icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zojec
28. jan 2012

@ucitelka70 ja ale nesijem kone :D pap sije kone 😉 ja mam ine specialitky 😀 😀 skus pozriet na mimibazare, myslim, ze minule hadzala link odtial, som leniva hladat 🤐

jieff
28. jan 2012

@barcav no u nás jsou kapucy na nic,zatim se nenechal přesvědčit, že je v ní teplo a pokaždý když mu jí zkoušim nasadit začne křičet a vztekat se

michamicha
28. jan 2012

@jieff jsem četla, že malej má ekzém, u ekzematiků se vlna nedoporučuje 😎 http://www.proalergiky.cz/texty/atopicky-ekzem....

zojec
28. jan 2012

jaj a konecne som dosila potahy.. 🙂 este je jedno dvojkove kreslo, ale dosli baterky na fotaku.. ale vyzera to super, som spokojna 😉

barcav
28. jan 2012

@zojec to je pěkná látka, akorát u nás by bohužel takhle světlá dlouho čistá nevydržela 😠

zojec
28. jan 2012

@barcav praveze som pred tym mala tmavocervenu a na tej bolo vidiet kazducky flak.. liezla mi uz na nervy 😀 na tejto aspon omrviny a spinave ruky od jedla nevidno :D nieze by sme jedli na pohovke, ale mala beha od stola hocikedy... a ked je spinava, nie je problem vyzliect a oprat 😉

barcav
28. jan 2012

@zojec já mám taky teď tmavě červenou sedačku 😀

jieff
28. jan 2012

@zojec fakt to vypada skvěle ta latka se mi taky moc líbí!

jieff
28. jan 2012

@michamicha no vidíš a já si myslela, že je to naopak! A opravdu mi prijde, ze se tolik neskrabe...tak uvidím☹

kryska5
28. jan 2012

@zojec sedačka je krásna, látka bola veru dobrá investícia 🙂

mikulka45
28. jan 2012

@zojec paráda, by si sa mohla živiť aj čalúnením 😉 baby pýtala som sa tuším dva dni dozadu, ale asi ste si nevšimli, na čo všetko v praxi používate kráčajúcu patku? pomôže aby sa úplety toľko nevlnili pri šití obyč strojom? alebo ako to riešite vy, keď šijete z úpletu?

ucitelka70
28. jan 2012

@barcav díky krásne, obe sú pekné, ja som myslela, že sa na to používajú tie vankúšiky ako na cestovanie - to Učko - pokdovička, kto to ako volá, a čím si to vypchala?

ucitelka70
28. jan 2012

@zojec sedačka je elegantná, aby dlho slúžila..... viem, čo je to čalúniť sedačku.... babračka, ale stojí to zato!
🙂

kuna
28. jan 2012

@mikulka45 já tady na kráčející patku pěju ódy furt, už je mi to blbé 😀 . Ale dokud jsem neměla OL, šila jsem úplety kráčející patkou a falešným overlockovým stehem a bylo to super, nevlnilo se to. Zvenku fakt nebylo poznat, že to není šité na OL. Dále ji využívám na našívání aplikací, protože je to pak našité krásně rovně a ne vlnitě. Taky byla super na šití plen - PUL a aksamit se mi k sobě šily jedna báseň! A taky je dobrá na vrchní prošívání švů, což stejně musíš dělat na stroji, proužky ti pak pěkně lícujou...nebo na prošívání různých dek a zavinovaček, kde máš uvnitř nějaký vatelín, atd. To jsem párkrát šila bez kráčející a na konci zavinovačky se mi látky lišily klidně o skoro 2 cm, což bylo na zabití 😝

Jinak nešiju, chcípám v posteli, ještěže je sobota a dítě si odvezla mamka a převezme si ji ted do péče manžel...

ucitelka70
28. jan 2012

@papajka7 tie kone ma zaujali, podľa čoho robíš ty? aj ty podľa vzor MMB?

ngvadi
28. jan 2012

neměla byste holky některá zájem o voděodolné zipy k sofshelkám pro dospělý? objednala jsem si je z vtc se záměrem ušít vsadky do našich softshelek a ty mrchy maj ještě jiný zipy, takže tam nejdou :( mám dva, 65cm a 70cm, cena za jeden 30Kč. klidně to můžu poslat někdy pozdějc, až budu zase něco objednávat, nebo osobní převzetí Praha/Brno

mikulka45
28. jan 2012

@kuna ďakujem ti za obsiahlu odpoveď, asi si ju zadovážim, lebo OL tak skoro nehrozí...chcem malému pošiť aj z nejakých pekných úpletov, recyklo veci ma už nebavia, tak nech to už k niečomu vyzerá 😉
my už máme choroby za sebou, aj ja aj malý 😝 , tak dúfam že sme si to už vyčerpali do budúcej zimy...

ivuska.h
28. jan 2012

@caramilla jo, mylly VOC lze přezemě.

papajka7
28. jan 2012

@ucitelka70 ano sijem ich presne podla toho navodu na MMB 😉
uz mam na vsetkych vysite oci 😅 ,este dnes by som chcela hrivy ak sa mi podari dostat tych mojich chalosov do postele v realnom case 😝 ,dnes bolo nadherne boli sme na sankovacke a lyzovacke 😵

@zojec to je parada 😵 ,a celkom si to dala v rekordnom case,si sikulka 😉

ucitelka70
28. jan 2012

@papajka7 ak budú skompletizované, hod foto 🙂 budeme sa tešiť

chrysolit
28. jan 2012

Dobrý podvečer
Som tu dneska poprvé a chcela som sa spýtať, viete niekto nějaký dobrý 🙂 odkaz na strih pre látkové plienky, Niečo čo pochopí aj úplny laik, ako ja, lebo ja šiť neviem. A pokiaľ možno nie v angličtine, tú neovládam.
ďakujem.

kryska5
28. jan 2012

@chrysolit ahoj, tu sú rôzne typy plienočiek aj s návodom 😉 https://sites.google.com/site/latkovky/home

daisyr
28. jan 2012

Tak a je to tady 🙂 Vytvořila jsem tabulku na Mylly objednávku. Ještě tam pak doplním list pro patentky pro případné zájemkyně. Termín uzavírky zatím neurčen, můžete dávat návrhy, co tak 14.2. nebo později?
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au...
Holky ze Slovenska se také mohou přidat, pak pošlu hromadným balíkem, platby do Fio mám zdarma.

michamicha
28. jan 2012

@ivuska.h díky moc 😉

michamicha
28. jan 2012

@daisyr jak tam mám napsat ten PUL, napsala jsem do komentáře, že budu chtít 2 čtverce, ale nevim co vyplnit, aby se to v tabulce počítalo automaticky

kryska5
28. jan 2012

@daisyr paráda 😵 to už budem totálne zruinovaná 😀
Prosím ťa chcela som sa opýtať na merino interlock a rib tyrkys sú tie farby rovnaké, alebo je tam nejaký rozdiel?

michamicha
28. jan 2012

@daisyr ještě mě napadlo, když budeš objednávat patentky ze ŠD, jestli bych si kromě patentků mohla připsat i ty retro autíčka 🙂

petkasv
28. jan 2012

@daisyr já bych byla pro 14.2. jinak se nedočkám 🙂