Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla , @palosek když jste braly ty buttonky z fleru http://www.fler.cz/zbozi?ucat=99342 jaká je nejlepší velikost? 28mm?
@sufik1 Nejuniverzálnější na výrazné knoflíky pro děti i dospělé mi přijde 45. Jinak se řiď podle rozměrů, jaké tak knoflíky asi používáš. Jasmínce na tu zelenou mikinu (jak mám foto v profilu) jsem dávala 36. Vel. 45 s očkem se v ČR nedá koupit, paní, co jsi posílala odkaz, nereagovala, tak jsem se naštvala a koupila jsem si jich 100 na e-bay. Už jsou odeslaný do ČR, tak uvidíme, jak se tahle minizásilka na dlouho zasekne na celnici v ČR, dost na to spěchám, tak snad to nebude 3 měsíce 😝
@sufik1 nešiju profi :o) Když mě se líbí Hello Kitty, ale krteček je taky super, toho dám někam příště :o). Ty flísy co mam jsou taky od českého výrobce, ale wendy to asi neni. Taky mi nepříde, že by byly až tak kvalitní, ale znám i horší. Potom mam ještě flís od Moraviatexu a ten je daleko kvalitnější.
Ahoj,
nemám dočteno zatím, nálada blbá, Damík má opět zánět středouší, tentokrát oboustranný, takže mu píchali obě ouška a má už třetí atb. Je mi ho líto, tak ráda bych to vzala na sebe, teď je docela pokojný, neb má v sobě paralenový čípek. Ach jo.
@lenasss
Pardon, že až teď. Je to pruh látky 2m x 0,8m, strany začištěné založením, na jednom konci je ta šíře 80cm naskládaná do harmoniky, aby dala jen 10cm, naskládaná látka se protáhne kroužky a sešije. To oko má 10 cm. Doufám, že je to k pochopení.
@macin73 k tým látkam - istotne, všetko periem za všetkých okolností - RAZ! som sa popálila, na drahej látke, ušila som si komplikované šaty, a pri druhom praní sa zrazilo na detskú veľkosť.... a prala som len na 40 ke, odvtedy aj všetky nové kupenské oblečká periem - okrem kabátov, a všetky látky,
@a_jik 😀 To se to někdo má s takovou mašinou! To tu moje "Vytahování se s BN 400" dlouho nevydrželo, takový vořezávátko 😀 😀 😀
Ale mě se ty výšivky strojový moc nelíběj (utěšuju se 😀 😀 😀), tak našívám aplikace a v tom mi můj strojíček stačí.
@vevercam GRRR, tak jsi mě asi o pár minutek přesběhla 😀 😀 😀 Od rána se tu vztekám s proužkem, párala jsem asi 4x (zas.... oboulíc, zas... proužky!!! 😝 ), konečně jsem došila pro sebe prouhatý tričko a odstává mu výstřih (lodičkouvej:( ), no, je to pro mě a mě to nevadí 😀
Ale tričko te výrazný 😀 😀 😀
Ty tvoje jsou překrásný! To sem asi radši ani to moje dávat nebudu 😖
Ha MTX 😀
Slevová akce -15% na všechny jednobarevné a proužkované jednolícní úplety
Akce platí od 26.1. do 31.1. 2011 pro objednávky uskutečněné přes e-shop.
!! Pro uplatnění slevového poukazu je nezbytně NUTNÉ v objednávce vyplnit kód: JERSEY
(psáno velkým písmem!)
dneska jsem stříhla po dlouhý době do bambusovýho veluru a už jsem zase v koncích. Ho snad nikdy nepokořím, ku.... lítaly každých pět minut, i osvědčený triky jako lepidlo a špendlíky skoro nepomohly. Nakonec z toho vylezlo tričko a k tomu snad ještě udělám kalhoty a bude z toho pyžamko pro nějaký batolátko. Ještě tu toho mám asi 2 metry žlutýho a bledě modrýho a už bych to nejraději nikdy neviděla.
Ahojky, opravdu nikdo nechcete půjčit poslední Burdu?
OT - držte nám zítra palce, Hanulka jde k zápisu... Tak ať dostane hodnou paní učitelku a dobré spolužáky, je to duše citlivá.... 🙂
@ivuska.h tak to je fakt mizerne napsana vyhlaska.. Kazdopadne diky za osvetleni, takze proste pokud chci oficialne prodavat a neriskovat COI, tak je treba mit certifikaty.
Prave by me taky jeste zajimalo, jestli je zodpovednost na prodejci koncovemu zakaznikovi nebo na vyrobci, ktery to prodava distributorovi. Takze obratit se na MZ?
Dobrý večer 🙂
@mehlo a tedy i ostatní co máte zkušenost s velurem..to nepomůže ani stehování? Se toho po vašich zkušenostech bojím, a tak si to nechávám na někdy až nebudu mít PMS, dítko bude mít dobrou náladu, konstelace hvězd bude příznivá a já nevím co ještě..a hlavně se to musí sejít všechno v jeden den 😀 😉
a ještě se zeptám ..co říká PUL na sušičku? 🙂
@sussanah mám pocit, že vždy má odpovědnost prodejce za to co prodává..ale když tě bude výrobce klamat, tak si myslím, že za to ani jako prodejce nemůžeš a šlo by to na hlavu výrobce (teda bylo by to tak alespoň logické, ne? 🙂 )
Mě teda napadla ještě jedna věc..co kdybych přiznala, že to není certifikované a nechala na zákazníkovi ať se rozhodne jestli to za takových podmínek koupí? to by nešlo?
OT, ktorý kalíštek odporúčate? mooncup, ladycup, meluna, lunette, divacup?
ja som sa min. t. vdaka season o týchto veciach dozvedela, a som rozhodnutá prejsť na tento systém, len sa neviem rozhodnúť 😖

@a_jik Kalhoty fajn, jen teda Jasmí by je měla tak 0,00001 minuty a byly by totálně jako prase 😀 😀 😀 My musíme mít jedině šedivý nebo hnědý softshellky, jinak jsme za prasata 😀
Ty máš vyšívací stroj?
Jo jo a jako @sufik1 hello kitty ne ne ne 😀 😀 😀 Jasmínka naštěstí taky ne ne ne, zatím! (UF) Dostala jsem ke stroji samolepky s Hello kitty, tak jsem jí je ukázala, jestli se čapne a ona mi je od ruky rázně odstčila a řekla "ne", kdyby tam byli krtečci, tak by tak určitě neudělala 😀