icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mehlo
23. jan 2012

@palosek jejej to je krása, mně taky

membri
23. jan 2012

@palosek to jsem zkousela, bud mam nite moc a nebo ji mam malo zase ☹ at tocim jak tocim tak me to dneska nejde ☹

petkasv
23. jan 2012

Ahoj holky, mohla bych se k vám přifařit? Na emimču je mrtvo, všichni jsou tady 🙂 zajímalo by mě jestli nebudete dělat nějakou hromadnou objednávku z moraviatexu, děsně se mi líbí Wellsoft Lama, kamarádka z něho pro klučinu ušila mikču a je úžasně měkoučká, říkala jsem si že něco takovýho by se mi líbilo pro Bětku na jaro 🙂 ale jaksi objednávaku 6m bych pro tu svojí cácorku neuživila, jelikož bych jí tím mohla obmotat asi tak stokrát jak je malinká 🙂

palosek
23. jan 2012

@membri ..tak už to nech na zítra 😅 Ráno moudřejší večera 😀
@car ...tě ty opice zmátly, což? 😀 😀 😀 A hned jsi pak o nitích napsala stať na blog 😝 Já už to četla 😀 😀 😀

palosek
23. jan 2012

@petkasv ..jé, ahoj, tu budem za chvíli všichni 😀 😀

membri
23. jan 2012

@palosek necham necham, uz jsem na to nemela nervy 😠

petkasv
23. jan 2012

@palosek njn Pavli to víš že jo,když tam se nic neděje 🙂 a já se do tý Lamy zamilovala, tvoje malá z něj má taky obleček, že?

palosek
23. jan 2012

@petkasv ...je to děsně příjemný a teploučký. Se chystámna další šití...jen se psychicky připravit na ten bordel, který po lamě zůstává 😀 😀 😀

macin73
23. jan 2012

@petkasv Ahoj Petko 😀

maly_prcek
23. jan 2012

Tak D. měl v noci 39,5st. horečku... 🙄 Jsem nevěděla, že se nemoci šíří už i po internetu 😀 Ale byl OK, lítal tu, protestoval, odmlouval, ... Odpolko už byl bez teploty. Teď tu prudí a vyslíká si pyžamo, že chce aby se mu nemoc vrátila 🙂

petkasv
23. jan 2012

Já jsem zjistila že na www.rumitex.cz mají větší výběr, ale minimální odběr je po 10m a ceník tam ždný není ☹ velký bordel 🙂 no tak bude aspoň veselo 🙂

caramilla
23. jan 2012

@terezita ; @mehlo Já jsem věděla, že nad mojí blbostí a blondýnismem se nasmějete 😀 😀 😀 Manžel mi ještě dnes opakoval "teda takhle jsem se dlouho nenasmál jako když manželka stříhala čtverec" 😀 😀 😀
Prý mi udělá z krabice na to šablonu 😀 😀 😀

@palosek No, v tom je právě ten fór - ten článek jsem napsala o něco dřív!!!! Chápeš - já napíšu článek na blog, jak jsou baleriny na houby a pak se to stnažím řešit u toho COL a dojte to mýmu muži, který ten článek nečetl? 😀 😀 😀
Jak se potvrzuje, on je výbornej teoretik /na všechno/ 😀 😀 😀

@petkasv Vítej a připrav si hodně času a ještě více peněz. Tady totiž je zase až moc živo, denně 10 stran plků většinou o OT, jak Caramilla léčí své dítě z toho a onoho 😀 😀 😀
A objednávka MTX? Děláme tak 4 měsíčně při čemž, nikdo tady nemá ani na rohlíky? 😀 😀 😀
No nic, jdu ke svým miláčkům strojům....

eustoma
23. jan 2012

ahoj holky, nasla som tuto diskusiu a chcem sa spytat kde objednavate softshell? kde maju dobru cenu? dik

petkasv
23. jan 2012

@caramilla děkuju 🙂 tak naštěstí moje mamina je ochotná nám občas jídlo financovat, takže na rohlíky snad bude 😀 😀 😀 a Betouše miluje takže se s tím smíří a koupí všechno 🙂akorat ty chlapy to hůř snáší 🙂

eustoma
23. jan 2012

holky vy objednavat vsetko spolocne? aj ja sa chcem pridat. to zas bude vydajov.....

caramilla
23. jan 2012

@maly_prcek 😀 😀 😀

sufik1
23. jan 2012

@petkasv jo, z rumitexu mám už pár látek přes jednu paní z mmb a jsem s nima spokojená. Mám třeba tuhle autíčkovou.

A koukám, že zamakali na webu, ale pořád nic moc.

ivuska.h
23. jan 2012

@caramilla Ti chlapi jsou děsní, ten můj je to samé a taťka taky 😀

petkasv
23. jan 2012

@sufik1 sufiku a od jaký paní? Můžeš dát odkaz 🙂

ivuska.h
23. jan 2012

Jo a nemoci se snad nerozšíří i k nám, Ondráš se před chvílí poblibl 😒 Snad to ale bylo z toho, že se moc napil a při večeři doslova přežral chleba s burákovým máslem 😀

eustoma
23. jan 2012

@caramilla dakujem, hned na to mrknem

ivuska.h
23. jan 2012

Ten Rumitex je zajímavej!

terezita
23. jan 2012

@ivuska.h taky jsem se tam ted zasekla.. 😅 maji hezke barvy! 😀

petkasv
23. jan 2012

@terezita že 🙂 mají tam toho spoustu,a le ten minimální odběr je prostě po 10m ☹

sufik1
23. jan 2012

@petkasv
materiály z Rumitexu
http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=341235

paní mi posílala vzory mailem než nakoupila a pak mi k tomu dala i certifikáty do 3 let. Myslím, že z nich šila i @animal a ještě je brala @palosek

vdovec
23. jan 2012

Holky, proč mi lemy stojí a neleží pěkně k tělu??? Šiju to na OL. Zkoušela jsem kratší, nebo stejně dlouhej jako je výstřih a furt z toho mám stojáček... a nebo se mi to úplně převrací... teda nejsem ani blondýna.. ale zoufalá bruneta.. 🙂))

terezita
23. jan 2012

@vdovec mas ten lem moc dlouhy, pak odstava.. ve vystrihu by to melo byt zhruba o 4cm kratsi nez delka vystrihu.. a pri siti natahovat jen ten lem, ne latku pod nim.

palosek
23. jan 2012

@sufik1 jj, ten zajíc v autíčku...to je na omak moooc příjemný matroš....i po vyprání. Ale obr kočka...neee, to bych už nekupovala 😖 Nemyslím ale tohle http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=51238121&tab=2

petkasv
23. jan 2012

@palosek Ale ta paní tam toho moc nemá 😒