Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@lillyzelvicka jé, střih na podprdu by se mi také hodil 🙂
@zojec a ta tvoje houpačka je fakt dobrý nápad! Z jak velkého obdélníku jsi to dělala?
@caramilla dík za popis, tak to na nás sedí doma dokonale! Zatracený rotaviry 😝
@animal - to bys byla hodná, možná se spíš zeptám já, ze kterých barev bys mi mohla odstřihnout? Budu mít soft růžový, černý a šedý, tak na aplikace k tomu růžovému - tyrkys, zelenou, červenou, oranžovou, kdyby byla i nějaká žlutá...kromě navy modré, té doma kousek mám.
@kuna tak žlutá se tady vůec neprodává. Na aplikace můžeš použít i flíz (takže žlutou nahraď žlutým flízem) zelenou ti poskytnout určitě můžu, tyrkysové se kouknu kolik mám a pak mám cihlově oranžovou to se kouknu kolik toho mám. červenou nemám a brát asi nebudu, takže jedině, že by se s tebou někdo podělil a já mu odstřihla z jeho kusu pro tebe
baby, nakreslim to vecer ako to asi vyzera, ale je to obdlznik 140x160, ale rozmerom sa medze nekladu 🙂 na tej dlhsej strane je to trosku vykrojene cca 30cm od vrchu so obluka, aby sa do toho lepsie naskakovalo 🙂 nakoniec prevlecene lano cez tuneliky.... spotreba cca 15m lana, dala som 3 vrstvy latky, 2 karabiny, cena - latka cca 10€ (mala som aj nejake zbytky) lano, karabiny, hmozdiny, haky cca 20€ .. vysledna suma 30€ 😉 lana sa daju dat aj pouzite horolezecke, ale tie mi mm nedal 😠
@animal dík za odpověď. Tak můžem se tak domluvit, že z toho, co máš, bys mi odstřihla? Samo ti to zaplatím. S tou žlutou je to teda čára přes rozpočet, chtěla jsem medvídka Pú a ta oranžová je na něj moc oranžová. Ten fleece je dobrý nápad a využiju na menší aplikace. Na tělo medvěda ale nevím...no v nejhorším se budu opičit po Caramille a bude tam krtek, černou budu mít 😀
Prosím o radu - jak mám přišít záplatu na podvlíkačky s tenkého merina? Si s tím nějak nevím rady..
@lillyzelvicka a táto nová podprda je ešte aj lepšia, však?
@daisyr hmm, tak ten už mi došel ☹ jsem poslední kousek toho šedýho nastříhala na kuklu pro Vojtíka 😒
Nechcete se někdo přidat? Budu objednávat flís z Wendy, ale žádná velká hromada 😅 🙂 už mam totiž doma jen ten slaboučkej tahací od Mráze a ten se mi nelíbí 😝
@ucitelka70 jo no ta už je zase vychytanější.A další už bude zase lepší.Furt mi to v hlavě šrotuje jak to vylepšit.Ale střih je stéjný 😉
@michamicha někdo tu psal, že ikdyž je s protižmolkovou úpravou, tak se žmolkuje. Já do něj taky ještě nestřihla...a holky čekají na mikiny 😅 😅
@terezita já si právě dělala střih pro malou na legínky, a má je obepnuté...to jsou ty v kiwi kompletu (http://kucpav.blog.cz/1201/kiwi-komplet )....jsou jen ze dvou dílů, aby to moc netlačilo...tak to zkusím i z toho merino ribu...ale tam bych asi mohla do šířky ještě ubrat...ted jsem je šila z fineribu, ale ještě je malá nezkoušela....prostě zkouším 😀 😀 😀
tak jsem doma ale pořád 2v1 😀 na tlak mi dali nějaké prášky a v termínu pokud do té doby neporodím mě budou vyvolávat protože prý s vysokým tlakem nemůžou nechat přenášet a termín mám v pátek tak jsme dnes říkali že mi to mohli vyvolat třeba dneska at nemusím pořád jezdit sem tam 😝
a ještě otázečka dal by se ten bambusový velur použít na tričko pro malého popřípadě na nějaký overal pro mimčo?nemáte stím někdo zkušenost?
@lenasss myslím, že by to bolo fajn oblečko, ja som šila dva overaly ako pyžamká - sú veľmi príjemné
ak chceš, kuk: https://www.modrykonik.sk/fotoblog/maryol/album...
@maryol krásné věcičky a ten patchwork ty jo 😉

@rina76 tak já teda taky nemám štěstí na takové super kupy svetrů a čehokoli v bazaru, když už, tak to stojí majlant...