icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mehlo
1. feb 2012

@papajka7 moc gratulujem k Barborce a těšíme se na fotečky

macin73
1. feb 2012

@papajka7 taky moc gratuluji a oběma přeji hodně zdravíčka!!!

mehlo
1. feb 2012

@veronik77 ahoj pozor na cenu u bílýho patentu, objednávala jsem minule a přišel silnější patent než mají uvedenou gramáž na m2 a docela se to prodražilo. vycházelo to nějak kolem 140 Kč/m. Přišlo mi to přes vánoce když už měli dovolenou a já na to pak zapomněla dát jim vědět, at si to tam opraví, že by z toho mohl být někdo zklamaný

caramilla
1. feb 2012

@alinn no, však jsem psala, že jsem nic nenašla, jen klasická obyčejná stuha, co se dávala za našich mladých časů na culíky do vlasů a na dárky 😀 A pak tkaloun, nic jinýho neni...
Na tu zástěru snad jedině ten termolam, ne? 😉

veronik77
1. feb 2012

@mehlo uvidíme 🙂 raději na ně ještě vznesu dotaz 🙂 díky moc

palosek
1. feb 2012

Holky, k fineribu...která strana je rub? 😅 Mám za to, že ta hladší...u růžového fr je i trošinku světlejší...což???? 😉

palosek
1. feb 2012

@veronik77 Veru...jsem si tam přihodila barvičky, které mi doma ještě schází, ju? 😉

sufik1
1. feb 2012

@palosek co finerib, tam aspoň minimální rozdíl je (podel mne je lesklá, hladší rub), ale u merina jsem to fakt nepoznala.

palosek
1. feb 2012

@sufik1 dík, myslela jsem si to...u merina ribu taky nevím, přijde mi to stejné na obou stranách 😅 😅

zdeann
1. feb 2012

@caramilla A jak se to lepidlo chová? Když zatuhne tak bude tvrde, to se potom vypere? Vůbec si to nedokážu představit.

zdeann
1. feb 2012

Teď jsm se dívala na patenty MTX...od kdy se musí objednat 3kg? To mívali po 1kg i když všechno ostatní bylo 3kg ne? Ještě nedávno.

veronik77
1. feb 2012

@zdeann mělo by to být stále po 1kg 🙂

dugyna
1. feb 2012

@mehlo ok tak si napisem fabru k tomu 🙂, a tie gobiky som myslela take vies tie kovove..co su na riflach u nas je to podobne ako so zipsami...sotrebn y material

kalman
1. feb 2012

Dnešná práca Kukla pre Adelku z lami (nič - moc)
čiapka pre Lianku (očividne velká) A pol dňa som strihala z prúžkového počesaného fineribu pižamko (bolo to na blázinec , stále mi nesedeli prúžky )
Zebru som už došila ale zabudla som nafotit ☹ tak čakám až mi brat pošle fotky

wzorcek
1. feb 2012

baby, prosim vas, tie latky z mtx periete na 60? a spolu? nepusta to farbu? chcem to pred sitim oprat len neviem ci mozem dokopy, ci kazde zvlast? sa bojim ze sa mi dajak navzajom pofarbia, by ma asi porazilo 😀

lenasss
1. feb 2012

holky já už nevím v tom hromádkovém shonu kde jsem si co napsala ale zítra musím nastoupit do nemocnice tak pokud bych někomu něco dlužila napište mi prosím email nebo IP a já to hned jak mě pustí vyrovnám myslím si tedy že nikde nic nemám ale kdyby jenom.Jsem vystrašená naměřily mi dnes tlak 163/85 a oteklé nohy ruce tak nevím co se mnou budou dělat 😢

ucitelka70
1. feb 2012

@wzorcek ja iba na 40ke predpieram...... a radšej svetlé zvlášť a farebné zvlášť, tak sa ti nič nemôže stať, a ak chceš, môžeš skúsiť aj ručne - hodíš do teplejšej vody - cca 40-50 stupnov a ak nepustí farbu, šup do práčky a takto vyskúšaš všetky látky, ak púšťa farbu - ja som zvykla hodiť do octovej vody..... zastaví pušťanie farby

monr
1. feb 2012

@wzorcek ja som hodila na 60-tku

monr
1. feb 2012

@wzorcek a samostatne podla farieb. Napr. ciernu bodkovanu s modrou, ruzovu spolu so sovickami a motylikmi,

mehlo
1. feb 2012

@dugyna no jasně to já vím jak vypadají. Tak se tam večer mrknu, ted ještě ne, okupujou mi pc chlapi. U nás to teda spotřební zboží není, to se mi ještě nestalo, že bych musela měnit knoflík na džínách

terezita
1. feb 2012

@lenasss tak tfuj tfuj, bude to urcite v poradku, jen si te tam pohlidaji 😉 a prejeme brzky a pohodovy porod! 😵

wzorcek
1. feb 2012

@ucitelka70
@monr diky baby, skusim najskor namocit do horucej vody a ked nepusti hodim to na 60 🙂

dugyna
1. feb 2012

@mehlo no ja mam doma asi par muzivyich a dvoje moje 🙂

monr
1. feb 2012

@lenasss chce to hlavne klud, najprv ti skusia zrazit magneziovymi injekciami a porobia ostatne vysetrenia, podla toho sa zariadia, neboj, vsetko bude super. Ja som mala den pred prvym porodom 160/150, to inak stresovali, nastastie zrazili a rodila som dalsi den normalne.

barcav
1. feb 2012

@lenasss držím palečky

mehlo
1. feb 2012

@dugyna jasně. Dítě mi tu řve, už ho musím převlíct do pyžamka a alou spát, tak jak se sem potom dostanu tak na to mrknu.

Jinak já dneska ušila akorát dvě čepice z lamy. Moje mamka si objednala čepici a jelikož jsem dělala zase střih od oka, tak to vypadalo hrozně a ve výsledku ji má Petula a vypadá v ní úžasně. Omluvte fotky foceno mnou z mobilu takže to podle toho vypadá

palosek
1. feb 2012

@zdeann ...jsem tam taky koukala...pořád je to po 1kg 😉 Leda, že by nad 3 kg byla mimořádná sleva. 😉 😀 😀 😀

mehlo
1. feb 2012

@lenasss přejeme krásný a bezproblémový porod a neboj tlak bude dobrý

jam3
1. feb 2012

@lenasss
Budeme na tebe myslet, ať je to brzy dobré a máš miminko u sebe.

caramilla
1. feb 2012

@zdeann moc netvrdne, nanese se na tu pevnější látku po kraji a k tomu se lípne aksamit. Pak se to nechá trochu zaschnout, ušije a vypere. Lepidlo se právě vypere.
Základ úspěchu, je nastříhat to všechno dost přesně, což je problém. Lepší je to na řezací podložce 😀

@lenasss Myslím na tebe!