Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
holky ještě OT- zůstane merino funkční jestliže pod něj obleču bavlnu popř bambus?Na těle nesneseme merino 😒
@terezita tak ty softshellový kalhotky mi přijdou jako hodně blbá haluz. Somice mi posálala fotku PULek, co teď šila, ale s tímhle se nepochlubila, asi se bála 😀
Mě to přijde teda jako blbost, je to tlustý, vevnitř je ten flíz, takže se tam dítě bude zapařovat, soft má držet vlhkost venku a ne vevnitř, ne? Softeshell nemá atest pro děti o 3 let, na oblečení mi to přijde ok, protože to je ještě vždycky přes prádlo, ale na holou kůži a ještě působení s močí, no to mi přijde fakt nechutný 😀
Navíc je softshell tuhej. Já nechápu, jak jí tohle napadlo? 😀 😀 😀 😀 Není to apríl? 😀 😀 😀
@michamicha
Ještě k PULkám:
Lemuji buď lemovací gumičkou nebo flízem. Pod flíz našívám do míst, kde to má mružit lastin, ngvadi našívá lemovací gumičku do těhle míst a přes to flíz.
Patentky podkládám po celé vrstvě suedecloth. PUL se mi neosvědčil, protože to blbě schne - nemá to dovnitř mezi ty 2 vrstvy PUL procvakané patentky jak dostat vzduch, takže to schne pomalu a může to plesnivět. Pokud je sušička, tak tento problém asi odpadá. Ale pro normální používání já bych volila radši flíz a nebo suedecloth.
Pokud budeš podkládat jen 2 patentky, co bude přicvaklá vkládačka, tak tam je to asi OK.
Vkládačky dělám tak, že procvaknu 2 vrstvy a třetí na to našiju, aby nebyl dotek patentek na kůži - k tělu je tak jedna vrstva vkládačky, co není procvaknutá. Nevím, jestli je tomu rozumět🙂
Dotykovou vrstvu myslíš jak - jako na vkládačky? A nebo podšít tím celé ty kalhotky???
@caramilla podšít tím celý kalhotky, ty vkládačky chápu, to je stejný jako je na té dlouhé patentkové Anavy 😉
@lillyzelvicka Děkujííííííííííí 😵 jsi zlatííčko 😉
@ucitelka70 To sú tie šaty čo si budem šit a ktomu látka
@caramilla mně vlastně nejde o to, aby to neprotékalo, ale spíš o to, aby nebyla taková spotřeba těch jednorázových inkontinenčních kalhotek, takže ušiju dvoje "PUL-spoďáry" a k tomu tak 8 vkládaček 🙂 ještě mě napadlo, jestli neudělat ty vkládačky s PUL vrstvou - tou spodní, kde se budou nacvakávat (jako látkový vložky), aby se kdyžtak vyměnila jen vkládačka a nemusely se měnit celý spoďáry... ale to už by bylo toho PULu asi moc 😅
@season - došiel balík, jupííí
@kalman veľmi pekné šaty aj látka - som zvedavá na finálny produkt, potom sa nezabudni pofotiť a pchváliť, došiel mi dnes balík s látkami
@kalman krásne šatočky, čo je to za látku prosím ťa? ja som nedávno začala so šitím, ale zohnať nejakú peknú látku je teda veľký problém...u nás v galatérke metráž úplne zrušili, minule som si tam kúpila aspoň patent, ale otras polyester 😝 ja som si dnes strihla malému na takú teplákovú vestu, ale musela som mužovu mikinu rozstrihať 😅
jemineku, sijete ako besne :D ja som tento vikend nejak lenosila :D teda ak neratam v sobotu tie dosite potahy na sedacku...
latky dosli aj mne 😉 super, mala spi, idem to aspon poriadne pokukat a rozhodnut co na co 🙂 ale kedze tu mam vsetko v modrej a zelenej, tesit sa bude najma ditko v brusku 😉
@terezita @caramilla, tiez som pozerala na tie softshelky a trosku som sa zhrozila.. ved v tom musi byt aj dost teplo, nie? okrem toho ze je to dost tuha latka.. mozno sa baba nechala inspirovat softhelovymi vrchnakmi od gro via - wonder wrap (uz sa nevyrabaju), ale tie nie su podsite nicim, zvonku aj zvnutra su rovnake.. nie je tam flis..tie su celkom fajn. aj poddajne, aj vodeoldolne..
@michamicha asi som prehliadla, videla som foto s kracajucou patkou , aky steh si na to pouzila? lebo fakt vyzera ako OL. uz sa asi nenecham prehovarat a najblizsie kupujem kracajucu patku 😀 😀 to je fakt paradny rozdiel 😉
@terezita no, prave ona mi psala, ze ani uz testovaci deti na to nema, takze to podle me zrejme vymyslela asi nejaka jeji zakaznice, ze to chce.
@michamicha U toho podšití bavlnou právě hrozí, že to celé nasákne od té vkládačky a musí se pak měnit celý ty PULKy. Ale zase na holou kůži je to fakt nepříjemný. Co mám já odklápěčky, tak mám podšito suedecloth jen nahoře a dole (takže našít třeba po obvodu proužek suede a nebo flízu, ale nedávat to mezi nohy, to fakt rychle nasákne, nahoře a dole by nemuselo. Pak by měla stačit vkládačka jen ze savých vrstev.
A ještě mě napadlo, když jsi koketovala s tou vrstvou PUL na vkládačku, tak co to zkusit obejít a dát tam třeba ten flíz? Ten dýchá, ale trochu vlhkost izoluje, takový kompromis 😉
@lillyzelvicka prosim ta a milly maju aku stranku? ak by som sa chcela pridat k tej hromadnej mozem?
@lillyzelvicka prepac uz mam aj linky slepa som...nevyspata
chcela som sa opytat ze z tych latok z mylly co sijete? len plienocky alebo aj nieco ine?
lebo som len zaciatocnik co sa tyka a neviem na co vsetko sa aka latka pouziva.dakujem
@caramilla no mě už z těch spoďárů jde hlava kolem, jak je to velkej kus PULu, tak se do toho bojim stříhnout a furt vymejšlim jak to udělat jinak, aby to bylo praktický a nositelný 😅 aby mi to pak tchýně nehodila na hlavu, že takovou hrůzu babičce oblíkat nebude 😅 😅 ani nevim co řikala na tu nepropustnou podložku do postele, co jsem jí po MHD posílala před 14 dny... jestli to vůbec používají nebo ne 😖
@dugyna já z mylly látek zatím šila trička, tepláčky, spací pytel a chystám se šít z merina tílko pro muže 😉
@michamicha tielko som sila vcera z merina..ale vrti sa to jak... :(
ale dakuje. myslis ze z toho veluru by mohla byt nejaka supravicka?

Ahojky 🙂
tak konečně mam chvilku(tlačím co sebe ve fofru u PC oběd 😀 ) a přišla jsem se taky pochlubyt nějakým tím výtvorem 😀čapka na spaní pro staršího(nevím kde to vzal že ji nutně potřebuje 😀) a AIO kapsovka pro mladšího 🙂
holky už se objednává z Mylly??????hoďte mi sem prosím tabulku 😉 s těma dvěma prckama vůbec nestíhám objednávky sledivat a už mi unilko objednávání z MTX ☹
Dííkes
jinak všechny výtvory máte úplně suprácký 😵 😵