icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

daisyr
1. feb 2012

@lenasss Taky na vás myslím!

petkasv
1. feb 2012

@lenasss ať to máš brzy za sebou a miminko u sebe, hlavně ať jste v pořádku 🙂

animal
1. feb 2012

@lenasss tlak není nijak v tvém případě závratně špatný, takže si myslím, že to raděj chtějí mít pod kontrolou. Snad bude vše OK

animal
1. feb 2012

@papajka7 moc gratuluji k mimču 🙂

lenasss
1. feb 2012

děkuji za povzbuzení půjdu spát tak se tu mějte pěkně 😅

lenasss
1. feb 2012

on mě tam doktor posílá protože mám ještě dost oteklé nohy,ruce a dnes se k tomu přidal i obličej a navíc mě bolí hlava tak proto ale určo bude vše v pořádku

handbag
1. feb 2012

Citam diskusiu - nie samozrejme uplne celu, kedze je tu 685 stranok 🙂 ale chcela by som sa opytat, ci niektore mamicky sijete bio oblecko alebo plienocky na objednavku? Kamaratke sa narodi babo, a ona ma rada bio a prirodne vecicky, ziadne Pampers a podobne.. tak by som ju chcela prekvapit (pokial by to bolo mozne a boli by ste ochotne). Ja som do sitia lava-prava, cize ja si na taketo nieco netrufam. Pozrite si moj kratucky profil, v nom najdete udaje na mna. Diky moc. Teri.

veronik77
1. feb 2012

Budete ještě někdo připisovat do objednávky patentu? Že bych to už objednala.... 🙂 Napište mi prosím adresy do tabulky. Díky moc

jam3
1. feb 2012

@veronik77
Jestli nevadí, tak jsem se ještě připsala, pokud už jsi objednala, nevadí. A mohly bychom si to případně předat se Strimou?
Dneska mi ani neopověděli na mail, ta domluva je fakt tristní.

sufik1
1. feb 2012

hodila jsem na blog ten střih na čapku a legínky, tak koukněte http://susu-sufik.blogspot.com/

došívám další bodyno, to lemování je teda piplačka

michamicha
1. feb 2012

já bych tak šila a nemůžu do pracovny ke stroji, protože moje drahá polovička tam sedí u pc (máme společný stůl) 😠 takže jdu spát, včera jsem ponocovala a nějak mi ten spánek začíná chybět 😝 snad budu mít o víkendu trochu času a štěstí a kluci mě pustí ke stroji 😅 ale vidím to bledě...
dobrou 🙂

dudri
1. feb 2012

prosim viete kde mam kupit alebo objednat latku sovicku. len na Slovensku.

viem aj su v Cechach. nechcem. lebo drahe postovne.

dugyna
1. feb 2012

tak ahojte gate som teraz dosila za pomoci Miski 😀
su to recyklovane gate lebo su usite z mojich starych letnych gati. dufam ze mala do nich do leta dorastie 🙂

caramilla
2. feb 2012

Dneska zdravím z noční šichty, ale nešiju, dneska zvracím... :( Takhle blbě mi nebylo snad nikdy v životě, ani v nejhorší kocovině. A těhotenství to fakt není - jak se mi posmívá manžel:( Doufám, že se virtuálně nenakazíte... ☹

kuna
2. feb 2012

Papajce gratuluju opožděně k miminku!

@lenass to bude dobrý, držím palce, ať všechno dobře dopadne!

@caramilla ty jsi závislák, jsi tu, i když zvracíš 😀 A přeju, ať je brzo líp!

dugyna
2. feb 2012

@lenasss urcite k tomu dr chod, treba to podchytit aby si bola ty aj babo ok, tlak zas tak strasny nie je, ale tiez nie je normalny. neboj uvidis vsetko bude nakoniec ok, mozno dnes nameraju tlak ok. budem na vas mysliet.

kuna
2. feb 2012

@dugyna ty kalhoty jsou úžasné, já chci taky takhle recyklovat!

@terezita ty už nemáš fotoblog? Jsem chtěla večer šmírovat a kde nic, tu nic 😝

lenasss
2. feb 2012

@dugyna dobré ráno dnes jedu na příjem ono kromě toho tlaku jsoui otoky a bolest hlavy včera se mi po prášku ulevilo ale nakonec ráno je to zase stejné hlava bolí a nohy i ruce nateklé

kalman
2. feb 2012

@dugyna Velmi pekné reciklované gatuše 😀

kalman
2. feb 2012

@caramilla nezávydím ti zvracení to bude črevní chripka nebo pokazenej žaludek 😝
U nás sme mneli hromadne v lednu črevní a trvala jen 24hodin , tak snad ti bude dnes už líp. Preju skoré uzdravení 🙂

animal
2. feb 2012

@caramilla jakpak to?? ☹ zvracení nezávidím

dugyna
2. feb 2012

@lenasss bude lepsie ked ta budu mat pod dohladom lebo toto uz vyzera na preeklapsiu ako to popisujes...preto ta chce mat dr pod dohladom. ale to ti asi uz spominal. verim ze coskoro, uz budes doma aj s drobcekom a budete obaja ok.budem na vas mysliet 🙂drzte sa

sufik1
2. feb 2012

holky nemáte adresu na @mehlo? chtěla něco poslat a já jdu za chvíli na poštu a nereaguje na IP.

lillyzelvicka
2. feb 2012

@lenasss tak hodně štěstí ať je to v pohodě a dají na tebe pozor 😉

Tak mi včera došel ten bambus sport, úplet na ty gaťky ale místo gatěk jsem z něj ještě včera spíchla sportovní podprdu 🙂Foto nic moc 😅

dugyna
2. feb 2012

@kuna
@kalman
dakujem za pochvalu mi to prislo skoda vyhodit tie gate a som si povedala ze skusim malaje z nich usit 🙂

aj ostatnym dakujem za pochvalu 🙂

dugyna
2. feb 2012

@lillyzelvicka to je olemovane lemovacou gumickou? fakt perfetne sikula.

lillyzelvicka
2. feb 2012

@dugyna jojo lemovací gumičkou

sufik1
2. feb 2012

@lillyzelvicka vypadá dobře. Já vzala omylem ten slabší a slabší byl i ten výsledek. A ještě to nemám všechno dodělané. Ale tahání zachránila lemovací gumička. Příště vezmu ten silnější.

sufik1
2. feb 2012

@caramilla snad ses z toho vyspala a je ti líp. Já si říkala, že nešiješ 😉

můj včerejší výtvor podle posleního ottobre - merino body (ps nohavice jsou stejný, jen neumím fotit) a ještě jednou čepička. Proužkovaný finerib z poslední várky mám teda teď nějak na všem 😀

zdeann
2. feb 2012

Tak s těma patentama, to jsem včera klikla na červený, kde bylo minimální objednatelné množství 3 kg, jinak to bylo po 1kg...tak asi je červený nějak extra žádaný nebo nevím 😉

Jinak se kochám vašima výtvorama, šijete holky krásné věci 🙂