icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

baarca
25. jan 2012

@terezita Že já si ty motýly nevzala 😔 Nádhera 😵 A klidně si ty proužky vyměň teda se mnou, když už tak Jam chybí metr.

barcav
25. jan 2012

@etuska gratuluji 😀

terezita
25. jan 2012

@baarca tak pul metru obetovat muzu, to by mohlo na neco pro karkulinu stacit, ne? nastriham emmine jeste na katata a trictvrtaky a urcite zbyde.

barcav
25. jan 2012

@zojec krásné sovičky
@terezita krása 😀

monr
25. jan 2012

@terezita tak ty sa iste do toho pustíš, na to sa náramne teším 😉

terezita
25. jan 2012

@monr no to jo, na jaro to bude optimalni, bo budou teplejsi.. 😅 😀

monr
25. jan 2012

@terezita preto som sa aj pýtala, lebo také tenké iba na doma, alebo cez leto, ale keby boli podšité, prípadne z nejakej vlnenej látky, tak si viem predstaviť aj teraz von. už sa teším na strih, keď objednáme, isto hneď vyskúšam.

lenasss
25. jan 2012

@jam3 a podle čeho jsi šila je někde nějaký návod nebo něco tomu podobného??

terezita
25. jan 2012

@monr hodne je sijou jeste z toho praciho kordu.. z neceho pevnejsiho bych se uz bala, ze se mi to nebude libit, bo jak to ma ten cibulovity tvar tak bych se bala, ze to bude moc odstavat.. ale je treba asi vyzkouset..

baarca
25. jan 2012

@terezita Uvidíš, kdyby Ti kousek zbyl, tak si ráda vezmu, díky moc. Karkulka je zatím prcek a stačil by jen kousek na zkombinování.

terezita
25. jan 2012

@baarca ti motyli se mi z toho libily asi uplne nejvic.. jeste s tema ptackama.. smiknu ti toho pul metra a basta 😀

dugyna
25. jan 2012

@terezita obje satocky su kranse . odkial mas prosim ta strih?

terezita
25. jan 2012

@dugyna madita od farbenmixu.

kuna
25. jan 2012

@terezita ty šatičky jsou krásný...mě ten FB zaujímá čím dál tím víc, já asi obšlehnu všechny střihy, co sem dáváš ty 🙂. Já to na těch jejich www tak nevidím, buď je to moc divoký, nebo jen načrtlý na obrázku...asi budu muset víc prolízat ty návody.
A rovnou bych tě poprosila o konzultaci džínů, které jsem teď dotvořila - celkem spokojenost, ale ten přední "lacl" mi vyšel dost vysoko, výš, než pas, přitom je to přesně podle střihu. Nestalo se ti to taky? Velikost je 86.

@kalman krása, ten malý zajíček je nádherný 🙂

@zojec to jsou nádherné sovičky! S dovolením je někdy obšlehnu 🙂

monr
25. jan 2012

@dugyna máme ho zaradený v objednávke

jam3
25. jan 2012

@lenasss
Nějaký návod jsem měla, ale je uložený na věčné časy v počítači, co už je nenávratně kaput. Měla jsem tušení, že to bylo z nošenídětí, ale tam jsem to nenašla a ani kamarád google mi neotevřel nic povědomého. Přece jen už to jsou tři roky. Můžu ti zítra změřit rozměry toho mého RS, jestli ti to pomůže. V podstatě to je obdélník, co je na jednom konci poskládaný do harmoniky, jsou v něm navlečené kroužky a sešité.

ucitelka70
25. jan 2012

@etuska blahoželám, bože, ten je veľký, skoro ako dvojmesačné bábo..... no krásne miery... 🙂

terezita
25. jan 2012

@kuna napoprve mi to taky moc nesedlo, ale pak uz jsem strihala vzdycky o krapet sirsi ten pas a pak jsem to doladovala pri spendleni, aby to sedelo. a jsou moc heeeezky! 😵 ja tenhle strih zboznuju (jeste s aurelii..)
hele ja nez strih koupim, tak tam projizdim tu jejich galerii, tam toho jsou hromady.. a pak se az rozhodnu, jestli koupit nebo ne..
a uprimne, jsem rada, ze jsem na ty farbenmixi stranky narazila.. sice me to stalo majland, ale myslim, ze se to vyplatilo 😀 😀 😀 videla jsem totiz na dawande (obdoba fleru) jednu skritkovskou mikinu a bylo pod tim napsano, ze je to usito podle strihu roos.. ten byl ale vsude vyprodany a nejaka zenstina tam napsala, ze FM ma podobny a uz to jelo.. 😀 😀 😀

kuna
25. jan 2012

@terezita dik, takže dolaďovat...no příště budu moudřejší. Po zhlédnutí hromady látek, co mám doma, jsem se rozhodla omezit objednávání...tak super, prachy rozfofruju za FM, už jsem se bála, že ušetřím 😀 😀 😀

ucitelka70
25. jan 2012

@kalman ty si šikovná, ako sa darí šiť na OL? a na novom stroji? ide ako po masle?

terezita
25. jan 2012

@kuna jooo, je to zavislost.. a to jsem si na zacatku rikala, ze nechapu zenske, co maji kazdy jejich strih.. mela jsem 4 a myslela jsem si, ze si s nima vystacim.. prdlacky 😀 😀 😀

ucitelka70
25. jan 2012

odkaz na FM?

kalman
25. jan 2012

@ucitelka70 ide ako po masle 😀 šije sa mi na nových strojoch velmi dobre 🙂 je to o 80% lepšie ako na starom stroji. na OL som už vedela šiť , priznám sa som vyučená krajčírka , ale roky som nešila. Začala som nedávno s plienkami , pridala som sa kvám do fora a začínám biť závyslá na šití 😀 😀 😀

ucitelka70
25. jan 2012

@terezita jaj to viem, len odkaz na hromadku som chcela

ucitelka70
25. jan 2012

@kalman to sa mi páči, že nezanecháš šitie.... a tu je motivácia obrovská..... ja sa priznám, ešte stále som neobjednala OL, ale už sa chystám každý den, čakám, že bude nejaká akcia a nič.....
Darmo 350 eur je dosť veľká investícia..... No a k tomu ešte tie veľké kony potrebujem nakúpiť, na starý stroj kráčajúcu patku, atd.... zas to bude 400 eur....

sussanah
25. jan 2012

holky, podnikaltelky, jak je to s prodejem veci rpo deti do 3 let? Jsem ted trochu brouzdala po Fleru a je tam spousta ruznych PUL na kalhotkach, drtiva vetsina je z USA, tj nemaji nase (nebo evropske) atest, maji jen ty americke (doufejme). Jakto, ze se to muze prodavat u nas? Nebo neni potreba mit pro prodej u nas potrebne testovani, jen je to otazka toho, jeslti sama kontrola na to prijde?

terezita
25. jan 2012

@ucitelka70 😀 😀 😀 to jsem nepoznala 😀 😀 😀

kalman
25. jan 2012

@ucitelka70 no veď , minula som kopu peňazí na stroje a nite , látky - tak teraz musím šiť 😀 Hlavne sa chystám šiť plienkové nohavičky pre malú. A chcem šiť aj na zákazku pre deti aby som si niečo zarobila - aspoň na ďalšiu látku 😀 😀
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ah...
to je FB

mehlo
25. jan 2012

@sussanah no u nás by se to prodávat nemělo. Vidím to tak, že každej kdo to tam má doufá, že na něj kontrola nepřijde.