icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

wewe22
6. feb 2012

vnutro je flis jedna vrstva sa pripina na suchac aby sa dala pouzit aj v zime aj na jesen vrchna je sustak vrch je len siroky limec neda sa spravit kapuca
@eustoma

terezita
6. feb 2012

@kuna cervene mam jenom metr, to mi bude tak tak stacit na jednu bundu.. ☹ te hnede ti ten ctvrtmetr rada smiknu a pak nejspis nekde osobne zase predam, ne?
@caramilla jeee tak tohle mi je o dost sympatictejsi, s tim suchacem 😉 tak jsem zvedava, jak to projde testem.. a teda koukam na tu zuzu podlozku.. 😀 😀 😀
@medvi11 krasny tuniky! hlavne ta kocici! 😵
@sufik1 ta prouzkovana odklapecka se mi libi! jen me to prijde desne komplikovany, ja bych se v tom siti ztratila 😅
@barcav jaaaj, tak snad to nebude stat majland.. no hlavne ze to nebyl kotel/topeni..

dugyna
6. feb 2012

baby komu sa posielaju na ucet tie peniazky za softshell? myslim na SK

kuna
6. feb 2012

@terezita jj, pak se zase domluvíme, ale určitě to nebude tento týden, to jsem ráda, že žiju 😀

terezita
6. feb 2012

@kuna nene, to pockame, az bude teplej.. 😅 😀

caramilla
6. feb 2012

@terezita žužu podložku jsem si kupovala speciílně kvůli tobě, aby na ní vše vyfocené vyniklo 😀 😀 😀
Nesnáším tu tmavou zelenou, fakt bych ji nepřežila (pracovala jsem v ČSOP, všechno jsme měli zelený - hlavně služební oblečení s kytkoptákem 😝 😝 😝 😝 ), tato je navíc ekologická (recymateriály) 😀

Testování možná nedopadne, protože dítě zabiju a já půjdu do kriminálu. Od rána ječí, prudí, nemůžu se nasnídat, furt po mě leze, ale když ji vezmu na klín, nesmím se jí dotknout, nesnáší, když jí držím třeba rukou nebo tak. Já z ní fakt zešílím!

zojec
6. feb 2012

pekne ste nasili zas 😉

@caramilla myslim, ze nase deti su dnes naladene na rovnakej vlnovej dlzke... alebo ja som vstala hore ritou??? 😠

lillyzelvicka
6. feb 2012

@caramilla hele tak ty děti jsou asi dneska stéjné malý mi to taky od rána dělá teda teď se trošku uklidnil 😉

animal
6. feb 2012

@kuna no tak já té oranžové mám už jenom cca 69x33cm + nějaké cancoury 🙂 a tyrkys cca 54x47cm + cancoury. To můžu teda celé poskytnou a zelená i hnědá by nebyl problém. Těch mám dost. Stačilo by to takhle??

wewe22
6. feb 2012

sikulky este jedna otazocka ak som dala bamb frote vyzrazat na 60stupnov uz sa viac nezrazi? chcem sit nohavickove plienky

monr
6. feb 2012

kočky, hromadná pochvala: tričká, plienky, nohavice, hojdačka, a ostatné, nádhera.
chorým malým, veľkým skoré uzdravenie

terezita
6. feb 2012

@caramilla to me napadlo, ze me chces provokovat.. 😀 😀 ne ale ta zelena je fakt desne hnusna, to mas pravdu. presne tenhle odstin nesnasim. ja ji stejne skoro nepouzivam, bo nemam pravitko a kdyz rezu podle toho skolniho plastoveho, tak ho jen okrajuju.. :- 😀
ha a protifka, ta nase dcera vyvadela vcera, ale to byla unava. jenze ona preci uz po o. nepujde spat, ze? 😝

caramilla
6. feb 2012

@zojec ; @lillyzelvicka Tak dneska bude zápis do g. knihy rekordů v počtu malých minivraždiček 😀 😀 😀 Jasmí jsem seřvala, pak pochovala, dala jí zakázaného dudlíka a už seká dobrotu 😀 Těsně před vraždou se uklidnila...

@terezita Mě se líbila barva / rozměr / ekologičnost a když jsem ji klikala do košíku, chechtala jsem se při pomyšlení, co tomu řekneš 😀
Hele, Terez, ta stužka se srdíčkama na té šňůře na dudlík se mi trhá ☹ Ona je taková křehká, možná je to tou stříbrnou nitkou. Ostatní stužky jsou u tebe OK? Zkoušely jste to používat?

lilly2711
6. feb 2012

@caramilla vdaka za rady, urobila som to podla toho strihu, len som ho trosku upravila 🙂 🙂 🙂 .pridavam foto.

a vsetkym vdaka za mile slova na povzbudenie, dnes mame poradnu, tak uvidime, kolko pribrala.

terezita
6. feb 2012

@caramilla no me se zatim zadna stuzka netrha a to je uz mam nasivane na hadrech pres 2 roky.. to bude urcite tou barvou! 😀 😀 😀 a ty klipy se stuzkou mam zatim v provozu 4 a zatim si tedy nikdo nestezoval.. to by bylo nemile, emile! kde se tam co presne trha?
@lilly2711 teda to je kocicka prtava! a jak ji to slusi! 😵

season
6. feb 2012

@mehlo neviem, či sa dá u vás kupiť OTIPAX L, odporučila mi ho ušná doktorka, ked sme malí pred rokom problem s uškom. Totiž mladý sa ani nedal poriadne vyšetriť. Tie kvapky sú do uška od bolesti a ked som to dala hned pri prvých príznakoch, tak to prešlo bez návštevy dr. Ale hlavne nám kázala vyplachovať nos a vysmrkať. Prípadne odsávať, lebo to je proste z nádchy.

lillyzelvicka
6. feb 2012

tak jsem zrovna během spánku malého spíchla recy tepláčky- nějak jsem pořád šila něco jiného a tepláčky nám došli 😀

season
6. feb 2012

@caramilla ad inovované odklápačky ale tieto nedržia stále na páse? Vlastne ich dáš zakaždým celé dolu?

caramilla
6. feb 2012

@lilly2711 Téda, ty jsi to úplně totálně vytunila, ty srdíčkově obšívaný jsou nejhezčí 😀 😀 😀 A sedí jí dobře, ne? 😉
Ty jsi tak šikovná na to šití, škoda, že na to nemáš více času a energie, to bychom koukali 😀
Dej pak, prosím, vědět, jak to s váma vypadá. Já na vás fakt myslím! A jsem lehce nervózní 😉

@terezita No, já přesně nevím, jak jsi to sešívala. Já sešila tu dva konce na OL a pak prošila přes to prošití na OL po rubu složené a tak dokola. A trhá se to u toho prošití OL, jakoby vedle. Už se mi to jednou utrhlo, když jsem to zkoušela u toho šití, tak to jsem rovnou ustřihla a udělala znovu, myslela jsem, že jsem to nějak blbě ušila na tom OL. Zatím se to neutrhlo, je to jen asi 1mm natržený, ale radši ho Jasmínce budu dávat jen do kostela 😀

A jako reklamu na mylly Jasmínky krémovej kompletek body + kamaše k šatičkám.

Tak nafocená nová kolekce tréningáčů pro Jasmí a na ekozahradu. Mám nafocen fotostřih, snad dneska dodám. Jsem z nich totálně nadšená! Jednak jsou to super spoďáry, krásný, dělaj malej zadek, jsou sexy a jednak jsou fakt praktický 😀 Jen ještě netrénovali hov... To bude asi slabší. Dneska jsme totál. pos. odklápěčky, protože jsem tyhle zrovna potřebovala nafotit. A je to dobře, mě by jich bylo líto 😀

caramilla
6. feb 2012

@season jo jo, to nejsou odklápěčky, to jsou klasické tréningáče - nepromokavé spoďáry, co se pokaždé sundají dolů, jako sundaváš spoďáry, když jdeš na WC 😀 😀 😀 😀 😀
Pro nechodící děti to podle mě není, ale naopak je to super, když už dítě buď stabilně stojí a nebo si i samo už kalhotky obléká/svléká. Jde to hladce.
Vkládačku budu přichytávat vzadu a ve předu na sucháče. Tedy doma nám ne, ale na prodej asi ano. Protože dítě samo si neohlídá, že se mu plenka pokrčila a nesrovná si ji. Co jsme včerta testovaly, tak tam vkládačka držela spolehlivě a nekrčila se, i když jsem ji měla jen na volno.

animal
6. feb 2012

@caramilla tož to je paráda, daleko menší spotřeba sucháče, kterej je drahej

daisyr
6. feb 2012

@sufik1 ty jedeš, musím si uložit link na tvoje stránky

@medvi11 super tuničky, také se mi libí hlavně ta červená či bordó 😉

daisyr
6. feb 2012

@lilly2711 malá je nádherná a moc ji to sluší v tebou ušitých gaťkách 😉 , přeji úspěch při kontrole!

@caramilla tréningáče také musím našít a ten nápad s tou přišitou gumkou vzadu mi přijde taky dobrý. Už se těším na návod 😉

eustoma
6. feb 2012

holky este otazocka, kde sa da kupit nejaku sustak? resp. takto kvalitny sustak.

eustoma
6. feb 2012

@eustoma kludne nejaky velkosklad.

palosek
6. feb 2012

@lilly2711 kalhotky parádní, malá je nádherná 😵 😵

@caramilla treninkáče jsou super. zvlášť ty "oblázkové" 😀 Ten mylly komplet...to je ten oboulíc?

Já konečně došila žužu komplet pro D, Ale ty střihy z Ott...tak triko 86 má akorát, ale ty šaty mi přijdou zas velký...tož sice jí vydrží, ale já ji chtěla mít šik...možná ještě upravím.. 😉 A bez šatů to muž odhadl na pyžámko 😝
@terezita a už začínám mít na toliko růž.barvy averzi 😀 😀 😀
Kdo by chtěl střihy...hodím někdy na blog 😉

kuna
6. feb 2012

@animal jojo, beru to tak, jak píšeš 🙂. A já myslela, že hnědou nemáš, to jsem si asi blbě přečetla, tak to bych o něj nemusela okrádat @terezita 😀

@lilly2711 ty plínečky jsou nádherný a taky držím palce na poradnu!

@caramilla krásný tréninkáče, hned bych si šla zatrénovat sama 😀

animal
6. feb 2012

@kuna klidně ti dám i hnědou, té mam hafo

eustoma
6. feb 2012

@animal mam otazocku k nazehlovackam. k nim su tie internetove ceny? alebo za nejaky vecsi pocet su lepsie, teda v hromadke ci su l;epsie ceny. dik za odpoved.

kajark
6. feb 2012

ak chcete niekto strih burda na panske sportove nohavice, 3/4 taky, kratasy napiste do IP poslem vam mailom 🙂