Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
hlásim sa do klubu chorých členov domácnosti: muž (rozumej 37,2) a staršia teraz došla domov 38,2, bolí hlava, narieka, vystresovaná, teraz len dúfať, že mladšia to v zdraví prežije 😉
Holky, omlouvám se, ale co to vysrážení látek před vlastním šitím? Musím prát všechno? Díky!
Jo, a jedna OT - vařila jsem včera hovězí vývar (teda jen v jednom - tlakovém - hrnci) a dovařila kolem deváté... pak jsem si řekla, že ho nechám dojít a vychladnout (on ten papiňák chladne dlouho), no a jasně, že jsem ho na té plotně zapomněla... vzpomněla jsem si až ve čtyři ráno, když jsem kojila, tak jsem to šoupla do lednice... myslíte, že to mohlo přežít (doma máme v noci tak 18-19 stupňů), nebo to mám radši rovnou vyhodit? Jsem prostě pako... ☹
Dlouho jsem tu nebyla, tak zase všechny výtvory chválím, jste fakt supervýkoný, píšete i šijete jak o závod. Já konečně sdělala to merino a tu je Toníkovo zimní kompletek. Vypadá to líp než jsem čekala, ale po přeprání se to hodně třepí ve švech. Šila jsem trojcikcakem, asi to ještě objedu cikcakem. Jak to děláte vy,co nemáte OL?
No mě jde hlavně o to maso... měla jsem kosti s krásným libovým masem... a tím že ještě kojím, nechci do sebe cpát něco, co by nemuselo být úplně ok... já jsem teda na potraviny asi trochu háklivá, nemám ráda, když se masné věci "povalují" několik hodin na vzduchu nebo v troubě, někde jsem četla, že to je pak ráj pro bakterie a tak... 😝
@kuna já dělala pyžamo na vánoce a bylo tam "táta", můj na obrázky není 😔 A Davi dostal stejné s nápisem "Davi"...
Tak u nás je to teď nic moc - Elenka je umrčená po očkování, Davi chrble a dnes se přidal průjem... Brr, já už na ty hovínka nějak nejsem stavěná 😖 Eště lehne můj a to bude konec, páč on je extrémně zdravý člověk a stačí 37,5 a on píše závěť a musí být ticho, tma a nosit mu čaj... To je psycho... 😀
@monr Já per všecko, hlavně aby se to mohlo hned nosit, z těch výroben je ho husné, napuštěné kde čím proti breberkám, už jsem se kdysi parádně osypala po vyzkoušení trka v obchodě...
baby, prosím vás , na čo všetko využívate kráčajúcu patku? pomôže trošku aj aby sa pleteniny toľko nevlnili? stroj mam klasiku a overlock zatiaľ neplánujem... ja toho zatiaľ veľa nepošijem 🙂 a čudujem sa kedy to stíhate vy, aj šiť aj tu diskutovať, niektoré aj pri troch deťoch 😕 😅
@macin73 Z vývaru bych strach neměla i mě se to stává. Zrovna ze včerejška na dnešek se mi to taky povedlo. Já srážím vše kde je podíl bavlny a to tak, že to operu na teplotu kterou to budu prát při běžném praní. Když je látka čistě BA tak to vysrážím dle pravidel - hodně studená voda pak hodně teplá voda a to několikrát opakuju a nakonec to pojistím vypráním na šedesát stupňů jelikož ba látka se dokáže srazit i o plus, mínus 6 cm na metr.PES a PAD látky se nesráží.
Holky všem moc díky za gratulace !!!!!
Jen teď nechápu, jak zvládáte mít dítě, šít a ještě o tom kecat 😀 já nezvládám vůbec nic. Dneska jsem si konečně ráno vyčistila zuby 😀 vlasy přídou na řadu příští týden zřejmě 😝
@macin73 jó, hovězí vývar 😀 😀 😀 😀
@monr ojojoj, tak moc myslím, aby to bylo brzy OK!!!
Jinak pro všechny fanynky fimoknoflíků dávám odkaz na svojí úžasnou (snad🙂budoucí švagrovou. Dala jsem jí úkol a teda, jsem nadšená.
Dávám to sem se sebezapřením, bojím se, že mi ji vytížíte a já pak budu mít smůlu. Važte si toho!!!
😀
http://www.fler.cz/markittka20
@macin73 Děkuju moc :o) víc věciček mám na http://blog.ajik.cz/
ahojte
tak ja som sa dnes konecne pustila do tej masky,nakoniec som sa rozhodla pre ovecku,aj ked oli nie je moc stotozneny s tym 😅 ,ale ked ju nebude chciet tak bude sediet doma ,kaslem na neho decko nevdacne 😀
dalo by sa usit s patentu leginy?mam cierny patent z mylly

@medvi11 No, ta refl. vypadá dobře🙂
@sufik1 😀 😀 😀 Hele, já když to tu zase tiskla, tak si mi jasmína "rozrazila" hlavu o židli, házela skleněným panákem po klávesnici a u toho hystericky ječela...
Dneska se ráno obula do bot, že chce jít pa. Tak jsem jí vzala ven, došla k brance a natáhla ručičky, že chce nosit. Tak jsem řekla, že ne a ona, že chce jít hají. Ach jo... Dopoledne se prostě s ní chodit ven nedá, ona je unavená a nic jí nebaví. Tak asi vyrazíme ještě jednou teď, ale fakt mě nebaví půl hodiny oblíkat dítě, aby došlo k brance! 😝
A to mám jen jedno!!! 😕 😕 😕
A ten hrníček - ten máme taky, jasmína ho taky miluje, ale nekapající a netekoucí teda NENI! Nám už vyplavil asi 10x postel, kanape, křeslo... Já už jí ho moc radši nedávám. Jednyk při pádu a zaklepání kape, ale to nevadí, ale když se položí na postel na bok, tak vyteče postupně celý obsah. Jasmína má úchylku položit hrniček na bok do postele, dělá to furt 😖 ASI HRNÍČEK DĚLÁ HAJÍ NEBO CO 😀 😀 😀