Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@veronik77 ahoj pozor na cenu u bílýho patentu, objednávala jsem minule a přišel silnější patent než mají uvedenou gramáž na m2 a docela se to prodražilo. vycházelo to nějak kolem 140 Kč/m. Přišlo mi to přes vánoce když už měli dovolenou a já na to pak zapomněla dát jim vědět, at si to tam opraví, že by z toho mohl být někdo zklamaný
Holky, k fineribu...která strana je rub? 😅 Mám za to, že ta hladší...u růžového fr je i trošinku světlejší...což???? 😉
Teď jsm se dívala na patenty MTX...od kdy se musí objednat 3kg? To mívali po 1kg i když všechno ostatní bylo 3kg ne? Ještě nedávno.
baby, prosim vas, tie latky z mtx periete na 60? a spolu? nepusta to farbu? chcem to pred sitim oprat len neviem ci mozem dokopy, ci kazde zvlast? sa bojim ze sa mi dajak navzajom pofarbia, by ma asi porazilo 😀
holky já už nevím v tom hromádkovém shonu kde jsem si co napsala ale zítra musím nastoupit do nemocnice tak pokud bych někomu něco dlužila napište mi prosím email nebo IP a já to hned jak mě pustí vyrovnám myslím si tedy že nikde nic nemám ale kdyby jenom.Jsem vystrašená naměřily mi dnes tlak 163/85 a oteklé nohy ruce tak nevím co se mnou budou dělat 😢
@wzorcek ja iba na 40ke predpieram...... a radšej svetlé zvlášť a farebné zvlášť, tak sa ti nič nemôže stať, a ak chceš, môžeš skúsiť aj ručne - hodíš do teplejšej vody - cca 40-50 stupnov a ak nepustí farbu, šup do práčky a takto vyskúšaš všetky látky, ak púšťa farbu - ja som zvykla hodiť do octovej vody..... zastaví pušťanie farby
@ucitelka70
@monr diky baby, skusim najskor namocit do horucej vody a ked nepusti hodim to na 60 🙂
@dugyna jasně. Dítě mi tu řve, už ho musím převlíct do pyžamka a alou spát, tak jak se sem potom dostanu tak na to mrknu.
Jinak já dneska ušila akorát dvě čepice z lamy. Moje mamka si objednala čepici a jelikož jsem dělala zase střih od oka, tak to vypadalo hrozně a ve výsledku ji má Petula a vypadá v ní úžasně. Omluvte fotky foceno mnou z mobilu takže to podle toho vypadá

@papajka7 moc gratulujem k Barborce a těšíme se na fotečky