icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

monr
25. jan 2012

Sovičková mánia sa šíri, kúpila som v sobotu malej nohavice a doma pozerám, a na nich našitá malá sovička 😀
no a dnes v maili z jendého nemeckého eshopu (buttinette) link na sovičkové látky 😀 😀 😀 😀

mehlo
25. jan 2012

@monr no jednolíc pokud by byl pružnější- nevím zatím jsem měla jen všechny skoro nepružný a jinej střih tak by to asi taky šlo. Já že jsem si udělala taky nízký gatky, ale úplně stejnej střih mám ty z toho francouzskýho froté a to pruží i na délku, tak mi sedí super.

mehlo
25. jan 2012

@macin73 však má ještě čas, znám děti co pijou z kojenecký flašky ještě ve 3 letech- né teda že by se mi to líbilo. Petula měl kojeneckou flašku max. do 1 roku a potom pil už ze všeho možnýho

monr
25. jan 2012

@mehlo ja som chcela vyskúšať tie od car, ale nemám OL, tak neviem či môj cickcak by niečo také zvládol, mám jednu takú pružnejšiu látku, čo by som si vedela predstaviť na ne, len neviem, či sa do toho pustiť, alebo to nechať tak

terezita
25. jan 2012

@monr joo ty na butinette se mi moc libi! si na ne brousim zuby.. 😀 😀 😀

monr
25. jan 2012

@terezita ja ho mám momentálne ako naj obchod, minule mi prišiel balík za100 eur, 😀 😀 😀 😀 aj podložka na rezanie, aj ten mix patentov, z tých som úplne nadšená,
a ešte tam majú občas aj fajne akcie, len škoda že nemám ten paypal, vrrr, musím to nejako zbúchať, lebo takto som viazaná vždy na niekoho iného

terezita
25. jan 2012

@monr zalozeni paypalu je tak max. na 5 minut..
ja tam taky uz kdysi cosi brala, ale ted uz dlouho nee.. ale chystam se, chystam.. jen jsem si rekla, ze nejdriv si musim vydelat, abych pak mohla utracet.. 😅

medvi11
25. jan 2012

@monr šila jsem podle střihu od @caramilla , jen jsem nedělala bokovky, ale vykrojila jsem nohavičku, šila jsem z nových bamb. sport. úpletů na sijemdetem (mají krásné barvičky) http://www.sijemdetem.cz/produkt/bambusovy-spor...
a šilo se báječně, teda lemovala jsem gumkou, střih jsem nezvyšovala a i na mou pr*el se natáhla ta velikost, co ji dávala na blog @caramilla. Krásně to pruží a je to fakt bezvadný materiál...

medvi11
25. jan 2012

Jo a flašky a jiná pítka...Jana nepila z ničeho, ani v létě, dudlík a flašku odmítala v jakémkoliv tvaru, takže jsme kojili furt, furt a furt...tož radši, ať dítko pije z něčeho než vůbec...doteď do ní dostat pití je umění, teda pít z hrníčku uměla brzy, ale holt moc nepila...a nepije...opice to je 😀

kalman
25. jan 2012

@monr už máš februárovú burdu? zajtra kuknem v šamoríne 🙂

lenasss
25. jan 2012

@monr jj z jysku jsou krásní

ucitelka70
25. jan 2012

@mehlo že z tých gatí lezie polka zadku, aspon si sexica..... 🙂 polotangáče

monr
25. jan 2012

@terezita už som tu nedávno PP riešila, chcela som to urobiť ako crawler, ale tak mi to nejde, kartu nemám, a v mojej banke odmietam platiť mesačne vyše eura za kartu. tak čakám, kým sa dostanem do Bratislavy a zriadim si nejaký bezplatný účet aj s kartou. dúfam, že najneskôr budúci mesiac to poriešim, lebo je to dosť nepríjemné stále niekoho otravovať na objednávky.
@medvi11 ja som práveže chcela použiť nejakú látku z domácich zásob, na šijeme som pozerala, ale nové teraz dlho nič, hromadky ma dosť zrujnovali.
@kalman mám, dnes som kvôli tomu šla do mesta 😉
@lenasss ja mám tiež v zásobe pol role 😉

ucitelka70
25. jan 2012

@macin73 nášho sme učili od 4 mesiacov na ten pohárik z ikei... odpije si z toho pekne, aj viac glgov, len teraz už chce piť aj jesť samostatne, no jesť mu nedovolíme, naučí sa to v lete na terase, ešte len bude mať 8 mesiacov o týžden a pri pití je všetko okolo neho mokré, lebo ten pohárik prepúšťa, ale piť pekne pije, ak nie je smädný tak hryzie a trubi do toho, ale ked je smädný, tak veru pije aj viac dúškov, potom je zadýchaný až-až 😉

veronik77
25. jan 2012

Ahojda, dnes mi Ježíšek donesl do schránky novou Burdu, tak kdyby ji chtěl někdo půjčit.... Já z ní teď šít nebudu, neboť jsem si koupila Ottobre 🙂))

zojec
25. jan 2012

zeny, vy ste neskutocne !! zas len obrazky som stihla pozriet 🙂 nadherne vytvory ako vzdy 😉 poprosim, ziadne hromadky najblizsi mesiac, som uplne vyflusnuta z penazi 😖 dakujem 😀
@caramila, mala uz je zdrava??
a ak by ste mali malo soviciek 😉 dufam, ze coskoro "doficia" uz ma ich nebavi velmi sit.. predsa len kvety su ovela variabilnejsie 😉

jam3
25. jan 2012

@monr
Prosím tě, ta hromadka na stuhy je soukromčo nebo na Slovensko? Bych se taky ráda přidala, když jsem tu Terezitinu propásla.

kalman
25. jan 2012

@zojec máš krásné sovičky 🙂

monr
25. jan 2012

@jam3 je na Slovensko, ale ak by si nemala problém s tým, že sa ti to bude posielať odtiaľto do Čiech, tak myslím že by to nemal byť problém. skús napísať @kryska5 ona ju organizuje 😉

monr
25. jan 2012

@zojec to si dávala na kapsu? sú úžasné tie sovičky 😉

kalman
25. jan 2012

@caramilla Ako som ti slúbila , trošku neporiadku v pracovni 😀 😀

kalman
25. jan 2012

aj plienočku som dnes ušila 😀

monr
25. jan 2012

@kalman to je ešte poriadok. 😉

ozaj a kde je dnes @caramilla ??????? dúfam, že sú s Jasmí v poriadku

terezita
25. jan 2012

@monr caramilla dneska urcite od rana do noci sije.. 😅 (teda doufam, rozhodne je to lepsi varianta nez litat s jasmi po doktorech..)

dugyna
25. jan 2012

@monr to by si bola zlata keby si hodila adresy mozno by som nieco objednala..lebo doma mam fakt minimum.
a z toho www.produktis.cz bude ci to len ze by mohlo byt?
hej rozbehla som sa ma to chytilo a mal sa velmi tesi ked nieco dostane pre babiku 🙂

veronik77
25. jan 2012

@caramilla moc prosím - chci objednat ze strimy nit k cihlovému softu - jaká je to prosím barva v 5000y ? moc děkuji!!!

terezita
25. jan 2012

tak a specialne pro @sufik1 motyli saty.. 😅 a emmine se libi vic nez ty hnede. ty jsou pry malo barevne.. 😀

etuska
25. jan 2012

ahojte ,
hlasim sa po 100 rokoch s krasnou spravou-uz som trojnasobnou mamou 😀

monr
25. jan 2012

@dugyna máš IP 😉
@terezita paráda, dávala si aj podšívku? či netreba?
@etuska srdečne gratulujem, a prajeme veľa zdravia 🙂

terezita
25. jan 2012

@etuska take gratulujeme!
@monr nedavala. netreba. ale vzhledem k tomu, ze predni a zadni dil satu je stejny, takk se ty saty daji udelat oboustranne a i otaceci.. takze muzes mit 4 modely v jednom.. 😀 😀 😀 k tomu jsem se jeste nedostala, ale oboustranne chci urcite nejake na jaro udelat.