Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
prosím vás vím že je to mimi téma ale potřebovala bych poradit malej od včera horečky dneska se probudil s 38,8 a nechce se mi to srážet mám ho nechat nebo dávat nurofen?a ještě má nějaký dráždivý kašel až se dáví je na to něco domácího?děkuji za radu manžel spouzí že musíme na pohotovost 😖
@lenasss horečku podle toho, jak to snáší. Pokud blbě, tak já už ke 39 srážím. Jasmínka to nese fakt špatně 😒 Pokud je v pohodě a vypadá rel. dobře, tak není třeba.
Na kašel dáváme teď černou ředkev - nakrájet na tenké plátky a pocukrovat z toho šťávu 5x denně po jídle 1 lžíci. Lze dát ještě před spaním. Nás tím máma léčla celé dětství. I Jasmínce to asi pomáhá.
Tak držím palce!!!
My už teď 5. den teploty ☹ Hrůza, tahle teplá zima ☹
Dievčatá, len narýchlo, napíšte mi adresy, ak budete nejaké z rovnakého meste, tak vás skontaktujem, aby ste sa dohodli. Ideme spat, potom napísšem spoločný mailik.
baby zo SK nechcete niektorá brať nejakú plsť?
Přeji všem hezkou neděli a pro ty, co čekají na látky z MTX mám dobrou zprávu 🙂
Včera jsem vyzvedla balíky od crawler a už putují k vám, tak pokud se pošťáci budou činit, zítra je můžete vyhlížet 😉
Určitě ale @terezita - balík má 27kg! a musela jsem ho poslat jako ¨balík do ruky¨ , tak ten přijde v pondělí určitě
pak ještě vzkazíky pro @petkon a @macin73 - balíky budou v HK u kamaráda crawler, nejpozději v pondělí vám písne v SMS kontakt na něj
Tak se hlásíme mezi marody. Malej má od včera 38,5 a v noci mu to skočilo na 39,5 😒 .Kašle nárazově moc nepapá a ani mlíčko pít nechce chjo ☹
Ahoj holky, chtěla bych Vás moc poprosit o radu. Ráda bych se naučila plést si svoje vlňáčky a po té třeba čepičky a tak. Ale pletla jsem naposledy tak v 10 letech, tak nevím, jeslti to znovu zvládnu. Nedali byste mi prosím nějaké odkazy pro začátečníky na pletení?
Děkuji moc všem.
@neu.sona na mimibazare sú návody, na youtube tiež nájdeš kopuuuuu a ja ti posielam niečo čo som našla na hačkovanie, budú tam aj iné... tak veľa zdaru
https://www.youtube.com/watch?v=FXW7U9tsdK4@season adresy chceš do IP alebo do tabuľky?
@kryska5 ja som šila plavky, aj dvoje, ale neviem ako sa volá látka, u nás bola firma, ktorý šila pre talianov a predávali aj látky, ale už to krachlo.. a u nich som kúpila plavkovinu - pružila všetkými smermi..... a dvojihlou som šila, dcéra rada nosila, len zato, že také nemal nik.... nohavičky, aj klasické aj bedrové aj minisukna boli k podpere...., jednu súpravu mala bordovú s bielymi kvetmi a druhú mala nebeskú modrú s bielymi kvetmi akoby rozmočenými, to bola nádherná súprava.... a ešte som k tomu ušila aj suknu ešte jednu po kolená na jednej strane a na druhej došikma nad kolená hodne..... na dovolenky si to vždy brávala.....
@neu.sona ahoj já se znovu učila tady. http://www.rucniprace.cz/ je to tam hezky namalovaný
@ucitelka70 díky ... tu som našla že plavkové látky http://www.latka.cz/Latky/Odevni-latky/Plavkove... ale idem pokukať či aj u nás niečo nepredávajú
@mima2011 Jéje, tak brzské uzdravení!
@lenasss Tak snad to bude dobrý.
@veronik77 Úpletová podšívka z FlexTex, ale je vyprodaná, nikde jinde jsem ji neviděla. Přes rifle to snad ani není třeba🙂
Jinak Dr. se ráno nelíbila naše moč, takže putuje na biochemii a bakteriologickou kultivaci 😖 Bojím se bojím ☹ ☹ ☹
Jasmínka nic moc, nechce jít ani pít:((( Občas nakojit, ale moc líka už nemám.
Tak mám strach fakt, co to je. Protože do včerejška jedla normálně a pila hodně. Snad jí zvedají žaludek jen ty hleny a moč bude OK...
@ucitelka70 prosím ťa a akou niťou si ich šila?
@veronik77 laktob. taky dáváme na podporu stř. funkce, mě teda přijde, že to efekt nemá, mažel četl složení a řekl, že to jsou vyhozený peníze, že to samý je v tom domácím biojogurtu, co do toho ty l. míchám 😀
@mima2011 COL http://www.tex-expert.cz/coverlock-brother-m234...

@season fuuuha, do tretej si tahala... klobuk dole, tesim sa ze to uz mas 🙂
mozete mi niekto este prosim hodit linku na tabulku, zas sa mi niekde stratila 😖 😉