icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jam3
26. jan 2012

@alinn
Naše plínky si na sušičku nestěžujou, evidentně se jim v ní líbí, lezou ven krásně měkký. Používám rozkouskovaně cca rok a čtvrt a nic neprotéká.

@barcav @terezita
Holky, díky, už se snad oklepal z nejhoršího a já taky. Teď zase ta atb, musím nasadit k tomu pořádnou probiotickou péči.

@caramilla
S tou slevovou akcí pozor, chce to co nejdřív, já jsem minule objednávala ještě před deadlinou a napsali mi, že mámsmůlu, že už to využilo maximum zákazníků.

sussanah
26. jan 2012

@alinn myslim, ze to by neslo, vyhlaska jasne rika, ze vsechno co se prodava a je urceno detem, musi splnovat normy.

Z logiky veci, pokud je vyrobce v CR, proda to maloobchodnikovi, tak zodpovednost podle me nese vyrobce, ne maloobchodnik, hm?

palosek
26. jan 2012

@alinn zatím jsem nedočetla vše...ale velur teda dost ujíždí...stehování (velur + pul) celkem pomůže. Ale stejně je to třeba šit pomalu a s velurem vespod. 😠 Teda 😅 doufám, že jsem to ted nenapsala naopak 😅
Add. sušička...tam raději pulky nedávám. 3x jsem do ní dala minky kapsovku a ta laminace je ted nějaká divná (jemnější), tak nevím, možná jsem nastavila blbě program 😅 Nebo to fakt zkracuje životnost. Kalhotovky jsou ze sušičky super hebké 😀

sufik1
26. jan 2012

@sussanah ad vyhláška. Týká se to jen dětských věcí, které prokazatelně dítě nosí, žužle a pod? Co třeba přebalovací podložka? Vím, že třeba pytle na pleny se neřeší, třeba futrál na dudlík, taška na pití???

Náš potomek měl ale stejně k žužlání to, nebyla hračka, třeba štětku na nádobí (samozřejmě novou)....

palosek
26. jan 2012

@sufik1 já dávala D na ten lama kabátek 45, je to podle mě dost velké i pro dospělého, malému od segry jsem dávala 36 vel.konoflíků a ty mi pro prďolky příjdou akorát. Pak jsem si přiobjednala 20, abych zkusila naušnice 😅 (ale k tomu jsem se ještě nedostala...a kdo ví, kdy dostanu). Ta 20 se hodí tak k šatičkám na ramínka na zapínání nebo k zahradničkám. A bude s nima titěrnější práce 😀
@car...od té paní, cos doporučila mi přišly i 45-tky buttonky 😨

palosek
26. jan 2012

@mehlo ...to chce trpělivost a hlavně nenatahovat...s OL se to musí šít dobře, ne? Já to (někdy s nervama 😀 ) musím zvládnout i s falešným overlockem 😀 😀

palosek
26. jan 2012

@caramilla ...věř tomu, že bude ještě mnooooho dalších akcí 😀 😀 😀 😀

sussanah
26. jan 2012

@sufik1 jak uz jsem psala tyka se to vsech veci, cituji: "ostatní výrobky pro děti ve věku do 3 let, které jsou takto výrobcem, dovozcem nebo osobou, která je uvádí do oběhu, označeny, nebo jsou k užívání dětmi ve věku do 3 let zjevně určeny"
takze prebalovaci podlozka stopro ano, pytel na pleny neresit.

palosek
26. jan 2012

@caramilla ...jojo, ted jsem si to přesně přečetla...paní snad stěhovala nebo co a byla marod...mě tam moje obj. nějak stála, ale když jsem ji napsala, tak se snad do tří dnů ozvala a moc se omlouvala...já už jí totiž poslala prachy 😝 😀 😀

barcav
26. jan 2012

tak jsem konečně střihla do softu Maxíkovi taky na kalhoty 😀 viděla jsem podobné na fleru a moc se mi líbily 😀 😀 😀

palosek
26. jan 2012

@barcav krásné...
Ale tady jinak nikdo není??? ☹ To se tu pak rozjede kolem jedné v noci, co??? 😀 😀 😀

rina76
26. jan 2012

dnešní "dílo" 😉

papajka7
26. jan 2012

@barcav waw su supeeer 😵 a to M nema chybu fakt krasne

ja tu stale uz niekolko hodin s prestavkami sijem ten ovci kozustek 😝 ,ale celkom pekne sa to ukazuje,len som to mala vistrihnut ovela sirsie,blbo sa to oblieka 😝

papajka7
26. jan 2012

@rina76 jejo mile 😵
baby no dneska davate majstrovske profi diela 😵

barcav
26. jan 2012

@rina76 to je nádhera 😵 ta kravička je boží 😀

palosek
26. jan 2012

@rina76 ta je roztomilá 😵 super 😵

rina76
26. jan 2012

děkuji všem za pochvaly 😉

barcav
26. jan 2012

@papajka7 děkuji 😵

mehlo
26. jan 2012

@alinn no stehování asi jo. Já nevím, já to potřebuju mít vždycky hotový rychle, tak ani nešpendlím jiný materiály, ale u toho veluru aspon špendlit musím, tahá se to do všech stran a hlavně se to stáčí do sebe, i nastříhaný kusy se jakoby rolujou, ale to jde spíš o lemování. Já to dnes dělala doslova celý z toho veluru i náplety a to byla fakt katastrofa. Sotva jsem to dostala do OL, tak se ty náplety právě začaly rolovat do sebe a našít to skoro nešlo a taky to strašně po sobě klouže.

mehlo
26. jan 2012

@palosek ale jo to já všechno vím, ale točí mě, že to trvá tak strašně dlouho, než to z toho ušiju

mehlo
26. jan 2012

tak jsem nakonec pokořila i ten spodek k pyžámku z veluru a je to bomba!!! Ale když jsem spočítala cenu, tak už mi to jako bomba nepřipadá

sufik1
26. jan 2012

@barcav softky dobrý
@rina76 a kráva taky.

Já jsem taky tvořila, ale fotit budu až zítra.Chci ještě naskenovat střih a dát ho na blog. Jen nevíte někdo, kam umístit PDF na stažení???? ideálně volně dostupné. Zkoušela jsem prozkoumat google dics, ale nějak jsem to nevymyslela.
@palosek, kam ty dáváš střihy?
@caramila někam na katechezi.... ale jiné řešení?

caramilla
27. jan 2012

@palosek Jo, jo, ožívá to v noci 😀
Doteď jsem šila jak debil pro celou rodinu utěrky z vaflí. Prej - jé, to je super, to chceme, to kup. Já si myslela, že si to každej vojede sám a pak - no, když máš ty dobrý stroje, tak nám to ušij. GRRRRRR.

Ty buttony jsem objednávala minulý týden. Měla troje skladem, tak jsem napsala, že je chci a že jestli jich bude mít víc, neozvala se, ale ty 45tky stáhla, že už je nemá. Já nevím, mě přijde, že napsat "nestíhám" taky mohla... Prostě od ní už nebudu objednávat, no... Snad to z USA dorazí rychle, tam byla komunikace hned, do 5minut přijatá objednávka a do 2. dne odesláno 😉

@mehlo tak to jsem na tom dneska úplně stejně. Já fakt asi po půl roce, možná 3/4 roce šila plínu s aksamitem a přesně - nepokořila jsem ho, nadávala jsem, plakala jsem, STRAŠNÝ!!! Já ho fakt nesnáším! 😝 😝 😝

@ucitelka70 na koníkovi je obsáhlá diskuse o kalíšcích 😉 Záleží hodně moc na tom, jakou máš menzes. Já hodně hodně silnou. Mám MeLunu i Yuuki a Meluna je na nošení mnohem příjemnější, vyndavání a nandavání vůbec nebolí, jde to jak po másle, je měkkoučká, ách! Ale na mě malá, nevydrží mi první 2 dny ani hodinu 😖 A taky se hůř vyrábí ten podtlak, jak je měkká. Pro slabší menzes podle mě nejlepší kalíšek. Doporučuju kuličku, skvěle se to vyndavá a při nošení to není cítit. Yuuki mě používám první 3 dny, je spolehlivej a jediná spolehlivá "ochrana" při MS pro mě 😖 Nandavání a vyndavání mě ale trochu bolí , je dost tuhej, podtlak se vytvoří sám a tak moc, že to fakt zabolí 😀 Ale to právě potřebuju, aby to byl držák. Při nošení cítit není, když se dobře ustřihne ta stopka. Více jsem psala do té diskuse o kalíšcích 😉

@alinn ; @sussanah CO jsem konzultovala s bráchou, tak výrobce, který poskytne záruku, že prodává atestovanou látku nebo jiný materiál, tak nese za to zodpovědnost. Ten, kdo z toho šije, se kreje tím certifikátem. Ale jak to funguje v praxi (naštěstí!!!) nevím 😖

@rina76 NO TAK TO JE MASAKR!!! Fakt bomba! 😀 Jako kravičky já můžu 😀

@sufik1 A jéje, už zase střihy 😀 😀 😀 Nevím, jak je to na vašem poskytovateli blogu, ale na blog.cz nejdou z dost jasných důvodů ukládat na server soubory ke stažení. Lze dát soubor na externí link, kde je soubor uložen. Já to házím na jeden ze svých asi 10ti webů, který mám. Nahraju to tam a hodím na to odkaz 😉

Holky, dneska už po druhý - nemáte STŘIH na dětský TRIČKO 86 S RAGLÁNOVÝM RUKÁVEM? Chci Jasmínce ušít taky proužkatý stejný jako sobě, ale na tento střih si zatím teda od oka netroufám...

vevercam
27. jan 2012

děkuji všem za pochvaly triček 😉
@rina76 kravička je úžasná 🙂 @barcav kalhotky parádní 🙂
@caramilla našla jsem střih na holčičí tríčo s raglánem od vel. 92, kdybys chtěla obkreslím a pošlu, je to toto na str. 6 http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2006_1/i... - ten raglán není na fotce moc vidět, ale je tam 😉

Ještě přemýšlím, že potřebuji objednat na VTC.cz nějaké vodoodpudivé zipy na softshelky a potom kony, mám možnost nákupu za velkoobchodní ceny, nechtěl by se někdo přidat?

palosek
27. jan 2012

@sufik1 ...no s těma střihama...na blog.cz to nejde (jak psala car). Tvořím webovky, ale pro mě je to děsná ztráta času...a peněz. Protože za doménu se platí. Zkoušela jsem i webzdarma, (s nejnižší cenou za doménu - asi), ale tam se nějak neorientuju a nemůžu se dostat dál...a platit 400/rok na webnode se mi moc nechce...to by se mi koníček fest prodražoval 😠 Už tak jsem v mínusu jak... 😅 😅
@caramilla ..když chci platit přes paypal...musím tam NĚJAK převést prachy, že...to zas musím do spořky? Nebo to lze přes internet banking? Ale ty máš jinou banku, což?
A někdo jiný...jak na to??? 😨
@mehlo hmmm, tak i náplety z veluru...dobrý maso 😅 😅 To se nedivím, žes z toho byla vytočená 😀 😀

jam3
27. jan 2012

@palosek

Já mám sporku a prachy jsem si prevedla pres internetové bankovnictví v pohodě.

Kalisek mam Lunette a spokojenost,teď teda největší, protoze zatim neni treba. 😀

kuna
27. jan 2012

Dobré ráno, jen se hlásím, že žiju. Dítě mi dnes vstávalo už v 5:15, teď opět usnula a já jsem k.o. (a jdu si vyrábět střih 😀 ). Mám navíc rýbičku, bééé,,,,

Vy jste tu takové šamanky, nemáte někdo zkušenosti s kurýrováním pomocí megadávek vitamínu C? Mně to minule poradil masér, tak to teď zkouším na sobě. Slibuju si od toho to, že zůstane u rýmičky a nevyklube se z toho nachlazení. Prý se z toho maximálně pos...u. Tak jsem zvědavá 😎

zojec
27. jan 2012

@kuna skus si nastudovat toto: http://rizikaockovania.sk/dok/Vitamin_C-liecba.pdf, je toho celkom vela, nemusis vsetko :D ale ja mam pozitivne skusenosti, aj na sebe aj na malej.. :D este sme ani jedna z toho nekadili 😀 😀 kupujem praskovu kyselinu askorbovu v DM 😉

monr
27. jan 2012

@vevercam @jieff @a_jik @barcav @rina76 holky, nádherné dielka 🙂

kuna
27. jan 2012

@zojec dík za odkaz, jdu to nastudovat. Jsem ráda, že máš dobré zkušenosti. A tu kyselinu mám tu stejnou z DMka 🙂