icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
23. jan 2012

@petkasv no ale já na těch stránkách rumitexu taky nenašla potištěné úplety 😀

sufik1
23. jan 2012

@palosek jo ty zelený kočky se mi nelíbily, ty jsem nebrala. A hlavně jsem rovnou chtěla vyšší gramáž a oboulíc.
A jak jsme četla ten rumitexí web, tak je to hlavně dovoz. Takže tipuju polsko.
A zajímalo by mě, odkud má gabinka ty dráčky http://www.gabinka.cz/detske-latky-uplet/155-de... kvalitou mi to totiž přijde stejný. A koukám že má i pejsky a teď ty míče z rumitexu (myslím).
Na dráčky mi totiž nebyla schopná doložit certifikát, na ostatní jo.

vdovec
23. jan 2012

@terezita díky, zkusím snad nezkazit další triko 🙂)

petkasv
23. jan 2012

@palosek To je pravda to tam asi nikde nemají 😢

stassy
23. jan 2012

Informace od Veselé jehličky:
A na dobrú noc malá látková ochutnávka z toho, čo pre vás Jehlička pripravuje. Ak poznáte časopis Ottobre Design a pravidelne sa v ňom rozplývate nad nádhernými látkami od nemeckého výrobcu Hilco, určite vás poteší správa, že už ďalší mesiac dorazí k Jehličke prvá Hilco dávka látok z letnej kolekcie 🙂

Já se teda těším a jsem zvědavá na ceny. 😀

jam3
23. jan 2012

Jsem vytahovala střihy z Ottobre a vy jste toho zase nakecaly. 😀

@caramilla
Taky jsem se zasmála, skvěle podané. A ti chlapi jsou snad všude stejní...

Ach ty látky, obávám se, že deset metrů je pro nás jako nic, co?

@stassy
Tak to jsem taky zvědavá, za kolik je budou mít, Hilco já můžu.

@sufik1
Ta autíčka jsou super, měla jsem od tebe jeden čtverec a jsou o dost pevnější než jednolíc z mtx, na plenky super.

caramilla
23. jan 2012

@terezita ; @ivuska.h Já jsem na ten rumitex ani radši nekoukala 😀 😀 😀

JInak COL zase zlobil a manžel zase dělal chytrýho, prý ohlá jehla, no měl pravdu no 😀

@petkasv tak 10m tady na nějakou hromadku zase není tak moc 😀 😀 😀

caramilla
23. jan 2012

@stassy no, úža, hilco není nikdy dost!

sufik1
23. jan 2012

@caramilla jo Hilco, z toho jsem teda zklamaná. Drahý jak... a ušila jsem sovičkový tepláčky a po 3 vypráních z nich lezou chlupy a jsou celý opraný, vybledlý jak po pár měsících. 😒 😒 😒 To jsem fakt nečekala. A flís z wendy taky docela žmolkatí., to by mě zajímalo, co je to ta protižmolkovací úprava. Zevnitř dám podšívku, ale na nožičkách má žmolků taky dost. Ach ach, s těma látkama je to boj, každá má něco.

terezita
23. jan 2012

@sufik1 jo s hilcem mam stejnou zkusenost, asi 2 uplety od nich mam taky pekne vybledle.. a pak jeste co jsem mela nejaky ten jejich sweat kytickovany, ten je taky uz dost svetly.. no kdo nevi, jak puvodne vypadal, toho to netrapi.. ale zrovna nedavno jsem vytahla zbytek latky a porovnala to a docela jsem koukala..

caramilla
23. jan 2012

@terezita ; @sufik1 To jako nechápu. Takový hezký vzory, tak proč to není kvalitní provedení? Je pravda, že já z toho mám jasmínce jednu podčesanou podšívku do mikiny a ta měla chlupy po 2. pracní, taky jsem byla zklamaná. A co má bodynko, tak chlupy a vybledlé taky po 2 praních. To je pravda. Ale hezčí vzory se prostě nikde neseženou a holt to i vybledlé a chlupaté vypadá furt líp než cokoliv jiného ☹
A ten flíz - viď? Já mám z toho tu zelenou mikinu a zrovna dneska jsem koukala na rukávy a žmolky, ale teda dost. Fakt jsem čuměla jak puk 😕

dugyna
23. jan 2012

@terezita dakujem za tip. skusim to.

dugyna
23. jan 2012

trosku sa vam chcem pochvalit.nie je to sice plienocka ani oblecenie. ale akurat som dosila malej tasticku na kocarik 🙂 taka moja zlozitejsia prvotina. pouzila som na to staru ruzovu mensetrovu koselu a stere tricko, plus na vnutro vliselin /ak hovorim dobre/ a suchy zips.
tu su foto

barcav
23. jan 2012

@petkasv koukám že všichni emigrujou z emimina na koníka 😀 😀 😀 😀

caramilla
24. jan 2012

Tak mám další zdravotní dotaz 😀
nemáte vy, babky kořenářky a zkušené matky, nějaký recept na odhlenění dítěte? Jasmínka je brutál zahleněná, dáví se, obrací žaludek a budí se neustále a pláče. Dá se to nějak "urychlit"? 😖

dugyna
24. jan 2012

@caramilla u nas pomaha solny sprej do nosa a potom odsat poriadne-vysavacovym odsavacom a homeopatika coryzalia

michamicha
24. jan 2012

tak jdu spát, došila jsem ten spací pytel a už skoro nevidim 😝 fotky zejtra odpoledne, dopoledne jdem stát frontu na pracáku 😝 😝 jo a na spacák jsem zkusila poprvý v životě nacvakat kleštěma patentky na ramena a super 😉 jak jsem mohla doteď bušit patentky kladivem 😅 😝

monr
24. jan 2012

@dugyna ahoj Kika, teba som tu ešte nevidela, pozor, extrémne silne návyková téma 😉 nosítko som ja šila od oka, na štýl mei-tai podľa veľkosti bábiky.
@rina76 čiapočka perfektná
@palosek super
@dugyna taška nemá chybu 😉

papajka7
24. jan 2012

Dobre ranko
Jaj vy ste toho pokecali a nasili 😵 ,uzasne chvalim vsetko a vitam nove clenky,cim nas bude viac,tak tu budeme mat viac inspiracie 😉 ,
No ja sa uz dobre nemozem zapnut do bundy tak som sa konecne pustila do presitia paperoveho kabata,povodne bol po lytka,ale nemam rada taku dlzku,tak som to strihla nad kolena,a zo zvysku som spravila vsadku,no to presivanie zipsou mi dalo zabrat,fakt toto ja nemusim,este do noveho je to vpohode,ale uz do hotoveho,sodoma gomora 😝 len kedysi ked som vas nepoznala,by som bola s vysledkom spokojna.ale teraz mi na nom nieco chyba,je uplne jednofarebny,fadny 😅 ,apikacie nechcem nasivat,je to predca paperie,nech mi potom nelezie perie 😖 ,tak dnes spravim skusku s farbami na textil,a ak to bude drzat nieco tam asi namalujem 😅

vdovec
24. jan 2012

@terezita jsem nemohla vůbec usnout 🙂 a pak jsem si říkala, že jak stříháš lem.. jeslti odstřihneš jen proužek látky z kraje.. nebo vystřihuješ kolečko.. což se mi zdá jako blbost, protože by to přece taky nešlo.. pokud by teda to kolečko nebylo ze dvou dílů.. Já totiž ten lem dělala kratší.. ale asi ne dost 🙂)) chjooo

mehlo
24. jan 2012

přeji dobré ráno všem viděly jste už tohle? včera večer to přišlo z MTX v novinkách http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

terezita
24. jan 2012

@vdovec striham normalne prouzek z latky.. ja siju takhle http://www.farbenmix.de/de/halsbuendchen-1.html tak jeste to zkus vyprat, jestli to treba neni vytahane..

terezita
24. jan 2012

@mehlo ovsem toto zni dost zajimave na dalsi zimu.. http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

ucitelka70
24. jan 2012

@mehlo super je tá látka z mtx......

mehlo
24. jan 2012

@stassy taky se těším na Hilco

petkasv
24. jan 2012

@caramilla tak nám na odhlednění pomohla fakt nejlépe klasická odsávačka která byla za nás, takový ten balonek, jinak mám Cleanoz a o víkendu mi praskly všechny balonky a byla jsem zoufalá, jelikož malá měla děsně záhadnou nemoc, která jak ryhcle nastoupila tak snad i rychle ustoupila 🙂 ale jinak pokud jí to teče, tak bych tam nic nedávala, pokud neteče tak urrčitě mořskou vodu - Sterimar 🙂 za mě nejlepší, a pak všechno odsát, výborná je psí (tymiánová)mas v lékárně a Eucasol od Justu, tu psí mast jsem jí tyčkou nafrkala i do nosu ale jen trochu 🙂 jinak pokud už to trvá dýl jak 7dní tak bych asi šla do nějakýho pamyconu, ten zabere za den a je po rýmě a bude jí líp
Jen se na ten Rumitex mrkni, jsou tam fakt krásný barvičky, já na malý miluju fialovou jakékoliv odstíny a tam jich je právě hodně 🙂

caramilla
24. jan 2012

@papajka7 Já zipy do hotového všívám jedině ručně. Ono to totiž ve výsledku je rychlejší 😖 A taky je to super způsob, jak se zbavit vlezlých příbuzných (nesnáším, ale fakt nesnáším přešívání věcí!) - řeknu "já to šiju taky jehlou v ruce, tak si to udělejte sami" 😀

@dugyna Díky, já jsem doma po ruce měla jen obyč kapky, to trošku pomohlo, ale teda noc fakt strašná. Nakonec jsem ji měla celou noc prakticky u prsa, což jsem ji snad neměla takhle v životě:( Já už kojila jen 2x denně a normálně z té její nemoci mám zase pěkně nalitý prsa 😀 😀 😀

Och, čekám na PPL, každou minutou mi přivezou ŘAZACÍ KRÁMY!!! 😀 😀 😀

petkasv
24. jan 2012

@barcav někdo zase naopak, ale tady je to živější 🙂

caramilla
24. jan 2012

@petkasv ou fialová 😀

Moc díky za všechny info. Rýmu má šestý den, do včera jí to teklo a smrkala, ale včera přes den jí to zatuhlo a teče jí to "zadem". Na to jsem už jednou odsávačku zkoušela, ale bez toho spreje, tak zkusím po spreji ještě.
Ještě budu volat Dr. tak to s ním taky proberu. Ten Justus fajn no, ale to se nedá takhle obratem koupit 😀

mehlo
24. jan 2012

@caramilla odhlenění dítěte- prej úžasně pomáhá psí sádlo. já to teda nezkoušela, ale hodně doporučujou. My používáme tymiánovej čaj na kašel a na odhlenění a někdo ještě doporučuje tu mast od Justu, ted nevím jestli tymiánovou anebo eukalyptovou. No a hlavně pít a pít a pít, ale to není rychlá pomoc