Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ucitelka70 tak ja mam doma merino aj bambus s mylly,a nedam dopustit, krajsie a prijemnejsie latky som v rukach nemala 😉 ,hlavne ten bambus ma milo prekvapil,lebo som mala doma jednolic bambus z MTX a to sa nedalo porovnat,ten z mylly je uza 😵 😵 😵,neviem ci naskrabem,ale urcite zoberiem pre svoju bublinku aspon kusok 😵,a merino otom potom tie farby nemaju chybicku,okrem olivovej,ta je onicom,no vlasne pre chlapa super 😀
a ešte Vás poprosím ktorý materiál je na čo vhodný ???
baby a ten bavlneny velur,na co by sa hodil?co mate s neho usite?
panecku dalsia hromadka .. radsej prcham... ale do uzavierky daleko.. surne potrebujem chalanske puly.. ale tam su krasne vacsinou tie dievcenske.. no bude to s pimplosom asi tazsie co sa tyka oblecenia :( pap, ta olivova sa ani mne velmi nepaci :( podla mna to ani nie je olivova farba... 😖
@papajka7 já z něj šila spací pytel (mám ho vyfocený v albu) a škoda, že jsem ho nevzala víc, nezbylo mi na mikču ☹ tak tentokrát snad dojde i ten červený 🙂
A na ty spací vaky nebude v tom veluru teplo?
@sufik1 to je boží 😵
@petkasv já dávala zvenku ten velur a dovnitř ještě výplněk a malej se v tom nepotí, je to tak akorát na zimu, v pokojíčku má na spaní cca 20°C 😉
@zojec Zoji, prosím ťa ten velur, to je aj totok podľa teba? http://www.latka.cz/Latky/Odevni-latky/Nicky/Ni...
@palosek jestli myslíš vlňáčky jako kamašky, tak ten interlock určitě, jestli to chceš na pleny, aby to nepropustilo vlhkost, tak si myslím, že min. 2 vrstvy by potřebovali a ještě další v mokré zóně. Zrovna rátké vňáčky takto šije merinostar z tohoto tuším.
@veronik77 o vláčcích nic nevím, ale pokud něco přidáváte, tak koukněte, zda tam něco nepřebývá, případně pak já upravím a dám do jednoho. Jak tam pracuje více lidí najednou, tak se to stát může.
@kryska5 jj bude to asi podobný, složení je stejný, akorát ten z mylly má nižší gramáž 😎
@idris to je těžké v krátkosti napsat 😉 Merino třeba na spodní prádlo na zimu: body, kamašky, trička, tílka (ten rib je tenší a pružnější, tak spíše na tílka, legínky apod.). Bambus na příjemná body, pyžamka, tepláčky, co tě napadne. Úplety na trička, pyžamka - klasika, jako jiné úplety. Pak tam mají PULy s testy na prodyšnost... Zase spoustu jiného, co všude neseženeš.
@michamicha a co si dávala do vnitř toho spacího vaku?
@michamicha jej to ten krasny zltucky 😵 ,no neviem kurnak,no bolo mi tu treba chodit 😅 😀 ,ten velur nutne potrebujem 😀 ,slo by to aj ako dotykova vrstva do plienok?
@michamicha dík moc, prosím ťa na tepláčky, či svetrík by bolo lepšie asi to z mylly, že? ja si tú gramáž neviem predstaviť, keďže som to z mylly nedržala v ruke 😒
Holky Patent můžu použít jako náplet, pruží?
jo este reklama odo mna mam aj patenty z mylly,a su neskutocne krasne a hebke,fakt cena zodpoveda kvalite 😉

@ucitelka70 jané a ja že to je nejaké číslo poradovééé... Som ja ale blba 😅 😅