icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ngvadi
28. jan 2012

tak se jdu pochlubit se svým merinosvetříkem... akorát mě muž pěkně naštval, ráno fotil budlinku v pletených věcech na prodej od tch a měl nafotit i můj svetr. pak celej den básní, jak se ty fotky povedly, jak budla krásně pózovala a teď si tu krásnou fotku jdu stáhnout a koukám, že můj svetr nafotil jen tak, bez dítěte, grrrr... no, tak se pochlubim modelkou s cizím peřím 🙂

idris
28. jan 2012

@daisyr ako je to s tou cenou nejako nie som v obraze je to za 1 meter či ako ??

idris
28. jan 2012

@ngvadi drobec je v tom rozkošný 😵 😵 😵 😵

barcav
28. jan 2012

@ngvadi krásný 🙂
můžu poprosit o krátké shrnutí na co se jaký materiál hodí 😵 😵 😵 děkuji
merino
bambus

ucitelka70
28. jan 2012

@zojec no videla som tvoje špecialitky v albume - vaky na nosené detičky a čo ešte? 🙂 tie sú krásne, aj slony sú úžasné

sinala
28. jan 2012

@daisyr tak tabulka je perfektní

petkasv
28. jan 2012

@daisyr ten trikot proužky tam si taky můžu vybrat barvu?

ucitelka70
28. jan 2012

Tovar z mylly je krásny, predpokladám, vysokej cene zodpovedá aj vysoká kvalita.

A máme pekné číslo strany - 666 😉

palosek
28. jan 2012

Tabulka MYLLY se asi rychle zaplní 😀 😀

lillyzelvicka
28. jan 2012

holky je lepší ten bavlněný velur z mylly než tady kupovaný ??Nebo je v nich orzdíl a co patent?

sufik1
28. jan 2012

@macin73 upřímně řečeno čísla nití jsem neměla sílu kontolovat. Viděla jsem světlou krémovou... Fakt je, že by to nebylo poprvé, co poslali o odstín jinou.

monikajan
autor
28. jan 2012
veronik77
28. jan 2012

mylly už teď ? co mi to děláte??? a co budou děti jíst zbytek měsíce??? 😀 😀 😀

idris
28. jan 2012

@palosek ahoj môžeš má dať do obrazu po čom sú tie látky je to cena za 10 cm či za meter ?? Lebo už by som aj niečo brala ale nejako sa z toho neviem vysomáriť 😅 😅 😅

daisyr
28. jan 2012

@michamicha no vidíš, s těmi pul čtverci to musím domyslet... napiš zatím přímo např. 2 čtverce, nebo jak to máš v té poznámce a já to pak ještě upravím. Autíčka si můžeš objednat 😉

petkasv
28. jan 2012

Holky hodí se velur třeba na mikču? Asi blbá otázka, ale všude ho máme jen na plínách, tak sem zmatená 🙂

daisyr
28. jan 2012

@kryska5 merino rib i interlock je barevně stejné, není tam rozdíl, ale např. patenty už se liší. Chtěla jsem vložit pár fotek, ale nějak mi to nešlo, zkusím později, až budu mít více času.

palosek
28. jan 2012

@idris když se koukneš na finské stránky...tam je cena v eurech za 10cm, v tabulce by to už mělo být přepočítané (pro nás na koruny) 😀 Jen nevím teda jestli to bude přes Ivu za VOC, tímpádem kapánek levnější 😀 😀 😀

palosek
28. jan 2012

@veronik77 hooodně dětí bude hlady 😀 Ale na sobě budou mít merino apod. 😀

daisyr
28. jan 2012

@idris Jojo, cena je za 1 běžný metr v Kč. Na jejich stránkách je to pro 10cm, ale na jejich ceny nekoukej, my máme velkoobchodní 😉
@petkasv barvičky si vyberce, jaké chcete, nechtěla jsem dávat všechny, je tam toho dost, tak se uvidí, co se komu bude líbit 😉

sufik1
28. jan 2012

a kde je tabulka na mylly? Mašinky jsou úža.
A honem teda musím střihnout do toho merina, ať vím, kolik čeho objednat. I když vzhledem k ceně to vidím spíš na climran z MTX

daisyr
28. jan 2012

@ucitelka70 no hlavně to merino tu takové barevné ani neseženeš

idris
28. jan 2012

@palosek ďakujem tak sa zatiaľ riadim že je to za tých 10 cm

idris
28. jan 2012

@daisyr no ja som v tabuľke nenašla ceny 😅 len ako sa to bude prepočítavať kurz

veronik77
28. jan 2012

@daisyr dívala jsem se na tabulku a vláčky jsou tam už dvakrát 🙂

michamicha
28. jan 2012

@petkasv ten mylly bavlněný velur určitě, je naprosto boží, takovej ňuchňací 😵

michamicha
28. jan 2012

@veronik77 aha, ale když jsem já psala dole do řádky, tak tam vláčky ještě nebyly 😖

petkasv
28. jan 2012

@michamicha díky 🙂

ucitelka70
28. jan 2012

@idris stlpec g, a na druhom liste máš pokyny a prepočet

palosek
28. jan 2012

Holky a na dlouhé merino vlňáčky tohle: Merino wool interlock??? 😅