icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

maryol
4. feb 2012

@lillyzelvicka ďakujem!!!

ucitelka70
4. feb 2012

žienky, dám Vám rýchly tip na maškarný -kamoškina dcéra vyhrala na maškarnom na ľade - bola oblečená ako hladká múka - iba jedno vrece natiahnuté na sebe a napísané na tom hladká múka a k tomu biela čiapka... narýchlo, a aké dobré

daisyr
4. feb 2012

@maryol také jsem si dovolila nakouknout a fakt super krásné věcičky šiješ

daisyr
4. feb 2012

@zojec já bych ten rib přirovnala ke klasickému bavlněnému tílku, takovému tomu pánskému (můj táta je nosíval a asi i stále nosi 😉, to žebro je vlasntě 2/2 (2x hladce, 2 oka obratce), ale není v tom elastan. Já zatím moc praktických zkušeností nemám, takto v ruce, když to natáhnu, tak se to pěkně vrátí, ale u oblečení určitě stříhat užší. BI longies nemám, neporadím ☹ ale tam to vypadá dle fotek, že to bude možná pevnější, hustěji pletené... ale třeba někdo poradí, kdo je má

terezita
4. feb 2012

@daisyr @zojec presne, taky me ten tatkuv stary natelnik napadl.. 😅 jen je to teda o dost prijemnejsi material! a tensi..

michamicha
4. feb 2012

čau, tak jsem dneska došila to druhý tričko a kuklu 😎 ani jedno teda neni dle mne dokonalý, tričko má velký výstřih (takže spíš na léto nebo doma ještě s mikčou) a kukla mi přijde, že asi bude škrtit kolem obličeje, je taková dost na fest 😖 no ale počítám, že Vojtovi bude stejně příští rok malá, tak jí kdyžtak prodám nebo nechám pro druhoše 🙂

eustoma
4. feb 2012

holky mam otazku. da sa nazehlovat na softshell nazehlovat? tusim som tu u niekoho videla v albume ze mal na gatiach so softshellu nazehlene reflexne nazehlovacky. ide to v pohode? alebo ma to nejake omedzenia?

pupies000
4. feb 2012

@eustoma na softshell sa nažehľovať dá, ale nie priamo, ale cez pečiaci papier, aby si naspálila soft. Ja dávam žehličku na strednú teplotu-2bodky Najprv nechať žehličku cca 15sec, potom po vychladnutí odstrániť fóliu z nažehľovačky a ešte raz prežehliť cca 10 s, stále cez pečiaci papier, je lepšie to najskor vyskúšať
@lillyzelvicka mohla by som ťa veľmi, veľmi poprosiť o strih na tvoju super podprsenku? ďakujem

dugyna
4. feb 2012

takze dnesny vytvor recyklovany sal, nasila som nan kvetinky aby ladil s capicou..poviem vam stacilo mi som rada ze je hotovy...a okraj salu je okraj z deky ikea 🙂
omluvam sa do fotky mi vbehla mala s jej strojom 🙂a viacej mi sal nedovolila fotit

terezita
4. feb 2012

jaaaj, mtx zase provokuje novotama.. sice to neni tak hezke jako ty hnedomodre a zelene pruhy, ale je to taky peeekne!
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

dugyna
4. feb 2012

@kryska5 tak to tielko uz nebude muzove ale moje....
ak ma pamat neklame tak som latku pred rokom ako som ju kupila oprala na 60 /naschval, mali byt z toho aj vrchnaky.../ ale potom som tou latkou pokazila stroj ...takze to tak ostalo rok...kym mi muzik kupil tento..
tielko som dokoncila-ako som pisala...vcera som ho oprala na 40 beznom programe ..a bohuzil to vyzera tak ze to bude tielko moje,aj ked s vacsim krojenim pod pazou....
je to mozne ze sa to scvrklo aj ked to bolo oprate uz na 60???
ako peries merino uplet?

dugyna
4. feb 2012

@lenasss drzim palceky

sufik1
4. feb 2012

@terezita aaa tvoje levandulová. Stříhám do té levandulové minky, i do té zelené, tak jsem zvědavá. Mám teď nastříháno ani na 10 plín, nějak jsem to poprodávala a jak nemám sušičku tak je to nutné... Tak zítra asi budu patentkovat jak vzteklá 😕

Už bych ho sice měla pomalu učit na nočník, ale nějak to sabotuje, tak to nechám na léto.

jo a jak jsem brala ten azur finerib, tak mne dost zklamal, protože místo jasné modré je to řízlé do šeda...

dugyna
4. feb 2012
kuna
4. feb 2012

@animal jo taky, beru vše 🙂

terezita
4. feb 2012

@sufik1 kdyz mas takovou fajnovou zasobu plinek tak s ucenim na nocnik pockej 😉 hele a emmca to v h.veku taky sabotovala.. jak zacala behat tak nemela na nocnik ani pomysleni.. 😅
@dugyna ale ten je moc klucici.. ale jinak taky pekny!

sufik1
4. feb 2012
terezita
4. feb 2012

@kuna ted jsem nedocitala, jake barvy ma animal k dispozici, ja ti kdyztak muzu dat ten hnedy soft.
@sufik1 jen jsou moc zuzu.. ale jinak mysky dooobry!

dugyna
4. feb 2012

@terezita co ja viem ja rozmyslam ze ho malej kupim 🙂

sufik1
4. feb 2012

@terezita no zas takovou zásobu ne. kapsovek 5 a kalhotovek teď asi 10-14. Takže při blbým schnutí prádla nic moc.

Jo jak jsi na tom příští týden? Teda až nebude takhle hrozně mrznout.

Holky dotaz!!!!! když jsem loni byla na mateřské a pak jsem měla 2 měsíce dovolenou souběžně s rodičákem (v klas. prac. poměru), můžu si z toho odečíst úroky z hypotéky???? Nebo je tam nějaký limit nebo něco dalšího? Přišlo mi od zam. potvrzení o přijmech...

sufik1
4. feb 2012

@kuna mám tu taky - bledě modrá, růžová, oranžová, zelená

terezita
4. feb 2012

@sufik1 a hypo je jen na tebe nebo i na m? my mame na oba, prvni roky jsem to vykazovala na sebe, ale co jsem doma tak na m. jinak uroky si odecitat muzes. ten rok, co jsem sla na materskou (brezen 2009) a vybirala si pak taky tu dovolenou tak mi vraceli docela hodne! a to jsem myslela puvodne, ze nic nedostanu, kdyz jsem de facto pracovala jen 2 mesice. no a kdyby ti nic nevratili, tak by sis aspon pocvicila vyplnovani formulare.. 😀
pristi tyden jsem na tom blbe, mohla bych jen narychlo v pondeli nebo v utery. ve stredu budu mit litacky po uradech (kupujeme nove faro..) a ve ct. frcime pryc..
@stassy hele co ty stuzky?? 😀 😀 😀 nebo je mam dat sufine nebo jak nebo co? 😅

sufik1
4. feb 2012

@terezita hypo je jen na mě. Já v podstatě nepracovala, jen mi šla ta dovča. Daní se dovolená???? Jestli ne, tak to nemají z čeho odečíst a nevím, jestli je tam ještě nějaký minimální limit přijmu

terezita
4. feb 2012

@sufik1 dovolena se dani. ja na tom potvrzeni o prijmeh od zamestnavatele mas prijem udany nebo ne? no o ty uroky z hypo se snizuje danovy zaklad, ale byla tam taky nejaka horni hranice, kolik ti maximalne vrati.. ale ja uz to vsechno zapomnela, jak se me to nejak netyka..

daisyr
4. feb 2012

@sufik1 z dovolené si můžeš ty úroky odečíst, ale nevím, kolik jsi min. rok měla peněz, pokud méně jak 68tis., tak si může nechat odečíst zdan. položku na tebe manžel a vrátí mu vše za celý rok (cca 24tis.)

daisyr
4. feb 2012

@terezita tak levandulovou ja neee 😉

sufik1
4. feb 2012

@daisyr no jo, když ten můj chlap si mě nevzal 😖 😖 😖

baarca
4. feb 2012

@terezita Áááách, levandulová... 😵 Ta vypadá parádně 😵
Jinak já se musím pochlubit, že jsem vínové mylly merino zabavila a ušila si rolák a je úžasný. A m. se líbí, že mám za úkol zase něco od těch Finů objednat 😀

@sufik1 Jojo, z dovolené určitě musel zaměstnavatel odvést daně, takže si ten odečet úroků můžeš nárokovat. Jen je možné, že ten odečet nevyužiješ celý, pokud jsi na daních odvedla méně.

terezita
4. feb 2012

@sufik1 ne? ja myslela, ze jsi vdana.. 😅

mikulka45
4. feb 2012

@dugyna tiež som nad tými prúžkami rozmýšlala, ale nakoniec som vzala tieto http://www.detivbavlnke.sk/product_detail.php?q..., lebo som chcela niečo príjemné na leto 😉