Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@terezita ty šatičky jsou krásný...mě ten FB zaujímá čím dál tím víc, já asi obšlehnu všechny střihy, co sem dáváš ty 🙂. Já to na těch jejich www tak nevidím, buď je to moc divoký, nebo jen načrtlý na obrázku...asi budu muset víc prolízat ty návody.
A rovnou bych tě poprosila o konzultaci džínů, které jsem teď dotvořila - celkem spokojenost, ale ten přední "lacl" mi vyšel dost vysoko, výš, než pas, přitom je to přesně podle střihu. Nestalo se ti to taky? Velikost je 86.
@kalman krása, ten malý zajíček je nádherný 🙂
@zojec to jsou nádherné sovičky! S dovolením je někdy obšlehnu 🙂
@lenasss
Nějaký návod jsem měla, ale je uložený na věčné časy v počítači, co už je nenávratně kaput. Měla jsem tušení, že to bylo z nošenídětí, ale tam jsem to nenašla a ani kamarád google mi neotevřel nic povědomého. Přece jen už to jsou tři roky. Můžu ti zítra změřit rozměry toho mého RS, jestli ti to pomůže. V podstatě to je obdélník, co je na jednom konci poskládaný do harmoniky, jsou v něm navlečené kroužky a sešité.
@etuska blahoželám, bože, ten je veľký, skoro ako dvojmesačné bábo..... no krásne miery... 🙂
@kuna napoprve mi to taky moc nesedlo, ale pak uz jsem strihala vzdycky o krapet sirsi ten pas a pak jsem to doladovala pri spendleni, aby to sedelo. a jsou moc heeeezky! 😵 ja tenhle strih zboznuju (jeste s aurelii..)
hele ja nez strih koupim, tak tam projizdim tu jejich galerii, tam toho jsou hromady.. a pak se az rozhodnu, jestli koupit nebo ne..
a uprimne, jsem rada, ze jsem na ty farbenmixi stranky narazila.. sice me to stalo majland, ale myslim, ze se to vyplatilo 😀 😀 😀 videla jsem totiz na dawande (obdoba fleru) jednu skritkovskou mikinu a bylo pod tim napsano, ze je to usito podle strihu roos.. ten byl ale vsude vyprodany a nejaka zenstina tam napsala, ze FM ma podobny a uz to jelo.. 😀 😀 😀
@kalman ty si šikovná, ako sa darí šiť na OL? a na novom stroji? ide ako po masle?
odkaz na FM?
@ucitelka70 ide ako po masle 😀 šije sa mi na nových strojoch velmi dobre 🙂 je to o 80% lepšie ako na starom stroji. na OL som už vedela šiť , priznám sa som vyučená krajčírka , ale roky som nešila. Začala som nedávno s plienkami , pridala som sa kvám do fora a začínám biť závyslá na šití 😀 😀 😀
@terezita jaj to viem, len odkaz na hromadku som chcela
@kalman to sa mi páči, že nezanecháš šitie.... a tu je motivácia obrovská..... ja sa priznám, ešte stále som neobjednala OL, ale už sa chystám každý den, čakám, že bude nejaká akcia a nič.....
Darmo 350 eur je dosť veľká investícia..... No a k tomu ešte tie veľké kony potrebujem nakúpiť, na starý stroj kráčajúcu patku, atd.... zas to bude 400 eur....
holky, podnikaltelky, jak je to s prodejem veci rpo deti do 3 let? Jsem ted trochu brouzdala po Fleru a je tam spousta ruznych PUL na kalhotkach, drtiva vetsina je z USA, tj nemaji nase (nebo evropske) atest, maji jen ty americke (doufejme). Jakto, ze se to muze prodavat u nas? Nebo neni potreba mit pro prodej u nas potrebne testovani, jen je to otazka toho, jeslti sama kontrola na to prijde?
@ucitelka70 😀 😀 😀 to jsem nepoznala 😀 😀 😀
@ucitelka70 no veď , minula som kopu peňazí na stroje a nite , látky - tak teraz musím šiť 😀 Hlavne sa chystám šiť plienkové nohavičky pre malú. A chcem šiť aj na zákazku pre deti aby som si niečo zarobila - aspoň na ďalšiu látku 😀 😀
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ah...
to je FB

@terezita Že já si ty motýly nevzala 😔 Nádhera 😵 A klidně si ty proužky vyměň teda se mnou, když už tak Jam chybí metr.