Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
http://www.detivbavlnke.sk/product_detail.php?q...
myslite ze by som to mohl pozit na spaci vak?
mala zboznuje taku chlpatu deku , je to polyesterova prijemna jemna na dotyk..a ma vyssi chlp..na SR maju teraz
aj v lidli cervenu a srdieckovu a neviem aku...
len neviem ci by som niekde dostala tento material kupit....lepsia by bola modra 🙂
a preto kukam ze mozno toto kuzusinkove by sa jej pacilo...
@dugyna Já jsem to právě hned viděla, jak by to bylo hezké z hadrových plenek 😀 Už jsem nabádala Ivušku, aby dělala anavy dortíky 😀
Prioritu sis zvolila dobře, nebude z tebe jednou zakomplexovaná kráva 😀 I když sis zvolila cestu úzkou, trnitou a plnou potu a přetrhaných nervů, zlatá kariéra 😀 😀 😀
Tu je střih na kukličku, co je obkreslená z bundle, je to vel. č. 1 na malé hlavičky, ale podle toho, co holky psaly, by byla i na tu mojí cácoru 45cm obvod. Já jsem hodně přidala a nedopadlo to dobře, takže kukličky nešiju, blbá zkušenost 😀 http://www.katecheze.wz.cz/blog/kuklicka.pdf
Soft šiju nitěma Hard nebo Aspo.
Střih na kojotriko je můj vlastní 😀
@terezita TY ... JDI ... DO .... HÁJE!!! GRRR. 😀 😀 😀 Krásný, fakt krásný...
JInak nad MTX jsem dneska přemýšlela, že bych dala nějakou malou hromadu jen rychlo a jen na finy, ale po té, co jsem teď HODINU STŘÍHALA JEDNU BLBOU ROLI VLIESOFIXU, byla jsem mokrá i mezi púlkama a nas. jsem se, že jdu spát a lezu se sprchy a mám na obou kolenou modřiny jak kráva! 😕 A to mi zbývá ještě asi 50 rolí... 😝 Tak mě fakt přešla chuť na všechno...
Fineriby mám skoro všechny kompletně vyšitý, takže bych je fakt potřebovala 😖 Hromadu bch udělala jedině se střižný 1000000000000 Kč na metr 😀 😀 😀 😀
A NESNÁŠÍM DECOVIL! GRRRRR
To byla taková blbost tahle moje gumová ruličková hromada... ☹ Ani se člověk nepomazlí, skládat to nejde, muchlá se to, všechny ty srágory musím motat do ruliček, abych je pak zase rozmotávala a zamotávala do posejřenýho decovilu...
No nic, no, tak jsem se vypsala... 😀
@jam3 Stroj jednoznačně ten, co píše @sufik1 - jestli chceš klasiku, ne elektroniku. Pokud elektroniku a ráda vyšíváš, tak Innov 50 😀
@wzorcek Froté jsem na župánek jasmínce právě uvažovala, myslím, že by bylo fajn. Je silnější a nepruží - fotky u mě na blogu v dnešním článku🙂 Nakonec ho ale asi zruším a koupím jí na plavání nějaký jetý na mimibazaru. Kdo se s tím má šít na to, že budeme chodit na plavání jen párkrát a pak z toho vyroste🙂 Ale je pravda, že zase v létě k bazénu, uá.... já váhám 😀
@rina76 😀 😀 😀 Jen to téma Velikonoce, to nee
@dugyna ty teda spamuješ dneska 😀 😀 😀 Já tě nedávám 😀
Z toho beránka biobavlněného z MTX má jasmínka spacáček, je úžasný. Dělala jsem ho ze 2 vrstev - jedny chlupy dovnitř pro Jasmí a jedny ven pro maminku - malý plyšáček.
Jo, jinak byl vtipnej manžel - viděl, jak s s. s tím vliesofixem a říká "cože, ony holky z internetu kupujou hromadně už i papír?" 😀 😀 😀
@caramilla no trbalo by zacat konkurovat latkovymi tortickami 🙂
tak ano obcas mi nerviky pri malej tecu hlavne ked robi vsetko opacne ,a le potom zase sa usmievam ako dnes vyvesili sme spolu pradlo a kym som sila doniesla si stolicku a hrala sa na maminku a vyvesene pradlo skusala ci uz je suche 🙂 zlata bola
dakujem za strih na kuklicku.a tip na nite.
a to tvoje tricko super dobre si to vymyslela 🙂
no tema velkonocna 😒
spacacik je superny krasny 🙂 dufam ze aj nasa mal v nom bude chciet spinkat...a dosla som na to ze ta deka co zbuznuje je asi LAMA 🙂
a no dneska som stroska narocna na otazky 😀
dobru noc 🙂
ahojte poradite mi niektora chcem usit nocne nohavickove plienocky a neviem s kolkych vrstiev by to asi tak malo byt ja totiz doma nemam ziadnu origos plienku mam bamb frote moja mala je dost ucikanec
ahojte, vedeli by ste mi poradit s vypadnutou patentkou- cvockou z BG AIO? 😅 ja som sa este furt na sitie nedala.. no nic, v plienke je teraz diera po patentke ..to bude treba asi nejaku nastrelovacku, aby sa to tam nanovo chytilo? 😕
baby vy ste neskutocne spisovatelky!! kto vas ma citat??????????? 😀 😀 😀
@carramila kojo tricka su super 😉 @terezita no softshelliek nikdy nie je dost 😀 😀 😀 tie zbytkove tricka vyzeraju paradne.. 😉
ja zas tradicne nic nestiham.. uz som ale nakreslila hojdacku, uz len odfotit a hodit do pc, dufam, ze sa k tomu dnes dostanem.. konecne sme po 4 dnoch cely den doma.. binec tu mam sice ako v tanku.. ale snad si dnes aj trochu posijem 😉
@wewe22 nocnu plienku by som sila z max 2 vrstiev bambusu, popripade z vonkajsej strany nieco pekne 🙂 skor by som sa zamerala na vkladacku, aby bola dobre sava. usila by som dva kusy, 10x60 z 3 vrstviev a k tomu 10x30 tiez z 3 alebo 2 🙂 aby ti to zbytocne dlho neschlo 😉 material sa mi zatial najlepsie osvedcil bambusovy cesky flis 😉
@zajaciq no patentku len nabit naspat 🙂 mnohe z nas tu mame klieste aj patentky,ale pozeram ze zijes v NL, no ked prides domov, tak skus plienocku poslat k niekomu (aj ku mne mozes) a ja ti tam patentku nabijem 😉
holky za jak dlouho tu minule bylo milly?
stačím stěží dočítat 🙂
ale včera jste řešily praní mylly merina, tak přidám svou zkušenost - mám mylly merino interlock a vyprala jsem ho v pračce na program vlna ještě před šitím - srazil se max o 5cm na metru, což myslím je super , máme bodynko a dvoje kamašky a prala jsem je jistě už 10x (v pračce na vlnu a ždímu při 1200 otáčkách) a jsou stále v super stavu, ani náznak srážení, stále perfektně pružné, takže podle mé zkušenosti se není čeho bát 😉
@lillyzelvicka já myslím, že cca za týden vyexpedovali první balíky a pak přišly další
@animal no já uvažuju jestli jo nebo ne abych to ještě pře zimu využila nebo počkat na podzim na další hromádku??
kočky, ste neskutočné
ahoj,
holky, z wendy jde objednat jen na dobírku? a dá se to kdyžtak u PPL zaplatit kartou? se chystam zejtra na ten flís a dneska mě to trochu překvapilo 😖
@michamicha oni dodávali DPDčkem, jak je to teď nevím

@sufik1 no to se ptam, jak to dopadlo? 😅 kde jsi je nakonec brala? jsem koukala, ze jedna holcina na fleru prodava etikety delane z te nazehlovaci folie na te stuze.. budem to muset vyzkouset 😀