icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
8. feb 2012

Holky nebude hromádka Wendy?

sufik1
8. feb 2012

@jam3 jo, kup si stoj, klidně si ho přijď ke mně vyzkoušet 😀 Svádím, co? i když mě ta veritaska nezlobila.

ad wendy, no něco bych užila....

daisyr
8. feb 2012

@animal @lillyzelvicka holky, díky za info k té kráčející patce, tak jsem se po tom trošku pídila a našla tu patku přímo pro Veronicu, takže koupím tu a ještě ušetřím 🙂

Jinak k Mylly, budu nejspíš posouvat uzávěrku na později, takže nemusíte tolik spěchat 😉 Iva není úplně fit, tak zatím nemám skutečné ceny a nechci ji zahlcovat objednávkou. Tak snad to přežijete 😀

daisyr
8. feb 2012

@lias ahoj, nevím, zda už někdo odpovídal, ale svetry na vlňáčky můžeš vyprat v pračce, jen počítej s tím, že se nejspíše srazí, pokud byli předtím prány šetrně. Ale to sražení je ku prospěchu věci, protože vlňáky pak budou lépe držet vlhost. Nebo pokud se bojíš, tak hod´do pračky jeden a uvidíš, co se stane. Každopádně, pokud budou takto předeprány, tak už na ně nebudeš muset brát takové ohledy při dalším praní. Toho 80% merina bych se asi moc nebála.

palosek
8. feb 2012

@daisyr Mylly...za mě souhlas 😅 KLidně na březen 😀 😀

baarca
8. feb 2012

@jam3 Jej, ještě jsem dočetla ☹ ☹ ☹ Je mi to líto a zdá se mi neuvěřitelné, že pořád člověk může narazit na takové blby. Přeju hodně síly, ať ho příště zdoláš, pokud dá ten další termín. A nový stroj bys si určitě zasloužila.

Já teď nic nedělám, protože jsem chytila chorobu, co měla Karolka před 2 týdny a omezuju se na brouzdání po netu 😅 Ale dneska třeba snad alespoň obkreslím nějaké střihy.

palosek
8. feb 2012

@animal skvělé, já mám od ní balík na poště 😀 😀 Zavolala jsem si na poštu o opakované doručení...za ty prachy, co chtějí za doručení to chci až domů 😠 😀

animal
8. feb 2012

@caramilla no má vafle v akci za pajcku

animal
8. feb 2012
animal
8. feb 2012

@daisyr posun s uzávěrkou by byl fajn, já nevím jak se rozhodnout, zda jo či ne .... 🙂

sinala
8. feb 2012

@caramilla myslíš ten popis nebo cena.? Já jsem na to taky zírala 🙂

veronik77
8. feb 2012

@daisyr posun beru 🙂
a nevíte někdo prosím o kolik se sráží mylly merino? díky V.

sinala
8. feb 2012

@daisyr klidně to posuň 😉

animal
8. feb 2012

@veronik77 já to prala růčo a nesrazilo se to vůbec

xashen
8. feb 2012

@animal Ty vafle od wendy rozhodne nejsou tak tlusty (takze asi ani tak savy) jako moraviatex. Na uterky si to moc predstavit nedokazu, ale stejne tak asi ani ty moraviatexovy. Ja z nich planuju asi pyzama pro deti.

animal
8. feb 2012

@xashen aha díky, no škoda

lillyzelvicka
8. feb 2012

@daisyr hele a ty tu patku budeš objednávat nebo už jsi objednala ?

lillyzelvicka
8. feb 2012

Jo kdyby byl zájem tady je stoklasa https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av...

daisyr
8. feb 2012

@lillyzelvicka teď jsem to objednala... mohu si ji vyzvednout u nás, takže neplatím poštovné. Chtěla jsi se přidat? Mohu jim zkusit napsat mail...

daisyr
8. feb 2012

@lillyzelvicka jo a tabulka mi nejde zobrazit ☹ teda asi ji máš zamčenou nebo tak

lillyzelvicka
8. feb 2012

@daisyr a teď? A dáš mi link na tu patku asi ji nutně potřebuju ale to už se fakt musí mylly posunout

caramilla
8. feb 2012

@animal já ty vafle nikde nevidím, jak se to jmenuje, kde to tam je?
@sinala Myslím tím, že se to tu nikde nedalo koupit nebo málo a dnes to přijde ke mě domu a prsk, je to u mráze. Na cenu jsem až tak nekoukala, srovnávala jsem jen decovil, co tam taky dnes přibyl... Příště napařím vyšší ceny 😀 😀 😀
@veronik77 Merino se pere v ruce, právě, aby se vůbec nesráželo, takže by to mělo být při dobrém zacházení 0%, při blbém klidně 50%, ale pak je to tak jako na bačkory 😀

veronik77
8. feb 2012

@caramilla na stánkách píšou i o pračce, tak jse nevěděla. merino ze ŠD pračku přežilo 😀 ale zase bačkorky z merina 😀

terezita
8. feb 2012

@daisyr jaaaj, jsem chtela na hory teply merino svetrik.. no tak bude holt na pristi rok.. 😅
@caramilla sis mohla usetrit praci, kdyby to tam hodili driv, co? 😀

caramilla
8. feb 2012

@veronik77 Aha, tak možná by to pračku přežilo, ale radši bych to nezkoušela, přeci jen je to dost nákladná látka. Někdo tu kdysi psal, že to pere v pračce na program vlna a trochu se to srazilo. Ale podle mě tam je problém, že se to srazí trochu při každym praní, takže postupně se bude bodýčko zmenšovat, což není ten správný efekt vzhledem ke kompatibilitě s růstěm dítěte 😀

caramilla
8. feb 2012

@terezita jo jo, presne! Toto se bere jen kvuli tobe! 😀 😀 😀

dugyna
8. feb 2012

tak poobedny vytvor, lem na rukavoch a spodku mikiny..nie je dvojihla /lebo ju nemam esteú ale dala som si tu namahu a obisla som to dvakrat...

animal
8. feb 2012
aerin
8. feb 2012

ahoj holky, nemam docteno, jen prolitavam fotky a jako vzdy parada, nad spoustou vytvoru mi pada brada, ach jo 🙂
jdu se pochlubit s nasi sovickou🙂