Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@michamicha bobasek...a pak ho dej spát ven 😀 😀 😀 Já právě ulovila ten samý půl metřík 😀 😀 😀 Co to pak dát na lemy k limetka ježkům???
@sinala obrázky bambus nepruží skoro vůbec
@michamicha tak to ti to s tím šitím rukaviček ulehčuje, když se nemusíš dělat s těmi palci 😀 ten můj už musí mít palec, aby mohl chňapat kuličky ze sněhu apod
@daisyr já mu koupila takový pěkný pletený palčáky a původně jsem chtěla prstový... no a když jsem se mu snažila ten palec tam nacpat, tak si to serval dolů, že je nechce 😀 a ty miminčí si nechá úplně v pohodě 😅
dneska jsem si koupila únorovou burdu a je tam obrázkovej návod na takovou džínovou taštičku, tak jsem se inspirovala a něco takovýho si ušiju 😉
@palosek to nevim, na mně je to fakt hodně tahací, takže já se s tím asi hodně vyvztekám 😅 a jakýma nitěma to budeš šít? a můžu to šít s kráčející patkou? jsem si totiž všimla, že jak jsem s ní šila ty trička, tak ty zoubky z tý patky mi na látce udělaly takovej proužek, ale možná až to vyperu, tak to zmizí 😖
jsem se zkusila znovu zeptat, kdy budu vpuštěna ke stroji, tak prej za chvíli, až dohraje bitvu 😅 😀 😀
@michamicha tak nad nitěma jsem nepřemýšlela...stejně limetku doma asi žádnou nemám 😀 vlítnu do galanterky a poradím se 😀 Kráčející patce zatím odolávám, no spíš mi chybí další přebytečné penízky 😝 😀 😀 Zrovna jsem byla v kuchyni a natahovala ten rib, jak to šlo 😅 😅 😅 Je to hezčí míň natáhnuté. A teda asi velké holky budou bez legín 😀 😀 Ale takové lehounké jemňounké tričenko by zz toho možná šlo 😉 Ale ne z půl metru 😀 😀 😀
@palosek mně se z toho ribu asi nejvíce líbí tílka, na ně je to jak dělané, stačí úzké, přizpůsobí se, nebo spodní trička, já bych se u legínech bála střihu, nejprve bych musela nějak otestovat, aby to přes nožky nebylo volné a přes zadek (gór přes plínu) zase natažené a třeba by to nepouštělo oka. Ale jinak je ten rib daleko jemnější než oboulíc, takový mazlivý 😉
@ucitelka70 tak my tu dneska měli kolem -18 a malou jsem ven teda fakt nedala, i přesto že svítili slunko, jak psala Palošek dýchá mrazivý vzduch a to nedělá dobře tomu mimču, když tu bylo kolem -5 až -7 šla ven, ale víc bych asi nedala, možná s igelitem přes kočárek, ale stejně bych se bála 🙂
jinak jsem střihla do toho podčesaného výplňku od @sufika a udělala malý triko, myslela jsem si že by to mohla být mikča, ale triko bude dobrý, na tu kapucku si zatím netroufnu, bude trochu teplejší na teď na ven bude supr 🙂 zítra dám fotečky .-)
@palosek @daisyr ja kdyz z toho ribu sila leginy tak jsem prave netusila, ze musim natahovat a tak je ma em. takove dobre vycvachtane.. 😅 ale uz vim na priste, ze ten muj strih mam zuzit tak o 30% na nohavici a bude to akorat. takhle je bude nosit jeste v puberte, ale jako kratasy, noo.. 😀 😀 😀
a ted jsem dosila zirafkove pyzamko z mtx pro em. a uplne ji zavidim! je to hoodne prijemny material! no skoda, ze nezbyde i na me..
@ucitelka70 pod mínus 10 s deťmi nejdem vonku ak nemusím, tu k tým -15 ešte aj fúka, takže kosa ako v ruskom filme
ahojte šikulky, nemáte náhodou návod-strih na manducu alebo nejaký iný ergo nosič? ďakujem 🙂
Farbenmix - objednané, zaplatené .. Shipping time: 3-4 days 😉
Dobre ranko divcata uz mam vypytu polku kavicky a vybavene nejake pracovne nalezitosti a mozem vas docitat.vcera som bola uz o 22h v posteli KO, lebo rano som vstavala o pol siedmej na odbery AFP takze vcera sa u nas ani netvorilo ani nekonikovalo, ale zato som oprala vcera 5 praciek a dneska ma cakaju este3, prva je uz v procese prania.
@michamicha krasne triceno i rukavicky, len u nas som rada ked si dame na ruky palcaky, ked su v prani prstove...nasa Miska totiz nemusi rukavicky...
@sufik1 asi myslis ockovanie MMR, pokial ste zdravi ja by som neodkladala, my sme neodkladali dali sme ockovat spolu s kiahnami. mala mala teplotu na 4 den, inak pohodka,
@maroubrabeach to ci si platcom dph aleno nie nic neznamena pre firmy....proste ci kupis tu alebo v zahranici tak ti to dph daju do ich faktury, oni ti musia uctovat dph ci si alebo nie si platcom dph lebo oni su platci...tebe je vyhodne nakupovat od neplatcu dph...a ak by od teba kupil platca dph musi si este doplatit tu dph ktoru mu ty nedas vo fakture. ja mam eshop a nakupujem tu i v zahranici a kazdy mi uctuje do faktury dph.
@animal na SR je to tak ze DIC ti posle postou danovy urad potom ako sa zahlasis na zivnostenskom registri, ma ho tu kazdy ci si platcom alebo nie si platcom dph,
kocky chcem usit domcek pre morca, take nieco ako zmensenina stanu, co by ste tam pouzili ako tycky?
A inak este jedna vec:
Darujem za odvoz stary sijaci stroj Veritas kufrikovy, je pokazeny - lame ihly /asi je tam nejaky posun nieco/ , oprava co som sa informovala by stala do 15 - 20 eur. Tak ak niekoho poznate alebo mate zaujem dajte vediet,
je mi ho luto vyhodit ak by este nejakej maminke co si nemoze kupit vlastny stroj pomohol aj tento.
Dobré ranko...tak u nás je -21stC, a musím tak kolem 10 s malou k doktorce, pořád se ten kašel nelepší. Muž byl ráno u své Mudr. a má to na průduškách :(, takže atb...chjo a pak že mám čas na šití 😠 😠
ahoj, tak já se jdu nasnídat a jelikž je muž doma (klient zrušil schůzku), tak půjdu došít to druhý tričko, akorát jak jsem dělala výstřih fineribem, tak je nějakej velkej 😅 😝 ale párat se mi to nechce 😝
A já doma uklízím a uklízím.... a večer už jsem byla tak hotová, že jsem nic neudělala ☹

ááá probírá se merino, já ulovila limetkovej rib z předchozí hromady a zrovna před chvílí jsem na něj šahala a přemýšlela co z něj ušiju... původně jsem chtěla tričko pro mhd, ale nakonec to bude jen tílko, protože mi na to bude stačit těch půl metříku 😉 fakt se to hodně natahuje, tak jsem zvědavá jak se to bude šít, asi to bude záhul 😝 nevim jak drahouše vystrnadit z pracovny, potřebuju malýmu ušít nový rukavice (miminčí, nesnáší palčáky a jakýkoliv prstový), který neprofouknou... dneska jsme v tom mrazu jen přeběhli cca 100m do krámu a on měl flísový rukavičky, ruce schovaný uvnitř rukávu bundy a když jsem mu je v krámu sundavala, tak měl ledový ruce 😔