Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@palosek no to jsme s MHD tvořili asi v 11 večer...prvně jsem udělala kolečko, čtverec a trojúhelník a chtěla, aby navrhnul, jak to tam mám našít...a on řekl, že potřebuje ruce a nohy a že z toho uděláme "černou ruku" - jakože Janu, když skáče a řádí jak černá ruka...no a Jana si myslí, že je to sněhulák 😀 ale jinak jsme oba s MHD de facto "matematici"
Holky, prosím vás, jak velké je třeba mít pravítko na patchwork...teda aby se dalo, co nejvíce používat...na cokoliv? 😅 😅 Asi trochu stupidní dotaz... 😅 😅
Ahoj, nějak docházej zásoby z moraviatexu, nebude někdo dělat hromadnou objednávku :o))))
www.ajik.cz
@palosek omyl, to je obkreslená kartička pexesa, byla po ruce 🙂 ale jinak mám řezací kolečko, podložku a pravítko, kde je pravidelná čtvercová síť, takže čtverec je vždy krásný 🙂
Mám pravítko 60 cm dlouhé, protože mám podložku jen 60*45 nebo tak nějak velkou...obojí by bylo lepší větší, ale holt není místo a ani nevím, jestli se dělá větší pravítko...
@sussanah tady je to docela hezky vysvetlene.. http://www.fler.cz/magazin/fler-dane-a-jak-na-n...
@ucitelka70 Taky máme hrneček nuby z Dm a kromě toho když s ním malej švihne o zem tak neprotéká. Máme doma ještě Mam, ale ten prďošek nechce. Nuby má od sedmi měsíců v modro žluté barvě, je praktický a mě se dobře udržuje.
@mima2011 a ten nuby nemá veľmi tvrdý náustok? lebo ten ikeácky má hrozne tvrdé, kde-tu si šibne aj do ďasienka, zubky ešte nemá, tak hryzie všetko, musíme pozor dávať, aby si veľmi neublížil. Je to prudký rýchly chlapčisko, tak hodí hrnček kde-tu
@caramilla pekne pije z pohára, ale je veľmi rýchly.. tak zato uvažujem o inom, ktorý nie je až tak tvrdý - ten náustok hlavne, a pritom aj netečie, vychvaľujú cipíska od tupperware
@ucitelka70 nuby má náustek měkoučký jako savička z kojenecké flašky
@medvi11 Téda, ty mě tím šitím na panenku už začínáš štvát! 😠 😀 😀 😀 Tohle NESMÍ VIDĚT JASMÍNKA!!! 😀 😀 😀
@michamicha Konečně někdo se vkusem 😀
Jo, jinak strima překvapila, když nepočítám 14 dní dodací lhůta, tak měli úplně všechno, jen řezací kolečko 45 mm ne to, co jsem chtěla, ale pán zavolal, dal mi možnosti a vyměnili jsme za jiné a za 2 dny už řežu. Hodnocení na Heurece tada nic moc, ale to je hlavně ta dodací lhůta teď v lednu. Měli napsat velkým písmem, že bude 14 dní e-shop mimo provoz a bylo by. Mě to ani nenapsali, prostě 14 dní nereagovali a pak mě pobavilo, že za 10 dní přišlo z Heureky hodnocení E-shopu🙂, No, co tam napsat 😖
@sussanah ; @palosek No, něco od bráchů a něco od kamarádky. Z internetu nic. JInak já daním paušálem, takže náklady neeviduju, jinak by to u mě nešlo - jednak nesnáším papírování, jednak na to nemám čas a taky když chci šít z věcí z hromad, tak by mi chyběly doklady. Navíc pak kontrola nemá v čem šťourat, evidují se jen vydané doklady a daně a poplatky jsou prostě jasný 😀
@palosek To jsem s tím čtvercem zase něco řekla 😠
(Dneska mhd kouká na tu podložku řezací a říká - ty jsi si byla dneska koupit položku a pravítko, aby mohla uříznout rovně ten čtverec? ) 😀 😀 😀
@medvi11 To jste včera s manželem bumbali slivovičku? 😀 😀 😀
děvčata prosím ten odkaz na crawler MTX
@sussanah no, tu rezaci podlozku 😀 Mam ze strimy, ruzovou ekologickou
Chystam o tom clanek na blog, az se mi zahoji okrajene prsty.
Jo a okrajela jsem si tim koleckem uz i to drevene nove pravitko, protoze je to kur... vostry 😀 😀 😀
@palosek - jo, vim, co jsem jeste tobe chtela (reagovat na vsechny tvoje glosy a poznamky a otazky, co chce normalne poradnik🙂 - pravitko - mam 1m (kvuli hromadam a lemovacim gumam) a je to sakra velkej kram! Vubec se s tim neda normalne manipulovat. Takze pro normalniho cloveka bych dala tak tech 50 - 60 cm. Metr je fakt moc. Ale na hromadne objednavky je 0,5 zase na prd. Takze ja si asi koupim jeste jedno kratsi 😖 Toto je z penez za strizne z hromady vliesofixu - jeste jsem ji ani neudelala a uz jsem si koupila za ty penize pravitko a dalsi kraviny 😀
@ucitelka70 Nuby má měkké silikonové pítko.Malej ho měl ještě dříve než první zoubky a bez problému. O prudkém, rychlém a živém chlapečkovi můžu vykládat hodiny 😉 . Přežil i hody do dálky a z výšky cca 2m a stále žije 😀 i když ho malej zrovna nešetří. V případě poničení se na něj dá dokoupit náhradní pítko které se dá použít i na větší kubaturu značky nuby.
@mehlo Lucko, ale ta tabulka není aktuální, C. ji pošle, až půjde na mejl normálně mejlem v XLS
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0An...
Btw. dnes mi přišlo MTX a krása. Nejhezčí jsou ty tyrkysový proužky, co jsem svůj utržený přebytek přepustila @season 😀
Mám blbý dotaz a prosím o pomoc: mám tu kulatou gumičku, kterou chci navlíknout do tunýlku ke kalhotám na stahovaní s brdičkou a nevím, jak jí nejlíp sešít do kruhu??? Nebo udělat uzel??? Nejsem schopná domyslet, co je nejlepší řešení.
Jinak k hrníčkovému OT, Mates se taky naučil pít z Nuby, pak přešel na Avent. Ale Karu má strašně silný tah, takže z Nuby strašně cyndá, jak jí toho vyteče moc. Má teď Momma z dárkového balíčku od Malvíka je ten je moc fajn. Mimochodem, ten dárkový balíček od Malvíka se nám fakt vyplatil - byl tam dudlík Difrax - Karu nechce jiný, takže objednávám dudlíky jen tam a s hrníčkem jsme dopadli stejně 😅

@jam3 jj je to krásný baculatý pítko 😀 😀 😀 akorát Maxík tomu urval pak držátka a pořád to cucátko prokusoval 😀 😀 😀