Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
čau, dneska jsem nic neušila, zejtra to musím napravit 😉
jenom jdu nahlásit, že jsem prvně prala bundu s nažehlenou reflexní páskou z vtc a páska z bundy opadala, nevydržela ani 1 praní ☹
@michamicha jejej a už je to tady. Takže to nebyla moje chyba, když jsem prala tu kombinézu
@mehlo ještě jí mám na jedné bundě, ta je z jiného materiálu, tak uvidím jestli nevydrží ani tam 😖
@dugyna - s tým merinom je to záhada. Šila som z neho niekoľko vlniakov pre viac bábätiek - predprané na 60 a potom sa vlniaky prali v pračke na 40 (neviem, či niektorá mamina prala aj na 60) a nič sa nestalo... Ušité merino veci na oblečenie (tielko, tričko, kamaše) periem na 40 (tiež pred šitím predprané na 60), ale vždy to dám do sieťky, aby sa zbytočne nenaťahovalo. A nenechávam odstrediť do konca - len chvíľku a vytiahnem (mám 16ročnú pračku 400 ot/min.). Možno niekto iný bude vedieť, čím to je, že sa predprané merino na 60 ešte sperie pri 40...
Holky, myslíte, že bych mohla použít na miminkovske body na zapínání mezi nožky ty plastové patentky ze šd? Nemáte s tím zkušenosti, jestli to třeba není moc tlusté? Děkuju! 🙂
@caramilla a co tahle? chlupaťoučká kalhotová minky. Ještě bude zelená. To mne inspirovala @palosek
ale vyšla mi nějaká větší, asi ji budu muset přešít a utáhnout gumičky. Chlap když to viděl, tak jen protočil oči. Na kluka a fialkovou 😕 no a co, na zadku to stejně vidím jen já a už tam má kytky a ovce, tak co by nemohl mít i takovou...
a vůbec jdu spát. A mmch, na ekozahradu koukám pořád, to když něco dlouho nešiju a zapomenu, jestli má být gumička před nebo pod, pul nahoře nebo dole... takže koukej tvořit a psát, protože BEZ TOHO TO NEJDE!!!!!
@lillyzelvicka Velury z Mylly jsou fajn, barvičky jsou nádheré, syté (mám žlutou, olivovou a tyrkys), těch 20% uměliny tam je ale znát... Šijou se pěkně.
Bamb. froté proužky mám růžové, jsou krásně hebké a měkké, středě silné nadýchané, nošením měknou a příjemní, akorát je to froté, takže se to zatrhává.
@michamicha Mně jako dobrý flís přijde Ikea dětská deka 😉
@maly_prcek a ten mylly velur se tahá a nebo netahá?
OT tak my máme zase asi zánět středního ucha. Vzbudil se před chvílí a strašně plakal a sahal si na ucho. Jé to bude zase noc
@sufik1 ten mylly velur se netahá, krásně se s ním šije, akorát po vyprání (vysrážení) se mi kroutily okraje, ale myslim si, že se to dá vyřešit i tím sešitím před vypráním, aspoň to se mi vyplatilo při praní úpletů, vůbec se nekroutí 😉
@michamicha a lepí se chloupky při praní jako u aksamitu? Bez sušičky je to hrůůůza
ty jo, tak to už si nepamatuju ☹
@sufik1
@sufik1 Nepruží, chloupky jsou takové nízké, takže nelepí. Znáš welur od wendy? Je stejný...
tak já budu mít dost materiálu na recyklaci 😅 spoustu těch triček co jsem chtěla prodat na aukru mi zůstane doma neprodaných, tak bude mít malej hafo triček a kraťásků na léto 😀
@mehlo ou ou ☹ Přeji brzské uzdravení ...
@sufik1 Jó, minky já můžu 😀
ZAvřela jsem se na celý večer do pracovny, střihla na troje tréningáče a nevylezla dřív, než jsem byla spokojená s inovací 😀
Takže vsadku jsem nakonec napevno přišila k zadnímu dílu, nevím, proč by měla být odendavací, patentky jsem zrušila a dala jsem sucháč. Na vsadky jsem použila bambusový sportovní úplet "ze spoďárů", přišla jsem na něj úplně omylem, když jsem stříhala patent a vybírala, která barva se mi hodí k těm kytičkám z mylly a našla ten bambus 😀 Zítra vyzkoušíme!
Jinak jsem s tímto typem trénovacích kalhotek pro chodící dítě fakt spokojená, odklápěčky asi doodklápěly 😀 😀 😀
Ekozahradu jsem teď zanedbávala, mám nafocený dva fotonávody (co asi, že 😀 😀 😀 ) a nakreslený střihy, jen to nascanovat a naházet to tam. Takže ještě tak asi 10 let práce... 😖
No nic, jdu věšet plíny... (JÁ CHCI SUŠIČKU!!! NEBO ALESPOŇ PEMPRSKY! 😝 )
@animal šlo by čtvrt metru od každé té barvy? Myslím jsme se domlouvaly na zelené, tyrkysové, oranžové
@terezita díky, hnědou bych si vzala - taky šlo by tak čtvrt metru? A náhodou červenou bys neměla? (jen zkouším 😵 )
@sufik díky, takhle už to mám od holek celkem vykryté, ale kdyby to nevyšlo, tak taky nabídku ráda využiju 🙂
dočteno nemám, snad někdy 😀
a další dotaz - jak jsou na tom climayarn z MTX a oboulíc merino mylly co se týče výhřevnosti? Je to mylly o tolik teplejší? Sice je tam víc vlny, ale ten climayarn se mi zase víc líbí jako funkční, že hezky odvádí pot...máte zkušenost?
holky krasne vytvory. no na vas sa nechytam. kym vytvorim nieco co tu v poslednej dobe bolo pridane tak to potrva. som sama zvedava.

@barcav no tak to je špatný, taky soucítím zažila jsem problém s plynem, to nebylo tak strašný, bylo to v létě, takže jsme byli jen bez teplé vody, ale aspon nějaká, vy nemáte žádnou. To je drsný