icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
25. jan 2012

@sufik1 Jé, to dvojbarevný se mi líbí 😀
Jinak nic si z toho nedělej, já jsem ty svoje rukavice šila asi 12 hodin! Bylo z toho min. 6 zmetků! 😀 😀 😀
Nepatří k těm nejjednodušším, no...
A ty vnitřní flízové nakonec stejně nepoužívám, dávám dovnitř pletené merino - co mi pletla mamka (z dvojitého merina z vlnapu), ty se skvěle oblékají, dobře padnou a jsou teplé. Ty flízové na hory do mrazu jsou bohužel moc tenké 😖

sufik1
25. jan 2012

@caramilla a to je taky fakt, navlíknu mu to na pletené rukavice a bude. A díky těm sucháčům si to z ruky neserve. díky. Tak a už jdu fakt spát.

sufik1
25. jan 2012

tak tohle je fakt masakr, to bych nedala ani za 100 let http://rigierukodelki.blogspot.com/2012/01/blog...

caramilla
25. jan 2012

@sufik1 no, nevím. Jasmínka si umí sucháče na rukavicích odendat, ale má to pod bundou a zastrčené za náplet, takže na to nedosáhne.
Jinak se neoblékají úplně perfektně, jak jsou dlouhé, já se u toho vztekám, ale jasmí sama, když chce jít na procházku, tak si je oblékne 😀 😀 😀
Ty jdeš spát jo, takže nakonec nejde Caramilla tak brzy, co? 😀 😀 😀

caramilla
25. jan 2012

@sufik1 No to nééééé! To je tak krásný, vkusný a pracný! 😀 😀 😀 😀

sufik1
25. jan 2012

on sucháče ještě neumí 😀

caramilla
26. jan 2012

Koukám na novinky VTC a něco toto mě pobavilo
http://www.vtc.cz/cs/vyrobek/39155/pinzeta-s-le...

kuna
26. jan 2012

@sufik1 Jekatěrina očividně taky patří do Bohnic 🙂

kuna
26. jan 2012

jo a chci ušít manželovi tričko na spaní. Nenapadá vás některou aplikace pro dospělého chlapa, nic infantilního, ale zase ne těžkého... 😝

martinkah
26. jan 2012

@kuna má manžel nejaké hobby? môj by isto ocenil jednoduchú alikáciu lietadla - letecký modelár 🙂

zojec
26. jan 2012

@kryska5 je mozne, ze som doteraz nevidela tabulku fabenmix??? a preco som ju dnes otvorila?? vravis ze uzavierka do konca mesiaca?? tak to idem teda pozriet.. tie ceny nie su az take hrozne 😠 aj ked zrujinovana som uz aj tak dost 😖

zojec
26. jan 2012

@sufik1 panecku.. jekaterina je vyfičanica poriadna 😀 😀 to by som ani do dochodku nespravila 😀 😀

veronik77
26. jan 2012

@kuna my jsme s Haničkou malovaly na tričko tátovi ovečky... 😀

zojec
26. jan 2012

@kryska5 tak som trsoku tu tabulku rozsirila.. uz tam ale nepachnem :D ak sa nieco nebude dat objednat, nevadi 😉 zas som o 20ku lahsia :(

sufik1
26. jan 2012

jo jak jste tu asi před dvema dny řešily ty hrnky. Máme nový tenhle http://www.malvik.cz/Vse-ke-krmeni/lahvicky-hrn... teda od včerejška a malej z ničeho jinýho pít nehce a hlavně to necintá nikde kolem.

terezita
26. jan 2012

@sufik1 20? jenom? 😅
@caramilla tak caveman bude urco lepsi. ja mam rada divadlo komedie, doporucuju. a pak jsem byla s kamaradkou parkrat v ungeltu a taky dobry!
bohnice jsou na jekaterinu slabe.. 😅 😀
@kuna ja kdyz nevim co nasit, tak nasivam abstraktni priserky nebo tam namaluju neco barvama..

sufik1
26. jan 2012

@kuna zkus mu tam udělat nářadí. Ten můj ho musí mít i na plínách. a nebo nějaké sportovní téma a nebo auta.
Ale dostal k vánocům trenýrky s tučňákama http://www.extremeintimo.com/home/index.php?pag... a k tomu triko http://www.extremeintimo.com/home/index.php?pag.... No fakt je, že jsme se napřed zeptala, jestli to bude nosit a mají docela úspěch.

kryska5
26. jan 2012

@zojec no ja neviem kde si bola 🙂 a ja som ťa s tou tabuľkou neotravovala, sa mi nechce veriť 😀 😀 😀 hlavne že si to stihla 😝

sussanah
26. jan 2012

@terezita @caramilla @ivuska.h s tim pro deti do 3 let, to neni tak jednoduche. Ve vyhlasce se vylozene pise, ze "ostatní výrobky pro děti ve věku do 3 let, které jsou takto výrobcem, dovozcem nebo osobou, která je uvádí do oběhu, označeny, nebo jsou k užívání dětmi ve věku do 3 let zjevně určeny" coz plinka velikost 5-9kg zjevne urcena pro deti do 3 let je 🙂
Ja jsem ale prave nikde nenasla to, ze musim mit certifikat. Vsude se jen pise, ze to musi splnovat ty a ty pravidla a normy. Ja to zase chapu tak, ze proste sama na vlastni riziko prohlasim, ze to normy splnuje a pokud prijde COI, tak si ty danne materialy prezkousi tak ci tak. Jen je urcite vhodnejsi, kdyz jim predem budes mavat pred nosem certifikatem, ale oni si to podle me stejne budou testovat. Takze ted uz jen zbyva otazka, zda by US PUL vyhovoval nasim predpisum, kdyby na testovani doslo.

ucitelka70
26. jan 2012

mám tu nejaký menčester alebo prací kord je to? kamoška má veľký bal - t.j. asi 15-20m myslím, ešte sme nepremeriavali, a chce sa toho zbaviť, je na čiernom podklade a vínovočervené kvietky, bude záujem?

caramilla
26. jan 2012

Holky, teď nedočítám, jen jedna PROSBA - nemáte některá odkaz nebo PDF se střihem na bufy pro miminka do šátku. Šimonkovi mrznou nožičky na běžkách a chtěla bych mu ušít ze zatkávaného merina bufy, ael nemám střih a fakt kurv... tento materiál vytvářením střihu se mi A) nechce, za B) nemám čas.
Vím, že jste to někdo šili.
Kdyby to šlo třeba nascanovat nebo poslat, tak budu vděčná!

ivuska.h
26. jan 2012

@sussanah Jojo, s tím prohlášením je to skutečně tak vágně formulované, ale informovala jsem se na toto téma na MZ a bylo mi řečeno, že prohlášení musí být nějak důvěryhodně doloženo a že to akreditování laboratoří se řídí podle předpisů o tady těch laboratořích. Ale skutečně to je v té vyhlášce řečeno divně, důkazní břemeno každopádně leží na prodejci/výrobci (i když tam si nejsem jistá, jestli když výrobce namluví maloobchodníkovi, že to vyhlášce odpovídá a pak se zjistí, že ne, jestli nese vinu jen výrobce nebo i prodejce, že si to nijak neověřil...) a v případě kontroly by musel prokázat, že vyhlášku výrobky splňují. Navíc aby mohl něco prohlásit, musí sám kvůli sobě mít nějaký důkaz, což jsou ty atesty...

ivuska.h
26. jan 2012

@caramilla To samozřejmě nepozná, ale jak píšeš, nemusí uvěřit tvým certifikátům a můžou si to otestovat sami... Pak je ale taky riziko, že to zamění výrobce a ty to bereš jako ten původní materiál, takže vlastně o ničem nevíš... Je to prostě zapeklité.

ivuska.h
26. jan 2012

@terezita To nestačí, vyhláška se neomezuje jen na věk, ale specifikuje to i podle oblečení a na to, že výrobek je "zjevně určen pro děti do 3 let". Tj. prodávat např. kousátko (blbý příklad, na hračky je extra vyhláška, ale jen pro ilustraci) s tím, že není určeno pro děti do 3 let, nelze, resp. není to platné vymezení.

ivuska.h
26. jan 2012

Tak koukám, že už to mezitím napsala @sussanah

ivuska.h
26. jan 2012

@sussanah Vyhovoval, tím jsem si celkem jistá. Ale je to drahé, proto jsem to já osobně zatím nerealizovala.

barcav
26. jan 2012

🙂 @caramilla já mám ten střih z ottobre 6/2010 jsou tam takové ty bufiky jak šila sufik, mám to v compu v pdf jestli bys chtěla pošlu

ivuska.h
26. jan 2012

@caramilla Bufy, přemožitelka upírů? 😀

sufik1
26. jan 2012

@caramila máš ten střih v mailu. A važ si toho, dítě mi mezi tím restartovalo počítač, vyplo tiskárnu a shodilo celou prodlužovačku i se všema kabelama. A teď předvádí nádhernou hysterickou scénu