Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ucitelka70 no to už jsme řešili s
@caramilla jestli ta kloboukovka nebo ne, já radši vzala tuto kulatou gumičku 4 mm http://www.vtc.cz/cs/vyrobek/52020/pruzenka-okr... ta klobouková je taková prej jemná. Jasně ještě tam hodím zipy na kapsy, kostěnej jsem tam dala 45 cm, ještě vložím 40 cm, kratší už snad netřeba.
tak jsem doplnila fotogalerii, čekám, kdy mi to bloknou 😀
@ucitelka70 zipy jsou tam napiš si barvu.
@terezita No, kdybys mi jeden odprodala, tak bych ti byla vděčná (teda pokud nestojí 150 Kč, to bych si koupila novou tu šňůru celou, že 😀 ). Já mám ty šňůry dvě, ale když jednu peru nebo se ztratí, tak nemáme dudu na co dát. Jasmí je už víceméně přes den bez dudu, ale když byla teď nemocná, tak ho měla furt a ještě usoplenej 😀 Navíc mi je obecně líto tu šňůru za 170 Kč vyhodit, když má jen zlomenej ten klip 😀
ha, tak mi taky stopli album, protoze jsem tam mela emmcinu tasticku na sluchatka (se kteryma si hraje), ktera pry neni pro deti a cepice ve velikosti 1-3 roky.. tak jsem to smazla a uvidme, jestli nekdy jeste bude fungovat.. 😅 😀
@mehlo no ani neviem na 80 ku veľkosť aký dlhý zips treba? čiernu farbu aj sivú
@ucitelka70 já nevím, Petula už je větší a bundičku jsem ještě nešila. Pro něho beru 45 cm dlouhý. Zeptej se holek co mají menší děti. Sivá je šedá?
Holky, vím, že občas šijete takové ty spacáčky na spaní. Já žádný nemám, tak se ptám, to spí děti jen v tom a pak už ničím přikryté nejsou? Mně to přijde málo, když vím, ja já sama potřebuju být zachumlaná...
baby pomoooc,ja sa tu uz hodinu nuchnam s latkami z MTX ,tak by som si najradsej strihla do nich a nieco si na seba usila 😅 ,ale nedaaa sa,nie je cas,este stale nemam tie konske hlavy 😝
Chtěla jsem se poptat na vaše zkušenosti s bambusovým aksamitem ze ŠD...přemýšlím o něm na plínky případně malé na kalhoty. Vím, že je příjemný, ale prý se z něj blbě šije...?
@daisyr malej má na sobě jen pyžámko a je ve spacáčku, kdybych mu dala ještě peřinu, tak se upeče 😅 taky záleží jakou máte doma teplotu na spaní, my máme v pokojíčku kolem 19-22 stupňů, podle toho jak přes den svítí sluníčko a vyhřeje pokojík 😉
@terezita Ahojky Terez - moc mě to mrzí s tím proužkem, ale muslea jsem krátit 3 holkám, co jste měly nejvíc metříků - nechtěla jsem ubírat těm, co měly jen 1 metr - z toho už by třeba nic neušily a látka je tak moc pěkná, že jsem chtěla, aby ji dostala každá, co si ji objednala..netušila jsem, žes ji brala ještě pro další 2 kamarádky - myslela jsem si, že 1,5m Ti pro Emču bude stačit...kdybych měla net, tak bych Vám to dala vědět, ale to nešlo, tak jsem prostě stříhala... 😅
@caramilla ahoj Car, jen se informuju, zda jsi už odeslala kráčející - jestli se totiž někde netoulá nebo nedej Bože, aby se někde neztratila 😲 🤐
Já jsem stále bez netu 😝 strašný - reklamovali jsme wifi router, ale nic se zatím neděje, hlavně, že platíme 400měsíčně za připojení 🙄
Jinak vzhledem k nekoníkování aspoň šiju a čtu 😀 z nové várky mtx už mám halenku já, mhd a Fanoušek 2 trika 😀
Jinak vůůůbec netuším, co je zde nového, snad Vám všem ok dorazily balíky...a vím, že tu bylo několik těhulek...jsou ještě 2v1???

@petkasv to ale neni uplet..
@jam3 @caramilla jak jinak nez v nemecku 😀 hele jestli jeden dva chcete, jsem schopna obetovat.