icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

dugyna
24. jan 2012

@medvi11 hej na kocarik pre babiky 🙂

boudova
24. jan 2012

Ahoj holky! Dlouho jsem tu nebyla, omlouvám se, na hromádky budu reagovat až dneska - jsem po 11 dnech na netu.

Ale za to už mám doma svojí milovanou holčičku!!! Předčasný porod sekcí - placenta už moc nevyživovala, tak mě z poradny vezly málem rovnou na sál. Malá pak byla na JIP - to bylo strašný 😢 - ale už jsme doma.

daisyr
24. jan 2012

@boudova Gratuluji k nádherné holčičce! Hlavně, ať už je v pořádku a ve zdraví roste do krásy!

caramilla
24. jan 2012

@jam3 Jani, na RD je určitý limit do kterého nemusíš platit zálohy a nemusíš platit zdravotní, to platí stát. Pokud vyděláš přes ten limit, tak musíš platit všechno tak jako ostatní pracující + zálohy. Řeší se to ale až další rok, po prvním DAP.
Pokud toho prodáš málo, tak to nemusíš řešit, limit je necelých 50 tisíc zisku, pokud vím. Zaplatíš daně až na konci celého roku po prodání DAP; zdravotní platí stát.

caramilla
24. jan 2012

@boudova Je krásná, princezna! Mrzí mě, že jsi měla takové komplikace ☹ Tak ať se z toho brzy oklepete a hlavně hodně zdraví 😉

mehlo
24. jan 2012

@boudova gratulujem ke krásné princezně. To je mi líto, že to bylo s komplikací.

jam3
24. jan 2012

@mehlo @caramilla
Díky moc, tak jen co zbercháme, doskotačím na úřad a přiznám se.

@boudova
Velká gratulace, štěstí, že jste to tak perfektně zvládly. Malá je nádherná.

barcav
24. jan 2012

@boudova gratuluji k miminku 😵 je kouzelná 😵 přeji hlavně zdravíčko, mimochodem krááásné jméno 🙂

ucitelka70
24. jan 2012

dievčence, na FB som našla celkom dobré zaujímavosti - Mia nails - má homemade okrem iného v albume

ucitelka70
24. jan 2012

Kto mi poradí? nejaký dobrý pohárik alebo fľašu so sosáčikom, čo je vodotesné? máme z ikei tú zelenú žabaciu súpravu, lenže z toho vyteká vodička.... vhodné pre 8 mes. bábo? vie z toho pekne piť, no ale škoda, že vyteká z toho voda

barcav
24. jan 2012

@ucitelka70 tu žabičkovou soupravičku máme taky 😀 😀 😀 já jsem měla nevytékající flaštičku z DM, taková modrá se žlutým kroužkem, byla jsem s ní moc spokojená

caramilla
24. jan 2012

@ucitelka70 My máme doma snad všechny pocí "nekapající " hrnečky na trhu a všechny tečou. Jediný, který je spolehlivý a nevyteče nikdy, je ten od MAM. Přesně nevím, jak se to jmenuje Train nebo tak nějak. Prostě trénující hrneček. Jenže, z toho zase většina dětí neumí pít. Jasmí se to naučila až někdy po roce, do té doby to nechápala ☹
Tekoucí, ale né strašně je od Aventu magický hrníček. Ten zvládá i malé dítě, ale Jasmínka nesnášela tu tenkou hubičku 😀

caramilla
24. jan 2012

@barcav ; @ucitelka70 Jo, no to je pravda, to je nejlepší pítko pro malošky, to fakt neteče, firma nuby to je. Je to pítko ošklivý, ale neteče a pijou z něj i malý děti.

jam3
24. jan 2012

Tak mě @caramilla namlsala a budu objednávat na Strimě, jestli se chcete někdo přidat, tak tu je odkaz na tabulku - https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ak...
Poučena z minula a taky proto, že kolečko fakt potřebuju, tak je to tentokrát bleskovka a objednávat budu ve čtvrtek večer, možná v pátek.

barcav
24. jan 2012

@caramilla sem se musela smát 😀 😀 😀 prý ošklivý pítko 😀 mě se líbilo 😀 mělo držáčky, gumový cucátko, víčko, přišlo mi praktický a fungovalo 😀 jj firma nuby

eustoma
24. jan 2012

holky s coho usit plastenku pre prcka?

caramilla
24. jan 2012

@barcav No, já jsem asi hrozně náročná🙂 Mě se v podstatě asi nělíbí žádné, nejhezčí jsou ještě NUK a MAM. Ale to nuby, to mi přišlo strašný, ten tvar - opuchlej! Ty barvy, u nás tak hnusný měli!🙂)) A ta savička - takovej hnusnej tvar, nic hezkýho🙂))) Jasmínka ho taky nemá ráda toto pítko.
A funkčně mi vadí, že nejdou držátka posouvat - takže když to ušroubuju na max., tak jsou nakřivo k savičce. Na druhou stranu nejsou odendavací a tak, když za ně bez našroubované savičky chytnu, tak minespadne plný hrneček na nohy 😀 😀 😀 😀

@jam3 😀 😀 😀 😀 Já jsem hned před týdnem po objednávce věděla, co jsem si neobjednala 😀 Ale vydržřím to, jo jo jo! 😀

jam3
24. jan 2012

@barcav
Nic si z toho nedělej, co píše @caramilla 😀 mě se taky líbí, Matík ho měl strašně rád, měli jsme modrý a žlutý. Dobře se mylo, jak je buclatý, jediný, co mě štvalo, bylo, že když jsem ho utáhla trochu šejdrem, tak se blbě nasazovalo víčko.

@caramillo
Opakuj si-Jsem silná, to vydržím. 😀

michamicha
24. jan 2012

@caramilla jj, to od nuby je fakt hnusný, taky jsem ho v zoufalství koupila, když už jsem nevěděla jak naučit Vojtu pít z něčeho jinýho než z kojenecký flašky 😅 a pak jsem mu chtěla jednou ohřát trochu čaj, strčila jsem ho do mikrovlnky asi na 5 vteřin a on se zdeformoval a ta držátka mu upadla 😅 😅 no a Vojta dneska "občas" trochu vypije z toho netekoucího od MAM a jinak když potřebuju aby fakt pil, tak mu to musim dát do flašky, ze který pije mlíko 😒 a vypije to jen v leže, protože doteď nepřišel na to, že si to pítko musí otočit dnem vzhůru a pak cucat 😅 on to teda možná ví, ale je línej jak veš a většinou za mnou přijde s pítkem ať mu ho držím, aby si mohl cucat... a když mu ho nechci držet, tak se vzteká a flákne s ním o zem 😅 😅

palosek
24. jan 2012

@boudova to jste teda měly šoky ☹ Malá je moc krásná a od teď t už zažíváte samé příjemné věci. 😉
@caramilla A do nákladů si asi můžeš dát až to, co pořídíš až po obdržení žl? 😀
K návštěvě naší galanterky...potřebovala jsem dokoupit zipy, centimetr, špendlíky a takové srandy, kvůli kterým by se mi neoplatilo platit poštovné...a hle...měli tam kony...hned jsem se ptala na firmu 😅 ...a to Balerina 😀 😀 ..já jsem z téhle diskuze už fakt psycho 😀 😀 😀

petkasv
24. jan 2012

@boudova To je rkásná princezna, hlavně aťu už je vše v pořádku 🙂

daisyr
24. jan 2012

@ucitelka70 já měla taky jen to od Aventu, bylo fajn, občas jen vyteklo maličko tou dírkou, kterou se nasává vzduch, malému ta savička problém nedělala, nepil z žádné jiné předtím, takže si i docela zvykl, teď máme Nuby s brčkem, který je už pro starší a je taky fajn.

daisyr
24. jan 2012

@michamicha no tak u nás to je opak, on zase všechny lahvičky naklání i tu s brčkem a tam se zase diví, že to neteče, když to brčko je ve vzduchu 😀

sinala
24. jan 2012

@palosek já jsem je tam taky viděla 😀 a hned si řekla, že ani hromada není třeba, když tam mají všechno 😀

daisyr
24. jan 2012

@palosek tak u nás v galanterce jsou nějak 100 let za opicema, tam žádné kóny nenajdu, tak max návim 500m a to jen omezené barvy- bílá, černá a nějaké temné fuj barvy na nic se mi nehodící

terezita
24. jan 2012

@caramilla @barcav @ucitelka70 taky jsme meli snad vsechna mozna pitka, bo mala z niceho pit nechtela.. a u nas taky vyhral ten hrnecek nuby z DM. meli jsme zeleno cerveny a mne se libil! 😅 jen teda ten nas nekapajici protekal, netesnil dokonale v tom miste, kde se prisroubovalo pitko k hrnicku..
no ale nakonec se mala naucila hodne rychle pit z normalni sklenicky ci hrnicku, toz jsme ho ani dlouho nepotrebovali..
@boudova moc moc gratulujeme! a jeste ze je vse v poradku a jste s malou uz doma. a moc pekne jmeno jste vybarli! 😵

palosek
24. jan 2012

@sinala nj, ale četlas jejich kritiku? 😀

medvi11
24. jan 2012

@boudova gratuluji!

Slíbané pyžamo (nežehlím) a panenčiny letní šatičky (chce to ještě pod ně tričko a nějaké botičky...)

ngvadi
24. jan 2012

@boudova, moc gratuluju k princezně, teď už to bude jenom lepší a lepší 🙂

jinak vlna je do posledního klubka udaná 🙂

sussanah
24. jan 2012

@boudova ju, to jsem nejak prehledla, gratuluju 🙂 I kdyz jste to meli poradne zlozite, ted uz bude jenom lepe.