icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
28. jan 2012

@sufik1 výplňku lilek podšes i nepodčes tu mám nasysleno asi 10, takže naopak mám moc 😖 Já jsem onehdá prostě doplňovala minimum v hromadě tak dlouho, dokud se nevzal, tak proto tu mám tolik 😀

caramilla
28. jan 2012

@daisyr Nevím, jestli jsem ti v táble neudělala borčus. Úplety, co nebyly v tabulce vysloveně napsané, jsem tam doplnila (třeba opičky verze II. a berušky a tak) a dala jsem to mezi úplety - jak jsou mašinky, kohouti atp. A te´d koukám, že to někdo doplňuje dolů - ř. 101 a 102, tak by to chtělo sjednotit. Mám se tedy napsat dolů nebo se to naopak má přesunout pod tričkoviny nahoru? 😀
Ale teda, tam to žije, hustý! To je mega mega hromada už teď a to je mladá 😀

papajka7
28. jan 2012

tak podavam hlasenie,uz mam 4 hrivy 😵 tak este 10 😝 idem do hajan pa pa

dugyna
28. jan 2012

@kryska5 to ani ja netusim co by to stalo :( . dakujem za odpovede. uz ti tam pisem do tabulky snad to tam ostane

kryska5
28. jan 2012

@daisyr prosím ťa tie tricoty s obrázkom treba min. odber 5m?

jam3
28. jan 2012

Jemine, co mi to děláte?To nám ten nový rok pěkně začíná, @terezita @caramilla až půjdete na tu banku, tak mě vemte s sebou.

@sufik1
To je super nápad, ty tašky na lahvicky. Až to bude aktuální, tak to asi zkusím.

chrysolit
29. jan 2012

@kryska5 , @kuna , @minikajan , veľmi pekne ďakujem 🙂

kalman
29. jan 2012

@caramilla Ty trička nádhera 🙂

zojec
29. jan 2012

@kryska5 myslim, ze ano, je to velur.. aj akskamit je nieco ako velur 🙂 ja mam rada velurove teplaky, aj pre mna aj pre malu 😉 aj ked som este ziadne nesila... ale napravime 😀

lillyzelvicka
29. jan 2012

hojky nevíte kde se dá koupit elastický úplet co je na elasťákách na mtx jsem ho nenašla tam je jen elastická teplákovina.

lillyzelvicka
29. jan 2012

jo a nemáte někdo na odprodej finerib-patent bílí(přírodní)? nějak jsem na něj v hromádce mtx zapoměla ☹

palosek
29. jan 2012

@lillyzelvicka myslím, že byl na pattistudiu.. Ale na elasťáky bude super i bambus. interlock, co z něj šila car. spodˇáry. Já z něj šila chlapovi trenky cca před rokem a pravě mi zbylo, tak přemýšlím nad elasťákama pro dceru 😉 Nebo spodáry pro mě??? 😀 😀 😀 A mají ho na šd v barvičkách 😀 Jinak Pattistudio mělo elast.úplet taky v krásných barvách, zvlášť zelenkavá byla úúúža 😀
Baby, vy tak chválíte velur z mylly, že jsem neodolala 😀 A ty barvy 😵 😀 😀

palosek
29. jan 2012

@caramilla @daisyr...tak já to teda dala blbě dolů 😠 Bude to fakt lepší hodit trikoot k trikootu... 😅 Pardon 😅 Přehodíte to, prosím 😵 Nerada bych to tam nějak dokopala 😉 Huuhkaja 😀 😀 😀 😀 😀

lillyzelvicka
29. jan 2012

@palosek aha no tak bambus. sport uplet ze šijem dětem bych měla mít na cestě a hned dvě barvičky tak uvidíme 😀
A mylly holky ježiš toliko krásných látek ale jako fakt kde na to brát 😅

palosek
29. jan 2012

@lillyzelvicka ...no a ještě potřebuju nějaký softshell...k tomu mylly....ale kdo by odolal??? 😅 😅

lillyzelvicka
29. jan 2012

@palosek no právě soft taky potřebuju a mylly uhá 😀 no nejsme mi tu partička 😅

mehlo
29. jan 2012

tak já mylly tentokrát odolám. Už ten soft mě bude stát majlant a ještě k tomu VTC a Engross na ty bundy co tu mám objednaný.

michamicha
29. jan 2012

hmm, vidíte to, jsem úplně zapomněla na soft a engross, tak to asi budem o hladu, nejvyšší čas začít prodávat starý krámy na aukru 😀 😀

palosek
29. jan 2012

@michamicha ...a muž si myslí, že na hlavu jsem jenom já... 😅 😀 😀 😀 😀 😀

petkasv
29. jan 2012

@palosek já to dnes ukazovala mamce a ta se mě ptala jestli jsem normální, chlap to je ještě neví, ale u nás je to půl na půl on si musí koupit věci na bicí a auta a to bude drahý, takže já nakoupim pro dítě 🙂

palosek
29. jan 2012

@petkasv ...horší je, že na to dítě je pořád tooolik krásných nových látek a vzorů 😝 Ale pořád asi budeš míň utrácet než muž...má dobré koníčky 😀 😀
Jinak jsem si hrála s lamou 😀 😀 http://kucpav.blog.cz/1201/lama-nocni-plenka ...klidně pište komentáře a názory 😀 😀

animal
29. jan 2012

@petkasv no tak u nás to je horší, my máme spoustu společných zájmu, takže je téměř vše dvojmo. 2 auta máme z důvodu, že manžel do práce dojíždí, pak máme 2 motorky, 2 foťáky ze 2 aut pro nás vyplynulo 2 autosedačky (ikdyž jsem si najivně zprvu myslela, že s 1 vystačíme) ale chyba lávky, když si vzal manžel moje auto a já v tom jeho neměla sedajdu 🙂 pak platíme hypotéku za 2 nemovitosti a tak dále prostě jsme dvojka 😀 😀 takže zas toliko kaček nezbyde, když jsou tak drahé koníčky

terezita
29. jan 2012

@michamicha hele uz jsem se taky rozhodla nahazet par kramu po em. na mmb.. 😅 😀
@sufik1 paradni napad, hlavne z toho softshellu!
@caramilla teda poklona, fakt ty pruhy na tom tvem tricku na tobe navlecenem jsou uzasne!!! 😵
@daisyr no to je rychlost! a ja tu den nejsem a tabulka uz je i poloplna.. 😅 😀
@jam3 no jestli ty hromadky pujdou timhle tempem, tak na tu banku budeme muset jit hooodne rychle! 😀 😀 😀

palosek
29. jan 2012

@animal ...počkej až budete mít 2 či více dětí... 😀 😀 autosedačky v obou autech... 😀 😀

ucitelka70
29. jan 2012

@sufik1 máš pravdu, pekní sú tučniaci, ale aj líšky sa mi páčia.....

ucitelka70
29. jan 2012

@sufik1 božské sú látky, vidím to na dalšiu hromadku, však?

ucitelka70
29. jan 2012

@animal tak zo všetkého dva? ste proste silná dvojka 🙂

petkasv
29. jan 2012

@animal tak o autech nemluvím, chlap miluje ameriky, takže to tady podle toho vypadá a každý máme svý auto ještě navíc 🙂 ale autosedačku zatim jenom jednu 🙂 ale koníčky má dobrý, má kapelu a hrají skoro pořád, takže každý rok nové činely atd, a on je fakt ras na tyhle věci, hodně do toho řeže, aspoň ne do mě .-) 😀 😀 😀 😀 😀

ucitelka70
29. jan 2012

kočky, ak mám balíček 0,90 kg ako najlepšie poslať?

@kalman - kvietkovaný menčester pripravený na odoslanie

petkasv
29. jan 2012

@palosek Pavli je to krásný! Vypadá moc dobře 🙂