Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
žienky, dám Vám rýchly tip na maškarný -kamoškina dcéra vyhrala na maškarnom na ľade - bola oblečená ako hladká múka - iba jedno vrece natiahnuté na sebe a napísané na tom hladká múka a k tomu biela čiapka... narýchlo, a aké dobré
@zojec já bych ten rib přirovnala ke klasickému bavlněnému tílku, takovému tomu pánskému (můj táta je nosíval a asi i stále nosi 😉, to žebro je vlasntě 2/2 (2x hladce, 2 oka obratce), ale není v tom elastan. Já zatím moc praktických zkušeností nemám, takto v ruce, když to natáhnu, tak se to pěkně vrátí, ale u oblečení určitě stříhat užší. BI longies nemám, neporadím ☹ ale tam to vypadá dle fotek, že to bude možná pevnější, hustěji pletené... ale třeba někdo poradí, kdo je má
čau, tak jsem dneska došila to druhý tričko a kuklu 😎 ani jedno teda neni dle mne dokonalý, tričko má velký výstřih (takže spíš na léto nebo doma ještě s mikčou) a kukla mi přijde, že asi bude škrtit kolem obličeje, je taková dost na fest 😖 no ale počítám, že Vojtovi bude stejně příští rok malá, tak jí kdyžtak prodám nebo nechám pro druhoše 🙂
holky mam otazku. da sa nazehlovat na softshell nazehlovat? tusim som tu u niekoho videla v albume ze mal na gatiach so softshellu nazehlene reflexne nazehlovacky. ide to v pohode? alebo ma to nejake omedzenia?
@eustoma na softshell sa nažehľovať dá, ale nie priamo, ale cez pečiaci papier, aby si naspálila soft. Ja dávam žehličku na strednú teplotu-2bodky Najprv nechať žehličku cca 15sec, potom po vychladnutí odstrániť fóliu z nažehľovačky a ešte raz prežehliť cca 10 s, stále cez pečiaci papier, je lepšie to najskor vyskúšať
@lillyzelvicka mohla by som ťa veľmi, veľmi poprosiť o strih na tvoju super podprsenku? ďakujem
jaaaj, mtx zase provokuje novotama.. sice to neni tak hezke jako ty hnedomodre a zelene pruhy, ale je to taky peeekne!
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
@kryska5 tak to tielko uz nebude muzove ale moje....
ak ma pamat neklame tak som latku pred rokom ako som ju kupila oprala na 60 /naschval, mali byt z toho aj vrchnaky.../ ale potom som tou latkou pokazila stroj ...takze to tak ostalo rok...kym mi muzik kupil tento..
tielko som dokoncila-ako som pisala...vcera som ho oprala na 40 beznom programe ..a bohuzil to vyzera tak ze to bude tielko moje,aj ked s vacsim krojenim pod pazou....
je to mozne ze sa to scvrklo aj ked to bolo oprate uz na 60???
ako peries merino uplet?
@terezita aaa tvoje levandulová. Stříhám do té levandulové minky, i do té zelené, tak jsem zvědavá. Mám teď nastříháno ani na 10 plín, nějak jsem to poprodávala a jak nemám sušičku tak je to nutné... Tak zítra asi budu patentkovat jak vzteklá 😕
Už bych ho sice měla pomalu učit na nočník, ale nějak to sabotuje, tak to nechám na léto.
jo a jak jsem brala ten azur finerib, tak mne dost zklamal, protože místo jasné modré je to řízlé do šeda...
@terezita http://www.detivbavlnke.sk/product_detail.php?q... tieto pruzky su pekne 🙂
jeee, oni mají myšky http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
@terezita no zas takovou zásobu ne. kapsovek 5 a kalhotovek teď asi 10-14. Takže při blbým schnutí prádla nic moc.
Jo jak jsi na tom příští týden? Teda až nebude takhle hrozně mrznout.
Holky dotaz!!!!! když jsem loni byla na mateřské a pak jsem měla 2 měsíce dovolenou souběžně s rodičákem (v klas. prac. poměru), můžu si z toho odečíst úroky z hypotéky???? Nebo je tam nějaký limit nebo něco dalšího? Přišlo mi od zam. potvrzení o přijmech...
@sufik1 a hypo je jen na tebe nebo i na m? my mame na oba, prvni roky jsem to vykazovala na sebe, ale co jsem doma tak na m. jinak uroky si odecitat muzes. ten rok, co jsem sla na materskou (brezen 2009) a vybirala si pak taky tu dovolenou tak mi vraceli docela hodne! a to jsem myslela puvodne, ze nic nedostanu, kdyz jsem de facto pracovala jen 2 mesice. no a kdyby ti nic nevratili, tak by sis aspon pocvicila vyplnovani formulare.. 😀
pristi tyden jsem na tom blbe, mohla bych jen narychlo v pondeli nebo v utery. ve stredu budu mit litacky po uradech (kupujeme nove faro..) a ve ct. frcime pryc..
@stassy hele co ty stuzky?? 😀 😀 😀 nebo je mam dat sufine nebo jak nebo co? 😅
@terezita Áááách, levandulová... 😵 Ta vypadá parádně 😵
Jinak já se musím pochlubit, že jsem vínové mylly merino zabavila a ušila si rolák a je úžasný. A m. se líbí, že mám za úkol zase něco od těch Finů objednat 😀
@sufik1 Jojo, z dovolené určitě musel zaměstnavatel odvést daně, takže si ten odečet úroků můžeš nárokovat. Jen je možné, že ten odečet nevyužiješ celý, pokud jsi na daních odvedla méně.
@dugyna tiež som nad tými prúžkami rozmýšlala, ale nakoniec som vzala tieto http://www.detivbavlnke.sk/product_detail.php?q..., lebo som chcela niečo príjemné na leto 😉

@lillyzelvicka ďakujem!!!