Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@maly_prcek jsem ti napsala ip 😀
@animal jojo zelený ke mě 🙂
@maly_prcek já děkuju🙂
@lillyzelvicka ty chceš ten zelený jen od prcka nebo i ty další 2metry co nabízím??
@animal mohla bych ještě ten hnědý?no já chci ten od prcka ale i další bych uživila tak dohromady 2m zel.softu
@lillyzelvicka jasně můžeš ten hnědý, ale co ten zelený?? já ti napsla jenom ten metr od prcka
@animal a i ten půl metr vínové kalhotoviny?
@lillyzelvicka klidně všechno, hnědý už jsem napsala tak připíšu tu kalhotovinu , ale ten zelený jsi mi neodpověděla to jsem totiž nepochopila
zeleného bych si celkem vzala 2m
já už se chystám do hajan bo malej se pořád vrní, to zas bude noc - zuby 😝
@lillyzelvicka tak ti přišoupnu ještě teda metr zeleného - díky
@animal já díky 🙂 jsem furt ubírala a dneska se ozvalo zas plno lidí by mě piclo a nechtěla už jsem ti psát ať ti to nerozházím 🙂
SOFT: tak ve hře je stále 1,5m černého softu a 1m černé kalhotoviny 1m tm.šedý soft , 1m sv.zelený a 0,5m tyrkysu
@lillyzelvicka no vidíš, tak jsi mi prozměnu vytrhla trn z paty 🙂
tak papa děcka a moc nekecejte
holky nevíte kdy by ten soft mohl být nejdřív ?
Ahojte, casto vas citam a chystam sa v blizkej dobe od teorie k cinom. Naposledy som sila na strednej, tak hadam sa nejako rozbehnem.... Uz ma beru vsetci certi na MD, tak sa musim zacat realizovat.
Mam v plane usit treningove nohavicky a chcem sa poradit, ci je dobra kombinacia PUL a frote alebo bambus a gumicku by som pouzila ako na plienky - lemovaciu.Dik.
@jam3 to mě mrzí, ale kašli na něj, je to nějaký chudák nešťastný zakomplexovaný...
@dugyna triko - buď to jen ojedu na OL a nechám tak, nebo to pak zahnu a prošiju svrchu dvojjehlou a vypadá to i celkem profi. Jen to při tom OL trochu natahuju, aby to bylo co možná nejpružnější.
ad patka a kolečko - pořádně utáhnout, taky se mi to občas stane, tak to utahuju čas od času preventivně
kalhoty - komu se líbí ten střih, tak je to ta Nonita, jak už psala terezita. Ale kdo nechce kupovat střih, tak je tu ještě možnost si třeba poupravit nějaký oblíbený stávající. V té sekci Anleitungen jsou obrázkové popisy ke střihům a jsou tam vidět jednotlivé střihové díly. Já plánuju od FM ještě nějaké střihy koupit, ale třeba na letní šatičky už pár střihů mám a tady z těch Anleitungen jsem obkoukala nějaké zlepšováky, co se mi líbí a upravím si to tak po svém.
http://www.farbenmix.de/en/nonita-fotoanleitung...
A gatě měly dohru, protože jsem pospíchala a nepřečetla si pořádně návod a ty záševky na kolenou prostříhala, takže batole v nich hupslo na kolena a záševky se vyrvaly ze švů. Celé ty kolenní panely jsem musela vyměnit, párala jsem OL, všude nitě, fuj...a pak jsem je šila ještě repeté pro dceru (ty první jsou pro neteřinku, dcera je testovala) a tam jsem to konila, přišívala rub a líc k sobě...radši to došiju zítra :D.
a ještě jsem zapomněla na ty kytičky - jo, ty jsou taky z toho manšestru, jako ten zbytek. Obojí je od mráze, ten růžový kytičkový je trochu slabší, ale zase měl krásnou cenu asi 70,- za metr 🙂
@kuna Brutální! Já jsem pos... kojící tričko, párání nechávám na zítra 😠
@jam3 Jo aha, jen blbý zápočet k tomu, ty vo... no co na to říct?!
Já nevím, jak ti tu všichni v dobrym píšou, že se na něj máš vykašlat, že je blbej, no jo, to se napíše, ale to není o kašlání, vždyť ti stojí v cestě ke státnicím, to můžeš vydatně třeba 3 dny v kuse na něj kašlat a může ti ten chlap být úplně u pr. ale prostě furt nejdeš ke státnicím. Kašlání v tuto chvíli je totálně k ničemu. Ani ta plína pokaděná na držku nepomůže, ani ten koláč možná nepomůže. Já nevím, co tady pomůže ☹ Bohužel vím, že někdy nepomůže nic a je to celý pos...
To je sprostejch slov, ale mě tohle fakt točí. Všechny maminy, co studujou při dětech, by měly mít metál! On by si toho měl vážit. Nemyslím, že by měly mít úlevy, jak se to někdy někde děje (A je to taky fajn🙂, ale minimálně objektivní přístup by si zasloužily... a úctu taky.
A chlapi jsou fakt hovada - v sobotu u nás byla známá, co uší na VŠCHT, je to nejchytřejší ženská, co znám. Fakt bedna, sežene miliony na grantech, umí učit, děcka jí žerou, je schopná. A vyprávěla historky ze školy, fakt síla, co si k ženám ti profesoři dovolí - jako k ní ke kolegyni. A to jí je přes 50. Prý u habilitace je tam běžná otázka "a paní kolegyně, proč radši neděláte doma manželovi knedlíky, no kolik umíte udělat druhů knedlíků?" Tohle řeknou kolegyni, která obhajuje třeba výbornou habilitační práci. A prý neplatí se ohnat genderovýma protiargumentama, protože řeknou "no jo, hysterická feministická slepice..." Prej se na to musí se vtipem a důstojností, aby jim sklaplo, ale jak?
No, to jsem se rozčílila. VYKASTROVAT A BYLO BY TO!
😀 😀 😀

holky kdybyste někdo chtěl soft. Mě byla dneska zrušena jedna objednávka. Z barev baleriny to klidně smažu to nevadí, ale pokud byste si je někdo chtěl rozebrat, tak můžete, ale barvy čiperka mi zůstanou, tak kdybyste se toho někdo chtěl chopit - zlobit se nebudu 🙂 jedná se o červený soft2metry, černý 1,5metru, 2metry tm.hnědý, 0,5metru tyrkys, 2metry sv.zelený, 1m tm šedý, 0,5m vínové kalhotoviny a 1m černé kalhotoviny