Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@terezita ja ho mám momentálne ako naj obchod, minule mi prišiel balík za100 eur, 😀 😀 😀 😀 aj podložka na rezanie, aj ten mix patentov, z tých som úplne nadšená,
a ešte tam majú občas aj fajne akcie, len škoda že nemám ten paypal, vrrr, musím to nejako zbúchať, lebo takto som viazaná vždy na niekoho iného
@monr šila jsem podle střihu od @caramilla , jen jsem nedělala bokovky, ale vykrojila jsem nohavičku, šila jsem z nových bamb. sport. úpletů na sijemdetem (mají krásné barvičky) http://www.sijemdetem.cz/produkt/bambusovy-spor...
a šilo se báječně, teda lemovala jsem gumkou, střih jsem nezvyšovala a i na mou pr*el se natáhla ta velikost, co ji dávala na blog @caramilla. Krásně to pruží a je to fakt bezvadný materiál...
Jo a flašky a jiná pítka...Jana nepila z ničeho, ani v létě, dudlík a flašku odmítala v jakémkoliv tvaru, takže jsme kojili furt, furt a furt...tož radši, ať dítko pije z něčeho než vůbec...doteď do ní dostat pití je umění, teda pít z hrníčku uměla brzy, ale holt moc nepila...a nepije...opice to je 😀
@mehlo že z tých gatí lezie polka zadku, aspon si sexica..... 🙂 polotangáče
@terezita už som tu nedávno PP riešila, chcela som to urobiť ako crawler, ale tak mi to nejde, kartu nemám, a v mojej banke odmietam platiť mesačne vyše eura za kartu. tak čakám, kým sa dostanem do Bratislavy a zriadim si nejaký bezplatný účet aj s kartou. dúfam, že najneskôr budúci mesiac to poriešim, lebo je to dosť nepríjemné stále niekoho otravovať na objednávky.
@medvi11 ja som práveže chcela použiť nejakú látku z domácich zásob, na šijeme som pozerala, ale nové teraz dlho nič, hromadky ma dosť zrujnovali.
@kalman mám, dnes som kvôli tomu šla do mesta 😉
@lenasss ja mám tiež v zásobe pol role 😉
@macin73 nášho sme učili od 4 mesiacov na ten pohárik z ikei... odpije si z toho pekne, aj viac glgov, len teraz už chce piť aj jesť samostatne, no jesť mu nedovolíme, naučí sa to v lete na terase, ešte len bude mať 8 mesiacov o týžden a pri pití je všetko okolo neho mokré, lebo ten pohárik prepúšťa, ale piť pekne pije, ak nie je smädný tak hryzie a trubi do toho, ale ked je smädný, tak veru pije aj viac dúškov, potom je zadýchaný až-až 😉
Ahojda, dnes mi Ježíšek donesl do schránky novou Burdu, tak kdyby ji chtěl někdo půjčit.... Já z ní teď šít nebudu, neboť jsem si koupila Ottobre 🙂))
zeny, vy ste neskutocne !! zas len obrazky som stihla pozriet 🙂 nadherne vytvory ako vzdy 😉 poprosim, ziadne hromadky najblizsi mesiac, som uplne vyflusnuta z penazi 😖 dakujem 😀
@caramila, mala uz je zdrava??
a ak by ste mali malo soviciek 😉 dufam, ze coskoro "doficia" uz ma ich nebavi velmi sit.. predsa len kvety su ovela variabilnejsie 😉
@monr to by si bola zlata keby si hodila adresy mozno by som nieco objednala..lebo doma mam fakt minimum.
a z toho www.produktis.cz bude ci to len ze by mohlo byt?
hej rozbehla som sa ma to chytilo a mal sa velmi tesi ked nieco dostane pre babiku 🙂
ahojte ,
hlasim sa po 100 rokoch s krasnou spravou-uz som trojnasobnou mamou 😀

Sovičková mánia sa šíri, kúpila som v sobotu malej nohavice a doma pozerám, a na nich našitá malá sovička 😀
no a dnes v maili z jendého nemeckého eshopu (buttinette) link na sovičkové látky 😀 😀 😀 😀