icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
29. jan 2012

@petkasv no jo ameriky to je drahá záležitost

petkasv
29. jan 2012

@animal To je, ještě ke všemu když v republice jich je 5, z toho máme doma dvě my 🙂 takže rarita, ale aspoň jsme si ve všem kvit, ze začátku to byli plíny pro malou a teď to budou látky .-)

veronik77
29. jan 2012

@animal
@petkasv jó koníčky.... manžel je zapálený chovatel a pěstitel všeho možného - není to špatné, ale taky to celkem leze do peněz, zvlášť, když krmíte lišky z celého okolí... takže nemáme jen biokuřata, biohusy a biokachny, ale i biolišku 😀 😀 😀 a teď s námi budou bydlet i křepelky, budu si muset opět přečíst Vejce a já 🙂 A objednám si nějakou látku,ať můžu relaxovat za řevu křepelek...

nika
29. jan 2012

koukám je to všude stejné 🙂 manža pro změnu propadl vojenské historii, takže látka sem látka tam, jen těch období dělá více a já s ním některé taky 🙂 k tomu tábor, hory - turistika, sem tam lyže, kolo, voda,....

michamicha
29. jan 2012

Jsem z větší části ušila obě trička, už jen olemovat kolem krku a založit rukávy 🙂 akorát na denním světle má mtx finerib trošku jinej odstín než ty mylly úplety, ale to neva, zas tak blbě to nevypadá 😎
ale co jsem zkusila, první tričko šít s normální patkou a druhý s tou kráčející (dneska jsem jí zkoušela poprvý) a je to jako nebe a dudy 😕 horní = normální patka, dolní = kráčející patka

caramilla
29. jan 2012

@michamicha super dokumentace! A co je to za steh? To vypadá totiž jako OL, ale na to bys nedávala kráčející patku:D
A prosím, pošleš mi tu fotku na mejl petra.machackova(zAVINÁČ)gmail.com - dala bych ji na web ke svému seriálu o patkách, co chystám! Prosím, prosím, já toto nenafotím 😀

caramilla
29. jan 2012

@terezita ó díky tobě za poklonu 😀 Focení byla stejně kovbojka, bylo mínus 5 a brácha říká - cože, to tě mám fotit, vždyť mi umrznou ruce? A já - co, ty si stěžuješ, já se musím svlíknout! 😀 A bylo to tak jako zzzzz raz dva a oblíknout 😀

alinn
29. jan 2012

Ahoj 🙂 co byste použily na zástěru aby vás nepálila stehna když stojíte u plotny? 😀 jako mám nějakou představu ale přijde mi nedokonalá 🙂

daisyr
29. jan 2012

@caramilla určitě je dobrý, že jsi dala trikoty k sobě, alespoň to bude přehlednější, pro jednoduchost jsem nechala dopisování vždy na konec s tím, že bych to pak případně přeházela, ale takto jsi mi to zjednodušila 😉
Jo a trička nemají chybu a proužkaté ti moc sluší!
@kryska5 no minule u opiček a kohoutů bylo min. 5 m, takže to bude možná i u těch ostatních, já to pak musím zjistit přes Ivu, ale chci až najednou
@lillyzelvicka k těm elast. úpletům, já narazila na mtx na el. jednolíc, to by mohlo být na legínky super, chtěla bych někdy příště zkusit, má to cca 10% elastanu. Ten z ŠD bambus úplet ale musí být asi také super.

veronik77
29. jan 2012

@michamicha prosím - ty proužky jsou taky mylly?

vevercam
29. jan 2012

@mehlo tak kony jsem koupila u nás v galanterce a na zipy nespěchám, takže můžu objednávku na VTC nechat na únor, pokud se hromadky chceš ujmout, tak samozřejmě nejsem proti, ale jinak se nabízím a ráda pomůžu

daisyr
29. jan 2012

@michamicha super porovnání šítí s tou patkou! už asi opravdu budu muset pořídit!

@veronik77 proužky i kolečka mají na mylly v tab. řádky 69 a dále, mají tam různé barvičky... ty proužky vypadaly na omak moc příjemně, ještě @ivuskah je měla

daisyr
29. jan 2012

Mylly: holky, ještě zkuste navrhnout termín uzávěrky, pokud máte připomínky... jinak to nechám třeba na toho 14.2.

veronik77
29. jan 2012

@daisyr utekly mi hnědo proužky v MTX a tyhle vypadají pěkně 🙂

daisyr
29. jan 2012

@veronik77 😉 jo, u mylly to je teda jednolíc ty proužky, aspoň ty, co se objednávali minule

daisyr
29. jan 2012

Jinak holky, už jsem to tam psala i do tabulky nahoře, ne vše, co nabízejí je skutečně skladem, tzn. že mají spoustu fotek s různými vzory apod. (např. bambus s obrázky), ale ve skutečnosti pak je něco vyprodáno, takže když si tam něco přidáte, raději si nejprve zkontrolujte, zda je zboží k dispozici - koukněte do té jejich nabídky pro objednání a porovnejte názvy. Ať pak nejste zklamané.

kryska5
29. jan 2012

@daisyr ďakujem za info, nech viem aby som sa dopredu moc netešila keď sa nenazbiera 😅

caramilla
29. jan 2012

@daisyr fajn, jsem ráda, že jsem ti tam nebodrelila 😀
Ještě jsem tam pak přidala jednobarevné bambusové froté 😉

ivuska.h
29. jan 2012

@daisyr Proužky jsou výborné, pevné a moc hezké syté barvy.

mikulka45
29. jan 2012

@michamicha tak presne na toto som bola zvedavá 😉 švy máš šité falošným OL stehom?

michamicha
29. jan 2012

@veronik77 jj, ty proužky i puntíky jsou mylly 😉
@caramilla jj, pošlu za cca hodinu, teď musim ulovit něco k večeři, mam děsnej hlad 😒
@mikulka45 abych pravdu řekla, tak se těch stezích u mého stroje moc nevyznám, mám ke stroji jen německý návod a tam ty stehy nejsou moc popsaný, takže jsem hledala v návodu k Luczniku a podle obrázku to je pružný overlockový steh...
@caramilla je teda fakt, že s tou kráčející se to šilo hůř a neni to tak moc pružný, ale zase to neni tak vlnitý jako s normální patkou, tak já nevim 😅 když jsem tímhle stehem šila výplněk nebo jednolíc z mtx, tak se mi to taky moc nevlnilo a šila jsem to taky tou normální patkou...

mikulka45
29. jan 2012

@michamicha a krk lemuješ patentom alebo si urobíš prúžok z materiálu, z ktorého šiješ tričko? ja som zatial lemovala s patentom, ale chcela by som skúsiť prúžkom a dvojjehlou...

alinn
29. jan 2012

Tak po době pouhého očumování přispívám i já alespoň jedním kouskem 🙂
takto vypadá "vytuněný" PUL (myslím, že je z USA @caramilla to má na blogu pod názvem "bublinky růžové"..a objednávala ho @crawler 🙂 ) 😎 byl to trošku vopruz..ale "v akci" vypadá hezky 😀

sufik1
29. jan 2012

@michamicha tak už jsem si tu patku objednala taky. Na pul asi nezbytnost a zvěrstvu jménem aksamit ani nemluvě.

@caramilla Tak jsem zkoušela šít kalhotky. Jen jsem koupila ten tenký úplet. Tahá se to jak sviňa, takže to byly tréningové a všude musíme okolo nacpat gumičky.Takže moje (a máminy) postřehy. (pak to hodím na blog)
Střihy ottobre 5/2009 - jeden vykrojený absolutně nepoužitelný a to jak v mojí tak máminé velikosti, ten druhý docela jde, jen jsem to musela střihnout tak o 2 čísla minimálně menší. Zkoušela jsem dneska ten tvůj střih. První postřehy po cca hodině nošení - (teda mámy, ta má vel. 38/40) - moc nízký pas a ten šev leze do půlek a mohla se z toho zbláznit. Jinak jsou moc pěkně řešené.
Takže časem nafotím až dodělám ty gumičky a odladím velikosti. A asi koupím ten silnější úplet a zkusíme druhé kolo. Ale stejně ty ottobre nesedí velikosti a o hodně. Máme patery - každé jiné a odlaďujeme.

monr
29. jan 2012

kočky, hromadná pochvala, nestíham dočítať, skukla som len obrázky. 🙂

michamicha
29. jan 2012

@sufik1 tak spoďáry šít pro sebe nebudu, si radši koupim u Markse 😀

michamicha
29. jan 2012

@mikulka45 co jsem zatím šila pro malýho, tak vždycky patentem, protože on si furt vytahuje výstřih klidně až k pasu 😅 a co jsem si šila 2 tuniky pro sebe, tak jsem to dělala tím samým jednolícem a taky dobrý, i když u těch jsem dělala tunýlek a provlíkala ještě gumu, aby mi to nepadalo z ramene

kryska5
29. jan 2012

prosím vás baby ten merino rib sa tiež žmolkuje?

palosek
29. jan 2012

@kryska5 ...to neporadím, pořád jsem do něj nestřihla. Na omak je moc příjemný, ale přijde mi strašně tenoučký.... proto ho teď neobjednávám, raději vyzkouším ten oboulíc. 😅

Holky...hoďte fotku, co jste z něj šily...prosím 😵 😵 Pro inspiraci 😅 😅

kryska5
29. jan 2012

@palosek ja ho mám tiež doma 😅 šetrím na jar,leto a hlavne bez OL to vraj nie je dobré šiť .... ten interlock doma mám len sa mi nepáči že sa to žmolkuje 😒
Nejaké foto by som si rada pozrela aj ja prosím 😅