icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

dugyna
8. feb 2012

@animal mne to nejde citat napise mi ze sa mam zaregistrovat :(

objednavali ste niekto z produktservis aj na slovesnko? ze kolko maju postvone...

palosek
8. feb 2012

@aerin taky mi padá brada 😀 Úžasná sovička 😵 😵 Z čeho jsi vystřihovala ta "pírka" na předním díle???
A ty očí...to je bomba 😅 😀

dugyna
8. feb 2012

@caramilla perfetkne triko, strih je tvoj alebo mas z nejakeho casaku?

aerin
8. feb 2012

@palosek diky🙂 delaly jsme ji s moji mamkou, babicka chtela mit taky zasluhu 😀 napr. cepice je komplet jeji dilo, chlubim se cizim perim 😅
peri i oci jsou z kuze🙂

palosek
8. feb 2012

@aerin chval mamku, chval...super 😀

dugyna
8. feb 2012

@caramilla no ona mozem mat cez 50 rokov....neviem ci nie je stara dievka ..presne koli kariere...to co som tu inak napisala je len jedna z veci ktore mi povedala...ale proste cela ta komunikacia....atd..a co si dovolila a ponizila atd....to by som celu stranu zapisala keby som napisala celu tu story..
ale uz je to za mnou....a ona nechsa ma dobre....ja mam prioritu moju rodinu a deticky...nie karieru 🙂
@caramilla ja tie plienkove torty neznasam lebo ich robia z pampersiek... 😠
@jam3 mas len blby den...zajtra bude lepsie dnes si len vyloz novy sprav si dobry cajik a precitaj nejaku knihu alebo kukni film a veget 🙂 a zjatr uz isto pojde aj stroj

sufik1
8. feb 2012

v moraviatexu mají proužkovaný climran http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

kuna
8. feb 2012

@sufik1 a zase tmavej...chjo, já chci světlej climayarn! 😝

holky, ve kterým ottobre je dobrý střih na dětskou zimní bundu?

dneska jsem šila druhé manšestráky, no hrůza, málem jsem všechno vyhodila z okna. Nešlo mi to, dělala jsem zbytečné chyby, protože jsem u toho nepřemýšlela...párala, stříhala, přešívala...fuj, ale mám to a teď několik dní na stroj nesáhnu 😀

A tady ten virtuální klub mi pomáhá - přemýšlela jsem, že je možné, že v tu chvíli nepářu a nenadávám sama 😎

terezita
8. feb 2012

@dugyna taky obsivam dvakrat.. jsem lina naucit se s dvojjehlou 😀 😀 😀
@aerin tak to je luxuuus!! 😵
@sufik1 haha alco to bude dalsi mtx hromadka s takovou.. 😀 (a ja chci furt ty fialkove prouzky! 😵)
@kuna taky bych ho brala svetly.. asi ho nedelaj aby se tak rychle nezaspinil 😀 😀 😀

dugyna
8. feb 2012

@kuna tak ak ta potesim ja som si na ten mikine nasila zips opacne. musela som obe strany vyparat a ze som zips aj narezala cize som musela pouzit druhy...mozno to bolo prave vtedy ked si aj ty parala...lebo ked som parala mi napadlo ze sak mozno nie som sama a niktore z vas para tiez 😀
@terezita tak super ze nie som sama...🙂

dugyna
8. feb 2012

inak nemate niekto strih na kuklu?diky

terezita
8. feb 2012

@sufik1 jee a tenhle prouzek se libi mne 😵 http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

terezita
8. feb 2012

tak a nahazuju dnesni dilko.. nesel mi net, tak bylo nejak vic casu nez obvykle 😅 😀
dalsi softshellky (uz treti 😀), tricko a pohankovy nahrivaci polstarek.

mikulka45
8. feb 2012

@dugyna s tou dvojjehlou nie je tazke sit, mna nebavi tie jehly stale vymienat a prevliekat nite 😀

mikulka45
8. feb 2012

@terezita parada 😉 tiez by sa mi zislo, keby mi aspon na tri dni vypadol net 😀
btw tu pohanku odkial mas? normalne z nejakej zdravej vyzivy? ci to je nejaka speci???

jam3
8. feb 2012

@dugyna
Tady- http://www.ottobredesign.com/en/print/pdf/drago...

Po dlouhé době váhání jsem se rozhodla, že zkusím taky něco prodat, když ty mé výdaje jsou čím dál větší. Jen nějak nemám nic nafocené, tak budu muset zítra aspoň háčkované věci a plstěné nafotit a uvidím, jestli se to bude vůbec někomu líbit.

jam3
8. feb 2012

@sufik1
To je opravdu velké pokušení.
Stavíš se tedy zítra? Plánuju jet se trochu uklidnit do Ikea, tak ať se přizpůsobím.

Jo a kdybych se jen tak orientačně zeptala, jaký stroj, když nechci elektroniku? Vím, že to tu proběhlo už mockrát, ale jak jsem si říkala, že se mě to netýká, tak jsem tomu nevěnovala moc pozornost.

dugyna
8. feb 2012

@jam3 diky.
nebij urcite budu 🙂

dugyna
8. feb 2012

este mam dalsiu otazku na softeshell ked budem sit na normalnom stroji...potrebujem nan nejake speci nite? alebo hocijake? a da sa to sit aj na normalnej patke?
a mate niekto nite z ikei?

dugyna
8. feb 2012

sranda oni uz v ikei predavaju aj stroj

sufik1
8. feb 2012

@jam3 Jani nestavím. Mám hlídání a jedu jen na otočku do práce, abych žížalu netahala do mrazu...
jestli jedeš na Zličín, tak se pak klíď odpolko stav, Tak od 3 už bych měla být doma.
Na stroj přijď kuknout, mám tenhle http://www.nej-sici-stroje.cz/brother/sici-stro...

Ale ten co má @caramilla umí i vyšívat oooch

dugyna
8. feb 2012

@mikulka45 🙂

inak tie cervne vecicky som sila z tohto ak by sa chcel niekto inspirovat http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/8008... 😀

a tusim ze uz tu trpim samomluvou

jam3
8. feb 2012

@sufik1
Jseš hodná, ale jezdím na Čerňák, mám to blíž. A kde máš práci a kdy tam budeš? Třeba by to pro mě bylo schůdný ti to někam dovézt, abys mohla šít a kráčet. Tuším, jak se na tu patku těšíš, já se taky těšila...

@dugyna
Dík.

@terezita
Nádhera, ty máš tak úžasný cit pro kombinaci, až ti trošičku závidím. 😀

terezita
8. feb 2012

@mikulka45 jojo, jsou to bio pohankove slupky z bio kramku, staly snad 12 kacek 😅
@jam3 drzim palec at neco strelis! 😉 a dekuju! no hele stalo me to hoooodne casu na internetu 😀 😀 😀 driv by me taky nenapdalo to takhle lepit dohromady, ty barvy.. 😅
@dugyna na softshell polyesterove nite. ty v ikea jsou bavlnene, mam je taky. ale holt se trhaj..

dugyna
8. feb 2012

@terezita diky. trhajuce nechcem..mam jednu taku doma a som z nej na nervy .

sufik1
8. feb 2012

@terezita jednom času? jak jsem tě viděla řádit na těch webech... já malou objednávčičku 2 metrů a tys to dorovnala, že ani nemusí být poštovné 😀 😀 😀

wzorcek
8. feb 2012

cafte baby, co prosim vas sijete z tohoto frote? http://www.myllymuksut.com/bambujoustofrotee-ra...
lebo ho strasne potrebujem, len neviem naco 😉
napriklad nejaky zupanik by siel?

terezita
8. feb 2012

@sufik1 no nekupo to, kdyz je to tak vyhodne! 😀 😀 😀

sufik1
8. feb 2012

@terezita já vím, objednala jsem ty svý etikety, ani se neptej jak to dopadlo 😀