icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

monr
31. jan 2012

@kryska5 pozor, nebudeš sa vedieť od neho odtrhnúť 😀

ivuska.h
31. jan 2012

@mehlo Ony jsou ty Öko Tex třídy dokonce čtyři 🙂) Viz http://www.oeko-tex.com/OekoTex100_PUBLIC/conte...

kryska5
31. jan 2012

@monr ani nevrav, asi to budem mať rozložené v obývačke celý večer 😀 už je lepšie?
@anielik pisaj IP kedy vstrietim, niečo tu máš 😉

monr
31. jan 2012

@kryska5 ja som ich musela veľmi rýchlo odložiť, aby si ich muž nevšimol.
lepšie ani nie, ležať viem, až keď je kika doma zo školy, to bude za pár minút, takže celý deň fungujem normálne. liečim len čajom, zatiaľ všetkým nátlakovým akciám na užitie liekov zo strany mm úspešne odolávam. čoskoro bude lepšie, a tak miesto šitia háčkujem čiapočku 😀

kryska5
31. jan 2012

@monr mne drahý balík niesol domov, a sa tak pýtal či to všetko je pre mňa, že či som normálna 😀 😀 😀 tak 15kg je 15kg 😉

monr
31. jan 2012

@kryska5 no ty si toho mala dosť, a teraz budeme čakať na výtvory 😀 😀 😀

mehlo
31. jan 2012

@ivuska.h jéje díky aspon už budu chytřejší

kryska5
31. jan 2012

@monr no skôr ako v apríli to na šitie nevidím ☹ halvne že bude z čoho 🙂 aj keď ručičky ma budú páliť tak uvidíme 🙂 prosím ťa tú bodkovanú látku si už prala? je taká tuhšia, praním to zmäkne, nevieš?

ucitelka70
31. jan 2012

@mehlo ano.... šedá a sivá je jedno

ucitelka70
31. jan 2012

@kryska5 Kristínka, prvú vec by si mala manželovi ušiť :D

ucitelka70
31. jan 2012

@monr ani môj manžel nevie o látkach, nemusia o všetkom vedieť..... potom postupne uvidí hotové vecičky, a pochváli ma, aká som šikovná, cenu nemusí vedieť...... čo oko nevidí, srdce nebolí 😀
ale zase iba v tomto sa držím toho hesla, ináč by som nemala 26 ročné šťastné manželstvo 😎

ucitelka70
31. jan 2012

@papajka7 tak najprv vyperieš látky, usušia sa, pekne uložíš, dovtedy aj koníkov dokončíš. Koľkého máš termín?

caramilla
31. jan 2012

@terezita hele ta kapuca je ÚCHYLNÁ!!!! 😀 😀 😀 Mě by zajímalo, jak vypadá při nošení!!! 😀

@daisyr Podle mě záleží, jaká je doma teplota, pokud 15 - 16 st. jako u nás doma, tak musí být i peřinka. Ale je to ljistota, že nečumí nohy z deky. Pokud 20, tak si myslím, že spacáček stačí🙂

@zdeann Aksamit na dotykovou vrstvu plenky určitě nejlepší volba, ale dost špatně se z něj šije. Je takovej živej. Ideální je buď overlock a nebo kráčející patka na rovnosteh. A aksamit před šitím k té vrstvě, co ho k tomu šiješ přilepit lepidlem Kores. Pak to zvládne i začátečník. Nahradit lze bavlněným velurem, ten není tak jemnej a pružnej a šije se z něj dobře. Jen to není bambus a je v tom dost polyesteru. Na druhou stranu je furt krásnej, aksamit bambusovej bez sušišky slehne a hrubne. Ale furt je to nejlepší přírodní materiál na prdelku.
Pokud budeš šít vkládačky, doporučuju šeský bambusový flíz a nebo silný bambusový flíz. Z těch se šije hezky a dost sajou.

jam3
31. jan 2012

@terezita
Máš IP.

Nálada pod psa, zk nemám, první neúspěch u ústní zkoušky a je to dost nepříjemný. On ten vyučující má velký problém s tím, že mám rodinu, no je to dlouhé historie. Bohužel ke státnicím vede cesta jen přes něho.

sufik1
31. jan 2012

SOS já se mu 3 dny se.ru se šitím domečku, aby si měl kam zalézt, ráno si ho všimne tak na 5 minut a už mi zase vykrámoval linku a narval se pod dřez. NO JE TO NORMÁLNÍ ???????????

sufik1
31. jan 2012

@jam3 to je mi líto, ale poddá se to. Já něco dělala i že jsem si to musela zapsat a odchodit znovu a pak bylo další kolo zkoušek. Ale ty to dáš!

ucitelka70
31. jan 2012

žienky poradte prosím, kúpila som baklažán a zajtra chceme urobiť na skúšku papaníčko šprntovi...... ešte som v živote nerobila baklažán, ako je 8 mesačnému najlepšie pripraviť?

kalman
31. jan 2012

@ucitelka70 s baklažánom ti neporadím , nemám ho rada 😝
tie úplety sa zbehnú ked ste ich prali? ja som doteraz večšinou prala až po ušití 😕

terezita
31. jan 2012

@jam3 jaj to me mrzi, ale napodruhe se urcite zadari!
@caramilla zkusim vykramovat nekde starou fotku, emmina ma takhle usitych par tricek.. ono se to tak hezky jakoby nasklada.. 😅
@sufik1 hehe, tak leda do domecku presunout skrinku se drezem.. 😀 😀 😀
@ucitelka70 lilek zboznuju, ale ani ti nevim, jestli jsem ho davala uz takhle brzo.. no kazdopadne pro ditko bych dala slupku dolu a bud upect v troube nebo v pare. jinak pro nas ho delam na panvi na oleji, ale on toho hodne nacucne a je pak dost masny.. kombinovala bych hlavne s tomaty.. ale na ty je taky v 8mi mesicich jeste brzo, ne? uz si to nepamatuju.. 😅

macin73
31. jan 2012

@jam3 no to nepotěší, ale stane se... tak to uděláš příště... stejně všechny, co při dětech ještě studují, obdivuju...

macin73
31. jan 2012

@ucitelka70 přijde mi, že na lilek je ještě brzo... hoďte si ho na olej na pánev pro sebe a malému spíš cuketku 😉

kryska5
31. jan 2012

@ucitelka70 tak keď budem mať manžela tak možnóóóóóó 😀 😀 😀

ucitelka70
31. jan 2012

@kalman ja som sa raz popálila, že som neoprala predom, b olo mi ľúto a pri prvom praní sa zrazilo, dalo sa nosiť ešte, ale po druhom praní už vôbec nie..... tak odvtedy všetko periem, aj flíz, aj dekoviny...

dugyna
31. jan 2012

podstivo sa hlasim ze sijem malej take letne gate 🙂 odoftim ked dokoncim....

caramilla
31. jan 2012

@jam3 To mě mrzí, myslela jsem na tebe! To fakt nas.... Já pro tebe útěchu nemám, prostě je to na ho.... a nic jinýho se na to říct nedá. Snad jen to, že nejhorší je srážka s blbcem a nejhorší je, když ten blbec je jediná překážka k úspěšnému zakončení studia.
Brácha takovýho blbce taky střetl a pak už školu nikdy nedodělal, protože řekl, že si nenechá nas. na hlavu. A byla to škoda, je to hrozně chytrej kluk a jen kvůli debilovi nemá dokončené mag. studium na matfyzu ☹
Tak pevné nervy a toho debila přeper! Hodila bych po něm posr. plínu! GRRRR! 😖

@sufik1 😀 😀 😀 😀 😀 Ty vado, to je masakr. Nakopat do zadku... Ty děti jsou nevděčný... Jasmínce mhd přinesl od kluků vedle kuchyňku a ona stejně vaří na otevřené myčce 😀

@terezita jo jó, fotků chcí!

ucitelka70
31. jan 2012

@terezita to hej, paradajky - tomat až po roku, ja som myslela len udusiť v pare s mrkvou? ale všetko robíme s mrkvou - mali sme bohovsky dobrú úrodu - krásne mrky, dlhé, nie moc tučné..... zo 2 veľké zeleninové bedne.....
tak sme aj hokkajdo tekvicu dusili s mrkvou a konzervovali do výživových pohárov.... tak aj baklažán? alebo len udusiť a pridávať po malých kúskoch do zemiakovej kaše? asi udusené namrazím po mini porciách

ngvadi
31. jan 2012

holky, dočítám jen poslední stranu, páč se učím na zkoušku... snad dopadnu trochu líp než @jam... a jam, ty to taky dáš, ale s blbcema je to těžký, to chápu:((( @caramilla, na koho brácha narazil? napiš klidně do IP 🙂

tak jenom: kdo jste chtěl z vlnapu merino, tak je vyprodaný, takže nebude :(

ucitelka70
31. jan 2012

@macin73 okej, dáme na rady, nechcem aby dostal nejakú alergiu, aj tak sa mu začína atopický ekzém vraj, povedala kožná, vyšli mu také malé vyrážky na tváričke akoby štípance od komárov...... a už to má od jesene a nemizne, tak vraj je to druh ekzému a že by nemal petržlen papať

terezita
31. jan 2012

@ucitelka70 mrkev mi k nemu chutove nesedi. to uz radsi do te brkase nebo s cuketou. s tou je to taky dobra kombinace.
@caramilla nenasla jsem, bo mam samozrejme dite vyfocene jen zepredu, fotky zezadu mazu. tak jsem to na em. navlikla.. ta se tu pekne certila, toz jsem zase uplacela gumidkem. jdu to stahnout..

terezita
31. jan 2012

@caramilla tak tady je nespolupracujici model.. potvurka mi utikala ze zaberu a kdyz v nem byla, tak mi nechtel v tom seru ostrit fotak.. mam vybite baterky.. 😅