Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kryska5 @palosek a teda ne že by se z toho šilo blbě..ale nezvládla jsem to ničím olemovat 😒 😀 😀 , tak jsem zakončila okraje na OL a přitom jsem to natahovala a tím jsem tam udělala volánky 😉 tak to možná mělo větší uspěch než kdyby se mi dařilo 😀 😀 akorát průkrčník je vélkej jak blázen (což nebyl..ale nějak se stále rozpíná a rozpíná 😀 😀 😀 tak jsem tam navlíkla gumu 😎 )
a ještě ..jak jsem to lemovala tak se to pořád vlnilo (zkoušela jsem to merino ribem a i balvněným fineribem z mylly)..a možná by se to spravilo praním..ale to jsem nezkusila..jsem to srabácky rovnou ušmikla 🙂 jsem to chtěla mít hezký hned - né až po praní 😀 😀
Baby, neviem či ste to tu uz riešili, ale v tabulke vznikol nejaky bordel- rozhodilo to puly- farebné aj vzorovane:( uz som sa zlakla, že ten krásny fialovy sa objednavat nebude!🙂
@sufik1 Ad spoďáry - jsem trochu uražená 😀 😀 😀
Já je šila ze silného bamboo úpletu sportovního ze ŠD, šilo je tak už asi 10 nebo 15 lidí a ani mě ani nikomu z těch, co to šili, se to mezi půlky nezařezává. Tak buď je chyba v té látce, co jsi použila '(nevím, jestli jsem to správně pochopila, že tenký bamboo úplet?) a nebo má tvoje mamka prostě jiné půlky než my všichni ostatní 😀 😀 😀 Já právě nesnáším cokoliv v pr... a tyhle spoďáry jsou jedny z mála, co právě v pr. nic nemám a navíc nejsou vidět pod sukní.
Na střih mi právě přišlo už celkem dost ohlasů a všechny byly pozitivní co do komfortu nošení, jen prý manželům se ty bombarďáky nelíbí, takže na svádění prý nepoužívat 😀
Ten nízký sed je asi taky dost individuální, jednak tvar postavy a břicha a i zvyku, to je jasný. Jsou to bokovky, já je mám ráda, že právě nelezou v létě z kalhot a ze sukní, co do boku nosím. Kdo nosí vyšší kalhoty, tak zase má rád vyšší kalhotky, to je jasný 😉
Nicméně poučení tedy asi je, nešít je z ničeho jiného a nebo taky lze ten šev zrušit a v tom místě to prostě nešmiknout, to určitě taky jde 😀
@dankakk co, kde se rozhodilo?
Jen ještě k mylly, přidáváte tam občas artikly, který jsou vyprodaný, vit. PULy jednobarevný např zelený, tyrkys apod. nebo některé bambusy. Můžete to tam samozřejmě nechat, a pokud se to do objednání zase v nabídce objeví, objednáme, ale spíše, abyste pak nebyli zklamané, že to nebude a vy jste si místo mohly objednat něco jiného, jiný odstín atd. Takže vždy při přidávání opravdu koukněte, zda to ve skutečnosti mají v tom rolovacím poli pro výběr barvy.
a teď jdu naházet na Aukro to oblečení co už asi nikdy neobleču 😅 doufam, že to někdo koupí 😅
@michamicha já jsem psala, že toho chci hodně hodně 😀 Ale možná ještě něco uberu 😀
@stassy jo jo, oba, první ot. a pak ten můj 😀
Spoďáry na sobě mám dneska celý den a teď jsem se fakt ošahávala, jestli nemám šev mezi půlkama, a fakt tam neni 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@michamicha nojo, já se ještě nedostala k tomu, tam něco slušného do toho listu pro patentky vytvořit, takže díky, že jsi začala 🙂
Jinak ta celková částka, když je takto přímo uvedená, tak dost svádí k tomu, aby se člověk krotil, než když by tam hned nebyla, že? 😀
Holky jaká je šíře toho patentu, rozumim dobře že je to 45cm?
tak já to dneska taky balim, dítě začlo pokašlávat a furt se budí ☹ jen doufam, že nebude vstávat zase v půl 5 ráno 😝
@sufik1 😀 no, mě by asi bylo líto, kdyby si všichni střih zařadili mezi "mezi půlky lezoucí" a už by to pak nikdo nezkusil. Jsem se s tím s.... 😀
JInak každý střih má ty, co jim vyhovuje a nevyhovuje, to je jasné, tak je to se vším 😀
Jako kritiku já vítám, alespoň vím, že je třeba ty kalhotky šít jen z toho jednoho materiálu (i když tu mám ještě ten nový bambusový úplet s proužkama a chci to zkusit, tak uvidím 😀 ) atp. Jen jsem měla potřebu se ohradit, že mi mezi půlky nelezou 😀
Jinak díky za vyzkoušení i postřehy! 😉
narazila jsem na další materiiál, který při šití na nervy. Laminovaná kočárkovina. grrr. V kombinaci s dalšíma 4 vrstvama je to masakr. Doufám, že si nerozbiju stroj. Klouže to jak pul mrcha.

@kryska5 @palosek já z něj udělala dlouhou noční košilku s dlouhým rukávem (ale foto nemám)..a zatím se netváří, že by měl žmolkovat.