Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Baby, stratila som tabuľku na mylly hromadku:( prosím link. Vďaka!
@kuna téda, manžestráky super!
@kuna no, to je nářez! Jedna z nejhezčích věcí, co jsem tu za poslední dobu viděla 😀
@crawler pacičku položit nahoru na šroub. Já mám teď orig. a funguje to dost stejně. Opravdu zkus posouvat polohou jehly. Ty máš stroj se šířkou více jak 5 mm? Nebo jestli to máš jako já, že se ti po zapnutí jehla automaticky zarovná na kraj, tak pak v šířce 5mm to i mě o tu patku štrejchalo, ale stačilo maličko posunout a bylo to OK. Dá se šít do šířky těch 4,5mm, tedy u mě, spolehlivě. Přišívala jsem tak i lastin 3krokým cikcakem.
Kdyžtak mi napiš SMS, že mám shánět kupce! 😉
žienky poradte, treba nám reklamovať kočík..... najlepšie by bolo asi kurierom poslať., ako posielate veci cez kurierov? ktorí sú spoľahliví a cenovo výhodní? treba vraj poslať celý podvozok, na oboch veľkých kolesách sú vady, na jednom brzda zlomená a na druhom tá tyč v strede kolesa - my to voláme špic. Aké majú ceny?
babule, zas toľko nádhery, musím len chváliť.
Holky, @lillyzelvicka nebo kdo máte Veronicu, jde na to tak klasická kráčející patka, co používají holky na brothera?
Ahoj,
vracím se po odmlce, celý týden jsem se ve všech volných chvílích učila, co to šlo.
Bohužel to opět nedopadlo, vyhodil mě, další termín mi nedá, protože chce čerpat dovolenou. Byl evidentně rozhodnutý předem, podle toho, jak hnusně se ke mně choval. Bojovala jsem a je to k ničemu.
Jen, když jsem odcházela, tak jsem mu dala koláč, co jsem včera odpoledne s Matíkem pekla a měla ho s sebou k svačině, se slovy, že pro něj něco mám, ať pozná, že svět může být i hezký. Najednou mě to napadlo, tak jsem to udělala, on je prostě fakt chudák, co nenávidí svět a hlavně ženské.
všechny výtvory jsou dokonalé, já už se moc těším na šití, chybělo mi to ten týden.
baby ako prosim robi okraj na rukave spodku tricka a vystrih....ak zrovna nemate doma lemovaciu gumicku? nejake tipy vas poprosim...mam tu nastrihane dve tricka...a nechce sa mi cakt na lemovaciu gumku 🙂
Holky, opět česká pošta nezklamala 😠 Včera jsem byla celý den doma a čekala balí šd...a odpoledne vyzvedl chlap ze schránky u cesty lístek, adresát nezastižen...dojdětesi na poštu 😠 ...a to jsou všechny cesty sjízdné... 😠
@jam3 to ma mrzí, a keby si išla na študijné sa popýtať čo v takom prípade? veď nejaké náhradné termíny sú povinný dať, či nie?
@dugyna spodok trička zvyknem len podohnúť, rukávy podľa strihu, buď len podohnúť, alebo patent, aj okolo krku patent (naposledy som dávala miesto patentu z rozstrihnutého staršieho trička a vyzeralo a drží to super)
@jam3 No to je strašný, já jsem na tebe myslela, bylo mi jasný, že se učíš. Pak mi napiš, kolik ti mám poslat za ten PUL a dluh u terezity!
Taky mě zajímá, co bude dál? To je fakt síla, přes blbce vlak nejede, co s tím? Udusil se alespoň tím koláčem? I když vím, že jsi to tak nemyslela 😉
@palosek Stížnost u vedoucí pošty. U mě sice pak debil trvrdil, že jsem já lhala, ale od té doby zvoní.
@kuna já ted obdarovala k svátku tátu climayarnem trikem s dlouhým rukávem. A byl z toho úplně unešenej. Mluvil o tom snad 20x jak je mu v tom dobře. Jak je to teplý. I z práce mi ještě v pondělí volal. Takže za mě climayarn. Nemusíš se bát, že si to obdarovaný srazí. Dokonce by z toho chtěl overal (nebo spodky, já nevím, jak se tomu říká.. 🙂 )
Holky myslíte, že by na overal byl climayarn vhodný? A jaký byste dělaly zapínání?
Nebude hromadka na MTX? 🙂
A asi špatně jsem si vyprala vínový merino oboulíc z minulé várky z Mylly. Udělala jsem si triko a po jednom dni se mi osypaly ramena. A to teda na nic háklivá nejsem. Ještěže jsem to nedala malýmu... Riby byly v poho. Z toho malej nic neměl.

Dík za srovnání climayarnu a merina, i když mi to teda moc nepomohlo 🙂 . Někomu žmolkatí víc to a někomu ono 😉 . Mně totiž napadlo, že bych takto mohla třeba na podzim obdarovat rodinu spodním prádlem třeba na lyže, nebo prostě do fakt mrazu, ale za tu cenu z mylly bych se na to pro "velké" asi mohla. Climayarn jo. Já z něj mám tričko pro sebe a nosí se mi dobře. Nejdřív jsem měla pocit, že to musí škrábat, ale je to fajn. Jen mě štvou ty barvy, já bych právě brala něco přírodního a MTX se na to nechystá, prý v těch barvách příze není. No nic, třeba bude na podzim 🙂.
@sufik1 plenky super, ta fialová je nádherná!
@zikie tyjo, to jsi šila? Jako z obchodu! A háčkuješ tři měsíce? To taky asi bydlíš v Bohnicích, ne? 😀
@crawler nejsem caramilla, ale s patkou jo, jen tam to ramínko na ten šroub položíš a funguje to. Já taky nemám patku origoš, taky bez zářezu a funguje. Jen zezačátku se mi občas sekala, fungovala lepší, když se šilo rychle. Tak jsem ji promazala olejem na šicí stroje a porádně všechny části proviklala ručně a už funguje bez problémů! Jen bacha, jestli ji budeš olejovat, nech ji pak pořádně okapat na ubrousku a utři ji, ať ti nezasviní látku.
Já jsem dneska došila manšestráky, co jsem měla nastříhané od soboty a jsem z nich nadšená, nejraději bych si je ušila i pro sebe (vím, samochvála smrdí, ale fakt se mi moc líbí).