icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

dugyna
30. jan 2012

@mehlo ta mini objednavka VTC ceny su asi v KC? sak a ihly su univerzalne na vsetky tipy strojov? /mozno blba otazka ale pre istotu. a co sijete dvojihlou?a kedy je uzavierka?

ucitelka70
30. jan 2012

vtc - aj zo Slovenska budeme objednávať hromadku?

dugyna
30. jan 2012

@petkasv to je fakt dost :( ale na tom dumlatek.cz maju len taku sovickovu nijako zelene...ak by nas bolo viacej tak by som sa dala nahovorit..ale 2,5m je vela

dugyna
30. jan 2012

@ucitelka70 tak ak by sa nasli..tak mne by sa nejake veci hodili

mehlo
30. jan 2012

@dugyna ahoj ceny jsou v korunách ke konci sečtu a pro holky ze Slovenska přepočítám na EURA. Jehly by měly být stejné. Mrkni na krabičku co máš doma, většinou to bývá označeno 130 705H. Dvojjehla tu jsem teprve nedávno objevila a nemůžu si vynachválit. šijí se s ní okraje, aby to pružilo. na lícu jsou dva stehy nad sebou a z rubu jeden co je trošku podobný entlu. Uzávěrka 10.2. 2012

caramilla
30. jan 2012

Zdravím všechny dneska ukecané baby, nedočítám, fakt na to nemám čas ani chuť 😀 Byla jsem v divadle. Caveman - @terezita - ty jsi to viděla? Je to fakt dost dobrý. Smála jsem se od začátku do konce. Je to takový dost nelítostný zrcadlo komunikaci mezi muži a ženami, děsná sranda, jen pro mě moc z pohledu muže, genderově to podle mě asi moc vyvážené nebylo (když je to one man show, kterou hraje chlap a hru napsal chlap🙂, ale mě to nevadilo, já se celkem ráda směju sama sobě 😀 😀 😀
Takže, kdo neviděli, tak doporučuju!

@sufik1 TY JSI MAGOOOOOORRRRRR!!! 😀 😀 😀
@terezita souhlas s těma sovama, taky se mi tyto sovy výjimečně nelíbí 😀 😀 😀

mehlo
30. jan 2012

@ucitelka70 papajka7 už objednávala i minule, takže se klidně přidejte

sufik1
30. jan 2012

@petkasv
@dugyna
ze sov jsem šila. U mráze je mají a dost, tak kdo po nich moooc toužíte, tak zas určitě půjdu okolo. Mají jen zelené. 199,-/m. A tahají se teda dost. Na triko nevím. Rozhodně to není 100% bavlna.

terezita
30. jan 2012

@caramilla o vidis, ja zapomnela! 😀 nevidela, ale hodne jsem o tom slysel 😅 uz se na to chystam asi 5 let a furt nic.. 😀 😀 😀

mehlo
30. jan 2012

@dugyna jeje ted mě ještě napadlo, ceny se zobrazujou jen mně, je to velkoobchod pro živnostníky. Když bys chtěla něco jiného než je v tabulce, napiš IP a já to tam vložím a spočítám cenu

petkasv
30. jan 2012

@sufik1 No ty by jsi byla tak zlatá 🙂 na kolik tam vycházely, mě se ty zelený líbí, a k fialový se budou hodit, a moccccc🙂

terezita
30. jan 2012

@sufik1 92%bavlna 8%elastan pisou finove.. em. je na tricku ma a nestezuju si, ty americke bavlnene uplety jsou o doooost horsi 😅 😀 a pak je mam na tom nakrcniku spolu s lamou a tam jsou taky fajn 😵

dugyna
30. jan 2012

@sufik1 tieto su fakt super, a fakt by sa ti chcelo ist okolo?

terezita
30. jan 2012

@sufik1 hele ja tam muzu skocit az pojedu pro em. do skolky, ty to mas zbytecne z ruky.. 😅

papajka7
30. jan 2012

@ucitelka70 kludne sa pridaj ja som uz tam,lebo minule nemali kratke vodeodolne zipsy,a strecovu dvoihlu tiez u nas nemozem dostat 😒 ,tak si to potom dame poslat na jednu adresu a rozposleme to 😉

petkasv
30. jan 2012

holky objednávaly jste někdy odsud latka.cz ? Funguje to dobře?

sufik1
30. jan 2012

@caramilla bohnice to jistí. A šít jen hadry a plíny je NUDNÝÝÝÝÝ

dugyna
30. jan 2012

@sufik1 moja mala zbuznuje sovy takze neva ze zelene a ja si myslim ze ma dost ruzovy satnik ked moja mamina nakupi, takze ja budem sit zo zelenych a modrych 😀 latok

terezita
30. jan 2012

@sufik1 sit hadry je nudny?? 😅 no to musis zacit sit nenudne hadry! me ty divociny naopak tuze bavi! 😀

petkasv
30. jan 2012

Mají tady jinačí sovy,a píší že mají i dokonce certifíkát 🙂 www.latka.cz/e-vendo.php?shop=fabfab_cz&Session...

dugyna
30. jan 2012

@mehlo dakujem , ok kuknem a dam vediet. a kuknem aj to cislo na ihle ale az zatra.
idem ja uz spat dobru noc

ucitelka70
30. jan 2012

@mehlo ja som sa tiež zapísala, klobuková guma je vhodná k tým brzdičkám? na stahovanie mikiny a kabátov? a hľadám, ale nenajdem obyčajné kostené zipsy do soft. kabátikov pre mrnatá, dala by si prosím ťa tam ešte odkaz? díky. Netreba vodeodolný, aj na kapsy k tomu zispy, díkes

ucitelka70
30. jan 2012

@papajka7 díky, zapísala som sa, už len neviem, ako s tými niťami. Ty kde kupuješ nite? ktoré sú dobré a výhodné?

petkasv
30. jan 2012

@dugyna tak tady je mají taky cca za 280.-- http://www.latka.cz/e-vendo.php?shop=fabfab_cz&... 🙂 holky nemáte některá odsud něco? Snad to funguje normálně .🙂 bez problému 🙂

jam3
30. jan 2012

@terezita
Ty stuzky na dudle jsou dokonalý. Kde jsi, prosím tě, sehnala ta dřevěná zakončení? Já jsem totiž před casem vyráběla koralkove a nemohla jsem je sehnat, až v dm jsem koupila celý a použila jen ten konec. Díky.

Jinak nedocitam, učím se a hlava už mi to nebere. Tak snad zitra, ale žádné noční krafani.😉

caramilla
30. jan 2012

@petkasv ; @sufik1 Já tohle složení látky naopak miluju, krásně se to přizpůsobí na těle. Na trička mi to přijde super. Hlavně pro dospělé, což ten vzor moc neumožňuje 😀 Já bych to naopak nedávala na plenku, bála bych se, že to neustálé praní na 60 ten elastan vevnitř moc nedá, ale vyzkoušeno nemám, @sufik1 je to OK? Drží?
Jinak látka je to tenká a příjemná, na nošení určitě.

caramilla
30. jan 2012

@jam3 No, to jsem si taky říkala, kde se to dá koupit. Mě se to na jednom dudlíkodržadle pro Jasmínku zlomilo a chtěla jsem to něčím nahradit a nic jsem nenašla... 😠

jam3
30. jan 2012

@caramilla
Já to pak nasla na jednom webu, ale za nesmyslnou cenu a ještě drahý postovny.

sufik1
30. jan 2012

@caramilla jo, docela drží, ale já peru plíny na 40 a jen třeba 2x do měsíce to projedu na 60.
Když máš ráda tenhle matroš, tak to si skoč osoaht úplety do té Opletalky, už jsme tu dávaly někdy odkaz. Je to tam dost umělina, ale některé jsou příjemné. Ale chce to na živo. http://www.terrymoda.cz/kategorie/odevni-latky-... ale koukám, že teď moc použitelného nemají.

mehlo
30. jan 2012

no tak to je bombaaaa i s atestem http://www.latka.cz/Latky/Odevni-latky/Bavlnene...