icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
24. jan 2012

@caramilla a to byl flís s protižmolkovou úpravou??? 😕 😅 😅

daisyr
24. jan 2012

@michamicha spacáček se mi moc líbí, ten velur vypadá úžasně na tom, už jsem se s ním kochala, když jsem ho tu pro tebě měla 😉
ostatní výtvory také chválím, jen se mi jich spousta z nějakého důvodu nechce ukázat 😒

michamicha
24. jan 2012

@daisyr dneska kůň zase nějak blbne, mě se neukazujou některý fotky v albech, atd. ☹

veronik77
24. jan 2012

@palosek chtělo by to nějaký společný antivirák 😀 u nás bacil koloval od října až do začátku ledna a teď je to ťuk ťuk ťuk zatím dobrý 🙂

jam3
24. jan 2012

@michamicha
Já mám taky obě, u Mata jsem používala tu na vysavač jen párkrát, nebýval nemocný a brzy uměl smrkat. Ale u Damíka je potřeba hodně odsávat i v noci a to bychom vzbudili půlku baráku. Rýmu jsem dřív moc neřešila, ale už se bojím dalšího píchání uší.

Pardon za plevelení, zpátky ke strojům. Šicím. 😀

monr
24. jan 2012

@michamicha spací vak vyzerá tak akurát na zamuchlanie sa do neho 😉

mne tiež neukazuje fotky, blbne aj kôň aj fb

martinkah
24. jan 2012

@monr mne zasa ráno vôbec nefungoval internet po tom, ako som si klikla na gabinka.cz.. bez internetu je to horšie ako bez teplej vody 🙂 hlavne keď čakáme na novinky o MTX 🙂

monr
24. jan 2012

@martinkah jj, internet je závislosť 😀

barcav
24. jan 2012

jedno OT - si musím postesknout, mám složený golfky v autě v kufru a dneska jsem se tam jen tak jukla a kočárek má asi na třech místech plíseň ☹ ☹ ☹ ☹ ach jo

medvi11
24. jan 2012

@ivuska.h No @michamicha pochopila správně, i @dugyna má tu tašku na kočárku na panenky, viz její foto v návodu...

medvi11
24. jan 2012

@michamicha krásné barvy na fusáčku, paráda!

A Jana naštěstí už pěkně smrká, ale používali jsme klasickou odsávačku asi za 25 Kč z lékárny s hadičkami a odsávali s tím vysavačem, ucpali jsme rukou hadici od vysavače, protáhli mezi prsty hadičku a odsáli jsme (při současném zalehnutí a znehybnění dítěte...) - vypadá to drasticky - to zalehnutí, ale je to rychlé, účinné a bezbolestné...

ucitelka70
24. jan 2012

@martinkah však si videla album seas., tie krásne kopy látok.... a ako sa ti šije na OL? čo si už ušila? daj do albumu 🙂

martinkah
24. jan 2012

@ucitelka70 krásne kôpky, ešte krajšie to bude, keď jedna z nich bude u mňa doma 😉 na OL som ušila len pyžamo pre seba z prúžkovanej biobavlny a pyžamkové gate staršiemu (tričko už mal)...pár strán dozadu som písala, aký mám problém šiť teraz dvojihlou na stroji, keď mi OL oreže švové prídavky - predtým som šila falošným overlockom nie úplne pri kraji (s kráčajúcou pätkou sa mi pri kraji zle šije), teraz mi tie mini orezané švové prídavky robia galibu - takže suma sumárum - mám OL a tri zlomené dvojihly na rovnostehu 🙂 no nič, 6 nových dvojihiel na ceste a niečo s tým vymyslím 🙂
robila si včera tú aplikáciu? ste ma tými odkazmi na blogy navnadili a keďže šiť zo "starých" látok sa mi nechce, keď očakávam MTX, pol dňa som robila aplikáciu - žabu.. len neviem obsluhovať manželovu zrkadlovku a fotky zo starého zamazeného foťáku, čo majú deti na hranie, tie už som raz dávala a nikdy viac 🙂

caramilla
24. jan 2012

@ucitelka70 já jsem byla z látek z jisku nadšená. Mám sovičky a zviřátka. Zvířátka jsou jemný a vhodný na povlečení. Ty sovičky jsou víc pevné, super na všechno možné. Mě třeba napadly dekorativní závěsy do pokojíčku 😀
A bacha, sovičky pouštěj dost do růžova, takže srážet a prát zvlášť!

martinkah
24. jan 2012

@ucitelka70 ja som bola cez víkend v jysku a látkam som odolala 🙂 páčili sa mi zvieratká, ale priznám, čakala som trošku kvalitnejšiu potlač... vzhľadom na cenu som mala asi privysoké očakávania

caramilla
24. jan 2012

@jam3 Hele, koupila jsem ÚPLNĚ VŠECHNO 😀 😀 😀 Řezací podložku ekologickou (růžovou! @terezita - 😀 😀 😀) 90 na 60, pak tu otočnou, ta bude super na aplikace a takové ty malé oválné a tvarované blbosti. Pak řezací kolečko 45 cm, 18 cm na aplikace a menší věci, skalpel na softshell, skalpel otočnej, a pak tisíc různejch nůžek a cvakačky od KAI, což jsou teda jediný cvakačky, co fakt stříhaj a jenom necvakaj 😀 😀 😀

Jinak první pokusy řezání dopadly tak, že mi chybí jeden prst 😀 😀 😀 😀 Vy vo... , vono to kolečko je fakt vostrý jako kráva! 😀 😀 😀 😀 Jako machr jsem se pustila hned do dvojitého řezání merina, no. Kráva jsem 😀 😀 😀
Ale teda na tu hromadu geniální, na řezání sucháče a všech těch kravinek - budu za to fakt ráda!

@michamicha Mě se před chvílí zobrazila hláška "diskuse Šijeme látkové ..." na serveru není, zkuste jít na nějakou jinou, máme jich tu dost. Tak jsem si říkala "a safra, tak konečně ná zrušili?" 😀 😀 😀 Jé, to by bylo času 😀 😀 😀

@medvi11 My máme taky na vysavač a je perfektní, ale mám zkušenost, že dostaně jen to, co je v nose a to Jasmínka taky už vysmrká. Ale to, co je vzadu a teče do krku samozřejmě ven nedostane a to já teď právě řeším:( Dr. říkal, že mukosolvan mukosolvan mukosolvan 😖

Jinak dneska je Jasmí už o hodně lepší. Už má o barvu na tvářičkách, jí normálně - dokonce snědla malou mističku kysného zelí, což jsem jásala! 😀 - a teď si i hraje. Moč máme OK, tak snad to je už konečně za námi 😉

caramilla
24. jan 2012

@martinkah no, já jsem zase čekala horší kvalitu vzhledem k ceně 😀 Mě to překvapilo právě příjemně

jam3
24. jan 2012

Jdu si pro radu.
Delší dobu koketuju s tím, že si taky pořídím živnostenský list, jak to mám udělat, vím, ale v čem dost tápu je, jak to funguje na rodičovské s pojištěním? Já toho zas tak moc neprodám a když, tak za pár korun, ale nechci to dělat na černo a dost nerada bych něco zasklila.

Vy jste tu všechny šikovné, chytré, poradíte jedné tupé, vykojené? Díky.

martinkah
24. jan 2012

@caramilla 😀 to vieš, ja som tých látok v rukách ešte veľa nemala 🙂

medvi11
24. jan 2012

@caramilla Tož to bys měla hodit foto tvé nové výbavy 🙂

Mám z Jysku sovičky a motýlky, od soviček už zapuštěné hadry na utírání stolu apod (tak je mi to jedno..., třeba to časem pustí), nicméně kvalita celkem OK a těším se, že z toho ušiju Janě šatičky...

membri
24. jan 2012

holky co vsechno sijete dvojtou jehlou?

ngvadi
24. jan 2012

holky, HROMÁDKA VLN z www.vlnap.cz, potřebuju doplnit 9kg limit balíku, abych neplatila poštovný za 2,5kg, co chci. a zároveň nechci moc čekat, aby mi nevyprodali to, co chci 🙂 takže se hlašte (nejlíp tady do pošty), jestli něco chcete, uzávěrka až se naplní 9kg limit, nebo zítra odpoledne... pak osobní předání Praha/Brno, jinak pošta...

ngvadi
24. jan 2012

tak hromádka uzavřená, byl to fofr🙂 vzala jsem tohohle: http://www.vlnap.cz/DetailZbozi.aspx?pID=61 o 2kg víc, abych dorovnala (stejně chtěl každej jen to:D) takže si ještě můžete napsat o ně, jinak už nic 🙂

barcav
24. jan 2012

@ngvadi panejo to byla rychlost 😀

barcav
24. jan 2012

@membri dvojjehlou zakončuji rukávy a spodky trik, lemy kolem krku a občas jako dekoraci 😀

mehlo
24. jan 2012

@jam3 na rodičáku pojištění neplatíš

ucitelka70
24. jan 2012

@martinkah to som čítala, že máš problém s dvojihlou, ale to som si neuvedomila, že to pri novom OL, tak čo teraz?

ucitelka70
24. jan 2012

@martinkah aplikácie som nakoniec nerobila, hrozne ma bolela hlava, dala som si lieky a nič, neprestalo, tak som šla spať, že mi dunela hlava a tak som sa aj zobudila.... odolávala som liekom, ale poobede som si musela hodiť zas 1 tbl., zabralo, takže už ma teraz nebolí, dúfam ani nebude... ale dnes som nešila, doteraz som varila na večer a na zajtra.... a prišla som si oddýchnuť......

martinkah
24. jan 2012

@ucitelka70 skúsim širší steh - 7mm, pri 5 mm sa mi vytvorí takú úzky hrbolček, ktorý akurát zapadne to otvoru na pätke, možno v tom je problém.. alebo budem musieť cez kritické miesta šiť "ručne", točiť kolieskom pomaly.. no, mám šikovného manžela, nejak to poriešime, alebo skočím po radu do PO do firmy

martinkah
24. jan 2012

@ucitelka70 tak nech už nebolí, potvora