icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

rina76
4. feb 2012

všem děkuji 😉

palosek
4. feb 2012

@rina76 díky, takže už vím, jak na to 😀
Add choroby...tak muž na atb, D na atb a já kašlu už taky 😠 . S 😠 starší holky jsou mimo domov, tak aspon nejsou v bacilech.
Do noci jsem šila komplet pro D, legínky, triko + šatovku....ještě zbývají takové ty dodělávky...pak hodím fotečku 😉

dugyna
4. feb 2012

@zojec dakujem a lana si ake pouzila a na olemovanie?
@rina76 sikovna recyklacia 🙂
@palosek mne to funguje, teda islo to stihanut ulozit aj otvorit...tlacit som netlacila...

kalman
4. feb 2012

@zojec Velmi pekná hojdačka aj ja chcem takú 😀 😀 😀

kalman
4. feb 2012

@rina76 Super prácička , velmi pekné 😀

dugyna
4. feb 2012

baby sila som muzovi tielko z tohto merino upletu http://www.detivbavlnke.sk/product_detail.php?q....
ak ma pamat neklame tak som latku pred rokom ako som ju kupila oprala na 60 /naschval, mali byt z toho aj vrchnaky.../ ale potom som tou latkou pokazila stroj ...takze to tak ostalo rok...kym mi muzik kupil tento..
tielko som dokoncila...vcera som ho oprala na 40 beznom programe ..a bohuzil to vyzera tak ze to bude tielko moje,aj ked s vacsim krojenim pod pazou....
je to mozne ze sa to scvrklo aj ked to bolo oprate uz na 60???
ako periete merino uplet?

lillyzelvicka
4. feb 2012

@dugyna hezké 😉
@rina76 hezké recy věci , já jsem u nás ještě neměla vůbec štěstí na nějaké merino 😒
@terezita hele tričko super, mě by to tak nenapadlo nakombinovat 😀

dugyna
4. feb 2012

@lillyzelvicka dakujem

zojec
4. feb 2012

@terezita tie tvoje zbytkove veci su take paradne 😉
@dugyna lano som kupila v remeselnych potrebach, je to horolezecke lano,alebo pracovne lano.. toto ma nostnost do 800kg 🙂 1m stal myslim 0,80centov...

lillyzelvicka
4. feb 2012

@terezita můžu ti poslat střih🙂Proti těm tvojim tričkám je to kapesník 😉

rina76
4. feb 2012

@lillyzelvicka ten den jsem měla obr štěstí, krom toho merino svetru jsem ulovila i župan z bambus/bavlna - z toho mi vyšlo na 4 kapsovky i s vkládačkama 😉, jo svetr byl za 10Kč a župan za 50Kč 😀

lillyzelvicka
4. feb 2012

@rina76 hel ty mě štveš 😀 já jako ráda šméjdím po sekáčích mají své kouzlo pokud to tam nesmrdí plísni 😝

Teď ale už týden marodím s angínou a protože kojím tak je to na dýl 🙂

mehlo
4. feb 2012

dobré ráno všem! já dneska konečně dodělám ty namyšlený čepice a půjdu se věnovat zase něčemu na prodej.

mikulka45
4. feb 2012

@rina76 malému bude teplučko, vyzerá to ako nové, nie recyklované 😉

mikulka45
4. feb 2012

@terezita no ja než sa dostanem na tvoju úroveň... okolo krku dávaš patent, či prúžok?

janula18
4. feb 2012

@rina76 chcem sa opýtať to ten sveter roztrihneš? Nepára sa to potom, či to nejak ukončuješ.

mikulka45
4. feb 2012

ja sa terar ser..m s podšívanou vestou z teplákoviny, robím to podla ott 1/2011...než som olemovala vrecká, to bola dobrá piplačka a mne sa nad tým nechce sedieť do noci, ja som obyčajne o jedenástej ko 😀
potom mi všetko dlho trvá... keby niekto hodnotil moju produktivitu práce, tak si ani na slanú vodu nezarobím 😀 😀 😀

palosek
4. feb 2012

@rina76 tyjo, štěstí 😀 já tam vlezlpa snad 2x a zas jsem prchla...neumím hledat 😅 😅 😅 😀

rina76
4. feb 2012

@janula18 je to rozstříhaný svetr, úplet je to hustý strojový a oka po nastříhání celkem držely, sešívané je to na overlocku a drží to.

dugyna
4. feb 2012

@zojec dakujem 🙂

rina76
4. feb 2012

@palosek já tam byla 2x za půlroku, když jdeme s chlapem tak to nehrozí - ten je hned nervózní kde jsem, tentokrát kočár hlídal starší syn, tak jsem měla čas pohledat, po jarních prázdninách se chystám znovu na "lov", tak snad budu mít zase štěstí

caramilla
4. feb 2012

@terezita To ogga - bogga nelíbí 😀 😀 😀 Já a ogga to je něco jako ty a růžová 😀 😀 😀 Ale líbí se mi ty do modra s kytičkama, co máš dole a nejsou skoro vidět 😀

@kuna Podle příznaků mi to po mejlu napsala jedna paní, co je taky šička a zároveň doktorka. Prý se to pozná tak, že to je během dvou dnů pryč a člověku ten jeden den je úplně šíleně zle. Zvracení totálně z podoby a fakt několik hodin (já jsem blila skoro 12 hodin), průjmy a pak prý zimnice a bolest celého těla. Je to prý prudce nakažlivé a když to vypukne na oddělení v nemocnici, mají to všichno kromě uklízečky 😀
Nic si nevyčítej, protože šíří se to i po internetu, takže se to izolovat nedá 😀 😀 😀
Můj mhd nechápu, ale nic mu není!!! A už by to propuklo. A to s náma oběma blicíma ležel v posteli! 😀 a po Jasmínce dojídal jídlo, protože jsem řekla, že je to už stejně jedno 😀

caramilla
4. feb 2012

Jinak, aby @terezita neřekla, že nic nedělám, tak foto nových typů tréningáčů s pružnýma vsadkama, jak jsem tu už konzultovala. Zkoušela jsem všechno možné a nakonec jsem to vyčešila takovou tou pasovou gumou (jak jsem, @sinala , zavrhla, že škrábe - tak právě akorát hezky ale pruží, ani moc ani málo) - aby neškrábala, tak jsem ji schovala do patentu 😀
Ještě v hlavě putuje verze na sucháče, ale nemůžu to vykoumat, jak to udělat, aby to bylo funkční a neškrábavé 😀

Jinak já šiju jak fretka, ale sériové neoriginální věci, takže to sem nedávám 😖

sinala
4. feb 2012

@lillyzelvicka podprda paráááádní. 😉

sinala
4. feb 2012

@palosek stáhnout mi to jde v poho

terezita
4. feb 2012

@mehlo co jsou namyslene cepice? 😅
@mikulka45 kolem krku davam tu z nejpevnejsich latek, co na trickach vzdycky mam. tady to byl finerib.
@caramilla 😀 😀 😀 no uz jsem si rikala! hele a nebudou ty patentky tlacitt, kdyz jsou hnedle na kuzi?

dankakk
4. feb 2012

@zojec To je úplne super! Prosím ťa, nemohla by si dat foto ako to vyzera roztiahnute- pre predstavu. Alebo nejaku skicu s rozmermi. Vďaka;)

animal
4. feb 2012

@kuna o jakou barvu se ti jedná, něco mám doma a zněčeho bych ti kdyžtak odstřihla

daisyr
4. feb 2012

@michamicha holky tuším šily ze dvou vrstev z wendy fleecu, takže něco takového či podobného
@rina76 tak to je fakt super! krásné nášivky a je to jako nové!
@terezita tady už němá ani cenu komentovat, prostě jako vždycky, super profi

animal
4. feb 2012

@terezita tak ty trika jsou parádní, to by mě snad ani nenapadlo 😉