icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

membri
30. jan 2012

@kalman me se strasne libi tato prave

kalman
30. jan 2012

@membri aj ja som tú myslela , je pekná

membri
30. jan 2012

jj to je.. a jakou latku by jsi na to pouzila?

kalman
30. jan 2012

@membri Chce to neco jemného a padavého

kalman
30. jan 2012

holky poraďte mi prosí strih na vrchní Pulky Ďekuju

membri
30. jan 2012

@kalman hihihi to si me moc neporadila 😀

dankakk
30. jan 2012

Baby, prišlo mi z mtx toto http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... a mm (po vašom MHD- ozaj, čoho skratka je to) mi povedal, že on si z toho tričko nikdy neoblecie. Popravde je to dost umelina:( a rozmyslam, že by som to predprala na 60 ( je tam písané na 30- čo by sa tomu mohlo stat? A skúsim to použiť do plienok ako staydry vrstvu. Čo vy na to?

membri
30. jan 2012

Beeeee bud objednavam na hromadkach a nebo orchideje, a jsem zase bez penez 😀 😀 😀

ucitelka70
30. jan 2012

@dankakk vidíš v tabuľke? ja mám 3,2 m z toho, myslela som, že to bude príjemné.....

ucitelka70
30. jan 2012

@dankakk a možno aj bude príjemné, zatiaľ to vyperiem na 30 ke a uvidím.....

dankakk
30. jan 2012

@ucitelka70 ja strihnem štvorec a skúsim oprat na 60🙂 uvidim čo to spravi🙂

daisyr
30. jan 2012

@maly_prcek určitě by se dalo do tabulky Mylly dopsat, jaký patent se hodí k jakému bambusu... já jen vím, že limetka patent docela jde k těm žábám a ještěrkám z bambusu. Ale autíčka jsem tu měla a patent k tomu jsme žádný minule neměli, snad by šel ten klasicky modrý (sininen), ale třeba ještě písně někdo z první hromadky. Hnědý bambus a ostatní barvy jsme minule neobjednávali 😒

ucitelka70
30. jan 2012

@dankakk ja som pôvodne chcela pošiť celej rodine spodné prádlo, tielka, spodky a pod. Teraz musím porozmýšlať, že čo z toho

petkasv
30. jan 2012

Holky vy žádná nechcete toto http://www.myllymuksut.com/printed-tricot-oliot... 🙂 toho 5m neuživím 🙂

palosek
30. jan 2012

Ahoj. Tak jsem teda myslela, že se někdo přidáte k http://www.myllymuksut.com/tricot-huuhkaja-p-18....... 😢 Babyyy... 😅

daisyr
30. jan 2012

@petkasv jé, tak zrovna tento vzor, nevím jakou barvu, měli/mají v dumlatek.cz a za mnohem lepší cenu, takže asi proto se do toho holky moc neženou 🙂

membri
30. jan 2012

@palosek kolik toho musis mit?

daisyr
30. jan 2012

Prosím, poraďte, z čeho děláte přebalovací podložky. Nechce se mi aksamit, kvůli tomu šití, tak co jiného by bylo fajn?

mehlo
30. jan 2012

děvčata nová tabulka VTC tady, když by někdo něco chtěl https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au...

veronik77
30. jan 2012

@palosek a jakou huu tam máš barvu 🙂 ?

terezita
30. jan 2012

@petkasv petko tu maj u mraze na wewewe dumlatek cezet v te zelene.. myslim ze stoji 199,-/m
holky hodite mi prosim nekdo tabulku na mylly? dekuji!

mehlo
30. jan 2012

@daisyr myslím, že cokoliv. Jednolíc, oboulíc prostě co si vymyslíš podle mě je to jedno

palosek
30. jan 2012

@daisyr jj, dům látek...zelenkavá...1m za 199,-kč. Jen nevím, jestli stejná gramáž...Mám doma 😀
@membri ...minimum je tam 5m 😖
@veronik77 hodila jsem tam fialovou... 😅 Jen nevím, jestli taky nepočkat na "dům látek" :D
@terezita https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au... 😀

membri
30. jan 2012

@palosek a kolik si beres?

terezita
30. jan 2012

@palosek @daisyr to na tom dome latek je uplne to same 😉
holky diky! tak si tam tech svych par drobku jdu nahazet..

palosek
30. jan 2012

@membri za tu cenu...i 1m je moc 😀 😀 😀 Já chtěla hlavně merino, nakonec ho tam mám nejmíň 😀

palosek
30. jan 2012

@terezita ...a co ty fialové sovičky??? 😅 😅 😅 Je pravda, že tvoje jsou hezčí...ale 😵 😵

terezita
30. jan 2012

@palosek ty se mi uz moc nelibi.. 😅 pardooon.. a to je na me uz za moc penez, tyhle uplety nejsou od nich, proto jsou tak predrazene. v nemecku ty obrazkove uplety najdes levnejc..

papajka7
30. jan 2012

ahojte
tak tu sa vo velkom objednava 🙂
ja sa stale hram s tymi konskymi hlavami,ked som ich zacinala robit,tak som si vypocitala,ze v pondelok budu hotove a prdlajs budem rada,ze ked budu do piatku