icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
8. feb 2012

@sufik1 no to se ptam, jak to dopadlo? 😅 kde jsi je nakonec brala? jsem koukala, ze jedna holcina na fleru prodava etikety delane z te nazehlovaci folie na te stuze.. budem to muset vyzkouset 😀

dugyna
8. feb 2012

http://www.detivbavlnke.sk/product_detail.php?q...
myslite ze by som to mohl pozit na spaci vak?
mala zboznuje taku chlpatu deku , je to polyesterova prijemna jemna na dotyk..a ma vyssi chlp..na SR maju teraz
aj v lidli cervenu a srdieckovu a neviem aku...
len neviem ci by som niekde dostala tento material kupit....lepsia by bola modra 🙂
a preto kukam ze mozno toto kuzusinkove by sa jej pacilo...

caramilla
8. feb 2012

@dugyna Já jsem to právě hned viděla, jak by to bylo hezké z hadrových plenek 😀 Už jsem nabádala Ivušku, aby dělala anavy dortíky 😀
Prioritu sis zvolila dobře, nebude z tebe jednou zakomplexovaná kráva 😀 I když sis zvolila cestu úzkou, trnitou a plnou potu a přetrhaných nervů, zlatá kariéra 😀 😀 😀

Tu je střih na kukličku, co je obkreslená z bundle, je to vel. č. 1 na malé hlavičky, ale podle toho, co holky psaly, by byla i na tu mojí cácoru 45cm obvod. Já jsem hodně přidala a nedopadlo to dobře, takže kukličky nešiju, blbá zkušenost 😀 http://www.katecheze.wz.cz/blog/kuklicka.pdf
Soft šiju nitěma Hard nebo Aspo.
Střih na kojotriko je můj vlastní 😀

@terezita TY ... JDI ... DO .... HÁJE!!! GRRR. 😀 😀 😀 Krásný, fakt krásný...
JInak nad MTX jsem dneska přemýšlela, že bych dala nějakou malou hromadu jen rychlo a jen na finy, ale po té, co jsem teď HODINU STŘÍHALA JEDNU BLBOU ROLI VLIESOFIXU, byla jsem mokrá i mezi púlkama a nas. jsem se, že jdu spát a lezu se sprchy a mám na obou kolenou modřiny jak kráva! 😕 A to mi zbývá ještě asi 50 rolí... 😝 Tak mě fakt přešla chuť na všechno...
Fineriby mám skoro všechny kompletně vyšitý, takže bych je fakt potřebovala 😖 Hromadu bch udělala jedině se střižný 1000000000000 Kč na metr 😀 😀 😀 😀
A NESNÁŠÍM DECOVIL! GRRRRR
To byla taková blbost tahle moje gumová ruličková hromada... ☹ Ani se člověk nepomazlí, skládat to nejde, muchlá se to, všechny ty srágory musím motat do ruliček, abych je pak zase rozmotávala a zamotávala do posejřenýho decovilu...

No nic, no, tak jsem se vypsala... 😀

@jam3 Stroj jednoznačně ten, co píše @sufik1 - jestli chceš klasiku, ne elektroniku. Pokud elektroniku a ráda vyšíváš, tak Innov 50 😀

@wzorcek Froté jsem na župánek jasmínce právě uvažovala, myslím, že by bylo fajn. Je silnější a nepruží - fotky u mě na blogu v dnešním článku🙂 Nakonec ho ale asi zruším a koupím jí na plavání nějaký jetý na mimibazaru. Kdo se s tím má šít na to, že budeme chodit na plavání jen párkrát a pak z toho vyroste🙂 Ale je pravda, že zase v létě k bazénu, uá.... já váhám 😀

@rina76 😀 😀 😀 Jen to téma Velikonoce, to nee

caramilla
8. feb 2012

@dugyna ty teda spamuješ dneska 😀 😀 😀 Já tě nedávám 😀
Z toho beránka biobavlněného z MTX má jasmínka spacáček, je úžasný. Dělala jsem ho ze 2 vrstev - jedny chlupy dovnitř pro Jasmí a jedny ven pro maminku - malý plyšáček.

Jo, jinak byl vtipnej manžel - viděl, jak s s. s tím vliesofixem a říká "cože, ony holky z internetu kupujou hromadně už i papír?" 😀 😀 😀

terezita
8. feb 2012

@caramilla do haje nepujdu, pujdu do kuchyne. nadobi se (zase) samo neumylo.. 😝 😀
heh, to si teda uzivas!! no jo, to nesmis tak brutalne rozsirovat, ze neco objednavas.. ty tomu udelas reklamu a pak se divis 😅 😀
a manzel je humorista.. 😉 😀

dugyna
8. feb 2012

@caramilla no trbalo by zacat konkurovat latkovymi tortickami 🙂
tak ano obcas mi nerviky pri malej tecu hlavne ked robi vsetko opacne ,a le potom zase sa usmievam ako dnes vyvesili sme spolu pradlo a kym som sila doniesla si stolicku a hrala sa na maminku a vyvesene pradlo skusala ci uz je suche 🙂 zlata bola
dakujem za strih na kuklicku.a tip na nite.
a to tvoje tricko super dobre si to vymyslela 🙂
no tema velkonocna 😒
spacacik je superny krasny 🙂 dufam ze aj nasa mal v nom bude chciet spinkat...a dosla som na to ze ta deka co zbuznuje je asi LAMA 🙂

a no dneska som stroska narocna na otazky 😀

dugyna
8. feb 2012

dobru noc 🙂

kuna
9. feb 2012

@dugyna hehe, no určitě to bylo ve stejnou chvíli! 🙂

@jam3 stroj mám Janome, je super, ale holky ti tady poradí spíš brother...nicméně kdybys pak chtěla, mám kupon na tři stovky slevu...

wewe22
9. feb 2012

ahojte poradite mi niektora chcem usit nocne nohavickove plienocky a neviem s kolkych vrstiev by to asi tak malo byt ja totiz doma nemam ziadnu origos plienku mam bamb frote moja mala je dost ucikanec

zajaciq
9. feb 2012

ahojte, vedeli by ste mi poradit s vypadnutou patentkou- cvockou z BG AIO? 😅 ja som sa este furt na sitie nedala.. no nic, v plienke je teraz diera po patentke ..to bude treba asi nejaku nastrelovacku, aby sa to tam nanovo chytilo? 😕

zojec
9. feb 2012

baby vy ste neskutocne spisovatelky!! kto vas ma citat??????????? 😀 😀 😀
@carramila kojo tricka su super 😉 @terezita no softshelliek nikdy nie je dost 😀 😀 😀 tie zbytkove tricka vyzeraju paradne.. 😉
ja zas tradicne nic nestiham.. uz som ale nakreslila hojdacku, uz len odfotit a hodit do pc, dufam, ze sa k tomu dnes dostanem.. konecne sme po 4 dnoch cely den doma.. binec tu mam sice ako v tanku.. ale snad si dnes aj trochu posijem 😉

zojec
9. feb 2012

@wewe22 nocnu plienku by som sila z max 2 vrstiev bambusu, popripade z vonkajsej strany nieco pekne 🙂 skor by som sa zamerala na vkladacku, aby bola dobre sava. usila by som dva kusy, 10x60 z 3 vrstviev a k tomu 10x30 tiez z 3 alebo 2 🙂 aby ti to zbytocne dlho neschlo 😉 material sa mi zatial najlepsie osvedcil bambusovy cesky flis 😉

@zajaciq no patentku len nabit naspat 🙂 mnohe z nas tu mame klieste aj patentky,ale pozeram ze zijes v NL, no ked prides domov, tak skus plienocku poslat k niekomu (aj ku mne mozes) a ja ti tam patentku nabijem 😉

zajaciq
9. feb 2012

@zojec ooo super. dakovala. prideme v polovici marca. ozvem sa ti 😎 😉 😅

animal
9. feb 2012

@dugyna productservis pouze na ŽL 🙂

xashen
9. feb 2012

@animal @dugyna nene productservis uz živnostenský list asi tak pul roku nevyžaduje, stačí se jen u nich zaregistrovat

animal
9. feb 2012

@xashen jo?to jsou mi věci, ta to bude od té doby, co se asi přejmenovali a stáhli i minimální množství jen to rozdělili, že čím větší mnošství koupíš, tím lepší cena

wewe22
9. feb 2012

@zojec dakujem

palosek
9. feb 2012

@animal no...jsem teda zvědavá na ten flís 1m/60kč... 😅

dugyna
9. feb 2012

@animal 🙂 mam ekologicky eshop takze pohodka 🙂 , len ta doprava by ma zaujimala....

lillyzelvicka
9. feb 2012

holky za jak dlouho tu minule bylo milly?

vevercam
9. feb 2012

stačím stěží dočítat 🙂
ale včera jste řešily praní mylly merina, tak přidám svou zkušenost - mám mylly merino interlock a vyprala jsem ho v pračce na program vlna ještě před šitím - srazil se max o 5cm na metru, což myslím je super , máme bodynko a dvoje kamašky a prala jsem je jistě už 10x (v pračce na vlnu a ždímu při 1200 otáčkách) a jsou stále v super stavu, ani náznak srážení, stále perfektně pružné, takže podle mé zkušenosti se není čeho bát 😉

animal
9. feb 2012

@lillyzelvicka já myslím, že cca za týden vyexpedovali první balíky a pak přišly další

animal
9. feb 2012

@dugyna no oni požadují ŽL v oboru, ale teď už teda není potřeba ŽL 🙂

lillyzelvicka
9. feb 2012

@animal no já uvažuju jestli jo nebo ne abych to ještě pře zimu využila nebo počkat na podzim na další hromádku??

animal
9. feb 2012

@terezita jo Terí, ten proužek v MTX se mi taky líbí, ale škoda, že je to jenom jednolíc

monr
9. feb 2012

kočky, ste neskutočné

terezita
9. feb 2012

@animal to uz jsem nastesti nekoukala 😀 ale zase na leto ten jednolic bude fajn..

michamicha
9. feb 2012

ahoj,
holky, z wendy jde objednat jen na dobírku? a dá se to kdyžtak u PPL zaplatit kartou? se chystam zejtra na ten flís a dneska mě to trochu překvapilo 😖

animal
9. feb 2012

@michamicha oni dodávali DPDčkem, jak je to teď nevím

dugyna
9. feb 2012

@animal tak a nakup pradaj neni ich odbor? 🙂 tak ale ked uz netreba...
nevies ake maju postovne ?nemas skusesnost?