icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

dugyna
30. jan 2012

@kajark diky

dugyna
30. jan 2012

@maly_prcek no obcas sa vyskytne dakujem za vysvetlenie. inak uz mas ten ottober doma? ja ho idem len objednat a ci by si mi nekukla kolko latky na tie saty treba..lebo neviem ci stihne prist kym sa uzavre mylly.

alinn
30. jan 2012

@medvi tak jsem teď trochu hledala na netu jak se to s těma aksamitama a velurama má.a že bych z toho byla moudrá, tak to nejsem.. vypadá to , že to není uplně jedno a to samé. Ale oboje jsou samety 😀

dugyna
30. jan 2012

@maly_prcek sorry ty nejdes sit to co ja sekla som sa.
@medvi11 prosim ta uz mas ten ottobre doma? lebo ja ho len teraz idem objednat..a ze by som potrebovala vediet kolko latky si mam objednat.dakujem

medvi11
30. jan 2012

@dugyna No já čekám, až dojde z Finska 🙂 manžel objednával asi v sobotu, než dostane podklady k platbě....ale mám tu metr červeného aksamitu, tak to stačit bude určitě 😀 ...Až dojde, napíšu (to snad bude dřív, než uzávěrka...), ale předplatné tu má více bab, tak se snad někdo ozve a napíše...

dugyna
30. jan 2012

@medvi11 a budes to aj podsivat niecim? budu isto krasne.ja to len teraz idem objednat, mam vybrate tri cisla, som zvedava kolko mi to hodi postovne. a predplatne sa nejak viac oplati?

monr
30. jan 2012

holky, zas hromadná pochvala 🙂
@dugyna ak si objednáš viac starších čísiel, tak ti dá len jedno poštovné, ale ti príde každé zvlášť vo veľkej obálke

medvi11
30. jan 2012

@dugyna předplatné se vyplatí, máš tam jako jeden předplatitel jedno číslo zdarma, ale zase nevím, jak je to s poštovným...když jich bereš víc najednou, platíš poštovné jedno, ale takto netuším, počítat se mi to nechtělo...
A šaty asi podšívat nebudu, na to jsem moc líná 😀

medvi11
30. jan 2012

A jdu k pletení, ten maxisvetr na jaro pro mně je dílo století...

kryska5
30. jan 2012

@dugyna akú veľkosť potrebuješ vedieť spotrebu na tie šatky? ja to číslo doma mám, oplatí sa asi viac predplatné .. ako písala medvi jedno číslo máš zadarmo + počas predplatného si môžeš objednávať single čísla bez platenia poštovného, pri predplatnom som mala poštovné cca 7-8€

kryska5
30. jan 2012

@kryska5 ideme von tak to napíšem pre všetky veľ 86-92-98-104-110-116-122 = 70-75-90-95-100-105-110cm

dugyna
30. jan 2012

@kryska5 monr mi uz napisala.dakuje. a vidim ze aj ty si zadala vsetky velkosti.dakujem velmi pekne. tych 7-8eur je za vsetky cisla postovne ? to je super. a da sa to este teraz pedplatit? budem to musiet ukazat muzikovi 🙂 len skoda ze aj panske strihy tam nemaju...nejako. ale je to super to sitie..🙂

zojec
30. jan 2012

@medvi11 panecku, tak ti drzim palce na tie akskamitove saty 😉 zatial najhorsi material z akeho som sila... ale na dotyk paradny 🙂 tiez som tie saty dnes kukala, ked doslo ottobre , ale vybrala som tu domcekovu satovku 🙂

kryska5
30. jan 2012

@kalman tie šaty vyzerajú velmi sekci 😉 som zvedavá, aj to budeš tak kontrastne lemovať?

kalman
30. jan 2012

@kryska5 tou čiernou sa to bude lemovať

monr
30. jan 2012

zlozila ma nejaka choroba, tak pekne site, nech mam co chvalit.
inak z latok som sa vytesovala ako mala, ale pranie a sitie sa posuva, predstavy co z nich bude ale si 😀 😀
este raz @season velka vdaka za organizaciu 🙂

membri
30. jan 2012

@kalman a jakou latku na ty saty pouzijes? taky o nich uvazuju 🙂

medvi11
30. jan 2012

@kryska5 I já díky za míry na šaty, to ten metr bude pro Janu tak akorát, chci šít vel.104 a původně bylo aksamitu metr, třeba se to při praní srazilo, ještě jsem to neměřila, moc díky! A bude to teda asi dílo...z bamb.aksamitu už jsem šila plenky pro Janu a Vojtovi potah na polštář (Jiřík má nastříháno a kdesi uloženo, měla bych to došít, nějak jsem na to zapomněla...tak vím, co je to za "báječný" materiál 😀 ale super na omak...). Marodům přeji rychlé uzdravení, u nás Jana pokašlává, čekáme na to, až se osype neštovicemi (před 14 dny jsme se byli nakazit a pořád nic, tak snad to dopadne dobře a osype se brzy).

kalman
30. jan 2012

@membri satén, koupila sem dubajský satén , je velice jemnoučký a nabyl ani drahý 🙂

kryska5
30. jan 2012

@monr hektolitre liečivého čajíku a skoré uzdravenie prajem 🙂
@kalman to bude pjenkné 😵 stih máš z burdy?
@medvi11 tak na tento šicí počin budú zvedaví asi všetci, som to pochopila správne že to z toho bmb aksamitu ideš šiť? 😕 (skorý "výsyp" prajem a prosím poslať trochu tej neštovicovej nákazy aj sem k nám 😀 aspoň "virtuálne" 😀 )

membri
30. jan 2012

@kalman ja jsem na ne koupila taky saten, je lehoucky, ale mam prozatim jenom jednu barvu ☹

kalman
30. jan 2012

@kryska5 ano strih je z nové burdy 2/2012

membri
30. jan 2012

@kalman chystam se i na strih tuniky s 1/2012 mas ji taky?

season
30. jan 2012

@daisyr lemovaciu gumičku z mylly mám, konečne som ju aj použila na tričko z fineribu, je fajn, až na tú cenu 🙂 podla mna porovnatelná so Stoklasovou, len nie je lesklá. Ale to tričko som ešte ani nedošila, a ani neprala, tak neviem, ako sa bude chovať.

season
30. jan 2012

@kryska5 si nejaká náročná, my sme ešte nemali, najprv sem... začínam sa desiť, že najstarší ešte nemal... ☹

season
30. jan 2012

@dugyna predplatiť môžeš hocikedy, napíšeš si od ktorého čísla chceš dostávať či 1 alebo 2(3) , k tomu máš darček jedno číslo podla výberu.

kryska5
30. jan 2012

@season jak náročná, teraz je v najlepšom veku 😀 ty rýchlo zháňaj po susedoch..hihii 😀

kajark
30. jan 2012

@medvi11
@kryska5 @season k tym nestoviciam u nas kiahnam, prave ich prekonavame, sme uz vo faze odpadavania chrasticiek sme cca 11 den, chvalabohu bez teplôt, ale mali to v rozdielnej miere, Misko len zo 100 po celom tele, ale Jakubko to mal horsie, on mal len na tvari zo 200 a to nehovorim este o celom tele, a mal aj na vieckach, oko cele opuchnute, na pere, este aj na gulkach a pindurovi :( chvalabohu uz to mame za sebou.... vsetkym chorym skore uzdravenie a tym co na chorobu cakate tak co najmiernejsi priebeh 🙂

kryska5
30. jan 2012

@kalman tuším pôjdem niekam okukať 😉
@kajark tak blahoželám k úspešnému prekonaniu a že už to máte viac-menej za sebou 🙂

kalman
30. jan 2012

@membri Mám , tá vyzerá tiež dobre. Asi aj ja si ju ušijem 😀