icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

barcav
24. jan 2012

@jam3 jj je to krásný baculatý pítko 😀 😀 😀 akorát Maxík tomu urval pak držátka a pořád to cucátko prokusoval 😀 😀 😀

palosek
24. jan 2012

@medvi11 super panáček...máš ráda geometrii? 😀 😉

medvi11
24. jan 2012

@palosek no to jsme s MHD tvořili asi v 11 večer...prvně jsem udělala kolečko, čtverec a trojúhelník a chtěla, aby navrhnul, jak to tam mám našít...a on řekl, že potřebuje ruce a nohy a že z toho uděláme "černou ruku" - jakože Janu, když skáče a řádí jak černá ruka...no a Jana si myslí, že je to sněhulák 😀 ale jinak jsme oba s MHD de facto "matematici"

palosek
24. jan 2012

Holky, prosím vás, jak velké je třeba mít pravítko na patchwork...teda aby se dalo, co nejvíce používat...na cokoliv? 😅 😅 Asi trochu stupidní dotaz... 😅 😅

sussanah
24. jan 2012

@caramilla prosim te, mas nejaky dobry odkaz, kde jsi nastudovala tyhle veci ohledne zivnostaku a dani atd?

palosek
24. jan 2012

@medvi11 ...to vysvětluje přesný čtverec...ne jak car 😀 😀 😀

a_jik
24. jan 2012

Ahoj, nějak docházej zásoby z moraviatexu, nebude někdo dělat hromadnou objednávku :o))))
www.ajik.cz

medvi11
24. jan 2012

@palosek omyl, to je obkreslená kartička pexesa, byla po ruce 🙂 ale jinak mám řezací kolečko, podložku a pravítko, kde je pravidelná čtvercová síť, takže čtverec je vždy krásný 🙂

Mám pravítko 60 cm dlouhé, protože mám podložku jen 60*45 nebo tak nějak velkou...obojí by bylo lepší větší, ale holt není místo a ani nevím, jestli se dělá větší pravítko...

terezita
24. jan 2012

@sussanah tady je to docela hezky vysvetlene.. http://www.fler.cz/magazin/fler-dane-a-jak-na-n...

sinala
24. jan 2012

@palosek jj a hned mě přešla na ně chuť 😀

sussanah
24. jan 2012
mima2011
24. jan 2012

@ucitelka70 Taky máme hrneček nuby z Dm a kromě toho když s ním malej švihne o zem tak neprotéká. Máme doma ještě Mam, ale ten prďošek nechce. Nuby má od sedmi měsíců v modro žluté barvě, je praktický a mě se dobře udržuje.

ucitelka70
24. jan 2012

@mima2011 a ten nuby nemá veľmi tvrdý náustok? lebo ten ikeácky má hrozne tvrdé, kde-tu si šibne aj do ďasienka, zubky ešte nemá, tak hryzie všetko, musíme pozor dávať, aby si veľmi neublížil. Je to prudký rýchly chlapčisko, tak hodí hrnček kde-tu

ucitelka70
24. jan 2012

@caramilla pekne pije z pohára, ale je veľmi rýchly.. tak zato uvažujem o inom, ktorý nie je až tak tvrdý - ten náustok hlavne, a pritom aj netečie, vychvaľujú cipíska od tupperware

lenasss
24. jan 2012

tak jsem dnes měla chvíli klidu chlapy skládaly postýlku.tak jsem konečně dodělala nosítko jsem si ted všimla že to na fotkách vypadá křivé ale ve skutečnosti to není akorát zítra došiju popruhy a je hotové

barcav
24. jan 2012

@ucitelka70 nuby má náustek měkoučký jako savička z kojenecké flašky

barcav
24. jan 2012

@lenasss pěkná látka 🙂

caramilla
24. jan 2012

@medvi11 Téda, ty mě tím šitím na panenku už začínáš štvát! 😠 😀 😀 😀 Tohle NESMÍ VIDĚT JASMÍNKA!!! 😀 😀 😀

@michamicha Konečně někdo se vkusem 😀

Jo, jinak strima překvapila, když nepočítám 14 dní dodací lhůta, tak měli úplně všechno, jen řezací kolečko 45 mm ne to, co jsem chtěla, ale pán zavolal, dal mi možnosti a vyměnili jsme za jiné a za 2 dny už řežu. Hodnocení na Heurece tada nic moc, ale to je hlavně ta dodací lhůta teď v lednu. Měli napsat velkým písmem, že bude 14 dní e-shop mimo provoz a bylo by. Mě to ani nenapsali, prostě 14 dní nereagovali a pak mě pobavilo, že za 10 dní přišlo z Heureky hodnocení E-shopu🙂, No, co tam napsat 😖

sussanah
24. jan 2012

@caramilla to rezaci kolecko je normos na latku? A jaky na to musis mit podklad, aby to prorizlo latku, ale ne podklad?

caramilla
24. jan 2012

@sussanah ; @palosek No, něco od bráchů a něco od kamarádky. Z internetu nic. JInak já daním paušálem, takže náklady neeviduju, jinak by to u mě nešlo - jednak nesnáším papírování, jednak na to nemám čas a taky když chci šít z věcí z hromad, tak by mi chyběly doklady. Navíc pak kontrola nemá v čem šťourat, evidují se jen vydané doklady a daně a poplatky jsou prostě jasný 😀

@palosek To jsem s tím čtvercem zase něco řekla 😠
(Dneska mhd kouká na tu podložku řezací a říká - ty jsi si byla dneska koupit položku a pravítko, aby mohla uříznout rovně ten čtverec? ) 😀 😀 😀

@medvi11 To jste včera s manželem bumbali slivovičku? 😀 😀 😀

mehlo
24. jan 2012

děvčata prosím ten odkaz na crawler MTX

caramilla
24. jan 2012

@sussanah no, tu rezaci podlozku 😀 Mam ze strimy, ruzovou ekologickou
Chystam o tom clanek na blog, az se mi zahoji okrajene prsty.

Jo a okrajela jsem si tim koleckem uz i to drevene nove pravitko, protoze je to kur... vostry 😀 😀 😀

@palosek - jo, vim, co jsem jeste tobe chtela (reagovat na vsechny tvoje glosy a poznamky a otazky, co chce normalne poradnik🙂 - pravitko - mam 1m (kvuli hromadam a lemovacim gumam) a je to sakra velkej kram! Vubec se s tim neda normalne manipulovat. Takze pro normalniho cloveka bych dala tak tech 50 - 60 cm. Metr je fakt moc. Ale na hromadne objednavky je 0,5 zase na prd. Takze ja si asi koupim jeste jedno kratsi 😖 Toto je z penez za strizne z hromady vliesofixu - jeste jsem ji ani neudelala a uz jsem si koupila za ty penize pravitko a dalsi kraviny 😀

mima2011
24. jan 2012

@ucitelka70 Nuby má měkké silikonové pítko.Malej ho měl ještě dříve než první zoubky a bez problému. O prudkém, rychlém a živém chlapečkovi můžu vykládat hodiny 😉 . Přežil i hody do dálky a z výšky cca 2m a stále žije 😀 i když ho malej zrovna nešetří. V případě poničení se na něj dá dokoupit náhradní pítko které se dá použít i na větší kubaturu značky nuby.

caramilla
24. jan 2012

@mehlo Lucko, ale ta tabulka není aktuální, C. ji pošle, až půjde na mejl normálně mejlem v XLS
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0An...

Btw. dnes mi přišlo MTX a krása. Nejhezčí jsou ty tyrkysový proužky, co jsem svůj utržený přebytek přepustila @season 😀

medvi11
24. jan 2012

@caramilla no to víš, slivovička být musí 🙂 ale tohle bylo ještě před slivovičkou...

sufik1
24. jan 2012

@lenasss jeee, hezký.

Holky, pošlete mi fotky výrobků z látek z jysku, dám je na blog

baarca
24. jan 2012

Mám blbý dotaz a prosím o pomoc: mám tu kulatou gumičku, kterou chci navlíknout do tunýlku ke kalhotám na stahovaní s brdičkou a nevím, jak jí nejlíp sešít do kruhu??? Nebo udělat uzel??? Nejsem schopná domyslet, co je nejlepší řešení.
Jinak k hrníčkovému OT, Mates se taky naučil pít z Nuby, pak přešel na Avent. Ale Karu má strašně silný tah, takže z Nuby strašně cyndá, jak jí toho vyteče moc. Má teď Momma z dárkového balíčku od Malvíka je ten je moc fajn. Mimochodem, ten dárkový balíček od Malvíka se nám fakt vyplatil - byl tam dudlík Difrax - Karu nechce jiný, takže objednávám dudlíky jen tam a s hrníčkem jsme dopadli stejně 😅

sussanah
24. jan 2012

@caramilla nojo, podlozka 😀 mliko na mozku... A teda spokojenost, jo?

lenasss
24. jan 2012

@sufik1 já bych ti to poslala zítra až dodělám popruhy pokud chceš 😅

lenasss
24. jan 2012

@barcav ta je od sufika z jysku jen jsem měla jen metr a ted lituji 😢