icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kalman
2. feb 2012

@ucitelka70 Je to nejaká umelina zo spodu jednofarebná a z líca chpky tvoria vzor , neviem ako sa volá materiál

ivuska.h
2. feb 2012

@maroubrabeach Nene, takto to opravdu není, VO sleva je jedna věc a odpočet DPH věc jiná...

caramilla
2. feb 2012

@kalman já, že jsem blázen??? 😀 😀 😀 😀 😀

lillyzelvicka
2. feb 2012

@ucitelka70 já bych to použila na termo prádlo od podprdy, trenek kalhotek přes podvlíkačky nátělníky trička 😉 A ten bambus by měl být na gaťky taky v pohodě to bude něco jak ze šijem dětem ne ?

mehlo
2. feb 2012

@caramilla to jsem moc ráda, že je Šimonek v pořádku. Těším se na fotky

mehlo
2. feb 2012

OT- já jsem dneska trošku mimo. Celý dopoledne jsem strávila u zubařky, protože se mi opět ulomil další zub a když jsem se konečně vrátila domů, tak začal mhd strašit, že se mu něco nezdá po vyšetření který prodělal před dvěma dny, tak jsme jeli nazpátek k doktorce, aby se na něho podívala. No a celej den mě bolí v krku a od rýmy začínám mít odřenej nos tak jsem zvědavá jak to bude pokračovat. Asi jdu udělat hají.

kalman
2. feb 2012

@caramilla Já nerekla že seš blázen 😀

lillyzelvicka
2. feb 2012

Mylly holky máte někdo zkušenost s velurem ? a ten trikot jednolíc jaký je?A froté porovnatelné s tím ze šijem dětem? děkuju 🙂

barcav
2. feb 2012

@caramilla já si myslím, že mi to asi blbě změřilo 😒 páč mi máme s Maxíkem normál teplotu nějakých 36,8 😀

animal
2. feb 2012

@lillyzelvicka já mám zkušenost s trikotem- opičky. Nežmolkují, neblednou.... zatím 🙂

terezita
2. feb 2012

@lillyzelvicka ja mam ty puntiky a taky je mam rada, je o dost prijemnejsi a pruznejsi nez wendy.. 😝

palosek
2. feb 2012

Taky dotaz k mylly...když jste minule kupovaly merino...z kterého by se tak hodily dlouhé elasťáky...jako podvlíkačky??? Pro větší holky? Asi spíš rib ne? Aby to bylo víc elastické??? Díky.

barcav
2. feb 2012

@caramilla to jsem ráda, že jsou u Šimonka takové dobré zprávy 😵

caramilla
2. feb 2012

@mehlo Hm, tak vítej mezi lazary a brzské vítězství, mě se zatím nedaří... ☹
@kalman Tak to já říkám, že jsi blázen 😀 😀 😀
@lillyzelvicka velur si tu někdo hodně chválil. Froté je moc příjemné, takové silnější, i když má psanou nižší gramáž než to ŠD. Akorát nepruží! A má podle mě vyšší podíl polyesteru než to ze ŠD. Ale je moc jemné, hebké, takové lesklé. Na to, že je psáno strech, tak teda vůbec nepruží 😀
@barcav Tak to jo, to blbě asi držel🙂
@palosek Já šiju merinokamašky z toho oboulícu. přijde mi, že ten rib je hrozně žvejkací a tenoučkej. Ale vyzkoušeno nemám, co se víc na kolenou vytlemí. Rib je určitě více pružnější. Možná, kdyby se udělaly fakt uzoučké, aby dokonale se natáhl ten rib, tak by to bylo super - i ty vroubky by dělaly hezký efekt třeba k sukni🙂 Jako punčošky / leginky. Ale jinak teplejší do mrazů bude oboulíc.

daisyr
2. feb 2012

@lillyzelvicka velur si chválila myslím @michamicha, šila z toho ten spacáček a byla spokojená 😉 Mně prošel rukama a vypadal mazlivě, žlutá a červená byly krásně jasné, jinak je tam teda 20% umělotiny asi v tom základu.
Jednolíc mívají fakt takový pevný a např. ty proužky mají pěkné jasné barvy. Froté proužkované je také příjemné (jiné jsem v ruce neměla, ale asi bude obdoba), je jednostranné, jemné a holky si ho také chválily 😉

daisyr
2. feb 2012

@caramilla Také jsem ráda za Šimonka, jen tak dále!

pupies000
2. feb 2012

téééda pozerám na výtvory a nemožem sa vynadívať. @lillyzelvicka ta podprda je fakt super, až budeš OK, tak prosím, prosím o strih.
@kalman zebra je ako živá 🙂 krása 🙂
Všetkým maródom skoré uzdravenie....my dúfam, už s rýmičkou končíme, musím poďakovať za radu s vysiacou cibuľou nad posteľou, u nás zabrala skvele
@caramilla pozdravujem Šimona(ja mám tiež Šimona, len trochu staršieho 🙂 ) a som rada, že sa zázraky dejú 🙂

daisyr
2. feb 2012

@palosek také si myslím, že ten merino oboulíc je více do zimy, lépe drží tvar, ale jak píše @caramilla, tak kdybys měla pěkný střih na ty z ribu, tak by v něm mohly být holky kočky🙂 i když to bude stejně schované pod kalhotama, že? 😉 Ještě mě napadlo, že ti mohu kousek poslat na ukázku (mám tu zbytečky ribu i oboulícu)

pupies000
2. feb 2012

Babenky, neporadili by ste mi, koľko asi merina oboulícu by som potrebovala na triko s krátkym rukávom pri svojej výške 172, chcela by som , aby bolo vzadu trochu dlhšie, nemám rada, keď mi je zima na chrbát. Zatiaľ nemám žiadny strih. ďakujem za radu.

terezita
2. feb 2012

@daisyr @palosek @caramilla u toho ribu bych se jen bala kdyby to byly kamase nahore na kukacku ze se to bude zatrhavat a rychle se do toho udela dira.. pusobi to na me tak nejak tence a jemne.. 😅 😀 ale jinak mlade dneska v merino soupravicce a softshellkach litalo pres pul hodiny venku na mrazu a fiktivne si tam bobovalo na umelych kopeckach pred mou byvalou kancelari a bylo ji krasne teplo.. ja se se sefovou zbabele schovavala za dverma a koukaly jsme na ni z dali.. 😅 holt mne nikdo merino hadriky neusije.. 😖
@caramilla juu, tak to je parada, ze je prdolka v poradku! 😵 no a co vy s jasmi?
@pupies000 na tricko s dl.rukavem plati, ze potrebujes delku tricka a k tomu delku rukavu.. takze tipuju tak 1,5 metru..

palosek
2. feb 2012

@daisyr ,@caramilla díky holky. Já právě ten rib ulovila 😀 v přebytcích z minula, ale ještě jsem do něj nešmikla...váhám, tož to asi přiobjednám oboulícu...fádní černou 😝 Ještě uvidím...no protože ty mrazy...to je fakt děs 😠 Na bacily dobrý, ty vymrznou, ale abychom nezmrzli taky my 😀 😀 😀
Že já ten oboulíc neobjednala minule 😠 Nejstarší jsme dnes vezli do hor na soustředění z házené 😀 😀 😀 Mají tam 2m sněhu a v noci -27stC. Přes den tam bylo jen -17....tož snad jim tam budou topit celou noc 😝 Ještě cestou jsme jí dokupoali teplou výbavu...no u nás je fakt sranda. 😀 😀 😀

sinala
2. feb 2012

@palosek to je super, že se ptáš za mě 😀 😀 😀

pupies000
2. feb 2012

@terezita ďakujem

ucitelka70
2. feb 2012

holky, ako je to spaním mimminka v zime ak je okolo -15? Môže spať dieťa v kočíku 3 hodiny v takej zime naobliekaný vo fusaku? Síce cez den doteraz u nás toľko nebolo, ale ak teraz bude, zdá sa mi, že len okolo 1 h by malo byť dieťa na vzduchu

sinala
2. feb 2012

holky dotazy k mylly?
pokud je ten merino rib takový natahovací, to by na spodky vel. 170 při šíři 90cm měla stačit jedna délka ?
bambus obrázky - mohou být z toho spodky na tělo? jak moc je to pružné? - velikostně na 140. Díky

daisyr
2. feb 2012

@pupies000 jestli to bude teda jen krátký rukáv, tak by ses do metru mohla vejít 🙂 1,5m na dlouhý rukáv

daisyr
2. feb 2012

@ucitelka70 vím ,že je pravdilo pro čerstvě narozená, nevím, tak do půl roku? tak do -5 a pro ty starší do -10 st. a spíše jen třeba na půl hodky, my teď marodíme, tak ven nechodíme a sama bych tam nechtěla být moc dlouho, ale mně je zima pořád 😀

palosek
2. feb 2012

@ucitelka70 no já nevím, záleží jak velké dítko, ale myslím, že u nejmenších pod -5 by spát venku teda nemělo. Kolem roku snad už zvládne -10. Ale já bych je ven nedala brrrr. Ikdyž je zabalené...dýchá ten mrazivý vzduch... No, ale já jsem teplomil 😀 😀 😀

palosek
2. feb 2012

@daisyr 😀 😀 😀 si to myslím stejně...brrrr...taky zimu neee. 😀 😀 😀

palosek
2. feb 2012

@sinala je dost pružný fakt, myslím, že by to stačilo. Ale rib tam není černý 😀 Se mi nechce zas přidávat další litr 😝 Ale jak jsem ted koukala na origo merino oblečení, tak spodáry kolem tisicovky +-, a to i tak trika dl. rukáv, i patnáct set...tož nevím, objednat neobjednat... 😀 😀 😀