Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@lilly2711 Ach jo a já věřila, že to bude všechno dobrý ☹ ☹ ☹ ☹
Myslím na vás obě! A ten problém, co teď diagnostikovali, jakou má prognosu? Samo se to zlepší nebo nezlepší?
Nellie je nádherná!!!
S plenkováním mimineček snad poradím.
Já šila svému minisynovci (měl po porodu těch 3,5kg) plenky podle tohoto střihu na svrchňáčky:
http://ekozahrada.blog.cz/1008/svrchni-kalhotky...
Šila jsem je jako AIO a ještě jsem dala na bříško zmenšovací patentky. S tím zmenšením mu seděly jako novorozenci perfektně. Dávám foto.
Na Jasmínku jsem tyto neměla, ale dávala jsem ve 3 kg (po příchodu z porodnice) čtvercové plenky z bambusového oboustranného froté ze šijemdětem složené na novorozenecký sklad, do toho malou vkládačku přeloženou na půl, na to snappi sponku a přes to vlňáčky od disany, ale použitý už po jednom dítěti. Byly trochu jakoby zdrclý, takže menší, dobře držely a nebyly až po krk 😉
Tak bojujte, holky!!!
@jieff Jé, žirafky, to vypadá ale hodně dobře! Už je to v tabulce? 😀
Jaká je cena za m?
@lilly2711 http://www.anavy.cz/fotky7480/fotos/d_d__vyrp14... Ta panenka na které je to focené, má 37 cm.
gatuse uz stihla mala zaspinit fixou nakolko bolo potrebne v nich uz cele poobedie behat 🙂 taky maly uspech
Tady je toho zase naplkano, ze kdyz jsem hledala odkazy na hromadky, tak jsem si vcelku poklikala, nez jsem je nasla 😀 Ale mam je a uz jdu dopisovat 🙂
@lilly2711 neskusila si dat len obdlizniky do zavezovacej napr disany? savejsie su tie kiko bambusove stvorce aj ked po roku uzivania sa z nich stanu mini stvorce, ale teraz by vam boli isto dobre na obldznik do disany, a pripadne stvrce naskladane do obycajnych home made fleesovych gatusiek .
inak krasne dievcatko drzime palceky. a velke su vam aj babylucy xs/s ? lebo tie su take malinke my sme ich pouzivali na zaciatku /mala mala ked sme sli z porodnice 3100g/ takze mozno toto by bola dalsia varianta
holky, kdo jste měl v první objednávce z mylly merino rib vínovej? měly jste ho ok? já zjistila, že je v něm děsně tekoucích ok, a průznu v ploše :( tak řeším, jestli byla kazová celá látka, nebo se to mohlo přihodit nějakým nešetrným skladováním u mě doma...
@jieff ty žirafy jsou tam teprve ode dneška 😉
@sussanah určitě přidej, protože tam toho je mraky, tak se vše do tabulky dát nedá a když se minimum naplní, tak se může objednat, ale ta minima jsou různá, jak tam vidíš, něco jen 1m, něco metrů 5 (trikoty např.) buď přidej do kategorie, kam to patří, pokud to je jen jiný odstín nebo potisk apod. nebo třeba nakonec
@lillyzelvicka kamasky a bodynko pro dospelaka? to spis kamase, ne? 😀
opet zasadni dotaz, co sijete z patentu?
@sussanah ja delam z patentu pas na gatich a suknich, lemuju tim vystrih, delam naplety dole na trikach/mikinach a rukavech..
@lillyzelvicka ja netusim, to zalezi jak je komu co prijemne.. ja bych z ribu udelala kamase, z interlocku bodyno a triko pro dospeleho. by se mi totiz nechtelo patlat s tim ribem.. 😀 😀 😀
a jeste jeden dotaz, jaky material z mylly pouzit na druhou vrstvu (neco jako teplejsi tricko) pres moiro tricko? Nejlepe mi vychazeji ti jezci.

tady ještě posílám fotku našeho polárníka na Kvildě, mnou ušité na ní nevidíte nic (leda vykukující kuklu zpod maminčiny čepice) ale hřeje ho merino🙂Hřálo statečně, ruce i nohy byly teplejší než moje🙂