Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@lillyzelvicka Podprda náhodou super!!!
@lillyzelvicka wow parádna profi podprda, krása 😵
@lilyzelvicka krásná podprda 🙂
@sufiku látka dorzila, ta je krásná 🙂
holky tady se semele všechno možné... nemáte některá nějaký web s infem o priorixu (zarděnky a pod)? proč je dobré očkování odložit? Máme jít teď v únoru a moc se mi do toho nechce.
@sufik1 je to fofr 🙂 děkuju 🙂 k tomu očkování, tam jsou i příušnice, že? Já bych ho odložila ale třeba na léto, v zimě bych to moc neočkovala, my máme jít na poslední dávku synflorixku nebo rotarixu, příští týden, odkládám to jelikož malá byla marod, tak uvidíme o kolik mi to Dr. dovolí odložit jeklikož je to poslední dávka tak by se tam měla taky dodržet nějaká lhůta, ale tomu priorixu, je dobrého ho nechat očkovat, kvůli těm přiušnicím, když je dítko prodělá a nedopadne to zrovna dobře, hrozí problémy se sluchem, jsem z oboru, dělám s těma postiženýma, nechala bych očkovat ale někdy kdy nehrozí problémy s nemocema jako teď v únoru, sufiku zkuste to odložit na květen/červen 🙂
kaťátka i podrpda jsou super 😀
@lenasss to bude dobré 😵 😵 😵 držím pěsti
@caramilla tak ať je brzo lépe
u nás se od úterka usadila pořádná rýma 😒 dítě nemůže v noci dýchat, takže se pořád budí, včera se mi zdál nějaký horký tak jsem mu měřila digitálem teplotu a naměřila jsem 35,6 no koukala jsem na to jako z jara 😕 další měření mi už neprošlo.
@sufik1 merino body i čepička úžasné. Koukla jsem na blog, vidím, že jsi ho úžasně rozšířila 😀
@dugyna užitečná recyklace 😀
@lillyzelvicka podrpda vypadá skvěle, super nápad, pěkné barvy...mám doma jen černý, tak se chystám na spoďáry podle @caramilla. I střih mám vytištěn (z poslední kapky černé náplně 😝 🙂😀
Jinak @caramilla, doufám, že vám bude brzo líp...a že se to nepřenáší přes net 😝 😝 Protože sotva jedné dceři skončil z.plic, D kašle už 14 dní, chlap dnes umírá (asi poč.chřipky???) a mě taky není nejlíp, ale znáte to...my si nemůžem dovolit stonat 😅 😅 😅
Mám nastříhané legínky (vlastní střih), tričenko - oboje finerib a manšestrovou šatovku...komplet pro malou na bratrancovy (Oli) křtiny. Příští sobotu 😅 Tak doufám, že se do té doby vykurýrujem. 😉
Baby raďte:
ako je to s certifikatmi z MTX? Sijete niektora z MTX a predavate hotove vyrobky ako certifikovane?
Ma niektora z vas aj nejaky iny certifikat, nez len prehlasenie, ze materialy su v sulade s hygienickymi poziadavkami atd? Poziadala som MTX o zaslanie certifikatov a poslali mi len jedno prehlasenie.
Viete niekto odkial dovaza MTX priadzu (teda biobavlnau, bambus a pod)?
Okrem ineho ako to mam chapat: ak MTX kupi Eko tex certifikovany bambus (certifikat je trebars z roku 2009) z toho vyrobi uplet (na to vyda prehlasenie ze je to vyrobene v sulade bla bla)..
A ja si teraz kupim uplet v roku 2012, ktory je z priadze zberanej v roku 2011 (na co uz certifikat napr. nema) atd atd..
Kto vie ako to funguje?
Navyse ak mi nejaka pletarna posle certifikat z roku 2010, to neznamena, ze vsetky dalsie varky budu ok, nie?
To by museli predsa testovat kazdy jeden novy material.
Pomozte mi sa v tom vysomarit..
Mam pocit, ze certifikaty su len proforma, logicky a asi aj financne nebudu predsa testovat uplne vsetko co nakupia a spradu.
Diky
A dalsia otazka.
Kto ste kupovali z Mylly - Finsko na firmu? Ja som sa sice registrovala ako firma, ale tym ze nie som platca DPH sa uz dalej ako s firmou so mnou nebavili.
Len pre info, aka je tam zlava pre firmy?
Diky
@maroubrabeach Já jsem plátce, takže to neposoudím... ale přece podmínka VO nákupu by nemělo být plátcovství, to mi jaksi nesedí, mě se na to ani sami neptali, spíš jsem jim to já musela vnutit...
@lillyzelvicka Týjo, ta podprda je hustá! Nechceš mi taky ušít? 🙂)
@lillyzelvicka téda, podprda dobrá, na tu bych si už vůbec netroufla!
@caramilla tak snad je dnes už lépe!
@sufik1 vypadá to moc pěkně, takové jemňoučké 😉
@lillyzelvicka taky chválím podprdu 😀
Dievčatá, prosím Vás chcem sa spýtať na Ottobre. Našla som predplatné ročné - 4 čísla - detské - bez pár centov 60€. Myslím, že to bolo z interpress. Bolo to vrátane poštovného. Zdá sa mi to dosť. Odkiaľ objednávate Vy? A za akú cenu? Ďakujem, prajem Vám pekný deň
@daisyr hele podprda byla lehoučká až se odangínuju a dodělám resty dám střih k někomu nebo si taky založím blog i když na to nemám čas 🙂
@ivuska.h @animal dneska už v ní celý den chodím a ani nevím že jí mám je jako druhá kůže jen ještě vychytat tu gumičku chtělo by to nějakou atestovanou 😀
@ivuska.h hele to je super s tou taškou to musím zkusit 🙂
@timkoemkamatko ahoj priamo od nich z https://www.ottobredesign.com/subscription/inde... 4 detské tam mas za cca 40 a postovne cca 8 €. Ja som si jednorazovov objednala starsie cisla 5 ks a postovne bolo 3,8

@kuna nemam, mi ho uz taky smazli 😀 😀 😀 muzes smirovat na emiminu, tam jsem jako fram.. tam se fotoblogy nemazou 😀
@sufik1 libi libi!
@caramilla nejaky strevni bacil,, jo? tak snad ses aspon trochu vyspala a dnes uz bude lip..