icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
20. jan 2012

@caramilla tvoje péče je perfektní...rozená matka 😀
Takže pevné nervy a snad už dobrou všichni co ještě nechrní... 😅

caramilla
20. jan 2012

@maly_prcek Děkuji ti za to, že ti stojí za to napsat názor vystrašené spamující OTující a neustále nemocmi svého dítěte prudící matce 😀
Díky, fakt moc, uklidněla jsi mě, že nejsem nezodpovědná matka. Mě se to právě taky zdá divné, že celý den OK a pak najednou horečka a zase OK. No uvidíme, budu vás informovat. Alespoň jsem dneska nic neušila, tak můžete "mít radost", že i Caramilla má své dny 😀
Jedinou věc, co jsme dnes "Vydaly" bylo body, co šila Jasmínka 😀 😀 😀

@kryska5 podle mě promazávání funguje tak, že někdo čte téma a řekne si - tohle není k tématu a zmačkne "bonz-ikonu". A nebo téma samotné čte nějaký všemohoucí admin. Ale toto téma admini nečtou, moc by záviděli, oni se baví tím, že nám mažou fotoalba a to je vytěžuje celou pracovní dobu, protože my se činíme! 😀 😀 😀
Je pravda, že v ostatních tématech jsem si všimla, že ot mažou a v některých to zase teda bují. Mě přijde, že jsou témata, kde se drbe pak o všem a místo témat jsou to spíš skupiny podobně smýšlejících matek 😀

Jinak ohledně horečky souhlas, však je dobře, že jsi to napsala, toho není v dnešní přechemizované době nikdy dost 😉 Já jsem zrovna dnes psala kamarádce, ať nesráží horečku, že je pro tělo důležitá a vytahovala jsem se, jak jsem dobrá, že to celkem zvládám. A prd ho, dneska jsem to nedala. Podle mě to už je pak hranice, kdy už to prostě člověk nedá a když jsem viděla, jak se po prvním zábalu Jasmínce ulevilo, nebyla tak rudá - měla obličej fakt rudý jak indián - tak jsem věděla, že jsem to udělala dobře. I utrpení v horečce má své hranice - tedy u mě 😀

Moc se rozkecávám, dneska to balím a jdu k Jasmínce.

caramilla
20. jan 2012

@palosek ty jsi prdlá, viď? vypadlo ti mezi tím "rozená" a "matka"slovo hysterická? 😀

Zrovna jsem teď někomu psala, že jsem se snad neměla stát matkou, že jsem děsná posera 😀

JO a jinak spamuju tady OT, protože se nemám s kým jiným poradit. švagrová je totál lékárenská, manžel taky, máma, tchýně taky, všechny kamarádky taky, takže potřebuju taky jiný názor😉

palosek
20. jan 2012

@caramilla ...nedalo mi tady zas ještě nenakouknout 😅 😅 ...skvělá, přírodní, starostlivá a trpělivá maminka... 😀

terezita
20. jan 2012

@macin73 libi se mi a natrefila jsem na ne driv nez na ottobre 😀 😀 😀 jsou originalni, velikostne vetsinou od 86 az do stopadesatneco a pak takova malickost, ze obleceni usite podle jejich strihu muzes prodavat, dokud je kazdy kus original 😉 hadry usite podle ottobre prodavat nesmis.
nehlede na to, ze se mi libi ten jejich podnikatelsky napad a vlastne i cela filozofie okolo jejich rodinne firmy. takze ja mam radost z toho, ze je nakupem strihu muzu podporovat. ale tohle si musi prebrat kazdy sam 😀
@caramilla haha, stuhy mi pujcovat nemuzes.. no neboj, nebudu z toho sit pro em., ale pujde to ve zpracovane podobe dal 😀
porad ma tu vysokou horecku? ono se z toho muze vyklubat cokoliv.. no snad uz to bude zitra lepsi, vetsinou jsou to ty tri dny..
a koukam, ze se dcera v siti pomamila! emmina mi zase slape na pedal, kdyz neco obsivam rovne, a ma z toho strasnou srandu.. 😀 a ja docela fofry.. 😅 a jdu docitat ty vase slohovky o prujmech.. 😅

kryska5
20. jan 2012

@caramilla prosím ťa tretí deň, viem aké nervy som mala keď mala drobaňa tri dni vysoké teploty keď mala 6-tu chorobu ... myslela som si že je to to ale tú istotu som nemala a bála či to nie je niečo horšie, vždy je ten červíček pochybnosti hlavne pri takých malých prckoch 😖

hehe, to s tými albumami som teda komplet nepochopila, len človek sa tu nejakej "spravodlivosti" ťažko domôže .. mne stopli jeden inzerát, že som mala vybielené pozadie na veci čo som predávala, napriek tomu že som im poslala originál fotku, že to nemám z netu stiahnutú nula bodov 😠 ani odpoveď. A teda ani tie profilovky mi nejdú do hlavy prečo tu má človek predpísané aké foto môže mať ??? ale už som ticho nech sem neprivolám 😠 nejakú otravu

caramilla
21. jan 2012

@kryska5 no, to tady asi nepochopil nikdo 😀 Jediné, co mi obnovili a celkem rychle, byla fotka v profilu. Ale jinak v albumech i věci, co nechápu, proč smazali, nic neobnovili. vůbec žádná reakce.
Ale u mě to třeba teda chápu, mám všude stejný nickname, hadry prodávám. Dobře, tak ať mi mažou všechno, i to, když vyrobím z kartáčku na zuby drbátko na záda pro panenky, fajn.
Ale holky na zakázku některý nešijou a nebo jen po známých a dají do alba jednu odrbanou noční košili a šup "Stop". Skoro mi to tu přijde, že kdo diskutuje v tomhle tématu, nemá nárok z principu na fotoalbum.
Ale upřímně řečeno, já jsem ráda, alespoň to sem nemusím nahrávat🙂 Kdo chce vidět víc, dojde si na ekozahradu nebo Fler, to je vlastně lepší.
Jsou sami proti sobě...
S těma fotkama v profilu jsem to taky nikde jinde neviděla takovouto cenzuru. Já bych ještě brala, že tam musím být teda já, ale fakt jsem nepochopila, proš nesmím být z boku 😀 😀 😀
nejlešpí by bylo, kdyby tady všichni měli pasovky 😀 😀 😀

Jo jo, nervíky, to máš pravdu. Protože každé připuštěné, co by to mohlo být, je hrozné. Člověk o tom asi nesmí moc přemýšlet 😖

@terezita Jasmína mi šlape taky na pedál, ale nevědomky a to se pak divím 😀 😀 😀 Resp. její oblíbená zábava je sednout si pod stolem na pedál. Mám tam tři a hádej na kterej si vždycky náhodou sedne 😀

Jinak její oblíbená činnost v pracovně je, odnosit všechny špupky nití do sprchového koutu (je tam mokro!!!) a tam je zavřít a u toho si tleská a běhá a má radost, že jí to tak hezky jde. Dneska mi je tam přestěhovala fakt kompleteně. Takže večer mám rituál - v 1 se jdu sprchovat, seberu nitě, dám je na topení a je to 😀 😀 😀
Někdy šáhlá matka za 10 minut klidu na šití je schopna obětovat hodně 😀

@palosek no jo, taky jsem nakoukla. Takže dneska zase nejdu spát brzo, já jsem fakt normálně zralá na Bohnice 😝

kryska5
21. jan 2012

@caramilla hehe, ale veď tebe robia vlastne "láskavosť" každý kto chce si musí ísť fakt pozrieť ekozahradu, či fler takže to je len dobre pre teba 😀 😀 😀 A ty máš rada tie dievčenské žužucinky ... tutu sukničku už Jasmínka má, či to sa ti nepáči? Dúfam, že noc bola pokojná 😉

animal
21. jan 2012

@caramilla alergie a všechna autoimunitní onemocnění se ČASTO (ne vždy) projevují třeba okolo 20-30roku života. Je to v podstatě dáno tím, že v tomto věku začíná mít člověk větší psychickou zátěž. Buď studium na VŠ nebo najednou začne chodit do práce, musí se starat o samostatnou domácnost atp. takže je to velká psychická zátěž a to vyprovokuje danou chorobu. Někdy se však vyskytnou i v ranném dětství ☹ jsou to onemocnění s velkou škálou rozptylu postižení. Třeba roztroušená skleróza - může být člověk ve 20letech na vozíku a taky může být člověk v 60 "jen" o hůlce. Někdo má zkrátka velkou progresi onemocnění, někdo ne .....

animal
21. jan 2012

@caramilla vzhledem k tomu, že ji teplota přes den klesá, bych to zatím neřešila.
Mě Mareček včera odpoledne začal taky zvýšená teplota a večer 38,5 a teď je jen teplej, tak asi jenom zvýšená teplota - jsem ho neměřila. A je mu fajn, kouká s taťkou v posteli na Top Gear 😀

gucz
21. jan 2012

Baby síce OT, ale čítali ste? O pracích guliach a mydlových orechoch
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonomika/1613...

veronik77
21. jan 2012

@gucz bylo to v posledním d testu - vyšlo že koule moc neprou, ani mýdlové ořechy a jeden tip koule dokonce uvolňuje docela dost stříbra - což je sice přírodní "antibiotikum", ale pokud ho bude ve vodě moc, tak si napěstujeme nějaké odolné bakterie i proti jemu....

mehlo
21. jan 2012

@caramilla tak ještě vydrž, jestli ji má jen večer, já myslela, že je má celý den. Počkej do pondělka. No my jsme na pohotovosti se zánětem průdušek taky ATB nedostaly, ale to byla asi jen slabá výjimka.

OT- tak za chvilku odjíždíme s pc, držte pěsti at už mi to konečně pořádně pracuje

mehlo
21. jan 2012

@rina76 jé ty jsi přeinstalovávala celý windows? jak dlouho to trvá? já to dneska budu dělat poprvý, nebo teda ne já, ale kamarád

jam3
21. jan 2012

@caramilla
Jaká byla noc?Doufam, že už je Jasmince líp.

Ad horečka
Opravdu každý reaguje jinak, Mat má teď přes 38 a řádí tu jak černá ruka, ale rychleji odpadne.

membri
21. jan 2012

@mehlo u win 7 to mas behem 30 minut hotove, a u XP to trva dele a musi se tam stahovat ovladace.. win 7 si je natahnou samy, ale nektery treba chybi tak se mi najit... jsou rychlejsi a jednodussi

caramilla
21. jan 2012

Tak noc klidná, díky tomu paralenu spala klidně až skoro do pěti do rána, v pět měla 37,9, jen jsem ji dala čistou plínku, nakojila a spala do sedmi, to jsme naměřili jen 36. Tak to vypadalo, že to je zase OK. Ale teď jsem ji měřila a má už zase teplotu 37,5 ☹
Mě rozpálená nepřijde, i si hraje, chová se celkem v pohodě.
No, uvidíme. Zatím teda nic moc ☹

@jam3 Takže u vás stále blbý? 😖 ☹
@gucz jo jo, to jsem taky četla, že čistá voda pere líp než prací koule a ořechy 😀

lenasss
21. jan 2012

tak mi včera kašel celou noc prokašlal ale nebudil se a ráno 38,5 tak jsem ho nechala a v 10,30 už 39,5 tak dostal nurofen a je v klidu,když on tu teplotu nad 39 nese špatně,pláče,potom z toho pláče zvrací tak ho nechci trápit ☹ nemoci jedny zatracený ted jen kouká nepřítomně na pohádku a nic nechce doufám že ho to brzy pustí 😠

animal
21. jan 2012

@lenasss tak šavle 🙂 ta u nás včera večer taky proběhla a měl zimnici

lenasss
21. jan 2012

@animal jenže u nás se zvrací potom v kuse 😅

caramilla
21. jan 2012

@lenasss no, taky dobrý 😖
Nás přesvědčuje celé okolí, že musíme na pohotovost ☹

sinala
21. jan 2012

@palosek my jsme v 10 letech dopadli úplně stejně, jen Al. neměla teploty a on to byl zápal plic ☹ ( mykoplazmový)

caramilla
21. jan 2012

Tak ještě jedno do série bodynek pro Šimonka - merino s autíčkama.

lenasss
21. jan 2012

@caramilla já bych na tu pohotovost nějak nespěchala pokud nemá celý den horečky a v pondělí bych šla jen pro jistotu k doktorovi.U nás se konečně spí tak jdu uklízet chtěla jsem něco ušít ale nechci ho budit hrkáním stroje at má klid ☹ já byla jen jednou na pohotovosti když měl tak 9měsíců celý den zvracel vše co snědl a vypil vysoké horečky a paní doktorka ze mě udělala hysterku že má jen rýmu a proto zvrací at jedu domů a jsem v klidu 😠 a v pondělí u doktora měl angínu tak já se pohotovosti vyhýbám obloukem ale samozdřejmě pokud bych musela pojedu

maroubrabeach
21. jan 2012

@lias
hej, z Pulky sa siju. A ked mas trebars jednofarebnu alebo nie zrovna ideal farbu, nasi na nu inu bavlnenu alebo flanelovu latku.
Ja som sila Minky + Pul (zosila som obe latky - cize vrece je nepremokave a neskutocne dizajnove 😵 )
Latky najdes na detivbavlnke.sk, sijemdetem.cz, handricky.eu

Pokial chces usetrit staci kupit aj vetrovkovinu (pokial ma nejaky vodny stlpec) v metrovom textile. Take som mala spociatku a nepremokali.

palosek
21. jan 2012

@caramilla ..krásné body...jak děláš ten lem kolem krku a dole? To je ze stejné látky? Střihneš si proužek? To jsem ještě nezkoušela 😀
Doufám, že Jasmí bude líp...
@sinala že by nemoc 10-ti letých?? 😀 Myko...ne muko...já to blbě napsala 😀 😀 😀 😅 😅

caramilla
21. jan 2012

@lenasss No, zatím jsem si to ustála, tak se modlím, aby večer zase nebyla nějaká krize. Furt je to vlsatně jenom 3. den teploty a večer horečka. Já, když mám chřipku, tak taky za 2 dny nejsem OK. Volala jsem mamce, ta je taky taková víc "domácí léčitelka" a ta mi říkala, že by to nehrotila, jen pokud se bojím a nespala bych a chci mít klid. Ale pokud má horečku vysokou jen večer, zabírá paralen nebo zábal a před den vypadá normálně, krk má v pořádku a kašel je průměrnej, tak bych počkala na pondělí. Tak se modlím, aby to bylo správné rozhodnutí, stav se nezhoršil a doktor mě neseřval 😀 Ale já budu mlžit, že horečky má jen 2 dny 😀
Ještě mě švagrová na pohotovost chtěla dostat tak, že říkala, že má dost pravděpodoně tam službu o víkendu náš pediatr 😀
Jasmínka taky teď spí. doma strašně kašlala a plakala, tak jsem jí nabalila, udělala z boudičky jen škvírku, aby nefoukalo a spinká venku a už 2 hodiny a úplně klidně 😉
Mě dneska ani šít nebaví ☹

@palosek No, to je na COL, heč 😀 😀 😀 Ustřihneš proužek a přeskládáš jakoby na třetiny - nahoře podehrnuté a na rubu jen tak. A prošiješ na COL 😀 😀 😀
Nebo obšít na COL/cikcakem tu rubovou stranu proužku a přišít tvojjehlou. Finerib ani neobšívat, ten se netřepí, ale merino ano, jako kráva...

season
21. jan 2012

Dievčatá, nestíham zhladovať cez IP tie, ktoré ste mi nedali mail, tak píšem sem: mám nastrihanú vyše polovicu, dnešnú noc to dorazím. Metre aj ceny sa trochu hýbu, pretože niektoré šírky látok najmä patentov nesedia s webovými, tak to všetko musím prepočítavať a proporcionálne každej upraviť. Ak sú len malé prebytky, tak to rozhadzujem každej po 10cm a pod. Prebytky sú zatial
výplnek bl. ruzový 1,7m
piké žlté 2,5m
finerib zelený 1,5m
Zajtra napíšem prebytky jednolícov a fineribov.

season
21. jan 2012

@caramilla tak COL poslúcha, bodyno totál profi!!! Krásne! Nestíhala som moc čítať, len myslím na vád, aby bola Jasmi ok. Najhoršie ochorieť tesne pred víkendom ☹

ucitelka70
21. jan 2012

@season prúžky padli?