icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

daisyr
4. feb 2012

@rina76 tak já teda taky nemám štěstí na takové super kupy svetrů a čehokoli v bazaru, když už, tak to stojí majlant...

daisyr
4. feb 2012

@lillyzelvicka jé, střih na podprdu by se mi také hodil 🙂
@zojec a ta tvoje houpačka je fakt dobrý nápad! Z jak velkého obdélníku jsi to dělala?

kuna
4. feb 2012

@caramilla dík za popis, tak to na nás sedí doma dokonale! Zatracený rotaviry 😝

@animal - to bys byla hodná, možná se spíš zeptám já, ze kterých barev bys mi mohla odstřihnout? Budu mít soft růžový, černý a šedý, tak na aplikace k tomu růžovému - tyrkys, zelenou, červenou, oranžovou, kdyby byla i nějaká žlutá...kromě navy modré, té doma kousek mám.

animal
4. feb 2012

@kuna tak žlutá se tady vůec neprodává. Na aplikace můžeš použít i flíz (takže žlutou nahraď žlutým flízem) zelenou ti poskytnout určitě můžu, tyrkysové se kouknu kolik mám a pak mám cihlově oranžovou to se kouknu kolik toho mám. červenou nemám a brát asi nebudu, takže jedině, že by se s tebou někdo podělil a já mu odstřihla z jeho kusu pro tebe

mehlo
4. feb 2012

@terezita no to jsem čepice co jsem si vymyslela na žádost mamky. Píšu to blbě

zojec
4. feb 2012

baby, nakreslim to vecer ako to asi vyzera, ale je to obdlznik 140x160, ale rozmerom sa medze nekladu 🙂 na tej dlhsej strane je to trosku vykrojene cca 30cm od vrchu so obluka, aby sa do toho lepsie naskakovalo 🙂 nakoniec prevlecene lano cez tuneliky.... spotreba cca 15m lana, dala som 3 vrstvy latky, 2 karabiny, cena - latka cca 10€ (mala som aj nejake zbytky) lano, karabiny, hmozdiny, haky cca 20€ .. vysledna suma 30€ 😉 lana sa daju dat aj pouzite horolezecke, ale tie mi mm nedal 😠

daisyr
4. feb 2012

@sussanah ještě k tomu mylly, jak jsi se ptala, tak opravdu ti ježci mají asi největší gramáž, ale už jen o maličko více, než oboulíc, ale zase je to šířka 150cm, takže ta cena už pak není tak odlišná

terezita
4. feb 2012

@daisyr @sussanah jojo, ti jezcci jsou tlustsi. a mooc prijemni! jsem se do nich bala smiknout.. 😀
a jedna uplne blba OT - jak dlouho varit uzene maso?? ve vsech moudrych receptech jsem nasla do zmeknuti, ale ono bylo uz mekke, kdyz jsem ho dala varit.. no jo, ja neumim varit ceska jidla.. 😀 😀 😀

kuna
4. feb 2012

@animal dík za odpověď. Tak můžem se tak domluvit, že z toho, co máš, bys mi odstřihla? Samo ti to zaplatím. S tou žlutou je to teda čára přes rozpočet, chtěla jsem medvídka Pú a ta oranžová je na něj moc oranžová. Ten fleece je dobrý nápad a využiju na menší aplikace. Na tělo medvěda ale nevím...no v nejhorším se budu opičit po Caramille a bude tam krtek, černou budu mít 😀

stassy
4. feb 2012

Prosím o radu - jak mám přišít záplatu na podvlíkačky s tenkého merina? Si s tím nějak nevím rady..

sinala
4. feb 2012

@terezita uzené z obchodu vařím asi 20 - 30 min, protože ono se dá jíst hned 🙂 . Někdy ho jen osmahnu na pánvičce

ucitelka70
4. feb 2012

@lillyzelvicka a táto nová podprda je ešte aj lepšia, však?

sinala
4. feb 2012

@daisyr hodí se ten oboulíc nebo ježci jako první vrstva nebo je lepší rib ? A u ježků, te třeba taky sříhat menší nebo ne, aby to bylo na tělo?

terezita
4. feb 2012

@sinala dekuji! tak uz to vypinam.. 😅
jako rib nepruzi snad nic.. 😀 😀 ty jezky staci strihat normalne.

palosek
4. feb 2012

@terezita já těm ježkům neodolala. aspoň 0,5m 😅 Pro malou to stačí na legínky i na triko s dlouhym rukávem...doufám. Z climranu mi to vyšlo a má to ještě trošku větší, ale ten teda pruží. Tak snad..... 😀

terezita
4. feb 2012

@palosek ten jsem jeste nestihla smiknout, ale uz se na to taky chystam.. jen nemam nejak uple strihy, vsechno to desne planda, tak snad se mi to nejak podari zuzit, aby se do toho cacorka vesla..

michamicha
4. feb 2012

@daisyr hmm, tak ten už mi došel ☹ jsem poslední kousek toho šedýho nastříhala na kuklu pro Vojtíka 😒

michamicha
4. feb 2012

Nechcete se někdo přidat? Budu objednávat flís z Wendy, ale žádná velká hromada 😅 🙂 už mam totiž doma jen ten slaboučkej tahací od Mráze a ten se mi nelíbí 😝

lillyzelvicka
4. feb 2012

@ucitelka70 jo no ta už je zase vychytanější.A další už bude zase lepší.Furt mi to v hlavě šrotuje jak to vylepšit.Ale střih je stéjný 😉

palosek
4. feb 2012

@michamicha někdo tu psal, že ikdyž je s protižmolkovou úpravou, tak se žmolkuje. Já do něj taky ještě nestřihla...a holky čekají na mikiny 😅 😅
@terezita já si právě dělala střih pro malou na legínky, a má je obepnuté...to jsou ty v kiwi kompletu (http://kucpav.blog.cz/1201/kiwi-komplet )....jsou jen ze dvou dílů, aby to moc netlačilo...tak to zkusím i z toho merino ribu...ale tam bych asi mohla do šířky ještě ubrat...ted jsem je šila z fineribu, ale ještě je malá nezkoušela....prostě zkouším 😀 😀 😀

daisyr
4. feb 2012

@sinala můžeš mít oboulíc klidně i jako 1. vrstvu, na zimu určitě

lenasss
4. feb 2012

tak jsem doma ale pořád 2v1 😀 na tlak mi dali nějaké prášky a v termínu pokud do té doby neporodím mě budou vyvolávat protože prý s vysokým tlakem nemůžou nechat přenášet a termín mám v pátek tak jsme dnes říkali že mi to mohli vyvolat třeba dneska at nemusím pořád jezdit sem tam 😝

lillyzelvicka
4. feb 2012

@lenasss tak hlavně že jste v pořádku 😉
@daisyr pošli mi mail do ip ať můžu posat střih 😉

lenasss
4. feb 2012

a ještě otázečka dal by se ten bambusový velur použít na tričko pro malého popřípadě na nějaký overal pro mimčo?nemáte stím někdo zkušenost?

zojec
4. feb 2012

@terezita tu rozoberate ten rib :D teda, ked sa tak natahuje, aj ostane vytahany, alebo je tak elasticky, ze sa vracia spat? k comu by sa dal porovnat? mam tu BI longiesky, na pohlad to vyzera rovnako 😉 ale tie nepruzia nejak extremne..take nieco by sa mi asi pacilo 😉

kkomtesa
Odpoveď bola odstránená
animal
4. feb 2012

@kuna pokud chceš hnědý soft, tak ten ti taky můžu poskytnout

maryol
4. feb 2012

@lenasss myslím, že by to bolo fajn oblečko, ja som šila dva overaly ako pyžamká - sú veľmi príjemné
ak chceš, kuk: https://www.modrykonik.sk/fotoblog/maryol/album...

lillyzelvicka
4. feb 2012

@maryol krásné věcičky a ten patchwork ty jo 😉

maryol
4. feb 2012

@terezita nádherné kombinácie!
@zojec to chceš povedať, že už to máš hotové?! šikulkáááá!