icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ivuska.h
6. feb 2012

@zojec Já bych tam dala něco s elastanem, buď vyloženě plavkovinu nebo patent. A na Klárku se mi tréningáče hodně osvědčily, hlavně mimo domov.

caramilla
6. feb 2012

Tréningáče vydržely první testované ho... A 100% 😀
Jen ještě musím pozměnit střih, ještě nejsem 100% spokojená. Že já jich našila včera tolik. GRRRRR 😖

caramilla
6. feb 2012

@zojec už jsem to psala ráno - bambusový sportovní úplet ze Šijem dětem 😉

Já si myslím, že se tréningáče vyplatí, je na to spotřeba málo materiálu, jsou jednoduchý a nedá to tolik práce. My se učíme na nočník už dlouho, jako že to zkoušíme, takže je používám fest😉

gucz
6. feb 2012

@kalman ja tiež tie nažehľovačky 🙂

caramilla
6. feb 2012

reklama ny kytky z mtx 😀

terezita
6. feb 2012

@caramilla strih tricka hezky, ale s latkou u me nepochodis.. 😀 😀 😀

mehlo
6. feb 2012

@caramilla teda ty vypadají dobře, ale já bych si to na sebe nenavlíkla, žužu taky moc nemusím. Mám tu pár kousků pro holčičky, ale pořád nebo na všechno bych to nedávala

caramilla
6. feb 2012

@ terezita proč ne? 😀 😀 😀 😀

@mehlo ; @terezita Budete se divit, ale Jasmína růžovou nenosí o nic víc než ostatní barvy! 😉 Já žádnou kromě černé a oranžové nediskriminuju, i když dost ulítáváme na světle modré do tyrkysova:D

animal
6. feb 2012

no moc vás nestíhám dočítat, protože už řeším kompletování tabulek a byli jsme venku...... tak pokud něco potřebujete k softu a nažehlovačkám, tak IP nebo mail prosím je to rychlejší

animal
6. feb 2012

@caramilla ááá paní Caramilla se nám nějak nudí, už aby ti dorazily výztuhy, aby ses nenudila 😀 😀

season
6. feb 2012

@mehlo pokial už to bolo na pichanie, tak asi sa ATB nedá vyhnúť. My sme s predpísanými ATB od ušnej išli k obvodnej dr. na CRP - to bolo negatívne, takže sme tie ATB nebrali. Ale on by si tie uši pichnúť ani nedal, iba keby ho uspali ☹ a za dva dni po tých kvapkách mu to prešlo. Mal predtým nádchu?

kajark
6. feb 2012

Strih na panske nohavice som posielala, ak este niekto chcete a ste prehliadli prispevok tak mi napiste do IP vas mail 🙂

veronik77
6. feb 2012

@mehlo k uším - kamarádka nedá dopustit na tvaroh s nakrájenou cibulí - dát do kapesníku a nechat na oušku. Držíme palce, ať se vás to rychle pustí 🙂

mehlo
6. feb 2012

@season má strašnou rýmu. Jo píchnutý to bylo. Jdem za chvilku dát první ATB.
@veronik77 díky taky vyzkoušíme.

eustoma
6. feb 2012

holky nemate niekto strih na detsaku bundu, budem ju robit so softshelu, velkost cca 80-90, aby som nemusela vyrabat. nejak do robenia strihom sa mi moc nechce.

eustoma
6. feb 2012

inak so softshelom som dopadla tak,. ze ked som spocitala, ze na co vsetko ho potrebujem, tak budem objednavat nakoniec napriamo. potrebujem necelych 50m, tak vezmem 5 farieb.

xashen
6. feb 2012

Zdravim, nemate nahodou nekdo zkusenosti s luperem? Ve wendy ho ted maji za akcni cenu 50,- za kilo a pisou ze je to termofrote 80 % bavlna a 20 % polyesteru. Akorat teda ty barvy nic moc.

terezita
6. feb 2012

@caramilla blba otazka 😀 😀 😀
a teda jak jsem se zarekla, ze na sebe sit nikdy nebudu, tak jsem si pred chvilkou pri kouzelne skolce lupla triko z fialoveho fineribu.. 😀 😀 😀 a asi ho uz nesundam 😅

vdovec
6. feb 2012

a ze zbytku spodárky 🙂)

lillyzelvicka
6. feb 2012

@terezita foto 🙂

vdovec
6. feb 2012
terezita
6. feb 2012

@lillyzelvicka se neumim sama vyfotit 😅 zvladla jsem jenom bystu.. 😀
@vdovec neprovokujte me dneska tou ruzovou.. 😅 uz me staci, ze tu zlobi cele odpoledne nase podarena dcera.. 😀 😀 😀

terezita
6. feb 2012

.. tady.. 😅 😀 od prsou dolu je to normalni tricko s dlouhym rukavem..

lillyzelvicka
6. feb 2012

@terezita ty jo pěkné i když vidím jen kousem a ten puntík to je co ?

ucitelka70
6. feb 2012

@terezita zaujímavé tričko, pekné.... aj maminky si majú šiť......

terezita
6. feb 2012

@lillyzelvicka to patri k tomu, je to loop, nakrcnik ci jak se tomu rika hezky cesky..

caramilla
6. feb 2012

@terezita Bomba! Já si říkala, že bys měla taky obšťastnit sebe 😀 To teď uvidíme věci!
Hele ona Lenka asi myslela, co to je za materiál, ne? 🙂

@vdovec Jsme dneska měly stejně růžový den! A ty trika jsou dost stejný 😀 😀 😀 Takže hezkýýý!

terezita
6. feb 2012

@caramilla aha... @lillyzelvicka tak teda bavlna od mraze 😅
no hele peto uz jsem si tu vcera obkreslila 3 strihy na sebe.. jen me vadi, ze je na ty moje hadry potreba tolik latky.. 😅 😀 s em. je to o dost snazsi.. 😉

caramilla
6. feb 2012

@terezita 😀 😀 😀 😀 No, vida!
Hele, a to je bavlna s elastanem? Nebo tričkovina? To jsem tam nikdy na e-shopu neviděla. Všechno buď umělý nebo vyprodaný 😀

terezita
6. feb 2012

@caramilla to neni uplet. je to normos bavlna, meli ji i ve bordoooo.. 😅 davala jsem to em. na saty s tema motylama.
ono jak je to v tom vystrihu tak je to dost siroke a da se to pretahnout v pohode pres hlavu..