně to bude zanedlouho pokydané od kdečeho 😀

ucitelka70
18. jan 2012

@kryska5 toto je 8 strán?

daisyr
18. jan 2012

@macin73 to máš pravdu, zásoby se hodí, také budu muset nadělat, ale není nadto, to vidět osobně, to se pak nakupuje 😀

vianne
18. jan 2012

Ahojte, nesili ste niekto flisove vrchne nohavicky? mam nejake zvysky polar flisu, a chcem skusit, ale nazivo som este nijake nevidela, uvitala by som nejaky strih, navod, skusenosti. Vdaka

terezita
18. jan 2012

@palosek teeda to je nadhera! a ta tunika je moc hezka! 😵

palosek
18. jan 2012

@terezita...ještě, že "mráz" s velkým M, není u nás 😅 😀 😀

ucitelka70
18. jan 2012

@palosek to sú milé fotečky, pekná práca, modelka spolupracovala 🙂

ngvadi
18. jan 2012

@veronik77, promiň, jsem se ti ještě neozvala... jasně, dorazilo, děkuju moc!

terezita
18. jan 2012

@palosek 😀 😀 😀 a u nas nastesti neni zase mraz s malym m.. 😅 dneska tu bylo krasne, uplne jaro! slunicko svitilo cely den.. 🙂

veronik77
18. jan 2012

@palosek Parádní 🙂 To zase bude mít admin co dělat 🙂)) Já jsem teď páchala dětem výbavu na lyže - recy kukličky, trička a kamašky, ale není síla to vyfotit, natož sem hodit... Tak dobrou noc všem!!! 😀

palosek
18. jan 2012

@terezita díky, pochvala od mistra potěší 😀 Ještě dotaz...co dělat, aby se mi finebrin při šití rovným stehem nevlnil...snažila jsem se to nenatahovat, ale stejně se mi ta kapsička (když jsem zahýbala horní a dolní část) trochu zvlnila. Na přední díl jsem ji pak zkusila přišít dvojjehlou rovnostehem ( 😅 ...možná blbost, že?), ale to už se nevlnilo 😀 😀

daisyr
18. jan 2012

@kryska5 téda, to sis musela dát, já ještě neměla odvahu 😀
@ucitelka70 jedna střih. příloha je tuším na 16 stran, což x 6 + scan časopisu

@palosek téda, ty máš krásnou modelku a věcičky moc hezké, bych ji tipla na starší, než je 😉

daisyr
18. jan 2012

@palosek člověče, tak na to vlnění asi jen tu kráčející patku, co stále nemám a stále tu o ní holky básní

palosek
18. jan 2012

@ucitelka70 ..no právě, že ani ne...z mnoha jsem vybrala tyhle...co už se naučila samostaně pohybovat, tak se řídí více svojí vůlí než mým přáním 😀 😀
@terezita není mráz, jako Mráz 😀 😀 😀 :
...a prdím na fotoblog, zkusím to nějak odstranit, popř založím nový 😝 😀

terezita
18. jan 2012

@palosek na to maji holky tu kraceci nebo jakou patku.. ja finerib siju trojcikcakem, rovne nasivam jen aplikace.. ta dvojjehla neni blbost, je to nahodou dobry napad.

palosek
18. jan 2012

@daisyr hmmm, budu o ní přemýšlet...a OL to nevyřeší? 😅 Zpracovávám muže 😀 😀 😀 ...Prďolka?že vypadá starší??? 😅 To je takové naše miminečko 😅